Gezondheid
Inhoud blog
  • Tumoren en gezwellen in het hele lichaam, hernia.
  • Prostaatproblemen, prostaatkanker, P.S.A.
  • Chronische ziekten.
  • Zuurstof, ademen, kanker, milieu. Vervolg.
  • Chronische pijn, bijwerkingen van medicijnen, krampen.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Tips voor een goede gezondheid.
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maag- en darmproblemen, sljmen in de keel.

    Maagproblemen, darmproblemen, slijmen in de keel en de mond, te veel maagzuur, ontsteking van de keel, de slokdarm en de maag, Mucoviscidose of taaislijmiekte, Astma.

    Problemen met de maag en daaraan verbonden de darmen, kunnen we indelen in twee groepen, namelijk:

    1. Problemen die veroorzaakt worden door de vernietiging van een deel van de maag-/darmflora.
    2. Problemen die veroorzaakt worden door een teveel aan maagzuur.

    De problemen die veroorzaakt worden door de vernietiging van een deel van de maag-/darmflora, heb ik al uitvoerig beschreven in het artikel over diarree, krampen in de buik, overgeven, reizigersdiarree, buikgriep, een besmetting met de EHEC bacterie, enz.

    In dit artikel wil ik het dan ook vooral hebben over een teveel aan maagzuur.

    Een teveel aan maagzuur kan zich manifesteren op 2 manieren:

    1. Er ontstaan slijmen in de mond en de keel.
    2. Men heeft last van een branderig gevoel in de keel, de slokdarm en/of de maag.

    Het ontstaan van slijmen in de keel.

    Het lichaam van de mens is er op voorzien, wanneer er voor het lichaam schadelijke stoffen binenkomen in de mond, om die zo veel mogelijk te neutraliseren door ze te omgeven met slijmen.

    De voor het lichaam schadelijke stoffen kunnen we indelen in 2 groepen, de schadelijke basenvormende stoffen en de zuurvormende stoffen.

    Bij de basenvormende stoffen zijn het vooral de melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, roomboter, room, slagroom, crème au beurre, yoghurt, pap, rijstpap, botermelk, chocomelk, enz. die slijmen doen ontstaan in de keel.

    Dit is dan ook de voornaamste reden om het gebruik van melk en melkproducten uit onze voeding te schrappen. De slijmen die tengevolge hiervan ontstaan zijn namelijk de ideale voedingsbodem voor schadelijke bacteriën die langs de mond en de neus het lichaam binnendringen. Zij vormen dan ook de voornaamste oorzaak voor steeds terugkerende neus-, keel- en oorontstekingen.

    Wil men deze ontstekigen snel overwinnen, dan is het eerste wat men moet doen, "Het schrappen van alle melk en melkproducten uit de voeding".

    Bij de zuurvormende stoffen gaat het vooral over koolhydraten zoals brood, deegwaren, suiker en suikerrijke voeding, eiwitten zoals vis en vlees, verder koffie, thee en zuur zoals azijn en wijnazijn die gebruikt worden om onze voeding te bereiden.

    Ook geneesmiddelen die door chronisch zieke mensen dag in dag uit ingenomen worden, zijn zeer vaak de oorzaak van een toename van de hoeveelheid maagzuur en een verzuring van de lichaamsvochten.

    Een teveel aan maagzuur.

    Er zijn twee kenmerken die duiden op een teveel aan maagzuur namelijk, een teveel aan slijmen in de mond en een branderig gevoel in de keel, de slokdarm en/of de maag.

    Algemeen is geweten dat een branderig gevoel in de keel, de slokdarm en/of de maag duid op een teveel aan maagzuur in het lichaam.

    Wat men echter niet weet is, dat ook slijmen in de keel en de mond kunnen aangeven, dat er te veel maagzuur in de maag, in de slokdarm en mogelijk de luchtpijptakken aanwezig is.

    Waarom twee totaal verschillende kenmerken?

    Er zijn twee kenmerken die duiden op maagproblemen tengevolge van een teveel aan maagzuur omdat, het ontstaan van die maagproblemen in twee fasen verloopt, namelijk een eerste fase waarbij het slijmvlies van de maag, de slokdarm en/of de keel nog niet is aangetast door het maagzuur, en een tweede fase waarbij het slijmvlies voor een stuk vernietigt is met een branderig gevoel op die plaatsen als gevolg.

    Een mogelijke behandeling bij een teveel aan maagzuur.

    Beperk alle voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten, koffie, thee, suiker, zuur, enz., die een verzuring kunnen veroorzaken zo veel mogelijk uit uw voeding. Eet veel groenten en fruit.

    Neutraliseer het overtollige maagzuur door het innemen van een maagzuurremmer zoals "Gaviscon". Men neemt het middel in tot de slijmen of de irritatie in de maag, de slokdarm, de luchtpijptakken en de keel verdwenen zijn.

    Stoppen de verschijnselen niet op die manier, dan is mogelijk een maagzweer de oorzaak van uw maagproblemen en dient men een andere behandeling toe te passen.

    Mucoviscidose of taaislijmziekte.

    Bij Mucoviscidose of taaislijmziekte, is het aan te bevelen om alle melk en melkproducten volledig uit de voeding te schrappen en om de bacterieflora in het maag- darmkanaal terug op peil te brengen door het innemen van een probiotica zoals "Orthiflor Original".

    De slechte vertering en de diarree wijzen in dit geval duidelijk op een vrij zware vernietiging van de maag- darmflora.

    Het toedienen van antibiotica bij mensen die aan "Mucoviscidose" leiden, zal dan ook de maag- darmflora nog meer vernietigen waardoor de spijsvertering nog zal verslechteren. Dit heeft dan weer voor gevolg dat de opname van vitale stoffen in het lichaam nog meer zal verminderen en de ziekte zal verergeren.

    Het schrappen van melk en melkproducten uit de voeding en het innemen van de probiotica "Orthiflor Original", zal mogelijk de ziekte niet volledig genezen, maar zal zeker een verbetering van de gezondheid en de kwaliteit van het leven voor gevolg hebben.

    Om de slijmen op te lossen kan men best gedurende 3 à 4 dagen de maagzuurremmer "Gaviscon" innemen zoals voorgeschreven op de verpakking.

    Astma.

    Ook mensen die leiden aan "Astma" kunnen veel beter worden door gedurende een aantal dagen de maagzuurremmer "Gaviscon" in te nemen.













    18-07-2012, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diarree, braken, buikkrampen, de maag- darmflora.

    De maag- darmflora.

    De maag- darmflora in het lichaam bestaat uit een aantal goede bacteriën die we nodig hebben voor onze vertering en onze natuurlijke afweer. Het zijn al de goede bacteriën die zich in het ganse maag- darmkanaal van het lichaam bevinden, dat wil zeggen vanaf de mond en de neus tot en met de endeldarm. Is de maag- darmflora in orde, dan kan ons lichaam zich perfect verdedigen tegen alle in het lichaam binnendringende schadelijke bacteriën en virussen.

    Het kan echter zijn, dat de in het lichaam binnendringende schadelijke bacteriën of virussen een aantal van de goede maag- darmbacteriën vernietigen waardoor de lichamelijke afweer gaat dalen. Ook een antibioticakuur, kan dit veroorzaken. Deze vernietiging kan zich uiten door bijvoorbeeld een verstopte neus, misselijkheid, buikkrampen, braken, buikgriep, diarree en reizigersdiarree. Doen zich deze verschijnselen voor, dan wil dit duidelijk zeggen dat een deel van de goede maag- darmbacteriën vernietigd is.

    Het zijn vooral  mensen die een voedselvergiftiging hebben opgelopen, mensen die een chemokuur ondergaan, mensen die medicijnen moeten innemen tegen de afstoting van getransplanteerde organen en mensen die één of meerdere antibioticakuren hebben ondergaan, die dan ook één of meerdere van die kenmerken zullen vertonen. Meestal zal dit eindigen met diarree en/of overgeven.

    Behandeling van diarree.

    De enige manier om diarree te stoppen is het terug op peil brengen van de hoeveelheid goede maag- darmbacteriën in het lichaam. Uit zichzelf zal die hoeveelheid niet terug op peil geraken, dat wil dus zeggen dat we goede maag- darmbacteriën gaan moeten innemen.

    Doen zich dus de hierboven vernoemde verschijnselen voor, dan moet men dus zo snel mogelijk beginnen met het innemen van probiotica.

    Het beste product dat ik daarvoor op het ogenblik ken is
    "Orthiflor Original" van de firma Orthica. Mogelijk zijn er nog andere probiotica in de handel, maar ik gebruik al jaren met succes dit product. Ik wil wel stellen dat, ik er geen enkel finantieel belang bij heb om dit product te promoten.

    Het allereerste probiotica dat mijn moeder ons gaf wanneer we diarree hadden was "Lacteol". Later in mijn leven ging ik dan "Symbioflor en Eugaleinpoeder" gebruiken. Nog later schakelde ik over op "Orthiflor Original", dat ik nu al meer dan 10 jaar succesvol gebruik. Door het gebruik van probiotica ben ik er in geslaagd, om al meer dan 25 jaar geen antibiotica meer te gebruiken. Alleen in de periode van een operatie werd mij preventief antibiotica toegediend, wat ik in die situatie onmogelijk kon weigeren.

    In "Orthiflor Original" bevinden zich 7 verschillende goede bacteriën namelijk:

    Bifidobacterium bifidum.
    Bifidobacterium lactis.
    Enterococcus faecium.
    Lactobacillus acidophillus.
    Lactobacillus paracasei.
    Lactobacillus salivarius.
    Lactococcus lactis.

    Heeft men diarree, dan is het aan te raden, om dus zo snel mogelijk de inhoud van één kapsule (Yellulle) "Orthiflor Original"  in een vol glas lauwwarm water te doen. Men laat het glas een tiental minuten staan, roert het goed om en drinkt het vervolgens slok voor slok op. Hou iedere slok zo lang mogelijk in de mond tegen het gehemelte, zodanig dat de bacteriën zich ook in de mond en de neus kunnen verspreiden. Pas deze behandeling toe tot en met twee dagen na het verdwijnen van de verschijnselen.

    Mensen die op reis gaan naar tropische gebieden, waar voedselbederf frequent voorkomt, raad ik aan om steeds een verpakking "Orthiflor Original" mee te nemen.
    Men moet dit niet preventief innemen, maar men dient wel onmiddellijk te starten met de inname zo snel mogelijk nadat de eerste verschijnselen zich hebben voorgedaan.

    Is de neus verstopt, dan is het aan te bevelen, om met een wattenstokje de binnenkant van de neus met die oplossing te bestrijken.
    Het zou zeer handig zijn moest de fabrikant van "Orthiflor Original" een versie op de markt brengen onder de vorm van een neusspray. Men zou hiermede heel gemakkelijk problemen met een verstopte neus kunnen oplossen.

    Is op een zeker moment de maag- darmflora in orde, dan is het volkomen nutteloos om die probiotica nog verder in te nemen. Alles wat men dan nog inneemt is gelijk aan weggesmeten geld.

    Voor mensen die een chemokuur ondergaan is het aan te bevelen om tijdens die kuur
    "Orthiflor Original" in te nemen. Hoeveel men dient in te nemen is afhankelijk van de kuur en moet men zelf door ervaring aanpassen aan de omstandigheden.
    Ook hier geld de regel dat men dient te stoppen met de inname enkele dagen na het beeindigen van de kuur, op het ogenblik dat de  maag- darmflora terug normaal is en de misselijkheid voorbij is.

    Voor mensen die medicijnen moeten innemen tegen de afstoting van getransplanteerde organen waardoor ze misselijk zijn, raad ik aan om "Orthiflor Original" in te nemen zolang de misselijkheid aanhoud. Ook hier dient men naar ervaring aan te voelen hoeveel en hoe lang men van die probiotica moet innemen.

    Wat kan men nu zeggen
    van al de drankjes met bacteriën waarvoor men dagelijks reclame maakt op TV.
    Deze drankjes bevatten meestal 1 of 2 soorten goede bacteriën, die een positieve uitwerking uitwerking kunnen hebben op de maag- darmflora dit, indien de hierboven vermelde verschijnselen zich voordoen. Bij personen met een gezonde maag- darmflora hebben die echter geen enkele positieve uitwerking, dit omdat de maag- darmflora reeds optimaal is.

    De positieve uitwerking die de drankjes kunnen hebben beperken zich dan ook tot het op peil brengen in het lichaam van de hoeveelheid van de bacteriën die in het drankje zit. Meestal echter zijn er bij het voorkomen van die verschijnselen meerdere soorten van de goede maag- darmbacteriën vernietigd. Het positieve effect van zo'n drankje zal dan ook heel gering zijn. Het meer dan 1 week innemen van zo'n drankje is dan ook meestal zinloos.

    Zijn deze drankjes gemaakt op basis van melk, dan kunnen ze voor chronisch zieke mensen, die vaak zwaar allergisch zijn voor voor melk en melkproducten, nog zeer negatief inwerken op de gezondheid. Bijvoorbeeld, mensen met diabetes, epilepsie, Alzheimer, dementie, onverklaarbare spierziekten zoals ALS, SMA, enz.

    "Orthiflor Original" is een goed probiotica, maar kan mogelijk nog verbeterd worden. Het is aan de wetenschap om uit te zoeken welke goede maag- darmbacteriën er nog in ons lichaam voorkomen om ze indien nodig toe te voegen aan "Orthiflor Original" of een ander product. De bedoeling moet zijn om een zo volledig mogelijk probiotica te ontwikkelen en op de markt te brengen.
    Ook de ontwikkeling van een neusspray met probiotica zou heel wat gezondheidsproblemen kunnen voorkomen of oplossen.  

    Aanvulling. 21.02.2014.

    Door onderzoek, heeft men nog een aantal goede maag- darmbacteriën gevonden, waardoor men de samenstelling van de nieuwste versie van "Orthiflor Original" heeft kunnen aanpassen en verbeteren.

    Tengevolge hiervan, heeft men de bacterie "Lactobacillus Acidophillus" uit de samenstelling genomen en heeft men 4 nieuwe goede bacteriën er aan toegevoegd namelijk:

    Lactobacillus casei, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus paracasei en lactobacillus plantarum.

    Men begint dus duidelijk te beseffen, dat de tijd van de "Antibiotica", die een deel van de maag- darmflora vernietigen, voorbij is en men zich beter kan richten tot "Probiotica".

     

     

    29-03-2012, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenswaardigheden over ziekte en gezondheid

    Wist je dat:

    Alles wat wij eten, drinken, inademen, langs onze huid opnemen of ingespoten krijgen, resulteert in zuren of basen in ons lichaam.

    De ideale zuur/base verhouding in het lichaam, volgens de zweedse Arts Ragnar Berg,
    +/- 35% zuur en +/- 65% basen is.

    De verhouding tussen de zuren en de basen in het lichaam bepaald of:

    We gezond kunnen zijn
    bij een juiste zuur/base verhouding.
    We een chronische pijnlijke ziekte zullen doormaken
    bij een teveel aan zuur in het lichaam.
    We een chronische ziekte zonder pijn zullen doormaken bij een teveel aan basen in het lichaam. Dit tenzij er een gezwel, een tumor, een cyste, een prostaatvergroting of een hernia zich tengevolge hiervan vormt, waardoor er een zenuw kan geklemt geraken en er dan uiteindelijk
    toch pijn zal ontstaan.

    Iedere perfect gezonde mens voor 2 tot 4% allergisch is voor melk en melkproducten.
    Krijgt een gezonde persoon te maken met een virale of bacterieële infectie, dan zal de natuurlijke afweer dalen en stijgt die allergiciteit tot 20 of meer percent.
    Wordt iemand chronisch ziek, dan zal die allergiciteit al vlug oplopen tot 80 à 90%,
    wat bijvoorbeeld het geval kan zijn bij diabetes en arteriosclerose.
    Treden er bij iemand tijdelijke al dan niet definitieve verlammingen op of bij Alzheimer,
    dan gaat die allergiciteit al vlug oplopen tot 95% en meer. Voor deze mensen zijn melk en melkproducten als het ware puur vergif.

    Het schrappen van melk en melkproducten uit hun voeding zal dan ook een enorme verbetering van hun gezondheid bewerkstelligen.  Bovendien zullen ze hierdoor over veel meer energie kunnen beschikken.


    De huidige allergietesten geen graad van allergie kunnen aangeven, waardoor kleine allergische reacties over het hoofd gezien worden.

    Men in bepaalde gevallen indien men geluk heeft, tientallen jaren melk en melkproducten kan gebruiken alvorens een chronische ziekte zich tengevolge hiervan zal manifesteren.

    Een pasgeboren kind dat geen borstvoeding krijgt maar een andere soort melk, tengevolge hiervan reeds na 4 tot 6 weken kan vol staan met eczeem.

    Men zegt dat het absoluut noodzakelijk is om melk en melkproducten in onze voeding te gebruiken om sterke beenderen te krijgen. Hoe komt het dan dat er op heel de wereld geen enkel dier is dat meer dan 1 tot ongeveer 1,5 jaar
    melk gebruikt van zijn eigen moeder. Een koe eet verder nochthans alleen maar gras, mais, meel en kruiden en toch hebben ze sterke beenderen.

    De mens dan nog heel zijn leven melk gebruikt van een vreemde moeder die een veel korter leven beschoren is en waarvan de lichaamsbouw een heel andere evolutie doormaakt.

    Men nergens van melk en melkproducten een grondige analyse kan vinden van de samenstelling. Het is echter bijna zeker dat er in melk veel verzadigde vetten zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid. In melk zitten er ook hormonen die eigen zijn aan de koe en die een kalf
    op 1 jaar tijd ongeveer 100 kg in gewicht moeten doen toenemen. Hoe reageren die hormonen in het menselijk lichaam? Zit er cholesterol in melk? Welke resten van medicijnen zoals bijvoorbeeld Antibiotica en hormonen die in de vetmesterij veelvuldig gebruikt worden zijn er nog in melk aanwezig?  Welke resten van medicijnen die door de mens gebruikt worden en die via de ontlasting in het drinkwater van de dieren terecht kunnen komen zitten er nog in melk? Allemaal punten die ons zeker het gebruik van melk en melkproducten zullen ontraden, of minstens in vraag zullen stellen. Gericht wetenschappellijk onderzoek dienaangaande zou dringend moeten gebeuren.

    Men enkele jaren geleden, bij een gericht onderzoek van het Nederlandse drinkwater, men van de 22 medicijnen die men zocht, er 15 in aantoonbare hoeveelheden in heeft teruggevonden.

    Mensen met een HIV besmetting meestal sterven aan een melkvergiftiging. Voor deze mensen is dus het gebruik van melk en melkproducten taboe en dus zeker te vermijden. 

    Mensen met chronische pijnen, kennmerk reumathische aandoeningen en pijn in de spieren en/of gewrichten zoals bijvoorbeeld de knieën, in 70 à 80% van de gevallen van hun pijn verlost kunnen worden door het gedurende 1 week innemen van "Utrticalcin" van Dr. Vogel samen met het Schuesslerzout "Natrium Sulfuricum". 

    Door het gedurende 1 week innemen van "Urticalcin" en "Natrium sulfuricum" de pijn zeker in belangrijke mate zal afnemen.

    Mensen met te veel basen in hun lichaam zoals bijvoorbeeld bij, diabetes, dementie/Alzheimer, spierziekten zoals ALS en SMA, epilepsie, parkinson, MS, sommige hartproblemen, langzaam tot stand gekomen verlammingen, arteriosclerose, mensen met een teveel aan cholesterol, enz. een merkelijke verbetering van hun gezondheid kunnen verwezenlijken door:

    Alle melk en melkproducten zoals boter, room, ijsroom, platte- en harde kaas, yoghurt, chocomelk, pudding, enz. voor altijd uit hun voeding te schrappen.
    Gedurende drie weken afwisselend de volgende drie biochemische zouten in te nemen (Ook wel Schuesslerzouten genoemd naar de duitse Arts die ze in de 19de eeuw ontdekte), "s morgens 5 tabletjes "Kalium Muriaticum" op de tong laten smelten, 's middags 5 tabletjes "Kalium Phosphoricum" en 's avonds 5 tabletjes "Kalium Sulfuricum". Deze zouten worden in België aangemaakt door de firma UNDA. Gebruikt men biochemische zouten van andere merken, dan moet men de dosering aanpassen.

    Vooral voor mensen die last hebben van één of andere vorm van een gezwel, een tumor, een cyste, een prostaatvergroting of een hernia, het aan te raden is om ook die biochemische zouten in te nemen.
    Laat vervolgens, 4 weken na het begin van de inname en na het stoppen van het gebruik van melk en melkproducten, dat gezwel kontroleren om te zien of er een verbetering is opgetreden.

    De maag-/darmflora, dus al de goede bacterieën die zich in het lichaam bevinden vanaf de neus en de mond tot en met de endeldarm, de allereerste afweer vormen tegen schadelijk bacterieën en virussen die ons lichaam binnenkomen.

    Antibiotica niet alleen schadelijke maar ook goede bacterieën vernietigen in het maag- darmkanaal. Ze vernietigen dus ook een deel van onze natuurlijke afweer. Om die reden is het preventief gebruiken van antibiotica gewoon een aanslag op uw gezondheid.

    Het preventief gebruiken van antibiotia daarom kan vergeleken worden met het toepassen van chemotherapie wanneer men geen kanker heeft. Chemo vernietigd ook een deel van de maag-
    /darmflora.

    Indien het absoluut nodig is om een antibioticum te gebruiken,
    het aan te bevelen is om tegelijkertijd of minstens na het gebruik ervan een kuur met probiotica zoals "Orthiflor Original" te doen, dit om de maag- darmflora te regenereren.

    Bij een gezonde mens de lichaamstemperatuur geregeld wordt door de werking van de schildklier en het inademen door beide neusgaten.

