Sinds begin deze maand loopt er een klacht tegen korpschef Filip Rasschaert voor pesterijen. Indiener: zijn eigen hoofdcommissaris en adviseur, Frederik Van Belle. Van Belle vindt dat zijn korpschef hem negeert en te weinig opdrachten geeft. Hij vindt ook dat een aantal hoofdinspecteurs en commissarissen opdrachten krijgen die eigenlijk voor een hoofdcommissaris moeten zijn. 

Een onafhankelijke preventiedienst uit Zwijnaarde onderzoekt de klacht. Het bedrijf heeft drie maanden de tijd om uit zoeken of de klacht gegrond is. Als dat zo is, kan Van Belle naar de straf- of arbeidsrechtbank trekken.

Van Belle zelf wilde gisteren uit respect voor het onderzoek niet reageren. Korpschef Rasschaert liet weten dat hij kennisgenomen heeft van de klacht. ‘De korpschef meent dat de klacht onterecht is en heeft vertrouwen in de onafhankelijke preventiedienst die het onderzoek voert', klinkt het.

De klacht is al het zoveelste incident tussen de clan rond ex-politiewoordvoerder Steven De Smet en Frederik Van Belle enerzijds en korpschef Filip Rasschaert anderzijds. De Smet werd eind maart nog strafrechtelijk veroordeeld. De veroordeling kwam er nadat Rasschaert een klacht had ingediend tegen onbekenden voor het lekken van vertrouwelijke informatie naar de pers. De klacht van Van Belle tegen Rasschaert werd ingediend enkele weken na de uitspraak van de correctionele rechtbank.