Op de kinderboerderij van Cyriel Temmerman kwam vorige week een merkwaardig pony'tje ter wereld. Het kleine veulentje, een hengst dat voorlopig nog zonder naam door het leven gaat, heeft dan wel vier benen, maar ook zeven hoeven. Omdat het om zo'n uitzonderlijk exemplaar gaat, werd her en der geopperd het dier aan de wetenschap te schenken.

Maar de universiteit Gent reageert enigszins verbaasd op de commotie daarover. Het regende immers negatieve reacties, waarvan er heel wat berichten waren geadresseerd aan de afdeling dierengeneeskunde. Zelfs een Facebookgroep werd aangemaakt om het dier te sparen en het niet aan de wetenschap te schenken.

Volgens de universiteit gaat het echter om een misverstand. 'Het fenomeen van de dubbele hoeven is ons bekend en is beschreven in de literatuur', klinkt het. 'Het heeft dan ook geen zin om het dier onmiddellijk te gaan euthanaseren om de poten te ontleden. ' Volgens de universiteitkan het dier verder een rustig leven leiden op de kinderboerderij van Cyriel. 


Gelukkig maar... toch goed nieuws dus!