    Om dit te kunnen verwezenlijken
    de schildklier zijn nieau van werken gaat aanpassen aan de omgevingstemperatuur. Hoe kouder het buiten is, hoe heviger de schildklier gaat werken en, hoe warmer het buiten is, hoe minder de schildklier gaat werken. Dit natuurlijk op voorwaarde dat de schildklier nog intakt in het lichaam aanwezig is.

    Het extreme koudegevoel dan ook ontstaat in perioden van plotselinge felle temperatuurdalingen.

    Warmte opwellingen bij een gezonde mens, veelal het gevolg zijn van plotse felle temperatuurstijgingen.

    Hierdoor chronisch zieke mensen zich beter zullen voelen wanneer zij op verlof gaan naar warmere streken.

    De plaats waar men zich op aarde bevind dus mede bepalend is voor het niveau van werking van de schildklier.

    Dit de reden is waarom men de werking van de schildklier niet kan meten en men er nooit in zal slagen om ze te kunnen meten, gewoon omdat men niet weet in welke mate ze zou moeten werken. Mogelijk kan statistisch onderzoek hier voor min of meer betrouwbare gegevens zorgen.

    Het inademen door het linker neusgat, in de yoga "ida" genoemd, altijd het lichaam zal afkoelen en het inademen door het rechter neusgat, in de yoga "Pingala" genoemd,
    het lichaam zal opwarmen.

    Ida en pingala de namen zijn voor onze neusgaten, die gebruikt worden in de technieken van de "Pranayama", of met andere woorden ademtechnieken en adembeheersing van de Yoga.

    De huidige generatie van bloedverdunners in feite vergif zijn waarmede men ratten verdelgt. Het innemen van die verdunners is dus een gekontrolleerde vergiftiging van het menselijk lichaam. Zie tijdschrift "Vitaya" van Januari 2012.

    Die bloeverdunners ingenomen worden om het bloed minder vlug te laten stollen en om te voorkomen dat er zich bloedklonters vormen.

    Die stolsels en de mogelijke klontervorming met zeer grote waarschijnlijkheid ontstaan door het gebruik van melk en melkproducten in onze voeding.

    Indien men geen melk en melkproducten meer gebruikt die klonters en die stolsels vanzelf zullen verdwijnen en zullen wegblijven.

    Amalgaam tandvullingen kwik bevatten die zeer langzaam vrijkomt in de mond en hierdoor een langzame vergiftiging in het lichaam veroorzaakt.

    Het in de industrie bij wet verboden is om in eender welk proces nog kwik te gebruiken, dit omdat, wanneer het vrijkomt in de lucht, de dampen een vergiftiging in het lichaam kunnen veroorzaken.

    "Botox", dat men inspuit op bepaalde plaatsen in het lichaam om rimpels weg te werken, eveneens een zeer giftig product is. Dus dames, denk er twee maal over na, alvorens je om reden van schoonheid, het in uw lichaam laat inspuiten.

    Chemo gemaakt wordt van mosterdgas waarmede men in wereldoorlog 1 de soldaten aan het front mee vergiftigde.

    We gedurende ons ganse leven dus heel wat vergif te verwerken krijgen, waarvan de gevolgen en de uitwerking op lange termijn zeker onvoldoende gekend zijn. Volgens mij persoonlijk zullen ze zeker onze gezondheid niet bevorderen wel in tegendeel.

    We dan nog niet gesproken hebben over de verwoestende uitwerking die onnodig toegediende hormonen kunnen hebben op het menselijk lichaam.
    Toergediende hormonen verstoren namelijk de ganse hormonale werking in het menselijk lichaam.

    Hormonen die men aan het lichaam toedient automatisch minder zullen aangemaakt worden door het lichaam zelf. Het gevolg hiervan is dat het orgaan dat het hormoon moet produceren zal gaan degenereren.

    Dat toegediende of ingenomen hormonen ook de balans tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen in het lichaam verstoren.

    De ideale verhouding tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen, 2/3de sexueel eigen hormonen bedraagt en 1/3de hormonen van de andere sexe. Dus voor een man 2/3de mannelijke hormonen en 1/3de vrouwelijke hormonen en bij een vrouw het omgekeerde.

    Bij een juiste verhouding tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen, een man en een vrouw zich optimaal tot elkaar aangetrokken voelen.

    Bij een grote afwijking, de verhouding is bijvoorbeeld omgekeerd,
    een man en een vrouw een afkeer voor elkaar kunnen krijgen.

    Dit één van de voornaamste redenen is waarom er tegenwoordig zo veel homo's en lesbiênnes zijn.

    Een perfect gezonde mens ook voor 4 tot 6% allergisch is voor "Natuurlatex".

    Iemand die op een "Natuurlatex" matras slaapt, door verweking van de spieren en gewrichten, binnen de 10 jaar problemen krijgt met zijn rug. Zeker wanneer hij of zij ook nog latex handschoenen, latex condooms, latex kleding en melk en melkproducten gebruikt.

    Dat er latexvrije condooms in de handel verkrijgbaar zijn.

    Indien het lichaam en de geest van de mens, kunnen beschikken over al de stoffen en energieën die ze nodig hebben en niet overbelast worden door schadelijke stoffen, het lichaam van de mens perfect in staat is om zichzelf te genezen.

    Er in de natuurgeneeskunde, een goede vervanger bestaat voor de bloedverdunners die in de klassieke geneeskunde gebruikt worden, namelijk "Geriaforce".

    Volgens het boek "Dr. Vogel gids voor alle geneesmiddellen", Uitgeverij Mix Media B.V. ISBN 90-75 690-02-9 NUGI 732, "Geriaforce" altijd mag gebruikt worden, dat er geen bijwerkingen van gekend zijn, dat het in combinatie met andere medicijnen mag gebruikt worden en dat het langdurig kan ingenomen worden.

    Geriaforce het extract van de "Ginkgo Biloba" boom bevat, dat de stroperigheid en de viscositeit van het bloed vermindert, de doorbloeding van de kleine en de middelgrote bloedvaten zoals in de hersenen verbetert en bovendien een gunstig effect heeft op de vaatwanden.

    Geriaforce ook kan gebruikt worden bij, vergeetachtigheid, concentratiestoornissen, duizeligheid, winterhanden en wintervoeten, ouderdoms diabetes, hoge bloeddruk, doorliggen, oorsuizingen en open been.

    Men bij het innemen van bloedverdunners, zeker ook alle melk en melkproducten uit zijn voeding moet schrappen
    , dit omdat ze één van de oorzaken zijn van een slechte bloedcirculatie en een toegenomen viscositeit.

    Een chemokuur altijd een deel van de goede maag- darmbacterieën vernietigd.

    Dit de reden is waarom een chemokuur meestal misselijkheid opwekt bij de persoon die ze ondergaat.

    Om die misselijkheid tot het minimum te beperken en mogelijk tot nul te herleiden, het aan te bevelen is om tijdens die chemokuur een probiotica zoals bijvoorbeeld "Orthiflor Original" in te nemen, dit om de vernietigde goede maag- darmbacterieën te vervangen en alzo de natuurlijke afweer van het lichaam op peil te houden.

    Het eveneens aan te bevelen is om, na het ondergaan van een chemokuur, zo snel mogelijk de afvalstoffen en de schadelijke stoffen die door die kuur in het lichaam zijn gekomen, er uit te verwijderen. Men kan dit doen door gedurende 1 week het Schuesslerzout "Natrium Sulfuricum" in te nemen.

    Heel wat mensen zieker zijn van de medicijnen die ze dag in dag uit slikken
    , dan van de ziekte waarvoor ze die medicijnen slikken.

    Deze medicijnen een
    verzuring in het lichaam veroorzaken.

    Die verzuring het zenuwstelsel irriteert waardoor er pijnen ontstaan in de spieren en de gewrichten.

    Stoppen met de inname van die medicijnen de enige manier is om definitief van die pijnen af te geraken.

    Dat men in de geneeskunde dit niet doet maar wel pijnstillers voorschrijft die steeds zwaarder en zwaarder worden.

    Men uiteindelijk door het innemen van die pijnstillers in een pijnkliniek zal belanden.

    Men die verzuring en dus ook de pijn meestal kan neutraliseren, door gedurende 1 week of zo lang als nodig, "Urticalcin en Natrium Sulfuricum" in te nemen. Blijft men de betroffen medicijnen die de pijn veroorzaken innemen, dan zal men regelmatig terug "Urticalcin en Natrium Sulfuricum" moeten innemen.

    Artriosclerose en multiple sclerose (MS) veroorzaakt worden door het veelvuldig gebruiken van melk en melkproducten zoals roomboter, room, slagroom, platte kaas,
    harde kaas, kwark, yoghurt, chocomelk, ijsroom, botermelk, crème au beurre, crème fraiche, enz.

    Die mensen zeer zwaar allergisch zijn voor melk en melkproducten.

    De graad van allergie zal toenemen naargelang het erger worden van de zieke.

    Melk en melkproducten, puur vergif zijn voor mensen die lijden aan arteriosclerose of multiple sclerose.

    Indien deze mensen, melk en melkproducten volledig uit hun voeding zouden schrappen, ze zich na 1 à 2 maand al heel wat gezonder zullen voelen en zullen zijn.

    Indien deze mensen ook nog gedurende 1 week het biochemische zout "Kalium Sulfuricum" innemen, ze al na 1 week veel beter zullen zijn en zich veel energieker zullen voelen.

    Zuur, maagzuur, slijmen, maagbrand, mucoviscidose.

    Wist je dat:

    Niet alleen een branderig gevoel in de maag en/of de slokdarm een aanwijzing kan zijn voor een teveel aan maagzuur in het maag- darmkanaal van het lichaam.

    Een gezond lichaam de eigenschap bezit om de voor het lichaam schadelijke stoffen, zuur en maagzuur, te neutraliseren door ze te omgeven of in te kapselen met slijmen.

    Dit de reden is waarom men, na het drinken van melk, het eten van een maaltijd die rijk is aan zuur of het innemen van zuurvormende medicijnen die men dag na dag moet slikken, meestal slijmen in de mond en de keel zal krijgen.

    Wanneer een branderig gevoel in de maag of de slokdarm de plaats heeft ingenomen van die slijmen, dan wil dit zeggen dat het maag- darmslijmvlies door de langdurige aanwezigheid van een teveel aan maagzuur doorbroken is.

    Men het teveel aan maagzuur en ander zuur, kan neutraliseren dor het middel "Gaviscon" in te nemen tot een paar dagen na het verdwijnen van de slijmen. Af te halen bij uw apotheker.

    Men de slijmen die voortkomen van schadelijke stoffen, kan neutraliseren door gedurende 1 week het oligo element "Li Lithium" of het biochemische zout "Lithium Chloratum" in te nemen.
    "Lithium Chloratum" wordt aangemaakt door de Oostenrijkse firma "Adler Pharma". Men kan beide bestellen bij uw apotheker.

    Deze behandeling ook voor
    mensen met "Mucoviscidose" zeker een grote verbetering van hun gezondheid kan bewerkstelligen en in en aantal gevallen mogelijk een volledige genezing kan verwezenlijken.












    30-01-2012, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    27-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtzetting

    Wist je dat:

    De reden waarom ik op twee blogs informatie over gezondheid en ziekte breng te herleiden is tot moeilijkheden met het overbrengen van informatie naar mijn eerste blog "s1s0i9k".

    Ik een vijftal maanden
    na de opening van mijn eerste blog ik er niet meer in slaagde om nog informatie op die blog te zetten.

    Ik daarom blog "s8s0i9k" geopend heb en daarop verder ben gaan werken.

    Ik ondanks 6 pogingen, het artikel over "Schuesslerzouten, biochemische zouten, enz. nog niet heb kunnen vervolledigen.

    Kontaktname met seniorennet geen oplossing heeft gebracht voor dit probleem.

    27-01-2012, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topsport.

    Topsport, tennis, wielrennen, veldrijden, voetballen, triatlon, enz. Afvalstoffen, melkzuur, urinezuur, ureumzuur.

    In een aantal artikels heb ik reeds aangehaald, dat een lichaam kan verzuren, wat de mogelijke oorzaak daarvan kan zijn en hoe men die verzuring kan neutraliseren. De beschrijvingen die ik daar gaf betreffen een verzuring die ontstaat door een verkeerde voeding, een tekort aan beweging waardoor in het lichaam stress ontstaat of door mogelijke bijwerkingen van medicijnen die ingenomen worden. Het betreft hier allemaal factoren die bij een gewone mens, de normale werking van het lichaam positief of negatief kunnen beïnvloeden.

    Bij mensen die sport beoefenen op het hoogste niveau kan echter, niettegenstaande ze perfect gezond kunnen zijn, hun lichaam ook verzuren. De oorzaak hiervan is dan niet het slecht functionneren van het lichaam, maar wel het meerdere dagen na elkaar leveren van uitzonderlijk zware inspanningen.

    Tijdens het leveren van die zware inspanningen,
    men zou kunnen stellen dat de betroffen persoon roofbouw pleegt op zijn eigen lichaam, gaat hij heel veel calorieën verbranden, waardoor er veel afvalstoffen en melkzuur ontstaan in zijn lichaam, die zelfs door een perfect gezond lichaam dagelijks niet volledig uitgescheiden kunnen worden.

    Het gevolg hievan is, zeker wanneer het om tornooien, het rijden van een ronde, een triatlon, een voetbalwedstrijd met verlengingen of het rijden van meerdere veldritten per week gaat, dat deze afvalstoffen en het melkzuur zich gaan opstapelen in het lichaam.

    Hierdoor ontstaat er een verkramping van de spieren en een irritatie van de zenuwen. Tengevolge hiervan, kan dan de minste foutieve zwaar belaste beweging een kwetsuur, een verkramping of een blokkering veroorzaken van bepaalde spieren en/of gewrichten van de betroffen persoon.

    Dergelijke feiten doen zich meestal voor, wanneer de hoeveelheid zuur in de lichaamsvochten toeneemt tot meer dan 50%. De optimale zuur/base verhouding is volgens de Zweedse Arts Ragnar Berg 35/65 of met andere woorden 35% zuur en 65% basen. Wel kan men stellen dat hoe meer zuur het lichaam bevat, hoe erger de gevolgen van de kwetsuur kunnen zijn.

    Het is dus perfect mogelijk, dat tijdens het opwarmen de hoeveelheid zuur in het lichaam gaat toenemen tot meer dan 50% met een mogelijke blokkering of verrekking in het lichaam als gevolg. Ook zwaar doorgedreven trainingen voor deze sportwedstrijden kunnen dit veroorzaken.

    In België zijn het op dit ogenblik onze toptennisters, een aantal wielrenners en veldrijders die aan een verzuring van het lichaam lijden. Het is deze verzuring die hen belet om nog op zeer hoog niveau topprestaties te leveren.

    Opwarming.

    Uit het voorgaande blijkt duidelijk dat we tijdens het opwarmen moeten trachten om zo weinig mogelijk energie te verbruiken. We gaan dus een methode moeten aanleren die enerzijds ons lichaam opwarmt en anderzijds zo weinig mogelijk calorieën verbrand. Vinden we een dergelijke manier van opwarmen, dan gaan we twee zeer belangrijke zaken verwezenlijken namelijk, we hebben meer energiereserves ter beschikking tijdens de wedstrijd en we voorkomen de vorming van te veel afvalstoffen en zuren.

    Volgens mijn persoonlijke ervaring is het een tiental maal doen van "De Zonnegroet" als opwarming zeker voldoende. "De Zonnegroet" is een samengestelde oefening uit de Yoga, die bestaat uit twaalf bewegingen die men verscheidene malen na elkaar dient te herhalen. Het is een oefening die eender waar en wanneer kan gedaan worden en waarvoor je geen speciale kleding, ruimte of toestellen nodig hebt. Eender welke opgeruimde plaats met afmetingen van ongeveer 2,5 x 1,5m is geschikt om de oefening uit te voeren.

    Het doen van de oefening brengt alle spieren en gewrichten van het lichaam in actie, ze versnelt en verdiept de ademhaling en verhoogt het ritme van de hartslag, zonder dat het leidt tot vermoeidheid of benauwdheid. Indien de oefening goed gedaan wordt in combinatie met de juiste ademhaling, dan gaat ze niet alleen de spieren en gewrichten opwarmen, maar zal ze ook het lichaam opladen met nieuwe energie, die ons ten goede zal komen tijdens de wedstrijd. Bovendien heeft de oefening een heel ontspannende werking, zeker als je ze regelmatig of meerdere keren per dag gedurende een tiental minuten doet.

    Je kan "De Zonnegroet" het beste aanleren onder begeleiding van een Yogaleraar. Hij kan dan tijdens de beoefening eventuele fouten corrigeren net zo lang tot je de oefeing onder de knie hebt. Het is echter ook mogelijk, om aan de hand van een goed boek en/of de begeleidende videoband, de oefening zelf te leren. Ik denk hier meer bepaald aan het boek "Zonnegroet" van Dick de Ruiter. Uitgegeven door Panta Rhei in Katwijk 1996 Nederland. ISBN 90-73207.68.1, NUGI 734.

    Het neutraliseren van de verzuring en de afvalstoffen.

    Het beste middel dat ik ken om de zuren en de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen is het innemen van het biochemische zout, ook wel Schuesslerzout genoemd naar de Arts die ze in de negentiende eeuw ontdekte, "Natrium Sulfuricum". Het bezit de eigenschap om de overtollige afbraakproducten snel uit het lichaam te verwijderen. Het voedingszout verhoogt de activiteit van de nieren en de blaas en heeft een gunstige uitwerking op de darmen, de lever en de alvleesklier.

    "Natrium Sufuricum" in wordt in België aangemaakt door de firma UNDA in verpakkingen van 100 stuks, die je bij uw apotheker kan bestellen. Ook Dr. Vogel en de Oostenrijkse firma "Adler Pharma" brengen het biochemische zout op de markt maar in een andere vorm. Gebruikt men één van deze producten dan moet men de dosering aanpassen.

    Wanneer men als sportman start met het innemen van dit biochemische zout, dan kan je best om het lichaam te zuiveren, gedurende een drietal dagen de normale dosis innemen namelijk drie maal per dag 5 tabletjes op de tong laten smelten. Vervolgens gaat men gedurende zware trainingen of wedstrijden over op 1 maal per dag 5 tabletjes.

    In perioden van minder zware inspanningen dient men het dan niet in te nemen. Ook kan het zijn dat 2 tot 3 tabletjes per dag volstaan, men moet dus leren aanvoelen wanneer het nodig is om het in te nemen. Het is eigenlijk een voedingssupplement en
    wanneer je er genoeg van ingenomen hebt is het zinloos van er nog meer van in te nemen. Een signaal om het in te nemen kan zijn het begin van spier- of gewrichtspijn. Twijfel je of kan je het risico niet lopen, dan kan je het frekwenter innemen, maar maximaal 3 maal per dag.

    Om de hoeveelheid zuur in het lichaam te neutraliseren neemt men best gedurende een tiental dagen "Urticalcin" in van Dr. Vogel. "Urticalcin" heeft de eigenschap om de kalkopname te verbeteren, de hoeveelheid kalk ( calcium) in het lichaam op peil te brengen en het teveel aan zuur te neutraliseren.

    Heeft men het teveel aan zuur in het lichaam geneutraliseerd en de hoeveelheid kalk geoptimaliseerd, dan is het hier ook weer een kwestie van te leren aanvoelen hoeveel en wanneer men van die kalktabletjes moet innemen. In perioden van zware wedstrijden kan dan de inname van 1x 6 tabletjes per dag volstaan.

    Neemt men echter te veel kalk in dan kan er in het lichaam een tekort aan zuur ontstaan, wat dan weer slecht is voor de werking van het zenuwstelsel. De minste pijn in de spieren of gewrichten kan dan een signaal zijn om "Urticalcin" in te nemen. Is de pijn weg, dan stopt men met de inname. Is de pijn niet weg, dan kan er een andere oorzaak zijn voor het ontstaan van die pijn. Men dient dan per persoon uit te zoeken wat die oorzaak is.

    Ook in ons lichaam geld dus de regel dat men, net zoals in de tuinbouw, waar men zure grond gaat neutraliseren of met andere woorden ontzuren door er kalk op te strooien, 
    indien nodig kalk moet innemen om het lichaam te ontzuren.

    13-01-2012, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    26-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoordpijn, Migraine, Maagproblemen.
    Bij hoofdpijn en migraine doen er zich bijna altijd problemen voor met de spijsvertering in het maag-darmkanaal. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt, door een gebit met ontstekingen, focale storingen in het gebit en/of amalgaam tandvullingen, door op onregelmatige tijdstippen te eten, door te veel te eten en te drinken, door ongezonde voeding tot ons te nemen, door bedorven voedsel te eten en te drinken, door ons voedsel onvoldoende te kauwen alvorens het door te slikken, door stress en door de medicijnen die we innemen.

    De hoofdoorzaken voor het ontsaan van hoofdpijn en migraine zijn volgens mijn persoonlijke bevindingen, het ontstaan en de ophoping van gassen in het maag- darmkanaal, een maag- darmflora die voor een stuk vernield is, of een teveel aan zuur in de maag.

    Bij hoofdpijn en magraine is het enige dat men meestal doet, het bestrijden van de symptomen, namelijk de pijn. Men neemt daartoe een pijnstiller in en na een paar uur is de pijn verdwenen of verdraagbaar geworden. Past men deze werkwijze toe, dan zal na een tijdje, wanneer de pijnstiller uitgewerkt is, de pijn terugkeren en door een mogelijke bijwerking van de pijnstiller zelfs nog heviger zijn dan voordien.

    Het innemen van een pijnstiller is zeker niet bevorderlijk voor een goede werking van de maag en dus ook niet voor de spijsvertering. Pijnstillers kunnen nodig zijn om tijdelijk de pijn onder kontrole te houden, maar men mag ze zeker niet blijven innemen, omdat ze op termijn zelfs pijn kunnen veroorzaken in de spieren en de gewrichten, dit door door een verzuring die ze veroorzaken in het lichaam.

