Trefpunt is nog niet helemaal klaar met de volledige programmatie, maar een aantal namen liggen al vast: Raymond van het Groenewoud, jarenlang op maandag de afsluiter van de Gentse Feesten, komt ook dit jaar naar Sint-Jacobs, maar niet op de sluitingsdag. Raymond zal wel een extra lang concert spelen op zondag 15 juli. Hij begint dan om 1uur 'snachts.

Sint-Jacobs moest Gorki een paar jaar afstaan aan Boomtown, maar Luc De Vos en de zijnen staan dit jaar weer op het oude vertrouwde groot podium van Sint-Jacobs. Daar komt ook Ann Pierlé met haar White Velvet het slotconcert van haar tournee geven.

Saga

Uit Antwerpen komt Dez Mona. De groep stond al op Behoud de Begeerte, maar komt naar Sint-Jacobs met Saga, een eigentijds operaproject dat ze normaal gezien alleen in zalen brengen.

Dansen lijkt de regel wel, voor Trefpunt. Het Baudelopark wordt officieel omgetoverd tot Danspark Baudelohof. Elke dag zijn er verschillende dansworkshops, telkens gevolgd door twee live concerten om daarna af te sluiten met het dagelijkse Bal Populaire.

Nog nieuw is dat de hele Gentse scène van dansscholen die zich met Lindy Hop-dans bezighouden, tien dagen lang hun gang mogen gaan in de Rembert Dodoensdreef. Daar komen dansvloeren waar de dansers, die de reputatie hebben zich helemaal op te kleden in de sfeer van de jaren twintig en dertig, zich volop kunnen uitleven. Lindy Hop is in Gent overigens in. Afgelopen weekeinde vonden drie dagen lang op diverse locaties dansfeesten in dat genre plaats. Ook in de Dodoensdreef zullen er live optredens zijn, maar dan alleen van groepen die dat soort muziek spelen.