Waar Jazz Sur l’Herbe vorig jaar nog negen concerten telde, zijn er nu 22 optredens gespreid over vier dagen, Op dit festival kan je nieuwe muziek of muzikanten ontdekken, er is zowel moderne jazz als meer avontuurlijke en vrije muziek te horen. Het festival speelt zich af in de prettige omgeving van het Citadelpark, op en rond de historische kiosk. 

Het is een heel gevarieerde en ambitieuze affiche. Het is een kleine krachttoer om al die namen samen te brengen. De legendarische Duitse pianist Alexander von Schlippenbach is er, Nat Wooley, het duo Jeroen Van Herzeele en Giovanni Barcella, de Beren Gieren, het trio van Jozef Dumoulin  en het kwartet van zangeres Tutu Puoane, die net een nieuwe cd 'Breathe' uit heeft.

Mike Reed

Een opvallende naam is die van Mike Reed. De drummer uit Chicago komt met zijn project People, Places and Things. Daarmee betuigt hij eer aan de jazzscène van Chicago in de jaren 1954 – 1960. De actieve en levendige Chicago jazzscène uit die periode is de basis van de stad haar huidige positie als centrum van de creatieve jazz en improvisatie. Reed en zijn bandleden bewerken composities uit die periode en creëren eigen stukken waarbij de jaren vijftig worden geherinterpreteerd tot een hedendaags geheel. Mike Reed is er zondagavond.

Vlakbij liggen het museum voor Schone kunsten (MSK), het Smak, het Stam en kunsthal Sint-Pietersabdij. Ook loopt in het park een deel van de stadstentoonstelling Track.

 Citadelic, gratis lentefestival aan de kiosk in het Citadelpark, van donderdag 24 mei tot en met zondag 27 mei. Er is catering. 

zie www.citadelic.be