    Ga er echter altijd van uit dat pijn een signaal is, dat ons wil duidelijk maken dat er iets fout loopt in ons lichaam. In dit geval dus de spijsvertering en mogelijk de uitscheiding of met andere woorden de nier- en de leverwerking.

    De enige manier om definitief van die pijn af te geraken is dan ook, de oorzaak of mogelijke oorzaken van die pijn, op te sporen en indien mogelijk weg te nemen. Hiertoe is het absoluut nodig om ons gebit te saneren, ons voedingspatroon en onze levenswijze aan te passen.

    Dit zal voor ons voor de rest van ons leven,
    een grote volgehouden discipline vragen, willen we niet hervallen in onze oude gewoontes met hoofdpijn en migraine als gevolg. De minste afwijking van deze nieuwe levenswijze zal ons echter vrij snel terug opzadelen met hoofdpijn of migraine.

    Men kan dus perfect van hoofdpijn en migraine afgeraken, dit indien men zich voor de rest van zijn leven een ijzeren discipline kan opleggen. Er zullen echte in uw leven zeker momenten opduiken dat men aan bepaalde verleidingen niet kan weerstaan, waardoor men dan terug tijdelijk met hoofdpijn of migraine zal opgezadeld worden. Een mens kan en mag fouten maken, maar hij zal zelf de gevolgen ervan moeten ondergaan.

    In geval van hoofdpijn of migraine staat men dus voor de keuze, een gebit dat perdect in orde is, goede leef- en eetgewoonten met een ijzeren discipline naleven zonder hoofdpijn/migraine te hebben of, voor de rest van uw leven hoofdpijn/migraine hebben en ze bestrijden met pijnstillers. Het mogelijk vooruitzicht is dan uiteindelijk de pijnkliniek en een leven om gek van te worden.

    Wel zal onze spijsvertering, indien we ooit gedurende een langere periode hoofdpijn of migraine hebben gehad, zeer gevoelig blijven, waardoor we gemakkelijker hoofdpijn en migraine kunnen krijgen. Vooral in de Lente bij het botten van de bomen en in de Herfst bij het vallen van de bladeren, zal die gevoeligheid nog duidelijk toenemen.

    Door een gebit met ontstekingen, focale storingen en/of amalgaam tandvullingen.

    Elk van onze tanden staat langs een meridiaan in verbinding met een bepaalde lichaamsfunctie. Is die verbinding verstoord door bijvoorbeeld een ontsteking van een tand, een focale storing of een amalgaam tandvulling, dan zal de energiedoorstroming naar die bepaalde lichaamsfunctie niet optimaal verlopen, waardoor de werking in intensiteit gaat verminderen.

    Amalgaam tandvullingen zijn de gewone grijze vullingen die tot voor een aantal jaren het meeste gebruikt werden in de tandheelkunde.

    Dit kan voor gevolg hebben dat de werking van de spijsvertering en/of de uitscheiding verstoord worden met hoofdpijn of migraine als gevolg. Meer bepaald dus de werking van de maag, de dunne- en de dikke darm, de lever, de gal en de nieren.

    Door op onregelmatige tijdstippen te eten.

    De mens, die nog in harmonie met de natuur leefde, beschikte over signalen die zijn lichaam gaf, om het moment om te eten aan te geven met een hongergevoel en om het moment om te stoppen met eten aan te geven kreeg hij een verzadigingsgevoel. Zo kreeg hij ook een gevoel van dorst, om het ogenblik aan te geven dat zijn lichaam een tekort aan vocht had en hij dus diende te drinken. Was hij dan aan het drinken, dan kreeg hij een gevoel van gelaafd zijn op het ogenblik dat hij genoeg gedronken had.

    De hedendaagse mens echter, die eet en drinkt niet meer omdat hij honger en dorst heeft, maar omdat het smaakt en/of omdat hij door omstandigheden, ik denk hier bijvoorbeeld aan een feest of een zogenaamde zakenlunch, gedwongen wordt om meer te eten en te drinken dan voor hem op dat ogenblik nodig is.

    Ook komt het voor dat hij geen tijd neemt om te eten of dat hij onvoldoende eet. Hierdoor wordt de maag- en darmwerking verstoord met spijsverteringsproblemen als gevolg. Als regel kan men stellen, 's morgens eten als een keizer, 's middags als een koning en 's avonds als een bedelaar. Dit wil zeggen, dat men best 's avonds na ongeveer 20.00h geen voedsel meer tot zich moet nemen, dit om goed te kunnen slapen.

    De hoofdregel is dus, eten en drinken wanneer ons lichaam dat vraagt en stoppen met eten en drinken wanneer ons lichaam dat aangeeft. Neem ook de tijd om rustig te eten en te drinken, je hebt daar recht op. De wereld zal niet vergaan wanneer je gaat eten en uw spijsvertering zal er wel bij varen.

    Door te veel te eten en te drinken.

    De industrie en de horeca werken de tendens in de hand om te veel te eten en te drinken. Door enkel grote hoeveelheden in verpakkingen aan te bieden dragen ze bij aan het feit dat de mens te veel eet. Ik denk hier meer bepaald aan grote bufetten, grote verpakkingen van bijvoorbeeld chips, cola, frisdrank, enz. Een ander nadeel van deze grote verpakkingen is, dat er regelmatig etensresten of resten van drank in de vuilnisbak belanden, wat gelijk staat met het verkwisten van voedsel en drank.

    Zelfs de geneeskunde doet hier aan mee door ons aan te raden om, minimaal 2 liter water per dag te drinken. Ik wil hiermede niet beweren dat we niet voldoende moeten drinken, maar dat we moeten trachten te drinken en te stoppen met drinken wanneer ons lichaam dat aangeeft. 2 Liter is voor mij een richtwaarde die voor een gemiddelde mens kan volstaan. Bij levensomstandigheden zoals zware lichamelijke arbeid, grote sportinspanningen of hoge temperaturen waarin men moet werken, kan deze hoeveelheid nog veel hoger zijn. Bij mensen waarvan de nieren onvoldoende werken kan echter veel drinken zelfs nefast zijn voor de gezondheid.

    Algemeen kunnen we stellen, dat we te veel eten en drinken en dit bovendien nog doen op momenten dat ons lichaam daar absoluut geen behoefte aan heeft, of niet in staat is om het tot ons genomen voedsel op een degelijke manier te verteren.

    Ook de manier waarop we eten en drinken, kan ons al een hoop verteringsproblemen bezorgen met hoofdpijn of migraine als gevolg. Luisteren naar de signalen van ons lichaam en doen wat ze aangeven is dan ook een eerste vereiste om hoofdpijn en/of migraine te voorkomen.

    Het kruiden van ons voedsel kan ook de hoeveelheid voedsel die we tot ons nemen doen toenemen. De reden hiervoor is nogal duidelijk, het smaakt ons zeer goed en we kunnen niet ophouden met eten. Dus hoe meer het ons smaakt, hoe meer we ervan zullen eten.

    Vooral bij industrieel klaargemaakte maaltijden, die bijvoorbeeld in supermarkten worden verkocht, wordt dit wel eens toegepast, dit met de bedoeling om meer te verkopen.

    Door ongezonde voeding.

    Als ongezonde voeding kunnen we beschouwen, al de voeding en drank, die de mens die leefde in een natuur in evenwicht, niet tot zich zou hebben kunnen nemen. We kunnen dus stellen dat, alle voedsel dat niet gegeten wordt zoals het in de natuur voorhanden is, een negatieve uitwerking kan hebben op de gezondheid van de mens. Bijvoorbeeld fruitsap en geraffineerde voeding.

    Een mooi voorbeeld hiervan is het witte tarwemeel. Om het wit te maken is dit meel ontdaan van, al zijn kiemen die vitamines en mineralen bevatten en de zemelen of met andere woorden de zogenaamde ballaststoffen. Het zijn juist deze ballaststoffen die een betere vertering mogelijk maken, die sneller een verzadigingsgevoel oproepen waardoor we belet worden om er te veel van te eten en die bovendien zorgen voor een goede stoelgang.

    Een ander aspekt is het feit dat, moest de mens in de natuur tarwekorrels eten, dan zou hij dit korreltje per korreltje moeten doen. Hierdoor zou het dan ook veel langer duren om voldoende te eten en zou hij verplicht zijn om die korrels grondig te kauwen alvorens ze door te slikken. Door het grondig kauwen zal hij dan ook, al de vitale stoffen die in de korrel aanwezig zijn tot zich nemen. Bovendien zou hij er dus zeker niet te veel van eten. Dit is dan ook de reden om de consumptie van trage koolhydraten zoals brood en deegwaren te beperken.

    Ook het eten van voedsel en het drinken van drank die niet in de natuur voor de mens voorzien zijn, kan zeer schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van de mens. Ik denk hier meer bepaald aan bijvoorbeeld melk, koffie, azijn, alcohol, geraffineerde suikers, producten waarin deze stoffen verwerkt zijn, enz.

    Van toegevoegde geraffineerde suikers en alcohol is geweten dat ze gistingen in het maag- darmkanaal kunnen veroorzaken, die één van de voornaamste oorzaken is voor het ontstaan van hoofdpijn en/of migraine. Ook gasrijke dranken kunnen gasophoping in het maag- darmkanaal  doen ontstaan en alzo hoofdpijn en/of migraine veroorzaken.

    Melk is in de natuur niet voorzien als drank voor de mens maar wel als drank voor jonge opgroeiende dieren. Zelfs jonge dieren gebruiken in hun leven maar een heel beperkte tijd melk van hun eigen moeder. Moest melk echt nodig zijn voor de gezondheid van de mens, dan zou in de natuur voorzien zijn om aan die behoefte te voldoen.

    Het tot zich nemen van melk en melkproducten kan dus ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Zo kunnen schimmels die in bepaalde kazen aanwezig zijn ook zorgen voor gasophoping in het maag- darmkanaal die dan hoofdpijn of migraine kunnen doen ontstaan. De gassen die ontstaan door het eten van kaas, stinken meestal hevig wat wijst op bederf in het maag- darmkanaal. Wil je hier meer over weten, zoek dan het artikel over melk en melkproducten op in deze blog.

    Door bedorven voedsel te eten of te drinken.

    Daar we niet altijd kunnen zien of weten of het voedsel dat we eten en de drank die we drinken vrij zijn van bederf, komt het meermaals in een mens zijn leven voor, dat hij bedorven voedsel heeft gegeten of bedorven drank heeft gedronken.

    Wanneer de mens bedorven voedsel heeft gegeten of bedorven drank heeft gedronken, krijgt hij van zijn lichaam al vrij vlug signalen die hier op wijzen. Het begint meestal met een gevoel van misselijkheid, gevolgd door buikkrampen, de neiging om te braken, om uiteindelijk te eindigen met overgeven en/of diarree.

    Indien je voedsel eet dat gemerkt is met een vervaldatum, gebruik het dan zeker niet als je denkt dat het bedorven kan zijn. Let dus goed op de verval- of houdbaarheidsdatum alvorens het te eten. Om geen voedsel te verkwisten, is het dan ook aan te bevelen om van dit soort voedsel geen grote hoeveelheden aan te kopen.

    Door ons voedsel onvoldoende te kauwen alvorens het door te slikken.

    Onze spijsvertering heeft niet alleen plaats in het maag- darmkanaal maar begint reeds in de mond. Inderdaad, het goed kauwen van het voedsel dat we tot ons genomen hebben is een eerste vereiste voor een goede vertering in het maag- darmkanaal.

    Door het grondig kauwen wordt ons voedsel al fijngemalen en vermengd met speeksel. Dit speeksel bevat een aantal enzymen die als het ware al een voorvertering verwezenlijken in de mond. De doorgeslikte goed gemale brij, die dan egaal van samenstelling is, zal daardoor in het maag- darmkanaal veel gemakkelijker verteren, waardoor vitale stoffen sneller en gemakkelijker opgenomen worden in het lichaam. Ook zullen er hierdoor minder gemakkelijk gistingen optreden in de maag en in de darmen.

    Door stress.

    Zoals ik reeds in een ander artikel aangaf, bestaan er volgens mij 4 soorten stress. De 3 soorten stress die voornamelijk voor het veroorzaken van hoofdpijn en migraine in aanmerking komen zijn, overlevingsstress, lichamelijke stress en spirituele stress.

    Overlevingsstress ontstaat wanneer we in ons leven gekonfronteerd worden met een angstige situatie.
    Door de vecht/vluchtreactie die dan ontstaat wordt onder andere onze spijsvertering en de uitscheiding of met andere woorden de nier- en de leverwerking stilgelegd. Wordt die reactie niet gevolgd door vechten, vluchten of een simulatie ervan, dan wordt de spijsvertering en de uitscheiding niet terug opgestart en ontstaan er spanningen of met andere woorden stress in het maag- darmkanaal die de volledige vertering verstoren.

    Lichamelijke stress ontstaat wanneer er in het lichaam tekorten en overbelastingen ontstaan, die beletten dat al de processen in ons lichaam op een ontspannen en optimale manier kunnen werken. OOk de inname van voor het lichaam schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld pijnstillers, andere medicijnen, chemo, bestraling, enz. kunnen lichamelijke stress doen ontstaan.

    Spirituele stress kan dan weer ontstaan door problemen die we doormaken vanaf de conceptie tot op het ogenblik dat we sterven. Meestal betreft het hier de leefomstandigheden en de leefomgeving. Zelfs de levensomstandigheden die onze moeder en onze vader doormaakten kunnen ons al van voor de geboorte opzadelen met spirituele stress.

    Door de medicijnen die we innemen.

    Vooreerst gaat het hier natuurlijk over pijnstillers die men gebruikt om de hoofdpijn/migraine onder kontrole te krijgen. Pijnstillers zijn scheikundige stoffen die niet in het lichaam thuishoren. Altijd zullen ze negatief inwerken op de gezondheid, neem er dus zo weinig mogelijk van in.

    Ook de inname van andere geneesmiddellen kan een zeer schadelijke uitwerking hebben op de maag, of met andere woorden op de spijsvertering en de uitscheiding.

    Ik heb in mijn leven mensen ontmoet die per dag meer dan 30 (DERTIG) verschillende medicijnen innamen. Dit is om problemen met de spijsvertering en dus om hoofdpijn of migraine vragen. Er is op heel de wereld geen enkele dokter in de scheikunde die nog kan voorspellen welke uitwerking deze coctail van medicijnen op de spijsvertering en op het lichaam kan hebben.

    Ik kan mij voorstellen hoe men tot zulke aantallen komt. Men neemt een bepaald medicijn in voor een bepaalde ziekte, maar dat heeft onverdraaglijke bijwerkingen. Wat doet men, men schrijft een ander medicijn voor om die bijwerking zo veel mogelijk te neutraliseren. Dit kan dan op zijn beurt weer ander bijwerkingen veroorzaken, enz. Heeft een patient meerdere gezondheidsproblemen, dan kan dit proces zich verscheidene malen herhalen met als resultaat de inname van meer dan 30 medicijnen per dag.
    Dit is totaal niet te verantwoorden.   

    Ik persoonlijk neem zeker geen allopatische medicijnen in om de bijwerkingen van andere medicijnen te verdoezelen, dit omdat ze symptomen bestrijden en dus zeker niet bijdragen aan de genezing.
    Indien de bijwerking van een medicijn erger is dan de ziekte waarvoor je ze innneemt, vraag dan om een ander medicijn voor te schrijven. Doe dit echter altijd in overleg met uw huisarts of een andere arts. Stop zeker nooit op eigen initiatief met het innemen van bepaalde medicijnen. Uiteindelijk moet jij zelf wel beslissen wat je doet, want je moet er zelf de gevolgen van dragen.

    Mijn persoonlijke ervaring heeft mij geleerd dat,
    medcijnen die je meer dan ongeveer 1 maand dient in te nemen, enkel de symptomen bestrijden en dus de ziekte niet genezen. Indien je de juiste medicijnen inneemt dan moet er zich binnen de 3 dagen een duidelijke verbetering van uw gezondheid voordoen.

    Het betreft hier dan meestal stoffen die absoluut nodig zijn voor de goede werking van het lichaam. Stoffen zoals, biochemische zouten, oligo elementen, vitamines, homeopathische medicijnen en homeopathische preparaten, die zoals bij een demonstratie op TV werd bewezen geen enkele bijwerking hebben, zelfs als je het volledige flesje in 1 maal leegdrinkt.

    Wat kan men doen om te voorkomen dat we hoofdpijn of migraine krijgen?

    Aangezien de oorzaak of oorzaken die hoofdpijn of migraine kunnen veroorzaken voor iedere mens anders kunnen zijn, zal ik nu een aantal mogelijkheden beschrijven om hoofdpijn of migraine te voorkomen. Je zult echter zelf moeten uitzoeken welke mogelijkheden er bij u van toepassing zijn.

    De gehele behandeling kan dus een zoektocht worden naar wat je zult moeten doen. Reken er echter ook op dat dit met vallen en opstaan zal gebeuren. Je zal iets doen met een goed gevolg, maar een aantal dagen later stel je vast dat het zeker onvoldoende was. Het is dus een zoektocht die lang kan duren vooraleer je weet wat er voor u belangrijk is. Volhouden en proberen is dus de boodschap.

    Ik persoonlijk heb, meerdere jaren, geleden onder barstende hoofdpijn en/of migraine. Door mijn volgehouden inspanning en zoeken heb ik de laatste 10 tot 15 jaar nagenoeg geen last meer gehad van hoofdpijn of migraine, dit niettegenstaande ik soms wel eens bewust afwijk van de te volgen regels.

    Op het ogenblik echter dat ik toch een begin van hoofdpijn ervaar, ga ik onmiddellijk uitzoeken wat de oorzaak ervan zou kunnen zijn, om dan vervolgens de nodige bijsturingen te doen. Nagenoeg altijd stel ik een afwijking vast van de regels die ik hierna ga beschrijven.

    Te volgen regels.

    Het allereerste wat je moet doen is nagaan of je gebit in orde is. Indien je amalgaam tandvullingen hebt, laat die dan onmiddellijk vervangen door gewoon witte kunststofvullingen. Amalgaam bevat namelijk kwik dat zeer langzaam vrijkomt in de mond en alzo ook zeer langzaam het lichaam vergiftigd.

    Een amalgaamvergiftiging kan zich reeds enkele dagen na het plaatsen van de vulling voordoen en resulteren in hoofdpijn of migraine. Het kan echter ook tientallen jaren duren alvorens deze verschijnselen zich voordoen, waardoor je er ook niet meer aan zal denken dat amalgaam tandvullingen de oorzaak kunnen zijn. Vroeg of laat krijg je er echter toch problemen mee.

    Zijn die amalgaam vullingen verwijdert, laat dan door een energetische tandarts bij middel van electro acupunctuur uw mond opmeten om te zien of er geen ontstekingen en/of focale storingen meer in uw gebit aanwezig zijn. Zijn er nog ontstekingen of focale storingen in uw gebit aanwezig, laat dan zo snel mogelijk uw mond saneren.

    Het kan ook nuttig zijn om een "Kirliaanse foto" te laten maken van uw handen en uw voeten. Op deze foto's kan je dan vrij goed zien waar er zich storingen in uw gebit en uw lichaam voordoen. Dit kan een zeer goede aanzet zijn om aan te tonen aan wat men zal moeten gaan werken om terug gezond te worden.

    Op onregelmatige tijdstippen eten of zelfs niet eten. Wanneer je nog studeert of gaat werken, tracht dan altijd de regel toe te passen,
    "Eet 's morgens als een keizer, 's middags als een koning en 's avonds als een bedelaar". Sla zeker geen maaltijden over. Tracht in het weekend op hetzelfde uur te eten als in de week. Is dit niet mogelijk eet dan zo vlug mogelijk na het opstaan. Regelmaat is één van de belangrijkste dingen in ons voedingspatroon.

    Te veel eten en drinken. Tracht altijd de hoeveelheid voeding aan te passen aan de mate van het verrichten van lichamelijke arbeid. Dus mensen met een zittend beroep dienen minder te eten dan bouwvakkers of mensen die aan de lopende band werken. Volg in de mate van het mogelijke de regel dat je eet en drinkt wanneer het lichaam daar om vraagt, idem voor het stoppen met eten en drinken.

    Ongezonde voeding. Als algemene regel knnen we aannemen dat, onze voeding dient te bestaan uit veel groenten en fruit, in beperkte mate koolhydraten zoals brood en deegwaren en eiwitten zoals vlees en vis. Eet, indien uw maag en darmen dat aankunnen, zo veel mogelijk rauwe groenten en fruit. Kan je geen rauwe groenten verdragen,
    kook of stoof ze dan of verwerk ze in een soep. Wees daarbij zeer spaarzaam met kruiden, zoek eventueel uit welke kruiden ja al dan niet kan verdragen.

    Ook gezonde voeding kan echter problemen veroorzaken in het maag- darmkanaal. Ik denk hier meer bepaald aan ajuin, look, erwten bonen en diverse koolsoorten. Wees er dus spaarzaam mee, zoek uit welke je al dan niet kan verdragen en pas overeenkomstig uw voedingspatroon aan. Zo kan bijvoorbeeld gekookte witte kool slecht zijn voor de vertering, terwijl rauwe witte kool goed verteerbaar kan zijn en zuurkool zelfs de spijsvertering kan bevorderen.

    Wat zeker uit den boze is voor mensen met hoofdpijn of migraine, zijn voedingsmiddellen die niet geschikt zijn voor de mens, deze die gistingen in het maag- darmkanaal veroorzaken, deze die schimmels bevatten en deze die de vorming van gassen in het maag- darmkanaal veroorzaken of stimuleren. Dus eet of drink geen koffie, melk en melkproducten, gasrijke dranken zoals bier, energiedranken en frisdranken die veel suiker bevatten, alcohol, geraffineerde suiker, konfituur, honing, dadels, erwten, bonen, enz.

