De nieuwe misdaadserie legt deze keer de nadruk op het vrouwelijke hoofdpersonage Helena De Ridder: een jong en ambitieus openbaar aanklager, die er na een paar jaar als advocaat voor gekozen heeft zich voortaan enkel nog in te zetten voor slachtoffers van misdrijven. Die rol zal vertolkt worden door Clara Cleymans. 

De serie wordt geschreven door Rik D'hiet, die ook de monstertrilogie van Tom Lanoye bewerkte tot de tiendelige Eén-reeks Het goddelijke monster. Rik D'hiet was ook betrokken bij de verhaalontwikkeling en eindredactie van Flikken en werkte ook voor 26afleveringen van Recht op Recht.

Verhaallijnen

Doordat de verhaallijnen zich afspelen rond de openbaar aanklager ging de VRT op zoek naar een stad met een ruim en modern gerechtsgebouw en kwam daardoor bij Antwerpen en Gent terecht. 

Najaar 2013

Bovenop een financiële tussenkomst vroegen de VRT en de productiemaatschappij Eyeworks – dat de reeks samen met de VRT maakt – ook naar een locatie waar studio's nagebouwd konden worden en waar de crew een stek kon vinden. Dat gebouw moest de sfeer van het echte justitiepaleis uitdragen. 

Na een lange zoektocht zou de stad Gent nu voorgesteld hebben om het Lieven Bauwensgebouw aan de Martelaarslaan te gebruiken voor de televisieserie. Een akkoord over dat onderdeel zou zo goed als rond zijn.

De serie komt ten vroegste in het najaar van 2013 op het scherm. 

In de wandelgangen wordt de serie bestempeld als de opvolger van Witse, maar in dit stadium doet de VRT nog geen uitspraken over uitzendschema's.