Dat de Waterkant opnieuw kon opengaan is te danken aan een samenwerking tussen Alain Vanhaute, van onder meer Le Beach House  en Jasper Asseloos en Yvan Vyane van studentencafé Kraaienest.

Nadat de vergunning van de vorige uitbaters afgelopen was, leek de Waterkant weg te kwijnen onder eenzaamheid. Alain Vanhaute, de uitbater van onder andere Le Beach House, nam de concessie over en vroeg Jasper Asseloos en Yvan Vyane om mee te stappen in zijn verhaal. ‘Beiden hebben we niet lang getwijfeld om op het aanbod van Alain in te gaan’, zegt Jasper Asseloos.

Het slechte weer zorgde voorlopig nog niet voor een echte waardemeter volgens Yvan Vyane. ‘Van de opening waren we zeer tevreden, maar niet van de aprilse grillen die daarop volgden. Onze zaak heeft een groot zonneterras, dus moeten wij het vooral hebben van een gunstig klimaat’, aldus uitbater Yvan.

Zonsondergang

Alain Vanhaute wil beide horecazaken op elkaar af stemmen. Als vernieuwing werd vooral het terras grondig aangepakt met nieuw meubilair, wat doet denken aan dat van in Le Beach House. Het trio organiseert in hun nieuwe zaak op aanvraag ook barbecues en feestjes. ‘Waarom de Waterkant een bezoekje waard is?’, vraagt Jasper Asseloos zich af. ‘Omdat onze klanten op het terras kunnen genieten van het mooiste uitzicht en zonsondergang van Gent’, knipoogt Jasper.

Praktische info:

- Le Beach House ligt aan de strandzone ter hoogte van de kleedkamers en is elke zomerdag open vanaf 11u. Info en reservaties: tel. 0475 82 13 84 of info@carelshof.be

- Cafetaria Smash is te situeren aan de tennishal en is dagelijks open vanaf 10u. Info en reservaties: tel. 09 220 24 07 of veerleblaarmeersen@skynet.be

- Cafetaria Blaarmeersen ligt recht over de tennishal en is open van 15 maart tot 30 september vanaf 10u en is gesloten tijdens de winter. Cafetaria Blaarmeersen: aan de camping. Info en reservaties: tel. 09 220 24 07 of veerleblaarmeersen@skynet.be
 

- Cafetaria de Waterkant is te bereiken via Parking Oost langs het avonturenbos richting speeltuin.De Waterkant is elke woensdag open vanaf 13u en op zaterdag en zondag vanaf 11u. Tijdens vakanties en feestdagen is de horecazaak dagelijks open. Meer info: op waterkantgent.be.