    Waneer men slijmen in de mond en/of de keel heeft of een branderig gevoel in de slokdarm, dan duid dit op een te veel aan maagzuur. Om dit maagzuur te neutraliseren, neemt men best gedurende 2 à 3 dagen het middel "Gaviscon" in zoals vermeld op de verpakking.

    Algemene aanbevelingen.

    Zorg voor een storingvrij gebit door bij een energetische tandarts uw gebit met electroacupunctuur te laten uitmeten en door het indien nodig, te laten saneren.
    Zorg voor een goede maag- darmflora door, wanneer u diarree hebt, moet overgeven of misselijk bent,
    de probiotica "Orthiflor Original" in te nemen. Los daartoe de capsules op in een glas lauwwarm water dat je ongeveer 10 minuten laat staan, oproert en leegdrinkt.
    Heb je last van gasvorming in de maag en de darmen. Neem dan ook "Orthiflor Original" in tot de gasvorming verdwenen is. Het supplement aan goede maag- darmbacterieën is nodig om de gasvorming te stoppen. Gasvorming in de maag is meestal de belaangrijkste reden voor het ontstaan van hoofdpijn en migraine.
    Eet op regelmatige tijdstippen en sla zeker geen maaltijden over.
    Neem ook de tijd om uw maaltijd goed te kauwen, dit is een vorm van mindfulness waardoor je ook gaat ontspannen.
    Eet of drink geen koffie, melk en melkproducten, gasrijke dranken zoals bier, energiedranken en frisdranken die veel suiker bevatten, alcohol, geraffineerde suiker, konfituur, chokolade, honing, dadels, erwten en bonen.
    Eet geen wit maar licht grof brood en pasta,
    voor een goede darmwerking.
    Gebruik als drank, plat water of lichte thee.
    Eet en drink, wanneer uw lichaam dit aangeeft.
    Pas de hoeveelheid en de aard van uw voeding aan. De aard van de arbeid die je die dag moet uitvoeren moet hiertoe het uitgangspunt zijn.
    Gebruik zo weinig mogelijk industrieel bereide maaltijden.
    Eet veel groenten, fruit en in beperkte mate koolhydraten en eiwitten.
    Gebruik zo weinig mogelijk pijnstillers en/of andere medicijnen omdat die de maag- darmwerking fel kunnen verstoren en het lichaam kunnen verzuren.
    Zorg voor voldoende nachtrust en rustpauzes in uw werk. Verstoring van de slaap en moeheid zijn signalen van uw lichaam die u willen duidelijk maken dat je op een foutieve manier aan het leven bent.
    Om "stress" zo veel mogelijk af te bouwen, doe aan intervaltraining of vierkante ademhaling, zoals ik elders in de blogs reeds aangaf.
    Indien je amalgaam tandvullingen hebt laten verwijderen, neem dan voor het verwijderen van de kwikresten uit uw lichaam, gedurende ongeveer 2 weken "Mercurius Solubilis D8" in 3x per dag 15 druppels in een weinig water in.

    Algemeen kan men stellen dat, wanneer men hoofdpijn of migraine heeft, het altijd aan te bevelen is om gedurende enkele dagen "Orthiflor Original" in te nemen, 1 à 2 dagen volstaat meestal. Los daartoe altijd de capsules op in een glas lauwwarm water.

    Indien je deze aanbevelingen volgt, dan heb je een vrij grote kans om zonder hoofdpijn of migraine verder te kunnen leven. Altijd zullen er echter in uw leven periodes opduiken waarin je zonder het zelf te beseffen afwijkt van deze regels met hoofdpijn of migraine als gevolg.

    Het blijven bestrijden van hoofdpijn en migraine met pijnstillers, zal op lange termijn resulteren in onverdraaglijke hoofdpijn en migraine, waardoor je uiteindelijk in een pijnkliniek zal belanden.

    Aan u de keuze.

    26-12-2011, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diarree.

    Diarree, krampen in de buik, overgeven, reizigersdiarree, buikgriep, een besmetting met de EHEC bacterie.

    Diarree is een toestand
    in het maag- darmkanaal, dat wil zeggen het ganse trajekt in het lichaam dat gaat vanaf de mond/neus tot aan de anus, waarbij het evenwicht tussen de goede en de schadelijke bacteriën is verbroken ten nadele van de goede bacteriën.

    Diarree, buikkrampen en overgeven, zijn tevens signalen van het lichaam, die duidelijk maken dat een deel van de goede maag- darmbacteriën vernietigd is, waardoor de opname van vitale stoffen en de natuurlijke afweer in het gedrang komen.

    Diarree of buikloop kan volgens mijn persoonlijke ervaring ontstaan op de volgende manieren:

    1. Door een voedselvergiftiging zoals een besmetting met de EHEC bacterie, dit tengevolge van het eten, van bedorven voesel of het drinken van bedorven drank.
    2. Door een antibioticakuur die niet alleen schadelijke- maar ook goede bacteriën in het maag-    darmkanaal vernietigd.
    3. Door de bijwerkingen van medicijnen, die eveneens een deel van de goede bacteriën in het maag-    darmkanaal vernietigen.
    4. Door medicijnen die men inneemt, om de afstoting van getransplanteerde organen tegen te gaan.
    5. Door radiotherapie. Door de bestraling worden er ook een aantal goede maag- darmbacteriën vernietigd.
    6. Door chemotherapie. Ook de behandeling met chemotherapie vernietigd een deel van de goede maag- darmbacteriën.

    Allen hebben ze gemeen, dat ze een deel van de goede maag- darmbacteriën vernietigen, waardoor de opname van vitale stoffen en de natuurlijke afweer van het lichaam in het gedrang komen.

    Wanneer een persoon beschikt over een goede maag- darmflora, dan zal altijd de spijsvertering en ook dat deel van de natuurlijke afweer op een optimale manier kunnen verlopen.

    Behandeling van diarree.

    De enige manier om diarree te stoppen is het terug op peil brengen van de hoeveelheid goede maag- darmbacteriën in het lichaam. Uit zichzelf zal die hoeveelheid niet terug op peil geraken, dat wil dus zeggen dat we goede maag- darmbacteriën gaan moeten innemen.

    Indien we goede maag- darmbacteriën moeten innemen, dan is het ook nodig dat we weten welke soorten goede maag- darmbacteriën normaal in ons lichaam aanwezig zijn en welke meestal vernietigd worden.
     
    In de loop van mijn leven ben ik in aanraking gekomen met verschillende producten die goede maag- darmbacteriën bevatten. Het allereerste dat ik leerde kennen was "Lacteol" dat mijn moeder mij gaf, wanneer ik als kleine jongen diarree had. Later ben ik tijdens het volgen van een kursus natuurgeneeskunde in kontakt gekomen met de producten "Symbioflor en Eugalein poeder" die al meer goede bacteriën bevatten.

    Een twintigtal jaren geleden heb ik dan het product "Orthiflor Original" van "Orthica" leren kennen, dat ik persoonlijk nog altijd gebruik wanneer ik maag- en darmproblemen heb.

    Orthiflor Original.
     
    "Orthiflor Original" is een voedingssupplement dat 7 verschillende goede maag- darmbacteriën bevat, namelijk de bacteriën:

    1. Bifidobacterium Bifidum.
    2. Bifidobacterium Lactis.
    3. Enterococcus Faecium.
    4. Lactobacillus Acidophilus.
    5. Lactobacillus Paracasei.
    6. Lactobacillus Salivarius.
    7. Lactococcus Lactis.

    Om het te gebruiken doet men best de inhoud van 1 capsule in een glas lauwwarm water. Men laat dit glas ongeveer 15 minuten staan, roert vervolgens de inhoud goed op en drinkt die dan slok voor slok op. Het beste houd men iedere slok een tijdje in de mond zodat de bacterieën zich ook in de mond, de neus en de keel kunnen verspreiden.

    Neen één tot twee capsules per dag, gedurende 3 à 4 dagen dit tot de diarree gestopt is. Men kan dan voor de zekerheid nog een paar dagen op dezelfde manier 1 capsule per dag innemen, meestal is dit echter niet meer nodig.

    Indien de diarree voortkomt van medicijnen die men dagelijks moet blijven innemen, bijvoorbeeld om de afstoting van een orgaan tegen te gaan, dan dient men de inname aan te passen aan de stoelgang. Begint die stoelgang plat te worden, dan neemt men 1 capsule in zoals hiervoor aangegeven. Meestal kan dit volstaan voor één of meerdere dagen, dit afhankelijk van de vernietigende kracht van de ingenomen medicijnen.

    Orthiflor Original is ook een aanrader voor het voorkomen van reizigersdiarree. Ga je op reis, neem dan altijd "Orthiflor Original" mee en neem het in zodra de eerste tekenen van diarree, namelijk misselijkheid en buikkrampen zich voordoen.

    Ook mensen die missellijk zijn met de neiging om over te geven en mensen die overgegeven hebben, zullen baat hebben bij een behandeling met "Orthiflor Original". 

    Ook wanneer men een zogenaamde buikgriep heeft, is het aan te bevelen om "Orthiflor Original" in te nemen gedurende de periode dat men zich grieperig voelt.

    Voor zeer kleine kinderen kan men best de in een glas water opgeloste capsule in een melkflesje doen en dit gespreid over de ganse dag, wanneer ze dorst hebben, te drinken te geven.

    Direct na de eerste inname zal er zich nog dezelfde dag al een merkbare verbetering van de spijsvertering en de gezondheid voordoen.

    02-12-2011, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beweging, lichaamsbeweging, sport.

    Beweging, lichaamsbeweging, sport, yoga, pranayama, lopen, wandelen, fietsen, zwemmen, dansen, tuinieren, Tai Chi, overgewicht, energie verbranden, stress, ontspannen, slapen.

    Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol over bewegen en/of sporten. Weinig of geen mensen weten echter eigenlijk goed welke soort van beweging een mens nodig heeft om gezond te kunnen leven.

    Op grond van mijn persoonlijke ervaring, wil ik dan ook in dit artikel, een aantal mogelijkheden om te bewegen beschrijven samen met hun positieve en/of negatieve uitwerking op de gezondheid. Eén ding is echter zeker, bewegen wil zeker niet altijd zeggen dat men moet gaan sporten en nog minder dat men aan een competitie moet gaan deelnemen.

    Bewegen.

    Heel wat mensen verstaan onder bewegen de verplaatsing die we maken om van punt A naar punt B te gaan met de bedoeling om in punt B iets te doen om daarna mogelijk terug te keren naar punt A. In dit geval is dus bewegen een verplaatsing maken met de bedoeling om ergens iets te gaan doen.

    Er kunnen echter nog veel andere redenen zijn om te bewegen.
    We kunnen namelijk bewegen om:

    Onze spieren soepel te houden en te ontspannen met de bedoeling, om tijdens het sporten minder spierletsels op te lopen.
    Onze gewrichten los te maken en te houden, zodanig dat ze optimaal gesmeerd worden en kunnen regenereren.
    De energiedoorstroming in het lichaam optimaal te maken of te houden.
    De opname van zuurstof in het lichaam te optimaliseren.
    Energie te verbranden om ons lichaamsgewicht te behouden of om te vermageren.
    Overlevingsstress af te bouwen of te elimineren.
    Ons goed te kunnen verdedigen wanneer we aangevallen worden.
    Onze lichamelijke grenzen te verleggen waardoor we over een groter uithoudingsvermogen kunnen beschikken.
    Ons beroep te kunnen uitoefenen, bijvoorbeeld lichamelijke opvoeding of voetballen, wielrennen, enz.

    Genoeg redenen dus om voldoende te bewegen.

    Bewegen we niet of onvoldoende, dan gaan onze spieren en gewrichten vast komen te zitten, gaat de energiedoorstroming in het lichaam verminderen, zal er een tekort aan zuurstof in het lichaam ontstaan, zullen we onderhevig zijn aan stress waardoor onze nieren gaan verminderen in werking, zullen de afvalstoffen zich tengevolge hiervan ophopen in het lichaam en zullen we minder energie gaan verbruiken waardoor we zullen verdikken.

    Er bestaan natuurlijk vele manieren van bewegen. Ik wil me echter beperken tot een aantal die ik ken en die volgens mij zeer nuttig kunnnen zijn om gezonder te leven. Ik zeg wel "Gezonder te kunnen leven", gewoon omdat er nog vele andere factoren zijn die, zowel lichamelijk als geestelijk, onze gezondheid positief of negatief kunnen beïnvloeden.


    Wat moet het uiteindelijk doel zijn van lichaamsbeweging?

    Normaal gezien moet elke soort van beweging, het optimaal functionneren van het lichaam als doel hebben, om alzo de gezondheid te bevorderen en het lichaam te ontspannen. We dienen dus te zoeken naar een manier van bewegen om al de spieren en gewrichten in het lichaam regelmatig te bewegen. Enkel op die manier zullen die spieren en gewrichten voorzien worden van een optimale doorbloeding en smering, waardoor ze beter zullen gaan werken, minder snel zullen blokkeren, degenereren en verslijten.

    Eveneen zeer belangrijk is, dat bewegen ook de energiedoorstroming in het lichaam gaat bevorderen. Het is namelijk zo, dat zonder een goede energiecirculatie in het lichaam, de verschillende lichaamsfuncties niet optimaal kunnen verlopen en er bovendien spanningen kunnen optreden, die uiteindelijk blokkeringen in de energiestroom en dus ook in het lichaam kunnen veroorzaken.

    Met energie bedoel ik meer bepaald, de zogenaamde "CHI" uit de japanse/chinese gevechttechnieken of de "PRANA" uit de Yoga. Na honderden jaren bëoefening van deze disciplines, kunnen we wel met enige zekerheid stellen dat die energie bestaat en dat het mogelijk is, mits het toepassen van bepaalde technieken, om die energie op te bouwen in het lichaam en om ze bewust te sturen naar die plaatsen in het lichaam waar men ze nodig heeft, hetzij om optimaal te kunnen vechten/vluchten of om te genezen.

    Het onlangs door Peter Higgs ontdekte "God-deeltje", waarvan het bestaan reeds vele jaren geleden werd voorspeld door de Belgische geleerde François Englert, heeft mogelijk ook iets te maken met de hierboven beschreven "CHI" of "PRANA". Verder onderzoek in de toekomst zal mogelijk hierover uitsluitsel geven.

    In het boek "Nulpunt Revolutie" van Benjamin Adamah, Uitgeverij Ankh-Hermes bv, Deventer, ISBN:978 90 202 84355, NUR: 720, beschrijft de auteur hoe men die energie kan aanwenden om te genezen en om te gebruiken in het dagelijkse leven. Hij noemt die energie dan wel "De Tachion- of nulpunt energie".

    De bovengenoemde spanningen, kunnen bij het doen van een verkeerde zwaar belaste beweging, spieren en zenuwen doen verschuiven, waardoor die geklemd geraken en pijn zullen veroorzaken. De enige manier om van dat soort pijn af te geraken, is het terug op zijn plaats brengen van die zenuwen en spieren. Een "Osteopaat en/of Manuele Therapeut" zijn hiervoor de aangewezen personen.

    Ook dient men, wanneer men begint met het bewegen of sporten, langzaamaan de intensiteit en frequentie van de beweging op te voeren. Het is nogal logisch, dat iemand die al jaren aan beweging of sport doet, zich van in het begin zwaardere inspanningen zal kunnen veroorloven dan iemand die pas aanvangt met bewegen of sporten.

    Welke soorten van beweging of sport zijn goed of slecht voor de gezondheid?

    Op basis van mijn persoonlijke ervaring, hebben al de soorten van beweging of sport die niet prestatiegericht zijn, een positieve uitwerking op de gezondheid. Gaat men prestatiegericht bewegen of sporten, dan zal de betrokken persoon proberen, om de limiet van zijn prestaties steeds hoger te leggen, waardoor men het lichaam op een zeker moment gaat overbelasten. Overbelasting heeft altijd een negatieve uitwerking op onze gezondheid en dus ook op ons lichaam.

    Die overbelasting kan dan ook de oorzaak zijn van breuken of kwetsuren, die dus schade toebrengen aan het lichaam. Het gevolg hiervan is het ontstaan van "Constitutionele Strss", die op zijn beurt dan weer de werking van andere lichaamsfuncties negatief gaat beïnvloeden.

    Welke personen doen er best aan te bewegen/ te sporten?

    Het lijkt me de normaalste zaak van de wereld, dat mensen die gedurende de dag veel fysieke arbeid verrichten, minder nood zullen hebben aan intensieve lichaamsbeweging dan mensen die een zittend beroep hebben. Het is dan ook normaal, dat deze mensen bewegen dienen te beschouwen als een mogelijke manier om te ontspannen en tot rust te komen.

    Mensen die een zittend beroep uitoefenen doen er goed aan om een sport te beoefenen die de bedoeling heeft om calorieën te verbruiken, de ademhaling te verdiepen waardoor ze tot ontspanning kunnen komen en last but not least, om de spieren en gewrichten te bewegen zodat die soepel blijven.

    Ook voor zwaarlijvigen is het aan te raden om te bewegen/sporten. Het doel van dit soort van bewegen/sporten moet voor hen in de eerste plaats gericht zijn op het verbranden van calorieën, zodat ze kunnen vermageren
    . Het spreekt echter voor zichzelf dat men, indien men wil vermageren, eerst zijn voedingspatroon dient aan te passen, dat wil niet zeggen dat men een dieet moet gaan toepassen.

    Goede voeding bevat vooral veel groenten, fruit, plantaardige olieën, in beperkte mate koolhydraten zoals brood, deegwaren en eiwitten zoals vlees en vis
    . Gebruik zeker geen melk en melkproducten want die verminderen de werking van de schildklier, waardoor ook de verbranding van calorieën gaat verminderen en er meer vet opgeslagen wordt in het lichaam. Tracht ook zoveel mogelijk het gebruik van suiker en suikerrijke voeding zoals konfituur, chokolade en honing te vermijden, zeker wanneer je een gevoelige maag hebt en onderhevig bent aan hoofdpijn en/of migraine.

    Zeer belangrijk is het dan ook dat men naar de signalen van zijn lichaam gaat leren luisteren zoals daar zijn, het hongergevoel, het gevoel van verzadiging, het dorstgevoel en het gevoel van gelaafd zijn
    . Men gaat dus eten wanneer men honger heeft en drinken wanneer men dorst heeft. Men stopt met eten wanneer men voldaan is en stopt met drinken wanneer men gelaafd is. Men eet of drinkt dus niet omdat het smaakt, gezellig is, omdat men verslaafd is aan eten, of omdat anderen dat willen.

    Yoga. 

    Yoga is een vorm van beweging die de bedoeling heeft, om de spieren soepel te maken en te houden en om de gewrichten los te maken. Door de ademhalingsstechnieken die tijdens de oefeningen worden roegepast, wordt eveneens gezorgd voor een optimale toevoer van zuurstof in het lichaam, een optimale energiedoorstroming en een zuivering van de longen.

    Als je weet, dat een tekort aan zuurstof in de cellen van het lichaam, naast een ophoping van schadelijke stoffen en afvalstoffen, één van de voornaamste oorzaken is voor het ontstaan van kanker, dan draagt het doen van die ademhalingsoefeningen zeker bij tot het voorkomen van kanker.

    Wanneer men nooit bewogen heeft of aan sport heeft gedaan, dan is het zeer belangrijk om eerst de spieren en gewrichten los en soepel te maken. De meest aangewezen manier om dit te doen is het beoefenen van "YOGA". Zeker voor mensen die aan competitiesport doen zijn soepele spieren en gewrichten zeer belangrijk voor het voorkomen van kwetsuren.

    Yoga is namelijk een manier van bewegen, waarbij men de intensiteit van de beweging aanpast aan de toestand van zijn lichaam en dus niet aan die van zijn medekursisten. Yoga is dus geen wedstrijd en is dus niet prestatiegericht. De Yoga oefeningen zijn voor iedereen hetzelfde. Het is dus perfect mogelijk om op ieder willekeurig moment aan een kursus Yoga deel te nemen.

    Iedere oefening van de Yoga heeft een bepaalde naam en veel van die oefeningen gaan ook gepaard met een bepaalde manier van ademhalen. Het is deze manier van ademhalen die ook de geest tot ontspanning kan brengen, dit natuurlijk op voorwaarde dat men lichamelijk gezond is.

    Ook is het zeer belangrijk dat, wanneer men een bepaalde "ASANA" doet, die gevolgd wordt door een tegengestelde oefening, bv. een rechtse oefening dient gevolgd te worden door dezelfde oefening naar links, een voorwaartse buiging door een achterwaartse of omgekeerd, enz. De bedoeling hiervan is om evenwicht te brengen in het lichaam.

    Hoe doet men aan Yoga?

    Men beweegt langzaam vanuit stilstand (Men noemt dit "KRYA"), afhankelijk van de oefening die men wil doen, in een bepaalde richting, dit tot men de pijngrens bereikt heeft. Op die plaats stopt men in die stand (ASANA) een aantel seconden de beweging, waardoor de betroffen spieren en gewrichten de tijd krijgen om langzaam zonder te forceren te rekken en/of los te komen. Vervolgens gaat men langzaam terug naar de beginstand.

    Men zal in Yoga dus nooit de spieren of gewrichten forceren. Het is dus door het, zo mogelijk dagelijks doen van bepaalde oefeningen, dat men de betroffen spieren millimeter na millimeter gaat rekken en alzo gaat soepel maken. De resultaten die men hiermee, na jarenlang oefenen kan bereiken, zijn voor een buitenstaander bijna niet te geloven.

    Doet men dag na dag één of meerdere malen per dag voldoende Yoga, dan zullen de spieren van het lichaam zo soepel worden, dat men tijdens het intensief sporten veel minder onderhevig zal zijn aan kwetsuren.

