Bovenop de nieuwe programmatie bleek tijdens de seizoensvoorstelling dat Cecilia&Compagnie, het gezelschap van Arne Sierens en Johan Heldenbergh gezelschap in residence wordt bij NTGent. Concreet betekent zoiets dat er een logistieke samenwerking komt, zonder dat daarom sprake is van een artistieke samenwerking.

 Johan Heldenbergh: ,Nu gebeurde het vaak dat onze stukken in Vooruit uitverkocht waren aan de Vooruitabonnees, voor ze bij wijze van spreken in verkoop gegaan waren. Door de samenwerking met NTGent kunnen we onze stukken nu weer meer in Gent spelen.'

Arne Sierens, die ook dit seizoen met nieuwe stukken komt, kondigde ook aan dat De Pijnderszes keer hernomen wordt in de NTGent schouwburg: ,Ik ben super fier dat we die productie die we zo graag speelden in de grote zaal in Gent kunnen spelen', aldus Sierens, die ook nog de nieuwe productie Gloria (In den hoge) beloofde: een stuk met Tom Vermeir (van de rockgroep A Brand en van De Pijnders), actrice Leen Roels, en een Mexicaanse circusacrobate: 'We gaan er een lichte circusvoorstelling van maken, waarbij het decor gedomineerd wordt door een oude chevy'. Ook Heldenbergh zelf werkt aan een nieuw stuk  met drie vrouwen, waaronder zijn partner Joke Devynck.

 Tijdens de Gentse Feesten gaat Cecilia&Compagnie alvast in première met Lacrima, Een stuk dat van Sierens de volgende quote meekreeg:

‘D’r zijn van die haken in het leven,
als ge d’r aanhangt, ge moogt spartelen wat ge wilt,
ge zit er aan vast.’

Een productie ook waar een Japanse danseres aan meewerkt en waar een decor van 16 ton aan te pas komt.