'Sinds 1996 helpen we mensen in heel Vlaanderen met gespecialiseerde begeleiding aan betaald werk. Een  opdracht die in de helft van de gevallen slaagt, een deel van de overblijvende mensen belandt in het circuit van vrijwilligerswerk’, zegt GTB-directeur Luc Henau. ‘Het gaat hier niet om sukkelaars, maar om mensen met ongelooflijke talenten die hun weg zoeken en vinden. Bij ons jubileum willen we hen vooral in de kijker zetten.  Het moet geen GTB-show of marketingstunt worden voor ons. Schrijver-dichter Christophe Vekeman en Filip Standaert van 'Handelsreiziger in ideeën' hebben tien mensen geïnterviewd die met hun eigen kracht hun leven een nieuwe en sterke inhoud wisten te geven. ‘Goed Werk – 10 portretten’ zijn verhalen met universele kracht, die ondersteund zijn met schitterende foto’s van Bieke Depoorter.’

Brasserie
 
Een van de getuigenissen inspireerde freelance acteur Sven Ronsijn - bekend van ondermeer Wittekerke, Witse en Spoed - voor de theatervoorstelling ‘Brasserie’. Hij had de vrijheid om met het gegeven aan de slag te gaan, zonder dat het een sociaal toneelstuk moest worden. ‘Brasserie’ is uiteindelijk een verhaal geworden over kleine sterke mensen die hun eigen weg als de juiste kiezen. Protagoniste Martine (Griet Dobbelaere) heeft haar zinnen gezet op een ‘Brasserie’ op een splitsing. En daar blijft ze. Wie er passeert, moet kiezen. Links, rechts, of naar binnen. Er zijn vaste klanten en toevallige passanten. Elk met zijn eigen verhaal. Toeval of lot?
 
Vanavond gaat ‘Brasserie’ in première in zaal Minnemeers – NTGent,  morgen 6 juni is het te zien in CC Bolwerk in Vilvoorde, op 8 en 9 juni opnieuw in de Minnemeers, op 12 juni in Elckerlyc in Antwerpen, op 15 juni in De Leest in Izegem, en op 26 juni in C-Mine in Genk. Wie de voorstelling bijwoont, krijgt achteraf het boek met de tien portretten mee naar huis.  

Voor de voorstelling van zaterdag 9 juni om 20 uur in NTGent-Minnemeers mogen wij 5 duokaarten weggeven. Mailen voor vrijdagmiddag met uw naam en adresgegevens naar brasserie@gtb-vlaanderen.be.