    Yoga kan je leren beoefenen aan de hand van een goed boek of onder begeleiding van een leraar. Het leren doen van de oefeningen onder de leiding van een leraar heeft natuurlijk het voordeel, dat hij je aanwijzingen kan geven betreffende eventuele fouten die je maakt. Heb je voldoende kennis van de oefeningen, dan kan je perfect zelfstandig Yoga beoefenen op eender welk moment van de dag.

    Yoga mag je echter nooit met een volle maag beoefenen, eet dus zeker niet tot ongeveer 2 uur voor het doen van de oefeningen.


    Yoga als opwarming voor een sportwedstrijd.

    Regelmatig zie ik op sportwedstrijden spelers die zich opwarmen, bv. stretchen, fietsen op rollen, enz. Bij deze opwarming, verbruiken ze echter reeds een deel van de energie die ze nodig hebben om optimaal te kunnen sporten. Bovendien forceren ze dikwijls daarbij bepaalde spieren, waardoor ze gemakkelijker problemen met die spieren kunnen krijgen.

    Indien deze sportmensen bijvoorbeeld voor een wedstrijd een zestal maal, of volgens behoefte, "De Zonnegroet" uit de Yoga zouden doen, dan laden ze zich met meer energie op, zorgen ze voor betere energiedoorstroming in het lichaam en zullen hun spieren optimaal opgewarmd zijn. Hierdoor gaan ze tijdens de wedstrijd sneller reageren en kunnen ze ook over meer energie beschikken.

    "De Zonnegroet" is de samenstelling van een aantal bewegingen in combinatie met een aantal ademhalingsoefeningen, die energie zal opbouwen in het lichaam en de circulatie ervan zal bevorderen. Het is dus de optimale opwarming voor een wedstrijd, dit zonder de spieren te overbelasten en energie te verbruiken. De ademhalingen die met de "Zonnegroet" gepaard gaan, zorgen bovendien voor een maximale zuurstoftoevoer en zuurstofopname in het lichaam.

    Enkele goede boeken zijn:

    "Yoga voor iedereen" van Kareen Zebroff. Uitgeverij Helmond en Uitgeverij Orion. ISBN 90 252 6221 X en ISBN 90 264 9619 2.
    "Yoga doen en begrijpen" van André van Lysebeth. Uitgeverij Ankh-Hermes in Deventer. ISBN 90 202 4001 3. Het vervolg van dit boek is "Yoga voor gevorderden" van dezelfde schrijver.
    "Yoga Dipika" van B.K.S. Iyengar. Uitgeverij Karnak Amsterdam. ISBN 90 6350 028 9.

    Pranayama.

    Het woord "Pranayama" bestaat uit twee delen, namelijk "Prana" dat energie betekent en "Ayama" dat staat voor bedwingen of met andere woorden beheersen. Pranayama is dus het beheersen van de energiestroom in het lichaam. Alle Yoga oefeningen en ademhalingstechnieken zijn er dan ook op gericht om te leren de energiedoorstroming in het lichaam te optimaliseren en te beheersen.

    In zijn boek "Pranayama" van André van Lysebeth. Uitgeverij Ankh-Hermes in Deventer ISBN 90 202 40277, gaat André uitgebreid in op de ademhalingstechnieken die men kan toepassen om de energiedoorstroming in het lichaam te optimaliseren en te beheersen.

    Heeft men de ademhalingstechnieken volledig onder de knie, dan is men zelfs in staat om zijn hartslag te beheersen en te minimaliseren. Het beoefenen van "Pranayama" dient dan ook te gebeuren volgens strikt vastgelegde regels. Iedere afwijking van die regels kan dan ook nare gevolgen hebben wanneer men zeer intensief en langdurig "Pranayama" toepast. In zijn boek geeft André dan ook nauwkeurig aan wat de gevolgen kunnen zijn van eventuele fouten die men maakt tijdens het beoefenen van die ademhalingstechnieken.

    Doet men echter onder begeleiding van een meester aan de beoefening van "Pranayama", dan zal men op een gecontroleerde manier een aantal ademhalingstechnieken leren toepassen. Gezien de beperkte tijd die men in het Westen aan de beoefening van "Pranayama" besteed, is het gevaar voor nare gevolgen van die oefeningen dan ook zeer gering om niet te zeggen onbestaande.

    Sporten als ontspanning.

     De vijf, ter ontspanning meest beoefende sporten of manieren van bewegen, zijn volgens mij persoonlijk
    lopen, wandelen, fietsen, zwemmen en dansen. Ieder van deze sporten of manieren van beweging heeft zijn eigen positieve en/of negatieve uitwerking op het lichaam en dus ook op de gezondheid. Dat is dan ook de reden waarom ik, per sport/beweging eens willen uitweiden over de positieve en mogelijk ook negatieve uitwerking op het lichaam.

    Een zeer belangrijk punt bij het beoefenen van sport/beweging ter ontspanning, is de belasting van de ruggengraat, de benen, de knieën en de heupen. Inderdaad, "De Oermens" liep niet rechtop maar wel, zoals de apen op handen en voeten. Bij die oermens werd dan ook tijdens zijn verplaatsingen, de ruggegraat "Latteraal" en niet "Axiaal" belast zoals bij de hedendaagse mens.

    Door rechtop te lopen zijn de heup, de gewrichten van de benen en de wervels, tijdens het lopen, fietsen, zwemmen, wandelen of zelfs dansen, in meer of mindere mate onderhevig aan een schokbelasting. Door deze schokbelasting gaan die dan ook sneller verslijten.

    De oermens die in de vrije natuur leefde deed dan ook niet aan sport. Wel moest hij, wanneer zijn leven in gevaar was, zo snel mogelijk kunnen gaan lopen of, wanneer dit niet meer mogelijk was, tot het uiterste van zijn krachten kunnen vechten om zijn leven veilig te stellen.

    Het lichaam van de mens is hierop echter voorzien. Inderdaad, bij iedere confrontatie met gevaar voor zijn leven, ontstaat er in het orthosympathische zenuwstelsel een zogenaamde "Vecht/vluchtreactie" die het lichaam gaat voorbereiden om, met inzet van al zijn in het lichaam beschikbare krachten, optimaal te kunnen vluchten of vechten.

    Het vluchten of vechten zal dan voor gevolg hebben, dat de opgebouwde krachten verbruikt worden met als gevolg een parasympathische reactie van het zenuwstelsel die het lichaam gaat ontspannen. Ook gaat ze de spijsvertering en de uitscheiding terug activeren en optimaliseren. Wordt er niet gevlucht of gevochten, dan worden die krachten niet verbruikt en ontstaat er zogenaamde overlevingsstress.

    Om het ontstaan van die overlevingsstress te vermijden kan men het vluchten of vechten simuleren door het doen van een intervaltraining die ik in een ander artikel reeds besproken heb. In dat geval heeft het doen van sport de bedoeling om het zenuwstelsel en dus ook het lichaam te ontspannen.

    Lopen.

    Bij het lopen zijn de gewrichten van de voeten, de knieën, de heup en de ruggengraat axiaal belast. Ze moeten dus het hele lichaamsgewicht dragen, wat bij zwaarlijvigen wel eens kan leiden tot overbelastingen. Door als het ware springen van de ene voet op de andere zijn deze gewrichten bovendien onderhevig aan een vrij zware schokbelasting.

    Deze belasting is zeker niet goed voor mensen met rugproblemen, dit omdat de wervels en de tussenwervelschijven daar niet op voorzien zijn en dus vlugger gaan slijten. Ook gaan de spieren van de benen en de dijen hierdoor verstijven.

    Om de ruggengraat de kans te geven terug uit te zetten, is het dan ook zeer belangrijk om van een voldoende lange nachtrust te genieten. Tijdens de nacht krijgen de wervels dan de kans om voldoende terug uit te zetten. De volledige ruggengraat kan namelijk, door het vele lopen bij het slapengaan tot ongeveer 1,5 cm gekrompen zijn.

    Het lopen gaat echter gepaard met een grote verbranding van calorieën en een zich steeds verdiepende ademhaling, waardoor men de longcapaciteit volledig gaat benutten en de longen zich gaan zuiveren. De grote toevoer van zuurstof gaat er dan ook voor zorgen dat men zich maximaal gaat ontspannen en zich veel fitter gaat voelen.

    Indien men besluit om te gaan lopen als beweging, dan is het ook zeer belangrijk om zijn lichaam niet te gaan overbelasten. Langzaam beginnen en het lichaam de tijd geven om zich aan te passen is dan ook de boodschap.

    Wandelen.

    Bij het wandelen wordt het lichaam op dezelfde wijze belast als bij het lopen. Het verschil met lopen is, dat die belasting vloeiender verloopt en de gewrichten dus veel minder aan schokken onderhevig zijn.

    Ook de energieverbranding en de ademhaling zijn bij het wandelen minder intensief als bij het lopen. Het is dan ook aan te bevelen dat oudere mensen beter wandelen dan lopen om te bewegen. Heeft men echter heel zijn leven aan sport gedaan, dan is er natuurlijk geen enkel probleem om dit ook op oudere leeftijd te doen, dit omdat het lichaam daar dan is op ingesteld.

    Fietsen.

    Bij het fietsen is de ruggengraat eveneens axiaal belast maar, die belasting is minder zwaar, omdat men op het zadel zit
    . Door oneffenheden in het wegdek is die belasting ook onderhevig aan schokken, die echter minder erg zijn als bij het lopen, tenzij men zou gaan mountainbiken.

    Het is vooral door het op en neer gaan van de benen bij het trappen dat we energie gaan verbruiken
    . Gaat men op de trappers lopen, dan zal men meer delen in het lichaam bewegen en zal men ook meer energie gaan verbranden. De ademhaling zal zeker niet zo diep gaan als bij het lopen, tenzij men gaat wielrennen.
     
    Zwemmen.

    Zwemmen is bij mijn weten de enige sport die men in een liggende houding doet. Bij het zwemmen gaan de ruggenwervels latteraal belast worden, ze zijn dus veel minder onderhevig aan axiale druk en zullen dus ook veel minder snel slijten. Door de opwaartse druk van het water gaat men het lichaam dus in een bijna gewichtloze toestand bewegen en dus ook belasten.

    Doet men aan schoolslag, dan gaat men bovendien de ruggengraat beurtelings rekken wanneer men de armen naar achter drukt en in elkaar drukken wanneer men de benen sluit. Door deze rek- en drukbeweging ontstaat er een opening tussen de wervels, waardoor die beter gesmeerd zullen worden en dus ook beter zullen regenereren.

    Zwemmen gaat ook gepaard met een gecontrolleerde ademhaling waardoor die zich ook gaat verdiepen
    . De gevolgen hiervan zijn een zuivering van de longen en een ontspannende werking op het lichaam en de geest.

    Gaat men bij het zwemmen verschillende stijlen beoefenen en ook duiken, dan zullen meer en meer lichaamsdelen bewegen en zal men ook meer energie verbranden.

    Het grote nadeel van het zwemmen in een zwembad is de hoeveelheid chloor die in het water aanwezig is
    . Zwemmen in open lucht is dan ook veel beter. Algemeen kunnen we stellen dat zwemmen één van de beste manieren is om te bewegen en dus te ontspannen. Zeker voor mensen met rugproblemen is deze vorm van bewegen aan te raden. Altijd dient men er zich echter van te vergewissen of de lichamelijke toestand het toelaat om te zwemmen.

    Dansen.

    Dansen is een manier van bewegen die, veel meer bijval geniet bij vrouwen dan bij mannen. Nochthans is dansen een vorm van bewegen die zowel lichamelijk als geestelijk met uitermate grote concentratie moet gedaan worden waardoor men geestelijk tot rust komt.

    Daar bij het dansen bijna alle lichaamsdelen in beweging komen, zal dit dus zorgen voor lichamelijke soepelheid en een optimale smering van de gewrichten. De concentratie (zich concentreren is een vorm van meditatie) zal bovendien de geest ontspannen.

    De tijdsduur die men besteed aan het dansen zal bepalend zijn voor de hoeveelheid calorieën die men zal verbranden.

    Wat de muziek zelf betreft, zijn er twee factoren die een rol spelen voor de gezondheid namelijk:

    Het volume van de muziek, meer speciaal van de bastonen. Inderdaad een te zware geluidssterkte kan zware en bovendien blijvende gehoorschade veroorzaken in het lichaam.

    De soort van muziek die men speelt. De muziek kan niet alleen een ontspannende maar ook een opzwepende werking uitoefenen op het lichaam en de geest. Klanken veroorzaken namelijk trillingen in het lichaam die een ontspannende uitwerking kunnen hebben of juist spanningen kunnen veroorzaken. In de meditatie op klank, maakt men gebruik van het reciteren van bepaalde klanken om door het veroorzaken van een bepaalde trilling bepaalde spieren te ontspannen. 

    Natuurlijk zullen ook de omgeving en de omstandigheden bij het dansen een bepaalde invloed uitoefenen op de gezondheid. Gaat men bijvoorbeeld in een dansschool leren dansen, dan komt men in kontakt met allemaal gelijkgestemde mensen waardoor het er zeer plezant en ontspannen aan toe kan gaan.

    Tuinieren.

    Tuinieren als hobby is een bezigheid die heel wat positieve invloed heeft op onze gezondheid. Ze laat ons niet alleen op alle mogelijke manieren bewegen, maar ze laat ons ook heel wat energie verbranden waardoor we ook dieper gaan ademhalen, de longen zich gaan zuiveren en we ook tot rust komen.

    De concentratie waarmede we sommige activiteiten moeten doen heeft bovendien ook een zeer ontspannende werking op de geest. Inderdaad, wil men de geest tot rust brengen, dan is het nodig om hem op één bepaalde zaak te concentreren bv. zaaien, planten, wieden, spitten, harken, rijven, enz. Enkel al door dit te doen kan onze geest loskomen van de dagelijkse beslommeringen. Dit princiepe past men trouwens ook toe tijdens het mediteren en autogene training.

    Doet men aan tuinieren als hobby, dan heeft niet alleen die activiteit een positieve invloed op de gezondheid, maar ook het resultaat van die activiteit namelijk, een prachtige siertuin en/of gezonde groenten en fruit.

    In die siertuin kan men dan na zijn dagtaak in een harmonieuze omgeving tot rust komen terwijl men in een moestuin gezonde lekkere groenten en fruit kan oogsten die men, mits het toepassen van de juiste bewaringstechnieken, het ganse jaar door kan gebruiken.

    Ook het zien opkomen van het zaaigoed en het groeien van de planten geeft eveneens een zekere voldoening. Men houd alzo kontakt met de natuur en leert genieten van één van de dagdagelijkse kleine dingen van het leven die een mens gelukkig kunnen maken.

    Tai Chi.
     

    Wanneer het ons ontbreekt aan tijd en ruimte, dan kunnen we zowel fysiek als psychisch voordeel halen uit het beoefenen van "Tai Chi". "Tai Chi", ook wel "Tai Chi Chuan" genoemd, is een vechtkunst die men kan beoefenen in een kleine ruimte zonder speciale kleding. Het is een zachtmoedig systeem van oefeningen die zowel de gezondheid als de vitaliteit bevorderen en die bovendien weinig transpiratie veroorzaken.

    Met een kwartier oefenen per dag kan men alzo heel wat bereiken op gebied van gezondheid, kracht, ontspanning en geestelijke rust
    . Het spreekt echter voor zichzelf dat men eerst, best onder de leiding van een meester, die oefeningen moet aanleren alvorens ze thuis regelmatig te kunnen doen.

    Het beoefenen van "Tai Chi Chuan" draagt eveneens bij tot een serene geest en heldere gedachten. De sierlijke zachtmoedige bewegingen veroorzaken een harmonieuze energiestroming in het lichaam, met als resultaat geestelijke frisheid en harmonie.

    Een ander belangrijk voordeel bij het beoefenen van "Tai Chi" is, dat we ons optimaal gaan kunnen verdedigen wanneer we worden aangevallen of worden overvallen. Vooral voor oudere mensen is het beoefenen van "Tai Chi" dan ook zeer aan te bevelen, dit gezien de talloze voordelen die het bied.

    Wie meer wil weten over "Tai Chi" kan best het boek lezen: "Handboek Tai - Chi Chuan" geschreven door Wong Kiew Kit. Uitgeverij Servire bv Utrecht Nederland. NUGI 613, ISBN 90-6325-547-0.

    Besluit.

    Wat je ook doet als lichaamsbeweging, altijd zal het een positieve invloed hebben op de gezondheid. Men zal meer ontspannen zijn, men zal zijn lichaamsgewicht beter onder controle kunnen houden, men gaat beter slapen, men zal zich fitter voelen en men zal over een heldere geest kunnen beschikken.

    Doet men aan topsport of gaat men meer en meer zijn grenzen verleggen, dan zal dit zeker niet altijd bevorderlijk zijn voor de gezondheid. Bewegen in zulke omstandigheden zal altijd het risico vergroten tot het oplopen van kwetsuren, met als mogelijk gevolg blijvende letsels en het ontstaan van structurele stress in het lichaam. 

    29-09-2011, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ziekte van Alzheimer of Dementie.

    De ziekte van Alzheimer of Dementie.

    Ook bij de ziekte van Alzheimer of Dementie is de zuur/base verhouding verstoord ten nadele van de zuren. Die verstoring wordt voornamelijk veroorzaakt door een te grote toevoer van calcium (Kalk) in het lichaam. Het zijn dan ook vooral mensen die heel gemakkelijk calcium opnemen, gekoppeld aan een te grote toevoer van calcium (melk en melkproducten) in het lichaam, die de ziekte zullen krijgen.

     

    De voornaamste oorzaken van de ziekte zijn volgens mijn persoonlijke ervaring :

     

    • Een zeer zware allergie voor melk en melkproducten. De graad van allergie kan oplopen tot 95% en meer, waardoor deze producten als het ware puur vergif zijn voor de betroffen personen.
    • Een tekort aan kalium, waardoor de kalium/calciumbalans en de natuurlijke afweer verstoord zijn.
    • Een groot tekort aan zuurstof in gans het lichaam maar vooral in de hersenen.

     

    Doordat het meestal om oudere mensen gaat die minder lichamelijke inspanningen leveren, zal de ademhaling geleidelijk oppervlakkiger en minder diep worden, waardoor er een groot tekort aan zuurstof in het lichaam ontstaat. Dit tekort aan zuurstof gaat de celwerking in de hersenen sterk negatief beïnvloeden, waardoor die cellen gaan degenereren en afsterven. Ook de nieuwvorming van cellen zal hierdoor in het gedrang komen.

     

    Ik heb echter een zeer zwaar vermoeden, dat er nog een vierde oorzaak is voor het ontstaan van de ziekte. Namelijk bijwerkingen van jarenlang ingenomen medicijnen, die echter slechts op zeer lange termijn tot uiting komen. Hierdoor zal men op het ogenblik dat de diagnose van de ziekte van Alzheimer gesteld wordt, er dan ook niet meer aan denken, dat de ziekte voor een deel veroorzaakt zou kunnen worden door die bijwerkingen.

     

    Daar ik niet in de mogelijkheid ben om dit te onderzoeken, zou het naar mijn bescheiden mening zeer nuttig zijn om daar op Universitair niveau een doctoraatstudie aan te wijden. De nodige informatie daarover kan men vinden in de persoonlijke dossiers van huisartsen en specialisten die chronische ziekten behandelen.

     

    Een statistisch onderzoek dienaangaande, maar ook voor andere gezondheidsproblemen, kan hier zeer nuttige informatie opleveren. Deze informatie kan dan ook verder verwerkt worden en ten goede komen bij de behandeling van andere gezondheidsproblemen. Tevens zou voortgezet onderzoek kunnen zorgen voor een zeer goede feedback betreffende de bijwerkingen van medicijnen op lange termijn.

     

    Behandeling.

     

    Om de zuur/base verhouding en de natuurlijke afweer in het lichaam te herstellen dient men het volgende te doen:

     

    • Schrap alle melk en melkproducten zoals harde en platte kaas, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, enz. volledig uit uw voeding. Eet veel groenten, fruit en in beperkte mate koolhydraten en eiwitten zoals vlees en vis.
    • Gebruik geen voedingssupplementen meer die calcium (kalk) bevatten.
    • Gebruik gedurende drie weken afwisselend de 3 volgende biochemische zouten, ’s morgens 5 tabletjes Kalium Muriaticum op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes Kalium Phosphoricum en ’s avonds 5 tabletjes Kalium Sulfuricum.

     

    Gebruik daarna om het lichaam te zuiveren van afvalstoffen:

     

    • Gedurende 1 week het biochemische zout “Natrium sulfuricum” zoals vermeld op de verpakking.
    • Gedurende ongeveer 2 weken het oligo element “Li Lithium” 2 x 2 tabletjes per dag op de tong laten smelten.

     

    Doe, om de hoeveelheid zuurstof in het lichaam te optimaliseren, dagelijks een tiental cyclussen van de vierkante ademhaling die ik beschreven heb in blog “s1s0i9k”. Het beste effect zal men bekomen wanneer het aantal tellen per fase 5 of meer bedraagt. Forceer echer niets bouw zeer langzaam het aantal tellen per fase op.

     

    Het is ook mogelijk per keer 2 of meer cyclussen te doen, maar dan meerdere keren per dag. Hoe weinig cyclussen je ook doet, altijd zal de hoeveelheid zuurstof in uw lichaam toenemen, waardoor de celwerking in het ganse lichaam zal verbeteren. Een neveneffect van deze dagelijkse ademhaling is de ontspannende en vitaliserende uitwerking op het lichaam.

     

    De biochemische zouten, ook wel Schuesslerzouten genoemd naar de Duitse Arts die ze ontdekte, worden in België aangemaakt door de firma UNDA (vroeger DOLISOS) in verpakkingen van 100 stuks die volledig moeten ingenomen worden. Ze kunnen samen met het oligo element “Li Lithium van Dolisos” bij uw apotheker besteld worden.

     

    Besluit.

