Projectontwikkelaar Aclagro wil op de kop van de Brusselsesteenweg met de Franse Vaart een complex bouwen met elf bouwlagen, kantoorruimte, een ondergrondse parkeergarage en veertig wooneenheden, waarvan negen sociale appartementen. Aclagro kocht huizen en terreinen op met een grootte van 10.000 m2. De kantoorruimte wordt grotendeels ingenomen door SD Worx, een Europese Human Resources dienstverlener en sociaal secretariaat. Naast de Aldi is er nog plaats voor kleinere winkels.

Het project past in het stadsvernieuwingsproject Ledeberg Leeft!,dat een opwaardering van die volkse en levendige buurt beoogt.

'Opzet van Ledeberg Leeft! is groene sproeten in de wijk aan te brengen en op die plek een gebouw op te trekken dat Ledeberg een identiteit kan geven en dat als baken kan fungeren', zegt Bruno Terryn, directeur projectontwikkeling van Ledeberg Leeft!

'Daarom gingen we in zee met AWG architecten, waarvan Bob Van Reeth het bekende gezicht is. Het is een complex project waarvoor veel overleg nodig is en waarbij je rekening moet houden met de context en de omgeving. Daarin is dat bureau heel goed, het kan zulke dossiers aan', zegt Terryn.

Het project wordt in drie fasen gerealiseerd. Eerst wordt in juni een verkavelingsvergunning aangevraagd. 

Aldi

Op die plek heeft warenhuis Aldi een winkel. Wat verder is het Opleidings- en Tewerkstellingscentrum van het OCMW gehuisvest. Het OTC betrekt nieuwe kantoren en werkplaatsen in het voormalige UCO-gebouw in de Maïsstraat. De Aldi verhuist tijdelijk naar de plek waar het OTC zit. Een ondergrondse parkeergarage voor 250wagens in vier bouwlagen is gepland. Daar zijn plaatsen bij voor de kantoren, 62plaatsen voor de klanten van Aldi en parkeerplaatsen voor de bewoners. De Aldi verhuist wellicht in de zomer van 2013. Het project is helemaal klaar in 2016. Aclagro is bedrijvig in Gent. Ze zijn bezig met de bouw van het Lievehof aan de Sint-Antoniuskaai, ze beginnen straks aan Tondelier (Gasmetersite) en ze bouwden al Cotton Islands tussen de Pynaertkaai en de Franse Vaart.