Het stuk gaat over een Gentse Turkse jonge vrouw, Tugçe, die trouwt met een jongeman, Sakir, uit Turkije.

De aanwezigen kregen een grote portie humor voorgeschoteld. De voorstelling, gebracht door een 20-tal getalenteerde spelers, zorgde voor chronische lachbuien in de zaal.

'Wij wilden een belangrijk maatschappelijk thema, namelijk de problemen rond huwelijksmigratie, op een humoristische wijze aankaarten” licht de regisseur van dit stuk, Veli Arslanoglu, toe. 'Wij willen dat de jongeren goed nadenken vooraleer ze belangrijke stappen zetten in hun leven. Hierin is communicatie zeer belangrijk', aldus Arslanoglu.

 

Volgens Sidki (19), hoofdrolspeler, is dit  stuk een goede weergave van de waarheid. De voorbereidingen namen een half jaar in beslag, maar het resultaat mag er zijn.

Hatice (16), hoofdrolspeler, put vooral motivatie door de lovende reacties van het publiek. 'Al drie jaar brengen we alleen maar kwalitatief hoogstaande stukken. We doen ons best om die reputatie te behouden.'

 

Tussen de aanwezigen spotten we ook advocate Yeliz Güner (31). We waren benieuwd naar haar reactie. 'Het was zeker een geslaagd  toneelstuk, maar ik miste precies een deel van het verhaal. De problemen rond huwelijksmigratie worden hier onevenwichtig voorgesteld.'

 

Het theaterstuk is de vijfde verwezenlijking van GTT en werd gecoördineerd door Saban Gök, medewerker Turkse Unie. Deze voorstelling is onder andere tot stand gekomen door een samenwerking van verschillende partners: Turkse Unie van België vzw, Managers van diversiteit, Stad Gent, Hogeschool Gent en Özburun vzw.