     

    Indien we bij de ziekte van Alzheimer de hierboven vermelde behandeling toepassen, dan zal in het geval dat er geen bijwerkingen van medicijnen betrokken zijn bij de ziekte, zeker een stabilisatie van de ziekte optreden.

     

    Door het herstellen van de zuur/base verhouding, de optimalisatie van de natuurlijke afweer, het verwijderen van de afvalstoffen uit het lichaam en het op peil brengen van de hoeveelheid zuurstof, zal de achteruitgang gestopt worden en zal er in die mate dat het nog mogelijk is, een regeneratie in de hersenen optreden.

     

    Het volledig herstellen van de hersenwerking is zeker niet altijd mogelijk. De mate van herstelling is afhankelijk van de toestand waarin de hersenen zich bevonden op het ogenblik dat men met deze behandeling gestart is.

     

    Indien men de behandeling niet wil of kan toepassen, dan adviseer ik u om toch zeker te stoppen met het gebruiken van melk, melkproducten en voedingssupplementen en zoals beschreven in blog “s1s0i9k” de vierkante ademhaling toe te passen. Ook dit zal op langere termijn, 2 à 3 maanden, zeker positief inwerken op de ziekte. De betroffen persoon zal zich fitter voelen, ontspannen zijn en over veel meer energie kunnen beschikken.

     

    Voor mij persoonlijk staat het onherroepelijk vast, dat men er niet in zal slagen om “De ziekte van Alzheimer of dementie” te overwinnen, indien men niet eerst en vooral alle melk en melkproducten samen met de voedingssupplementen die calcium bevatten uit de voeding schrapt. Het zijn vooral deze stoffen die het ontstaan van de ziekte veroorzaken.

    01-06-2011, 20:41 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    30-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Epilepsie.

    Epilepsie

     

    Epilepsie is een chronische ziekte, die veroorzaakt wordt door een ontzuring van het lichaam. Dit wil met andere woorden zeggen, dat in de lichaamsvochten, de verhouding tussen de zuren en de basen verstoord is ten nadele van de zuren.

     

    Door dit tekort aan zuur in die lichaamsvochten, gaat de zenuwgeleiding in het lichaam afnemen, waardoor ook het functionneren van bepaalde organen gradueel gaat verminderen en/of kortstondig kan onderbroken worden. Bij epilepsie heeft dit voor gevolg dat de betroffen persoon zal vallen en dat zijn lichaam gaat schokken. (Vallende ziekte)

     

    Wanneer echter de verhouding tussen de zuren en de basen in het lichaam verstoord is, is ook de verhouding tussen de mineralen kalium en calcium verstoord ten nadele van kalium. Deze verstoring kan veroorzaakt worden door een teveel en/of een tekort aan de mineralen kalium en calcium in het lichaam.

     

    De mate waarin we dus kalium en calcium in het lichaam aanvoeren is dus uitermate belangrijk voor het instandhouden van de juiste zuur/base verhouding. Een tweede factor die de zuur/base verhouding kan beïnvloeden is de mate waarin het lichaam calcium zal opnemen.

     

    Bij mensen met epilepsie is die opname van calcium optimaal, waardoor er bij een te grote aanvoer van calcium de zuur/base verhouding zal verstoord worden ten nadele van de zuren en de kalium/calcium verhouding ten nadele van kalium.

     

    Doordat er in de klassieke geneeskunde geen behandeling bestaat om deze chronische ziekte te genezen, zullen al de lichaamsfuncties van de betroffen persoon langzaam in werking verminderen, waardoor er ook door een slechtere ademhaling, ook een tekort aan zuurstof in het lichaam zal ontstaan, wat ook de celwerking in de hersenen in het gedrang brengt. Uiteindelijk kan de betroffen persoon in een rolstoel belanden en verder aftakelen.

     

    De grote oorzaak voor het ontstaan van epilepsie is dus meestal de te grote toevoer van calcium en de optimale opname van die calcium in het lichaam, waardoor er een tekort aan kalium zal ontstaan.

     

    Behandeling.

     

    Uit de uiteenzetting van de ziekteoorzaak kan men al de wijze van behandelen afleiden namelijk de toevoer van de mineralen kalium en calcium optimaliseren. Bij epilepsie is dit zonder meer het schrappen van de overdreven toevoer van calcium in het lichaam.

     

    Dit wil met andere woorden zeggen, dat we de consumptie van alle melk, melkproducten (Die rijk zijn aan calcium) en voeding- of geneesmiddellen die veel calcium bevatten moeten schrappen uit ons voedingspatroon. Zonder deze maatregel is er zeker geen genezing mogelijk.

     

    Alleen al het schrappen van deze calciumbronnen uit de voeding zal op een termijn van 1 tot 3 maanden al een aanzienlijke verbetering van de gezondheid veroorzaken.

     

    Doet men ook nog dagelijks 10 tot 15 cyclussen van de vierkante ademhaling (5 tot 6 tellen per fase), dan zal men ook zijn energie in belangrijke mate voelen toenemen en zal men zich bovendien fitter en helder van geest voelen. De techniek van de vierkante ademhaling werd reeds in een ander artikel van deze blogs beschreven.

     

    Wil men echter veel sneller resultaat, dan zal men ook gedurende een tweetal weken afwisselend de volgende drie Schuesslerzouten moeten innemen namelijk, ’s morgens 5 tabletjes “Kalium Mutiaticum” op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes “Kalium Phosphoricum” en ’s avonds 5 tabletjes “Kalium Sulfuricum”. De zouten worden in België aangemaakt door de firma UNDA en kunnen bij uw apotheker besteld worden.

     

    Door het toepassen van deze behandeling zal de zenuwwerking en de natuurlijke afweer vrij snel geoptimaliseerd worden waardoor de aanvallen zullen afnemen en mogelijk zullen stoppen.

     

    Besluit.

     

    Epilepsie wordt veroorzaakt door een tekort aan zuur in het lichaam. De ziekte kan dus enkel overwonnen worden door dit tekort aan zuur op te heffen.

     

    Epilepsie is echter maar 1 van de vele chronische ziekten die veroorzaakt worden door een tekort aan zuur. Ook arteriosclerose, diabetes, dementie en mogelijk MS worden veroorzaakt door een tekort aan zuur. Ook voor deze ziekten kan men dus deze behandeling met goed gevolg toepassen. Altijd zal er een verbetering van de gezondheid optreden bij het toepassen van deze behandeling.

     

    Wat men in geval van twijfel zeker altijd kan doen, is het schrappen van alle melk, melkproducten (Die rijk zijn aan calcium) en voeding- of geneesmiddellen die veel calcium bevatten, uit ons voedingspatroon. Ook dit zal op termijn een merkelijke verbetering van de gezondheid veroorzaken.

     

    Voor kinderen dient men overeenkomstig de leeftijd en het lichaamsgewicht de dosering aan te passen.

     

    Structurele veranderingen die tengevolge van de ziekte zijn opgetreden in het lichaam kunnen met deze behandeling zeker niet altijd teruggedraaid worden.

    30-03-2011, 20:49 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spirituele problemen.
     

    Spirituele problemen zoals, stress, pesterijen, steaming, smetvrees, pleinvrees, angst, verslaving, depressie, negatieve emoties, negatieve gedachten, trauma’s, een negatieve leefomgeving, slechte levensomstandigheden, ruzie, blokkeringen in onze evolutie, een overlijden, slecht nieuws, een ongeval, brand, een aardbeving, een operatie, een spoedopname, nierproblemen, leverproblemen, chronische vermoeidheid, echtscheidingen, enz. Ook bij het beroepsmatig beoefenen van sport, het spelen van toneel, het geven van een concert, bij psychiatrische patiënten, ouderlingen in een rusthuis, bij neigingen tot zelfmoord, het afleggen van een examen, verre reizen, burnout, enz.

     

    Spirituele Problemen.

     

    Omdat ik in mijn onmiddellijke omgeving zie, dat er een grote behoefte is aan een behandeling voor spirituele problemen, heb ik besloten om een artikel te schrijven over een algemeen toepasbare werkmethode voor het gebruiken van combinatieremedies uit de “Bloesem Therapie”.

     

    Deze combinatieremedies zullen zeker altijd een verbetering van uw spirituele gezondheid bewerkstelligen, u meer energie geven en rust bezorgen in alle mogelijke noodsituaties. Ook kunnen ze bepaalde lichaamsfuncties zoals bijvoorbeeld de nierwerking, de leverwerking, de vertering, enz. deblokkeren en stimuleren.

     

    Ze staan echter niet altijd garant voor een volledige genezing, dit omdat bepaalde spirituele problemen, maar kunnen opgelost worden met een aan de persoon aangepaste behandeling met “Bloesem of aanverwante Therapieën”.

     

    De remedies zijn volledig onschadelijk, hebben geen bijwerkingen en kunnen altijd, mits een gescheiden inname, in combinatie met andere geneesmiddellen gebruikt worden.

     

    De combinatieremedies.

     

    De combinatieremedies die voor deze werkmethode kunnen gebruikt worden zijn volgens mijn persoonlijke bevindingen: De “Rescue Remedy” van de Bach Bloesem essences en de combinatieremedies “Bescherming, Liefde en Regenboog” van de Nederlandse bloesem remedies, samengesteld door Bram Zaalberg.

     

    Indien je meer wil weten over de werking van die “Bloesem Remedie Essences”, dan raad ik je aan om de volgende boeken te raadplegen:

     

    “Bach Bloesemtherapie” van Mechthild Scheffer, uitg. De Driehoek/Amsterdam ISBN 90 6030 381 4

    “Spiegel je met bloesemremedies” van Bram Zaalberg, uitg. Ankh-Hermes bv – Deventer ISBN 90 202 4369 1

     

    De “Rescue Remedy” (Five Flower Remedy) van de Bach Bloesem essences

     

    Deze remedie bevat de bloesem essences “Vogelmelk, Zonneroosje, Reuzebalsemien, Kerspruim en Bosrank”.

     

    Ze wordt gebruikt bij problemen met:

     

    • Shocks, verdoving en problemen met het integreren van de persoonlijkheid.
    • Doodsangst en paniekgevoelens.
    • Mentale stress en spanningen.
    • De angst om uw zelfbeheersing te verliezen.
    • De neiging tot uittreding of bewustzijnsverlies.
    • Verstoring van het emotionele evenwicht na bijvoorbeeld een huiselijke twist of de ontvangst van slecht nieuws.
    • Het verwachten van een moeilijke situatie zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts, een echtscheiding, een examen, verre reizen of een operatie.
    • Het werken onder grote emotionele-, of geestelijke spanning, zoals bijvoorbeeld in een “Spoed” afdeling, bij branden, rampen, ongevallen, beroepsmatig sporten, enz.
    • Bewusteloosheid.
    • Een ongeval.
    • Voor en na een operatie.
    • Algemene noodsituaties.
    • Chemotherapie.
    • Bestraling.
    • Nierdialise.

     

    Hierin zorgt:

     

    “Vogelmelk”, voor de neutralisering van de nawerking van lichamelijke en spirituele shocks.

    “Zonneroosje” voor het oplossen van acute angsten, paniek en doodsangsten.

    “Reuzebalsemien” voor het oplossen van ongeduld, prikkelbaarheid en geestelijke spanningen.

    “Kerspruim” voor het oplossen van vertwijfeling en de vrees om zijn beheersing te verliezen.

    “Bosrank”.voor het verwerken van dromerigheid, onoplettendheid en bewusteloosheid.

     

    De combinatieremedie “Bescherming” van de Nederlandse bloesem remedies.

     

    Deze remedie bevat de bloesem essences “Kruidje Roer Me Niet, Stinkende Gouwe, Wijnruit en Wilde Bertram”.

     

    Ze geeft bescherming en wordt gebruikt bij problemen met:

     

    Negatieve situaties.

    Bij spanningen.

    Bij een verblijf in een negatieve omgeving.

    Bij negatieve emoties.

    Bij ergernis in personen en/of situaties.

     

    Hierin zorgt:

     

    “Kruidje Roer Me Niet” om een beschermende ruimte om u heen te creëren.

    “Stinkende Gouwe” voor reiniging en afvoeren van negatieve energie.

    “Wilde Bertram” maakt je er bewust van om niettegenstaande alles je eigen weg te gaan.

    “Wijnruit” geeft spirituele bescherming wanneer anderen met uw energie gaan lopen en je dus moe wordt in hun aanwezigheid. Ze helpt ook om oude nog niet verwerkte angsten op te ruimen en zal je minder kwetsbaar maken.

     

    De combinatieremedie “Liefde” van de Nederlandse bloesem remedies.

     

    Deze remedie bevat de bloesem essences “ Komkommerkruid, Klaproos, Paarse dovenetel, Sneeuwklokje, Stinkende gouwe, Vingerhoedskruit en Yellow Star Tulip”

     

    Ze helpt bij het ontwikkelen van liefde voor jezelf, dit om het mogelijk te maken liefde aan anderen te geven zonder jezelf tekort te doen. Ze helpt ook om liefde voor de aarde te ontwikkelen waardoor je er meer respect voor krijgt.

     

    Hierin zorgt:

     

    “Komkommerkruid” voor blijheid in je hart.

    “Klaproos” voor het loslaten van kwetsbaarheid en het versterken van de binding met de aarde.

    “Paarse Dovenetel” voor groei en ontwikkeling. Ze helpt ook bij het aanpakken en opruimen van emotionele en fysieke problemen.

    “Sneeuwklokje” voor het loslaten van pijn en het oplossen van oude trauma’s. Ze geeft ook bescherming tegen spirituele aanvallen van anderen.

    “Stinkende gouwe” voor reiniging en afvoeren van negatieve energie.

    “Vingerhoedskruid” om te handelen vanuit het hart.

    “Yellow Star Tulip” om open te staan voor de Universele Liefde.

     

    De combinatieremedie “Regenboog” van de Nederlandse bloesem remedies.

     

    Deze remedie bevat de bloesem essences “Komkommerkruid, Paarse dovenetel, Judaspenning, Reuzenbalsemien en klaproos”.

     

    Ze geeft een stimulans om iets nieuw te beginnen in een periode dat je niet meer weet hoe het verder moet. Ze geeft je inzicht in de geblokkeerde situatie die je doormaakt en bied je nieuwe ideeën en mogelijkheden aan om door te gaan. Verder laat ze jezelf ontwikkelen in vrijheid, liefde en niet uit verplichting.

     

    Hierin zorgt:

     

    “Komkommerkruid” voor blijheid in je hart.

    “Paarse dovenetel” voor groei en ontwikkeling. Ze helpt ook bij het aanpakken en opruimen van emotionele en fysieke problemen.

    “Judaspenning” voor zelfvertrouwen. Ze helpt ook tegen het moeten, mogelijke verplichtingen en verwerkt financiële zorgen.

    “Reuzenbalsemien” voor rust en geduld bij het uitvoeren van nieuwe dingen, zodat je jezelf niet laat verstoren door anderen.

    “Klaproos” voor het loslaten van kwetsbaarheid en het versterken van de binding met de aarde.

     

    Het starten met een behandeling van combinatieremedies uit de bloesemtherapie.

     

    Wanneer iemand om het even welke spirituele problemen heeft (Zeker dus ook alle chronisch zieke mensen), zal ook zijn energieniveau zeer laag zijn. Het energiepeil van een geestelijk en lichamelijk gezonde mens bestaat namelijk voor meer dan 90% uit geestelijke energie.

     

    Het is dan ook de bedoeling om het energiepeil van de betrokken persoon door het gebruik van combinatieremedies, op een zo hoog mogelijk peil te brengen. Door dit te doen zal men niet alleen een aantal spirituele problemen oplossen of verminderen, maar zal het ontspannende effect ook een verbetering van het lichamelijk functionneren bewerkstelligen.

     

    Op basis van mijn persoonlijke ervaring zou ik u dan ook de volgende manier van werken willen aanbevelen:

     

    Start ’s morgens met het innemen van vier druppels van de remedie “Rescue Remedy” en vier druppels van de remedie “Bescherming”. Je doet de druppels in een glas, doet er vervolgens wat water bij en roer het mengsel goed om. Vervolgens neem je het mengsel in de mond, zet het goed rond en slik het door. In tijd van nood kan men de druppels ook rechtstreeks uit het voorraadflesje in de mond nemen, ze vermengen met speeksel en doorslikken.

     

    Neem ’s middags op dezelfde manier vier druppels in van de remedie “Liefde” en s’ avonds 4 druppels van de remedie “Regenboog”, herhaal deze inname gedurende de volgende 2 à 3 dagen. In 80 tot 90% van de gevallen zal dit voldoende zijn om het energietekort van deze remedies aan te vullen en de daaraan verbonden spirituele problemen op te lossen.

     

    In geval van twijfel kan men deze remedies indien men dit aanvoelt nog langer innemen. Neem echter nooit meer dan 4 druppels van één remedie tegelijkertijd in. Het is niet waar, dat hoe meer men ervan inneemt hoe beter het zal werken. “Teveel is trop en trop is teveel”.

     

    Het gebruiken van de combinatieremdies in het dagelijkse leven.

     

    Wanneer we het energiepeil van de genoemde combinatieremedies hebben aangevuld, dan moeten we leren aanvoelen en uittesten of we al dan niet één of meer van de remedies op een bepaald moment dienen in te nemen. Het beste bekijken we de beschrijving van de remedies en kijken we welke remedie van toepassing zou kunnen zijn. In geval van twijfel kan men desnoods samen, 2 druppels van elke afzonderlijke remedie innemen.

     

    Je kan ook op voorhand, wanneer je verwacht dat je in een moeilijke situatie zult terecht komen, één of meerdere remedies innemen. Zit je in een situatie waar je niet uit geraakt zoals bijvoorbeeld bij pesterijen, steaming of bij een neiging tot zelfmoord, dan kan je gerust één of meerdere malen per dag enkele druppels van één of meer remedies innemen. De remedies zullen dan zeker niet altijd uw problemen oplossen, maar u sterker maken om de problemen beter aan te kunnen.

     

    Het is dan ook, in het dagelijkse leven zeer aan te bevelen, om deze combinatieremedies altijd binnen handbereik te hebben om ze op het gepaste moment te kunnen innemen.

     

    Voor kinderen dient men de inname aan te passen overeenkomstig de leeftijd en het lichaamsgewicht.

     

    De bloesem remedies kan je bestellen bij “Bloesem Remedies Yarrow” Thonissenlaan 86, 3500 Hasselt België. Tel/Fax 011.72.58.58.

     

    Wat te doen bij chronische ziekten?

     

    Zoals ik reeds in vorige artikels heb aangegeven, bestaan er volgens mijn persoonlijke bevindingen 2 grote categorieën van chronische ziekten namelijk:

     

    1. Chronische ziekten waarbij het lichaam verzuurd is (reumatische aandoeningen) met als voornaamste kenmerk, pijnen in de spieren en gewrichten op alle mogelijke plaatsen in het lichaam.
    2. Chronische ziekten waarbij het lichaam te weinig zuur en dus een teveel aan calcium (kalk) bevat, zoals bij, arteriosclerose, diabetes, dementie, ALS en verlammingsverschijnselen zoals bij onverklaarbare valpartijen.

     

    Bij beide soorten kan men een enorme verbetering van de gezondheid en in een aantal gevallen een volledige genezing verwezenlijken, gewoon door een fysieke behandeling te ondersteunen met een spirituele behandeling, dit door gebruik te maken van de hiervoor vermelde combinatieremedies.

     

    Hiervoor dient men de volgende algemene manier van werken te volgen:

     

    • Schrap altijd het gebruik van melk en melkproducten volledig uit uw voeding. Indien men er behoefte aan heeft kan men ze vervangen door soya producten of cocosmelk.

     

    • Indien de eerste categorie van toepassing is, gebruik dan gedurende 2 weken “URTICALCIN” van Dr. Vogel, dit om de opname en de hoeveelheid calcium in het lichaam te optimaliseren. Gebruik ook gedurende 1 week “Magnesia Phosphorica” van UNDA/DOLISOS om eventuele krampen te neutraliseren.

     

    • Is de tweede categorie van toepassing, gebruik dan altijd gedurende drie weken afwisselend de 3 volgende biochemische zouten van UNDA/DOLISOS, ’s morgens 5 tabletjes Kalium Muriaticum D6 op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes Kalium Phosphoricum D6 en ’s avonds 5 tabletjes Kalium Sulfuricum D6.

     

    • Maak gebruik van de combinatieremedies zoals vermeld onder de hoofding. “Het starten met een behandeling van combinatieremedies uit de bloesemtherapie”.

    Wat doen bij burnout?

     

    Ook met bloesemcombinaties kan je veel doen aan dit probleem. Ik wil u er echter, vooraleer je die behandeling toepast, wel op wijzen dat, je “Burnout” moet zien als een verwittiging van uw onderbewustzijn. Uw onderbewustzijn gebruikt namelijk “Burnout”, om u te beletten, dat je op de huidige manier nog verder gaat leven en werken.

     

    Het wil u diets maken, dat je voortaan naar de signalen van uw lichaam en van de natuur moet luisteren. En als je die je signalen krijgt, dat je dan ook onmiddellijk moet doen wat ze van je vragen, dit om te vermijden dat uw leven in een catastrofe zal eindigen.

     

    Bijvoorbeeld:

     

    Als je honger hebt moet je eten.

    Als je verzadigd bent moet je stoppen met eten.

    Als je dorst hebt moet je drinken. Dus niet drinken om te drinken en gebruik zeker geen melk om uw dorst te laven. Melk is een volledige voeding voor jonge dieren en niet voor mensen.

    Als je gelaafd bent moet je stoppen met drinken.

    Als je moe bent moet je rusten.

    Als je slaperig bent moet je gaan slapen en niet uitgaan of TV kijken.

    Enz.


     

    Verzoek:

     

    Indien je, na het toepassen van één of meerdere behandelingen uit deze twee blogs over “Gezondheid”, tevreden bent met de bereikte resultaten, wil je dan zo goed zijn, om chronisch zieke famillieleden en vrienden te informeren over het bestaan van deze 2 blogs, zodanig dat ook zij er baat bij kunnen hebben.

