In het depot van de wijk Muide-Meulestede konden de leden van het voedselteam gisteren voor de eerste keer hun bestelling gaan afhalen. 'Daarmee hebben we al dertien Voedselteams in Gent', zegt Vanessa Debruyne, verantwoordelijke voor het voedselteam De Muide.

Allemaal bio

De vzw Voedselteams spoort gezinnen aan zich samen te organiseren om verse voedingswaren aan te kopen bij producenten uit de streek. Ze kiezen daarbij voor biologisch geteelde groenten en fruit, maar ook vlees en zuivelproducten van lokale boeren en producenten. Uitheemse producten als koffie worden gekocht bij de Wereldwinkel.

Wachtlijst

Gezinnen die zich aansluiten bij een voedselteam, kunnen etenswaren bestellen en wekelijks afhalen in een depot in hun buurt. 'De voedselteams zijn momenteel enorm aan het boomen in Gent', zegt Debruyne enthousiast. 'Het nieuwe team in de Muide zit nu al vol met 30 gezinnen. En er staan nog 12 gezinnen op de wachtlijst.'

De vzw Voedselteams is verspreid over heel Vlaanderen. Het lidgeld bedraagt 10 euro per gezin per jaar. Meer info op www.voedselteams.be.