De vzw Circusplaneet geeft circuslessen aan kinderen, jongeren en volwassenen in Gent en omstreken. De 500 leerlingen die het atelier telt, tonen dit weekend hun nieuwste circustechnieken op het festivalCirque et Co. Naast de leerlingen zullen er ook semiprofessionele en professionele artiesten optreden. Bezoekers kunnen de verschillende circustechnieken ook zelf uitproberen tijdens de circusinitiaties.

Nieuwe tent

Vorig jaar vierde Circusplaneet zijn vijftiende verjaardag. 'Voor die gelegenheid hielden we ons slotevenement in het NTGent', zegt Eline Vyncke van de vzw. 'Zo'n 160 kinderen stonden toen op de planken. In de zomer hebben we buurtprojecten georganiseerd in Gent en Aalst. Kinderen konden een week lang een initiatie circustechnieken volgen, en op het einde mochten ze optreden in onze gloednieuwe circustent.'

'We sluiten ons jaar gewoonlijk af met een voorstelling op ons eigen terrein op de Drongensteenweg. Om de nieuwe tent te kunnen gebruiken, doen we het deze keer op Landgoed de Campagne', legt Vyncke uit.

Festival Cirque et Co gaat door op 19 en 20 mei, telkens van 14u tot 18u, in de Gijzelstraat 12 in Drongen. Meer info: www.circusplaneet.be.