    04-06-2010, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    16-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid

    Gezondheid, cortisone en hormonen, bijwerkingen van medicijnen, tips voor een goede gezondheid, algemeen toepasbare Bloesem Remedies, besluit.

    Cortisone en hormonen.

    De laatste decennia wordt door de geneeskunde meer en meer en zelfs langdurig cortisone en hormonen voorgeschreven. Dit is volgens mijn persoonlijke ervaring niet verantwoord en wel om reden dat hierdoor het hormonale systeem en dus ook de natuurlijke afweer van het lichaam totaal ontregelt wordt.

    Door het teveel van die stoffen in het lichaam, krijgen de organen die deze stoffen normaal moeten produceren, van de hersenen de impuls om zelf minder van die stoffen aan te maken. Hierdoor gaan die organen degenereren en wegkwijnen, er ontstaat dus een atrofie in het betroffen orgaan. Deze stoffen langer dan een tiental dagen innemen of toedienen is met andere woorden om zware toekomstige gezondheidsproblemen vragen.

    Op dit gebied gebeurd er net hetzelfde als wat we hebben meegemaakt bij het voorschrijven van antibiotica. Voor alles en nog wat schrijft men het voor als een laatste wanhoopspoging om een patiënt te helpen.

    Deze stoffen veroorzaken dan ook allen, bij langdurige toediening, meestal bijwerkingen die erger zijn dan de problemen die veroorzaakt worden door de kwaal zelf waarvoor ze voorgeschreven worden. In veel van die gevallen zal dit eindigen in pijnbestrijding en soms euthanasie.

    Wanneer men echter bij middel van de juiste biochemische zouten, celzouten, oligo- of sporenelementen, vitamines en Bloesem Remedies de hormonale werking, de natuurlijke afweer en de harmonie in het lichaam en de geest hersteld, dan heeft het lichaam absoluut geen behoefte meer aan cortisone, insuline en andere hormonen.

    Ook de pil die als voorbehoedsmiddel wordt gebruikt heeft een gelijkaardige uitwerking op het lichaam.

    Bijwerkingen van medicijnen.

    In de meer dan 70 jaar dat ik geleefd heb, heb ik zeer zware medische problemen doorgemaakt. Door die problemen heb ik veel verschillende medicijnen moeten slikken. Ik heb dan ook heel wat ervaring opgedaan op gebied van de bijwerkingen van medicijnen.

    Ik heb perioden meegemaakt dat mijn leven nog enkel bestond uit eten, slapen en tijdens de dag proberen om te werken. Ik sliep meer dan 12 uur op een nacht en toch liep ik tijdens de dag rond als een zombie die vermoeid was tot en met. De minste krachtinspanning deed mij op een stoel neervallen van vermoeidheid.

    Ik heb dan ook heel wat bijsluiters van medicijnen gelezen en er zijn mij twee dingen opgevallen, namelijk:  

    • Dat er op heel wat bijsluiters vermeld staat, "Zoals alle geneesmiddellen kan geneesmiddel ....x.... bijwerkingen veroorzaken".
    • Indien je bijwerkingen hebt die al dan niet vermeld zijn op de bijsluiter, bespreek die dan met uw arts, apotheker of specialist.

    Wanneer ik dit lees, dan begin ik mij toch heel wat vragen te stellen. Men gaat er dus heden ten dage van uit dat geneesmiddellen bijwerkingen moeten hebben. Indien medicijnen bijwerkingen hebben, dan is dit voor mij persoonlijk een teken dat men het gezondheidsprobleem niet kan oplossen zonder het te vervangen door een andere kwaal die dikwijls nog meer problemen met zich meebrengt.

    Wat ik ook al meegemaakt heb, is dat men dan een ander geneesmiddel gaat voorschrijven om die bijwerkingen onder kontrole te houden of te neutraliseren. Uiteindelijk komt men dan tot de vaststelling dat bepaalde mensen 10 tot, naar ik onlangs vernam, zelfs 34 verschillende medicijnen per dag dienen in te nemen. Als je het mij vraagt, is er op heel de wereld geen enkele "Docter in de Scheikunde", die nog kan zeggen hoe die cocktail van medicijnen in het lichaam gaat reageren en wat de gevolgen ervan zijn.

    Ik persoonlijk heb in de loop der jaren ook een aantal pogingen gedaan om die bijwerkingen met mijn arts of specialist te bespreken en de reacties die ik daar op kreeg waren zeer geringschattend. Ik heb zelfs het opduiken en het verloop van bijwerkingen van bepaalde medicijnen opgevolgd, op papier genoteerd en aan een specialist overhandigd, maar eveneens zonder succes. Ga ik dienaangaande bij mijn vrienden en kennissen te rade, dan stel ik vast dat ze dezelfde reacties krijgen.

    Aan de hand van deze bevindingen denk ik dat er een grote nood is aan een orgaan, mogelijk een ombudsman of een Email dienst waar men met die bijwerkingen terecht kan. Men heeft dan bij het lanceren van nieuwe medicijnen gratis een feedback over het verloop van de bijwerkingen. Kontrole door een bevoegde instantie zou voor de betroffen mensen op dit gebied heel wat onnodig leed kunnen besparen.

    Ook heeft men dan de mogelijkheid om te onderzoeken of de bijwerkingen die zich voordoen geen katastrofale gevolgen zullen hebben. Mogelijk kan men alzo voorkomen dat er eerst doden vallen, dat er verminkingen optreden of dat er gehandicapte kinderen geboren worden, alvorens de betroffen medicijnen uit de handel te nemen.

    Dat er tegenwoordig heel wat patiëntenverenigingen bestaan is voor mij ook een aanduiding, dat er nood is aan kontrole en respons door een onafhankelijk orgaan.

    Tips om zo gezond mogelijk te blijven.

    Om zo gezond mogelijk te kunnen leven zal ik nu in het kort een aantal tips geven die daartoe zeker zullen bijdragen.
      

    • Wees als perfect gezonde mens zeer spaarzaam met het gebruiken van melk en melkproducten. Gebruik ze eventueel als genotsmiddel en zeker niet meer dan 2 à 3 maal per week.
    • Voor chronisch zieke mensen, die eender welke chronische ziekte hebben, en kinderen met zogenaamde ongeneeslijke stofwisselingsziekten, is het aan te bevelen om onmiddellijk te stoppen met het gebruiken van melk en melkproducten. Voor deze mensen zijn melk en melkproducten als het ware puur verif.
    • Eet dagelijks veel groenten en fruit, in beperkte mate koolhydraten zoals brood en deegwaren en eiwitten zoals vis en vlees.
    • Aan jonge moeders wil ik de raad geven om hun kinderen zo lang mogelijk borstvoeding te geven.
    • Indien het door omstandigheden niet meer mogelijk is om verder borstvoeding te geven, dan kan men de melk afkolven en ze met een flesje aan de baby geven. Is dit, om welke reden ook, niet meer mogelijk is, schakel dan indien nog nodig, over op sojamelk.
    • Treed er een tekort aan calcium op in het lichaam, kenmerk spierpijnen, gewrichtspijnen en reumatische aandoeningen, gebruik dan gedurende twee weken "Urticalcin" van Dr Vogel en/of het Schuesslerzout Magnesia Phosphorica.
    • Slaap nooit op een matras van natuurlatex. Natuurlatex doet de spieren en gewrichten verweken waardoor de gewrichten veel sneller gaan verslijten. Op lange termijn, 10 tot 15 jaar, zullen er tengevolge hiervan bijna zeker rugproblemen opduiken. Iedere perfect gezonde mens is nog voor 5 à 6% allergisch voor natuurlatex.
    • Heb je rugproblemen doe dan regelmatig rek- en strekoefeningen uit de yoga, of beoefen regelmatig "Tai Chi". Dit is ook voor andere mensen aan te bevelen om je spieren en gewrichten soepel te houden en te smeren.
    • Laat nooit uw tanden opvullen met amalgaan of met andere woorden grijze vullingen. Op zeer lange termijn, 20 tot 30 jaar, zal dit bijna zeker tot een kwikvergiftiging leiden met mogelijk chronische vermoeidheid tot gevolg. Heb je reeds amalgaam tandvullingen laat ze dan zo vlug mogelijk vervangen door witte kunststofvullingen. Zorg er voor dat je tijdens de vervanging geen amalgaam inslikt of dampen inademt.
    • Indien je om welke reden ook een kuur met antibiotica moet doen, gebruik dan gedurende dezelfde periode een probiotica zoals bijvoorbeeld "Orthiflor". Pas dit ook preventief toe wanneer je naar tropische landen op reis gaat.
    • Wanneer je diarree hebt, een voedselvergiftiging of moet overgeven, gebruik dan ook gedurende ongeveer 1 week "Orthiflor" om de maag- darmflora te herstellen.
    • Indien je besluit om als vegetariër te gaan leven, wordt dan zeker geen lactovegetariër maar wel een veganist. Let er dan wel op dat je als veganist voor de rest van uw leven vitamine B12 en vitamine K zult moeten innemen, dit omdat uw lichaam die enkel kan aanmaken uit dierlijk eiwit zoals vlees en vis.
    • Zorg voor voldoende nachtrust (Ongeveer 8 à 9 uur), dit om uw rug de kans te geven om terug voldoende uit te zetten tijdens de nacht. Tijdens de dag krimpt namelijk door de axiale belasting uw lichaamslengte met ongeveer 1,5 cm. Hierdoor, vermindert de smering en de regeneratie van de wervels en zullen ze sneller afslijten.
    • Gebruik zo weinig mogelijk medicijnen. Raadpleeg desnoods een andere dokter, om te bekijken of de medicijnen die je slikt, wel verantwoord zijn. Medicijnen verstoren bijna altijd de zuur/base verhouding in het lichaam en/of de zuurtegraad in de maag.
    • Medicijnen die je langer dan ongeveer 1 maand dient in te nemen werken meer dan waarschijnlijk niet meer, maar kunnen wel een kunstmatig geschapen toestand, waarvan men denkt dat die goed is voor de betroffen persoon, in stand houden. De vraag is dan of dit wel zinnig is.
    • Indien je slaapproblemen hebt, gebruik dan geen slaappillen maar wel dagelijks afwisselend 1 of meerdere keren 2 à 3 druppels van de hierna volgende "Combinatie Bloesem Remedies" in een weinig water.
    • Ben je heel erg onderhevig aan stress, gebruik dan regelmatig "Rescue Remedie" of 1 van de volgende bloesem combinaties, dit overeenkomstig de problemen die je meemaakt.
    • Zorg er steeds voor dat de hoeveelheid zuurstof in uw lichaam altijd optimaal is. Doe hiervoor regelmatig aan intervaltraining en/of pas regelmatig 1 van de ademhalingstechnieken toe.
      Mensen die besmet zijn met het HIV virus of AIDS hebben, raad ik aan om zeker geen melk en melkproducten meer te gebruiken. Bovendien is het aan te bevelen om dagelijks meerdere malen 1 van de ademhalingsoefeningen die elders beschreven zijn toe te passen. Pas ook de respectievelijke behandeling toe voor het herstellen van de zuur/base verhouding in het lichaam.
    • Dit alles zal bijdragen om de natuurlijke afweer in het lichaam te herstellen, om stress af te bouwen of te voorkomen, om uw bloeddruk voor een stuk onder kontrole te houden en om de hoeveelheid zuurstof in uw lichaam op peil te houden, waardoor u over veel meer energie zult kunnen beschikken om uw ziekte te bestrijden en u zich veel gelukkiger zult voelen.

     

    Algemeen toepasbare Bloesem Remedies.

    De combinatie "Rescue Remedie", soms ook "Five Flower Remedie" genoemd,
    bevat de energie van de bloesems Vogelmelk, Zonneroosje, Reuzenbalsemien, Kerspruim en Bosrank.
      

    • Deze bloesemremedie zal de shocks en de negatieve ervaringen die je meegemaakt hebt of gaat meemaken,oplossen en je ontspannen. Ze wordt dus gebruikt bij een shock of verdoving, tegen doodsangst en paniekgevoelens, tegen mentale stress en spanningen, tegen de angst om de zelfbeheersing te verliezen en tegen het gevoel "Ver weg te zijn" dat dikwijls voorafgaat aan bewustzijnsverlies.

    De combinatie "Bescherming", van de Nederlandse bloesemremedies, bevat de energie van de bloesems Kruidje-roer-me-niet, Stinkende gouwe, Wilde Bertram en Wijnruit.
      

    • Deze bloesemremedie zal je kracht geven en je beschermen tegen personen en situaties die veel van uw energie wegzuigen of met andere woorden die op uw zenuwen werken.

    De combinatie "Liefde", van de Nederlandse bloesemremedies, bevat de energie van de bloesems Komkommerkruid, Klaproos, Paarse dovenetel, Sneeuwklokje, Stinkende gouwe, Vingerhoedskruid en Yellow Star Tulip.
      

    • Deze bloesemremedie zal je helpen om jezelf lief te hebben en om liefde aan anderen te geven zonder jezelf tekort te doen. Ze wordt dan ook toegepast bij een gebrek aan eigenliefde, gebrek aan zelfvertrouwen en om oude pijn en diepe trauma’s los te laten en op te lossen.

    De combinatie "Terra", de eerste hulpremedie van de Nederlandse bloesemremedies, ze bevat de energie van de bloesems Mycena, Bosrank, Engelwortel, Yellow Star Tulip en de orchidee "Het Rode Bosvogeltje".
      

    • Deze bloesemremedie zal je bescherming geven voor zowel fysieke als emotionele klachten, ze ruimt blokkades en spanningen op, ze maakt je rustiger en geeft kracht in moeilijke situaties.

    Neem van deze remedies indien je voelt dat je ze nodig hebt, gedurende de eerste dag 4 druppels en de daaropvolgende dagen telkens 2 druppels. Doe de druppels in een weinig water, roer ze goed om, neem ze in de mond en slik ze na een twintigtal seconden door. Pas dit gedurende ongeveer 2 weken toe en vervolgens wanneer je er behoefte aan hebt.

    Neem nooit meer dan 4 druppels van één Bloesem Remedie in 1 maal in.

    De remedies "Rescue Remedie en Terra", kan je ook uitwendig gebruiken door enkele druppels uiteen te vrijven op plaatsen van het lichaam die gekwetst zijn of waar zich spanningen bevinden. Gelieve ze echter niet te gebruiken op open wonden.

    De bloesem remedies kan je bestellen bij "Bloesem Remedies Yarrow" Thonissenlaan 86, 3500 Hasselt België. Tel/Fax 011.72.58.58.

    Wil je meer weten over “Bloesem Therapie”, raadpleeg dan bijvoorbeeld 1 van de volgende boeken:

    "Bach Bloesem Therapie" van Mechthild Scheefer uitgeverij "De Driehoek" ISBN 90-6030-381-4.
    "Spiegel je met Bloesem Remedies" van Bram Zaalberg uitg. "Ankh-Hermes bv" ISBN 90 202 4369 1. "Bloesem Remedies uit Alaska" van Steve Johnson uitgev. "Ankh-Hermes bv" ISBN 90 202 4338 1.  

    Besluit.

    Ik heb in de verschillende artikels van mijn twee blogs getracht, om met een algemeen toepasbare behandeling, een verbetering en mogelijk een volledige genezing van uw specifieke lichamelijke gezondheidsproblemen te verwezenlijken.

    In een aantal gevallen zal er echter ook nog een op de persoon gerichte behandeling nodig zijn om volledig te kunnen genezen. Deze behandelingen zijn zo specifiek en uitsluitend op één bepaalde persoon gericht, dat het onmogelijk is om dit in een artikel weer te geven.

    Ook wil ik er op wijzen dat er geen genezing mogelijk is indien er er door uw ziekte structurele veranderingen in uw lichaam zijn opgetreden. Het enige dat men dan kan bereiken is dat men een optimaal werkende natuurlijke afweer heeft en een optimaal werkend hormonaal systeem, waardoor uw problemen draaglijker zullen worden.

    Het spreekt ook voor zichzelf, dat indien er langs operatieve weg organen zijn weggenomen, je voor de rest van je leven gezondheidsproblemen zult hebben die te maken hebben met de functie van de weggenomen organen.

    Bij kanker en tumoren die operatief dienen verwijdert te worden, is het zeker aan te bevelen om eerst de overeenkomstige behandeling toe te passen, zodanig dat je natuurlijke afweer en je hormonaal systeem optimaal werken op het ogenblik dat de operatie wordt uitgevoerd. Na de operatie zal je dan veel sneller herstellen. Schrap zeker voor altijd zonder uitzondering alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding.

    Het is in dergelijke omstandigheden ook aan te bevelen, om bijvoorbeeld regelmatig "Rescue Remedie" te gebruiken, het zal de harmonie in het lichaam en de geest herstellen waardoor men veel rustiger en ontspannen wordt.

    Hetzelfde kunnen we zeggen voor mensen die een chemotherapie of een bestraling moeten ondergaan, omdat ook hier, een optimaal werkende natuurlijke afweer en hormonaal systeem, uitermate belangrijk zijn.

    Chemotherapie is een behandeling die men heeft ontwikkeld uit "Mosterdgas", een gas dat gebruikt werd in de eerste wereldoorlog om soldaten te vergiftigen, vandaar de veelvuldige bijwerkingen.  

    Indien we er in een aantal gevallen in geslaagd zijn om onze gezondheid te herwinnen, dan kan het zijn, dat men zich toch nog niet goed in zijn vel voelt. Dit is perfect mogelijk omdat een volledige fysieke gezondheid maar een zeer klein deel van onze totale hoeveelheid levensenergie uitmaakt.

    Inderdaad, buiten onze fysieke gezondheid zijn er nog een groot aantal andere factoren die onze hoeveelheid levensenergie beïnvloeden, namelijk:
      

    • Onze emoties die positief of negatief kunnen werken.
    • Ons verstand, bijvoorbeeld positieve en negatieve gedachten.
    • Onze spirituele ontwikkeling, in welke mate zijn we ontwikkeld, welke ervaringen hebben we opgedaan en welke lessen hebben we geleerd in ons leven.
    • Onze leefomgeving, is die gezond of bezoedeld.
    • Onze leefomstandigheden, zijn er familiale problemen, problemen op het werk of onze school.
    • Onze levensontwikkeling, zitten we in een normale evolutie of zitten we geblokkeerd?

    Indien je al deze factoren in rekening brengt voor het bekomen van de maximale hoeveelheid levensenergie, dan kunnen we vrij vlug concluderen dat een volledige fysieke gezondheid daar maar voor een kleine 10% deel van uitmaakt.

    Dit wil met andere woorden zeggen dat ons spiritueel leven voor het grootste deel verantwoordelijk is voor de hoeveelheid levensenergie waarover we kunnen beschikken. Dit is dan ook de hoofdreden voor het feit dat mensen die lijden aan CVS (Chronische vermoeidheid), niettegenstaande ze in sommige gevallen fysiek gezond zijn, zich toch nog uitermate moe kunnen voelen.

    Nu zijn, zoals ik in een aantal eerdere artikels reeds aangaf, volgens mijn persoonlijke ervaring, spirituele problemen zoals bijvoorbeeld trauma's en depressies, enkel te genezen met bloesem- en aanverwante therapieën zoals, edelsteenremedies, Pacific Sea Essences, omgevingsremedies, enz.

    Men moet er wel ook rekening mee houden, dat de Engelse Arts Dr. Edward Bach "De Bloesem Therapie" is beginnen ontwikkelen rond het jaar 1930. Ze bestaat dus nog niet lang en ze evolueert dus nog steeds, dit door voortgezet onderzoek van andere mensen.

    Het gaat hier op dit ogenblik over honderden remedies en het is dan ook uitermate moeilijk om de juiste remedie uit te zoeken. Bovendien komen er nog dagelijks remedies bij. Op dit gebied voelen velen zich dan ook geroepen, maar zijn er weinig uitverkorenen.

    Ik persoonlijk heb er meer dan 25 jaar over gedaan om tot een accurate en succesvolle toepassing te komen van de door mij gekende bloesem- en aanverwante therapieën. Bij juiste toepassing, beginnen de remedies binnen de twee uren te werken en ze verhogen dus vrij snel uw energiepeil.

    16-12-2009, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eczeem, wiegedood, hoge bloeddruk/cholesterol, slechte bloedcirculatie, diabetes, dementie, vootschrijdende velamming, hartstilstand.
    Geboorte, eczeem, wiegedood, hoge bloeddruk, hoge cholesterolwaarde, slechte bloedcirculatie, diabetes, arteriosclerose, dementie of ziekte van Alzheimer, voortschrijdende verlamming, hartstilstand met de dood als gevolg.

    Voor andere gezondheidsproblemen zie ook blog: http://seniorennet.be/s1s0i9k

    Omschrijving.

    We kunnen de in de hoofding weergegeven gezondheidsproblemen allen beschouwen als een aantal mogelijke stappen in een zeer langzaam vergiftigingsproces van het lichaam met als uiteindelijk gevolg de nagenoeg volledige verlamming of een hartstilstand, het einde van het leven.

    De vergiftiging kan al beginnen van bij de geboorte, dit indien gekozen wordt voor koemelk flessenvoeding in plaats van borstvoeding. Geeft men van in het begin koemelk flessenvoeding aan de pasgeborene, dan is het perfect mogelijk, dat men reeds na 3 à 4 weken als gevolg hiervan, eczeem kan vaststellen op het lichaam van de betroffen baby. Dit eczeem zal verergeren naarmate men langer koemelk flessenvoeding gaat gebruiken en dus de vergiftiging toeneemt.

    De enige mogelijkheid om dit eczeem te laten verdwijnen is dan ook stoppen met koemelk flessenvoeding en overschakelen op soja flessenvoeding. Moedermelk van een andere moeder kan hier, indien noodzakelijk en mogelijk, nog een betere oplossing geven aan het probleem.

