De Gensche Fieste zijn het ideale moment om de Gentse taal – want men spreekt uit respect niet over dialect -, te leren, bij te sturen of op te frissen.

 

“Van Aachterwoarsterigge tot Zantsje Woale, t Gensche alfabet van ‘Aa’ tot ‘zet’” 
In deze met muzikale interventies van Roan gesausde koozerie tippelt Perfesser Gensch Freek op zijn gekende spitsvondige, lichtvoetige en (glim)lachopwekkende wijze door zijn ‘dieksjoneir’, waarvan de vierde herziene druk in oktober verschijnt samen met het eerste Gensch Zegswijzenboek. 
 
“Uumoor in de Gensche voolksmeziek”
 
Voor deze tweede activiteit, waarin de Gensche Perfesser een arsenaal samenzocht aan humoristische en ook wel eens dubbelzinnige volksliedjes, vroeg hij aan multi-instrumentalist Roan om eigentijdse en verrassende arrangementen te maken van tot meezingers verheven pareltjes uit de Gentse volksmuziek uit de negentiende, twintigste en éénentwintigste eeuw.
 
 “Van Aachterwoarsterigge tot zantsje Woale, t Gensche alfabet van ‘Aa’ tot ‘zet’” speelt op 16, 19 en 21  en “Uumor in de Gensche volksmeziek” op 18, 20 en 22 juli RESERVATIES : UITBUREAU VELDSTRAAT 82,  09/233.77.88.  TOEGANG: € 8,5O (RESERVATIE INBEGREPEN)