Wij hadden geen herdenkingsconcert nodig om aan Rudy te denken', schrijft Filip Verneert, directeur Muziekmozaiek in het voorwoord van de programmabrochure ,want velen van ons denken nog dagelijks aan hem. Rudy was de man die ons verbond. Hij heeft velen van ons latenluisteren naar klassieke muziek, filmmuziek en jazz.'

Bovenop het groot symfonisch orkest van de Academie voor Podiumkunsten treden ook nog andere artiesten die een speciale band met Rudy hadden: Ilse Duyck is er met haar Groovy Sisters, Popkoning Jean-Pierre Maeren treedt op, en Lady Linn Lien De Greef, die van Rudy les kreeg. Rudy speelde ook nog mee met Lady Linn.

Naar aanleiding van het huldeconcert vroegen wij een reactie aan muzikante Ilse Ducyk van onder meer De Groovy Sisters en aan popkoning Jean-Pierre Maeren.

Jean-Pierre Maeren: ,Rudy was een ongelooflijke muzikant en een ongelooflijk mens. Ik heb met hem samengewerkt voor de musical over Romain De

Rudy had een onwaarschijnlijk talent om mensen aan te zetten om muziek te spelen.

Met een fijne dosis humor wist hij leerlingen en leerkrachten te ontdooien en hun onderliggende emotie, muzikaliteit aan te spreken.

Zonder veel woorden heeft Rudy mij als pedogoog en muzikant altijd gesteund en vertrouwen gegeven. Hij was fier op zijn symfonisch orkest en op zijn afdeling lichte muziek en jazz waarvan hij pionier was binnen de Gentse academies.

 

My Groovy Sisters groeide uit diezelfde kracht. Vriendschap en zin voor muziek laten spreken op een podium. Onze samenwerking was er één uit de duizend.