Met een spannende en geanimeerde thriller als zaterdag mag je als hartpatiënt zeker dubbel juichen als je ’t overleefd hebt. Maar ook het doelhout mag blij zijn dat het ongehavend uit 90 minuten voetbal is gekomen. Hoeveel keer kan je een deklat treffen in één match?


7 Gele kaarten, waaronder 2 vreemde voor Thijs en Jorgensen (de twee sterkhouders missen de match tegen Anderlecht) een offside goal, een kromme corner en een terechte uitsluiting van Hoefkens zullen de geschiedenisboeken ingaan. Want niet zozeer een verdiende overwinning van de Buffalo’s zullen de mensen onthouden, wel het feit dat de topclub Club Brugge hun titeldromen mocht opbergen na voor de zoveelste keer dit seizoen met de neus op de feiten te zijn gedrukt: het ontbreekt aan een constante.
 

Maar dat zal onze supporters worst wezen. Wij versloegen Club Brugge en brachten voldoende mentale weerbaarheid voor de dag om de criticasters de mond te snoeren. AA Gent mag dan zogezegd geen topclub zijn, maar we doen toch al mooi een aantal jaar mee bovenin die rangschikking. En ook al lijkt het hoogste schavotje op dit moment nog niet haalbaar (laat ons wel wezen, Anderlecht is en was oud-standing), de kloof met zij die een tweede en derde stek opeisen in de vaderlandse competitie is definitief overbrugd en dan mogen de concullega’s nog zo’n groot palmares kunnen voorleggen… ’t is ’t heden en de toekomst dat telt, niet de tijd waarin de dieren nog spraken. 
 

Winst tegen de aartsrivaal uit Brugge is niet alleen sportief een goede zaak. Ook extra sportief is het een boost die de club alleen maar ten goede kan komen als er straks opnieuw een kleine 10.000 abonnementen horen verkocht te worden. Maar daar denken we nu nog niet aan. Nu denken wij vooral aan het Europees ticket, verbonden aan de tweede of derde plaats. Want verdorie, wat heb ik ontzettend veel zin om nog eens met de hele Buffalofamilie op citytrip te trekken. 
 

Meer dan ooit: proud to be a Buffalo
 

Getekend: Buffaloman