Per honderd mensen die zich inschrijven op de Facebook-pagina van Het Perspectief, belooft de school één examenvraag uit een van haar zes verschillende afdelingen te verklappen.

Onrechtvaardig

'De vragen zullen effectief op de examens opduiken. Maar het antwoord moeten de studenten wel nog zelf opzoeken', zegt diensthoofd marketing Sabine De Fruyt.

Is dat niet onrechtvaardig tegenover andere studenten die bijvoorbeeld niet op Facebook actief zijn? 'De vragen zullen op een beperkt aantal punten staan', zegt De Fruyt. 'Het zal dus niet mogelijk zijn om te slagen louter op basis van die vragen. Maar voor studenten die net één puntje te kort komen, kan het misschien wel een weggevertje zijn dat hen net over de streep trekt.'

Aandacht

De stunt van Het Perspectief - een manier om het volwassenenonderwijs in de aandacht te brengen via sociale media - kan nog interessant worden. Ongeveer 8.800 personen volgen er momenteel een opleiding. Als de helft van die studenten reageert, moet de school maar liefst 44 examenvragen weggeven. 

Ontdek de examenvragen op www.facebook.com/HetPerspectief