Hail Hail Rock ‘n Roll, Matador Garland Jeffreys is Wild in the Gentse Streets!Garland Jeffreys is het prototype van de onderschatte muzikant. En toch heeft hij meermaals zijn moment de gloire en het succes van grote hitsingles gekend. Wie kent er Hail Hail Rock n Roll en Matador niet, of zijn cover van 96 Tears en Don’t call me Buckwheat.

Strafste statement is ongetwijfeld Wild in the streets: hét anthem van de skate gemeenschap. De geëngageerde en vitale Afro-Amerikaan/Puertoricaan met Cherokee bloed en opvallende falsetto stem beleefde zijn meest vruchtbare periode in het begin van de jaren ‘80, als ideale brugfiguur tussen blanke en zwarte muziek. Vorig jaar bracht hij zijn eerste plaat in meer dan 13 jaar uit, het uitstekende The King of in between. Met die laatste tekent hij in de Balzaal ongetwijfeld voor een mooie mix van nostalgie en nieuw werk.

Voorprogramma: De Held

De Held, geboren als Jo Jacobs, begon in november 1998 aan zijn debuutalbum. 13 Jaar later is eindelijk zover: de plaat is af. Het werden 13 dromerige, broze songs, het lijkt alsof Toon Hermans en Mark Everett (Eels) elkaar ontmoeten op een herfstige dag.
Vooral de eerste single van het titelloze album werd een schot in de roos. ‘Typisch Belgisch Weer’ werd opgepikt door Radio 1 en men maakte er in één klap ook de Meteen Mee-cd van. In De Morgen kreeg het album 5 sterren en een bekroning tot cd van de week.

Garland Jeffreys, Balzaal Vooruit, zondag 27 mei, vanaf 19.30 uur. Info en tickets (17 euro) via de website van organisator Democrazy of Vooruit.