    Indien men start met borstvoeding maar te vroeg stopt en overschakelt op koemelk flessenvoeding, dan zal de vergiftiging later beginnen maar toch plaatsvinden. Het beste is dan ook te beginnen met borstvoeding om dan langzaam over te schakelen naar vaste voeding waarin veel groenten en fruit zijn verwerkt. Indien je toch nog, tijdens de overgang van borstvoeding naar vaste voeding, flesvoeding wil bijgeven, gebruik dan soyamelk en soyamelkproducten.

    Ook wiegedood heeft volgens mijn persoonlijke mening te maken met een melkvergiftiging. Om hier 100% zeker van te zijn zou er grondig onderzoek moeten gebeuren naar het verband tussen wiegedood en het allergisch zijn voor melk en melkproducten.

    Gebruik dus nooit koemelk en koemelkproducten als babyvoeding, doe je het toch, dan kunnen de hierboven vermelde gezondheidsproblemen zich in de loop van het verdere leven van de betrokken baby manifesteren. Het moment waarop dit zal gebeuren, zal afhangen van de constitutie en dus ook van erfelijke factoren.

    Buiten de hier vermelde gezondheidsproblemen zijn er in de loop ven het leven van de mens, nog een aantal overgangsproblemen die kunnen wijzen op een koemelkvergifitiging namelijk, steeds terugkerende keelpijn en middenoorontsteking, regelmatig terugkerende verkoudheden, problemen met de sinussen, hooikoorts, astma, enz.

    Het is namelijk zo dat, ons lichaam altijd zal trachten om binnenkomende schadelijke stoffen, in dit geval melk en melkproducten, te neutraliseren. Ze doet dit door ze in te kapselen met slijm. Deze slijmen zijn echter de ideale voedingsbodem voor de in het lichaam binnendringende virussen en schadelijke bacteriën, die daarin heel gemakkelijk tot ontwikkeling komen. Vandaar de steeds terugkerende gezondheidsproblemen.

    Al de hierboven vermelde chronische ziekten en mogelijk nog een aantal andere, hebben allen een aantal gemeenschappelijke kenmerken, namelijk:
      
    • Een verstoring van de zuur/baseverhouding ten nadele van de zuren.
    • Een verstoring van de kalium/calciumverhouding ten nadele van Kalium.
    • Een gevoelige vermindering van de natuurlijke afweer (Aids).
    • Een zware tot zeer zware allergie voor melk en melkproducten.
    • Een verminderde schildklierwerking met mogelijke een gewichtstoename tot gevolg.
    • Een tekort aan B lymfocyten.
    • Een verstoring van de verhouding tussen de T helper- en de T suppressorcellen ten nadele van de T helpercellen.
    • De mensen die dit doormaken hebben, op uitzonderingen na, geen pijn in de spieren of gewrichten, waardoor de ernst van de problemen meestal verkeerdelijk en laattijdig ingeschat wordt.
    • Ze zijn ook nooit in topconditie, maar leven op een energieniveau dat juist voldoende is om de dagelijkse problemen aan te kunnen.
    • Lichamelijke-, overlevings- en spirituele stress.
    Al deze kenmerken hebben één gemeenschappelijke oorzaak namelijk het gebruik van melk en melkproducten in de voeding. Melk en melkproducten, zijn in een natuur in evenwicht, niet voorzien als voedsel voor de mens. Moest dit absoluut nodig zijn, dan zou onze moeder borstvoeding kunnen geven tot het einde van haar dagen.

    In de natuur is trouwens koemelk voorzien als voeding voor jonge kalveren, paardenmelk als voeding voor jonge veulens, geitenmelk voor jonge geitjes, schapenmelk voor lammetjes en ezelinnenmelk als voeding voor jonge ezeltjes. (Letterlijk te nemen).

    De nodige hoeveelheid calcium die de mens nodig heeft, kan hij bekomen door veel groenten en fruit te eten en zich te beperken in het eten van koolhydraten (suikers, brood, deegwaren, enz.) en eiwitten zoals vlees en vis. Treed er soms door omstandigheden, mogelijk door de inname van zuurvormende medicijnen, toch een tekort aan calcium op, (Kenmerk spier- en gewrichtspijnen) dan kan men best gedurende ongeveer 1 week “Urticalcin van Dr. Vogel” innemen om dit tekort aan te vullen.

    Daar mensen die deze chronische ziekten hebben heel gemakkelijk calcium (kalk) opnemen, ontstaat er door een overmatig gebruik van melk en melkproducten, een te grote hoeveelheid calcium in het lichaam en wordt de kalium/calcium verhouding en de zuur/base verhouding verstoord. De hoeveelheid calcium in het lichaam zal nog vergroten wanneer deze personen ook nog voedingssupplementen gebruiken die calcium bevatten.

    De verstoring van de zuur/base verhouding ten nadele van de zuren, heeft voor gevolg dat de zenuwwerking gevoelig gaat verminderen. Hierdoor kan de werking van bepaalde organen en systemen verminderen, kortstondig stilvallen of zelfs volledig stoppen. Zo gaat bijvoorbeeld de pancreas minder insuline produceren, de bloedsomloop gaat verminderen omdat de aders dichtslibben, het hart kan een slag overslaan of het kan zelfs, bij het leveren van een overmatige sportinspanning, volledig stilvallen (De zogenaamde dood door hartstilstand).

    Volgens wetenschappelijk onderzoek, zou de plaque die zich in de aders vormt en die de aders vernauwen, voor meer dan 90% uit calcium bestaan, wat nogmaals wijst op een teveel aan calcium in de bloedsomloop en dus in het lichaam. Het probleem van adervernauwing ontstaat dus in eerste plaats door een teveel van calcium in het lichaam en in mindere mate door te veel cholesterol.

    Door het dichtslibben van de aders gaan er ook minder vitale stoffen toegevoerd worden in de verschillende organen en systemen, die op hun beurt hierdoor ook weer in werking gaan verminderen Een andere gevolg hiervan is dat het hart met meer kracht gaat moeten pompen om het bloed voldoende te laten circuleren waardoor dan weer de bloeddruk zal stijgen. Het hart wordt hierdoor dus ook veel zwaarder belast.

    Door het gebruik van melk en melkproducten gaat ook de schildklier verminderen in werking, waardoor de bloeddruk nog meer zal stijgen en ook de hoeveelheid cholesterol nog zal toenemen in het lichaam. Wat in de melk de vermindering in werking van de schildklier veroorzaakt, is moeilijk te achterhalen, aangezien er nog nooit een zeer grondige analyse van melk en melkproducten is gedaan. Er is althans volgens mijn persoonlijke bevindingen, hiervan weinig of niets terug te vinden.
     
    Indachtig de hormonen, antibiotica, medicijnen en kankerverwekkende stoffen die in de veeteelt gebruikt worden denk ik dat het hoog tijd is, dat men eens een grondige analyse van melk en melkproducten gaat maken.

    Zo heeft men bijvoorbeeld bij een gericht onderzoek naar de aanwezigheid van 22 verschillende medicijnen in het Nederlandse drinkwater, dat als één van de zuiverste ter wereld wordt beschouwd, onlangs 15 medicijnen terug gevonden in aantoonbare hoeveelheden, waardoor ik ervan uitga, dat er in melk zeker ook wel aanwezig zullen zijn.

    Wat de allergie voor melk en melkproducten betreft, kunnen we stellen dat de graad van allergie gaat toenemen, naarmate de lichamelijke afweer of met andere woorden de immuniteit, gaat dalen. Voor mensen die het stadium van verlamming bereiken, zijn melk en melkproducten dan ook bijna puur vergif, dit omdat de graad van allergie dan gestegen is tot om en rond de 95%.

    Wat kan men doen om deze problemen te normaliseren?
     
    • Schrap alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding en vervang ze eventueel door sojaproducten van Alpro, indien je er de behoefte toe voelt. Eet veel groenten en fruit en in beperkte mate eiwitten zoals vlees en vis. Wees ook matig met koolhydraten zoals brood en deegwaren.
    • Schrap ook alle voedingssupplementen die calcium (kalk) bevatten volledig uit uw voeding.
    • Gebruik gedurende drie weken, afwisselend de volgende 3 biochemische zouten (Ook wel Schuesslerzouten genoemd naar de Duitse arts die ze ontdekte), ’s morgens 5 tabletjes “Kalium Muriaticum D6” op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes “Kalium Phosphoricum D6” en ’s avonds 5 tabletjes “Kalium Sulfuricum D6”. De biochemische zouten worden aangemaakt door de” firma UNDA en kunnen bij uw apotheker besteld worden.
    • Neem ook de eerste dag 4 druppels in van de Bach Bloesem “Resque Remedie” (Ook wel Five Flower Remedie genoemd) en de daarop volgende dagen telkens 2 druppels. Doe de druppels in een weinig water, roer ze goed om, neem ze in de mond en slik ze na een twintigtal seconden door. Deze bloesemremedie zal de shocks en de negatieve ervaringen die je meegemaakt hebt oplossen en je ontspannen. Pas dit gedurende ongeveer 2 weken toe en vervolgens wanneer je er behoefte aan hebt.
    • Neem ook gedurende de eerste dag 4 druppels in van combinatieremedie “Bescherming” van de Nederlandse bloesemremedies en de daaropvolgende dagen telkens 2 druppels. Doe de druppels in een weinig water, roer ze goed om, neem ze in de mond en slik ze na een twintigtal seconden door. Deze bloesemremedie zal je kracht geven en je beschermen tegen personen en situaties die veel van uw energie wegzuigen of met andere woorden die op uw zenuwen werken. Pas ook dit gedurende ongeveer 2 weken toe en vervolgens wanneer je er behoefte aan hebt.
    Door al deze punten toe te passen, gaat men de zuur/base verhouding in het lichaam herstellen, zal de lichamelijke afweer terug optimaal werken, zullen de aders gezuiverd worden, zal de bloedcirculatie verbeteren, zal de bloeddruk en de hoeveelheid cholesterol in het lichaam dalen, zal men ontspannen zijn en over veel meer energie kunnen beschikken. Ook zal bij een aantal mensen de schildklier uit zichzelf terug beter gaan werken, waardoor ook de bloeddruk en de hoeveelheid cholesterol nog meer zal verminderen.

    In een aantal gevallen zal men echter ook de schildklierwerking moeten optimaliseren. Voor deze optimalisatie ken ik echter geen algemene regel, ze moet dus aangepast worden aan de persoon zelf, zijn voeding en aan zijn leefomstandigheden.

    Wat kan men nu doen om uit te testen of die werkmethode wel zal werken?

    In de osteopathie worden allerlei spiertesten gebruikt om te onderzoeken of medicijnen en voedsel positief of negatief zullen inwerken op de hoeveelheid energie waarover een mens kan beschikken.  

    De regel bij het toepassen van die testen is, dat men er van uitgaat dat bij een toename van de hoeveelheid beschikbare energie ook de gezondheid zal verbeteren en dat bij een afname van die energie de gezondheid zal verslechteren.

    Men kan die test toepassen voor alle mogelijke stoffen zoals daar zijn, medicijnen, voedingsmiddellen, drank, enz. maar ook voor spirituele problemen zoals positieve of negatieve gedachten, gevoelens van haat/liefde, zich gelukkig voelen, zich ongelukkig voelen, enz.

    Er is echter één nadeel aan de test verbonden en dat is dat hij alleen zeer duidelijke resultaten geeft bij grote afwijkingen. Dat wil zeggen dat hoe kleiner de afwijkingen zijn hoe minder nauwkeurig men de uitslag van de test zal kunnen vaststellen, dit omdat men de verschillen in kracht minder nauwkeurig kan aanvoelen. Ook de routine die men heeft bij het uitvoeren van de test beïnvloed voor een stuk de nauwkeurigheid van de test.

    Aangezien er verschillende spiertesten bestaan wil ik me hier beperken tot de meest eenvoudige namelijk de “Deltaspiertest”. De “Deltaspier” is een spier die zich bevind in het schoudergebied van het lichaam.

    De “Deltaspiertest”.

    De “Deltaspiertest” is eigenlijk een de meest eenvoudige manier om te communiceren met het onderbewustzijn van de betroffen persoon. Waarom is dit nu zo?

    Wel in “Ons onderbewustzijn”, dat deel uitmaakt van “Het Universele Bewustzijn” (God), is alle kennis aanwezig die deel uitmaakt van de schepping. Het weet dus welke stoffen goed, welke niet goed en welke neutraal zijn voor ons lichaam. We hoeven dus enkel maar een middel te zoeken om met ons onderbewustzijn te communiceren, om alzo het onderbewustzijn de mogelijkheid te geven om ons te antwoorden op vragen die we stellen over de uitwerking van een stof op ons lichaam.

    Wanneer we nu met “Het Onderbewustzijn” de afspraak maken, dat we bij het doen van een “Deltaspiertest” met een bepaalde stof:
      
    • Een toename van de uitgeoefende kracht, een teken is dat de gezondheid verbeterd en de stof dus positief inwerkt op de kracht van het lichaam.
    • Een afname van de uitgeoefende kracht, betekent dat ze verslecht en de stof dus negatief inwerkt op de kracht van het lichaam.
    • Indien de uitgeoefende kracht onveranderd blijft, dat de stof neutraal is voor de kracht en de gezondheid van het lichaam.
    Dan zijn we in de mogelijkheid om al de stoffen waarmede we in contact komen, deze die we eten, drinken of inademen, uit te testen en te bepalen welke uitwerking ze hebben op ons lichaam.

    Deze methode, kunnen we ook gebruiken om uit te testen of een orgaan of bijvoorbeeld een tand gezond of ziek is. We hoeven hiervoor maar met “Het onderbewustzijn” de gepaste afspraak te maken. Let er wel op dat het onderbewustzijn niet redeneert en op die manier enkel positief, negatief of neutraal kan antwoorden.

    “De Deltaspiertest” is een manier om de kracht te meten die met “De Deltaspier”, een spier in het schoudergebied, kan uitgeoefend worden. Om de test te kunnen doen dien je met twee te zijn, iemand die de test ondergaat, de te testen persoon en iemand die de test zal uitvoeren, de tester.  

    Men gaat als volgt te werk. De te testen persoon gaat, indien zijn gezondheid het toelaat, ergens op een open plaats rechtop staan met de voeten enigszins gespreid. Hij houdt zijn linker arm zijdelings horizontaal gestrekt in het verlengde van zijn schouders en de rechter arm houdt hij gewoon naast zijn lichaam. De tester gaat nu tegenover de te testen persoon staan met het gezicht naar elkaar, legt zijn linker arm op de rechter schouder van de te testen persoon en zijn rechter op de uitgestoken linker hand.

    De tester zegt nu tegen de te testen persoon dat hij zijn uitgestoken arm naar beneden gaat drukken en dat hij dit met inzet van al zijn beschikbare krachten moet beletten. De tester vraagt nu aan de te testen persoon of hij klaar is voor de test en indien ja, drukt hij de uitgestoken arm met steeds toenemende kracht naar beneden, tegelijkertijd belet hij met zijn linker hand, dat de rechter schouder door de uitgeoefende druk naar links zou kantelen. De tester zowel als de te testen persoon kunnen zich nu een idee vormen van de uitgeoefende kracht bij het naar beneden drukken van de arm.

    Wil men nu een stof uittesten, bijvoorbeeld een geneesmiddel, voedsel of drank, dan neemt de te testen persoon de betrokken stof in zijn rechter hand en houd die ter hoogte van de navel of met andere woorden de zonnevlecht, het energiecentrum van de mens. (De Hara van Harakiri plegen) De tester vraagt nu aan het onderbewustzijn van de te testen persoon: “Indien je deze stof of stoffen inneemt, hoe groot zal dan de kracht worden die je kan uitoefenen”.

    De tester herhaalt nu de test zoals hiervoor beschreven. Indien nu de uit te oefenen kracht groter is dan bij de eerste test, dan zal het middel positief inwerken op de gezondheid van de te testen persoon. Wordt de uitgeoefende kracht kleiner, dan werkt de betroffen stof destructief op de gezondheid en gebruikt men best die stof (Geneesmiddel, voedsel of drank) niet meer. Is de uitgeoefende kracht hetzelfde, dan heeft de stof geen uitwerking op het lichaam en is ze dus neutraal.

    Wanneer men enige ervaring heeft met deze test en de stoffen die men wil uittesten, kan men de test doen door gewoon de naam van het middel uit te spreken en te vragen “Indien je ............ (vermeld de naam van de stof) inneemt, hoe groot zal dan de kracht worden die je kan uitoefenen”.  

    Heeft men nu verschillende stoffen gevonden die positief inwerken op de gezondheid, dan is het altijd aan te bevelen om een laatste test te doen met alle gevonden stoffen samen. Het is namelijk mogelijk dat de werking van één bepaalde stof, de werking van een andere stof ken neutraliseren of versterken. Indien de betroffen persoon nog andere geneesmiddellen inneemt, is het ook aan te bevelen om nog een test te doen met de gevonden en de andere geneesmiddellen samen.

    Men kan ook, wanneer het een geneesmiddel betreft, op dezelfde manier de doses per inname bepalen, idem voor het aantal malen per dag dat men het middel moet innemen.

    Het nadeel van deze test is, dat ze vrij omslachtig is, veel kracht vraagt en dat men voor iedere vraag de test moet doen. Een ander nadeel is dat men kleine verschillen in kracht, mogelijk tussen de 1% en de 10%, moeilijk kan inschatten. Het is echter wel zo, dat indien men voor 90% gezond is, men een vrij kwalitatief goed leven kan leiden.

    Om te vermijden dat men te veel kracht moet uitoefenen, kan men de test ook doen met de duim en de wijsvinger van bijvoorbeeld de linker hand. De te testen persoon brengt de duim en de wijsvinger te samen en vormt alzo bij manier van spreken een cirkel, de tester zal dan de test doen door de vingers van elkaar te trekken.

    Indien nu de te testen persoon, te zwak is of bewusteloos, kan men de test uitvoeren bij middel van een tussenpersoon. De tussenpersoon legt daartoe zijn rechterhand op de linker schouder van de te testen persoon, waarna men de test uitvoert op de tussenpersoon. De resultaten van de test zijn dan toepasbaar op de zieke.

    Deze test kan ook heel goed gebruikt worden, om aan te tonen dat positieve gedachten positief inwerken op de gezondheid van het lichaam en negatieve gedachten negatief. Wil men het aan iemand bewijzen, dan moet men echter de test doen op de persoon aan wie men het wil bewijzen, hij kan dan zelf vaststellen of het al dan niet waar is.

    Algemeen kan men stellen, dat de test vrij lang duurt wanneer men wil opsporen welke stoffen, organen of systemen, de oorzaak zijn van de ziekte van de te testen persoon. Om te zien of een stof destructief of regenererend inwerkt op het lichaam, is het echter een test die voor zeker 90% zekerheid geeft aangaande de werking.

    Het is echter wel zo dat, hoe meer kennis men heeft van ziekten, geneesmiddellen en voedsel, hoe sneller en accurater men de test kan uitvoeren, dit omdat men dan doelgerichter kan werken.  

    Belangrijk.

    Indien je na het lezen van dit artikel twijfelt om deze werkmethode toe te passen, dan wil ik je wel ten zeerste aanraden om toch alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding te schrappen.  

    Door alleen dit te doen, zal de ziekte niet meer verergeren en zal er op lange termijn, 2 à 3 maanden, in de meeste gevallen een langzame verbetering optreden. Dit natuurlijk op voorwaarde dat alle betrokken organen nog intakt in het lichaam aanwezig zijn.

    Stel je dan op een zeker moment vast, dat er een verbetering is opgetreden, en je wil toch nog de rest van de vermelde behandeling toepassen, dan kan je dat gerust doen. Het is dan zeker niet meer nodig om de Schuesslerzouten gedurende 3 weken in te nemen, twee weken zal dan zeker voldoende zijn.

    Het is best mogelijk, dat wanneer men het voedingspatroon niet op de juiste manier aanpast, de zuur/base verhouding kan verstoord worden ten nadele van de basen. Het kenmerk hiervan zijn spier- en gewrichtspijnen. Voor de behandeling hiervan zie het artikel over reuma en pijn.

    Indien men medicijnen gebruikt van andere merken, dan dient men het gebruik aan te passen overeenkomstig het gebruik dat vermeld is op de bijsluiter van het betroffen medicijn. Voor kinderen dient men de inname aan te passen overeenkomstig de leeftijd en het lichaamsgewicht. Gebruik deze middellen allen minimaal 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddellen.

    Mensen met diabetes dienen tijdens deze behandeling goed hun suikerspiegel op te volgen, dit omdat deze behandeling ook de werking van de pancreas of alvleesklier zal stimuleren.

    Structurele veranderingen die in het lichaam zijn opgetreden door de ziekte, kunnen niet altijd met deze werkmethode ongedaan gemaakt worden.

    De bloesem remedies kan je bestellen bij “Bloesem Remedies Yarrow” Thonissenlaan 86, 3500 Hasselt België. Tel/Fax 011.72.58.58.

    Zeer belangrijk.

    Wanneer mensen die lijden aan arteriosclerose en hartproblemen zich laten onderzoeken door een arts of hartspecialist, dan zal één van die onderzoeken gericht zijn op de aanwezigheid van de hoeveelheid “Kalium” in het lichaam. Wat men echter nooit zal onderzoeken is de hoeveelheid “Calcium” in het lichaam en dat is wel een heel grote tekortkoming in de onderzoeken die gedaan worden.

    Het is namelijk zo dat, zoals ik reeds vermeld heb in dit artikel, het uitermate belangrijk is dat de hoeveelheid “Kalium” en de hoeveelheid “Calcium” ook in de juiste verhouding in het lichaam aanwezig zijn.

    29-11-2009, 16:48 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psoriasis
    Psoriasis.  

    Omschrijving.
      

    Psoriasis is een chronische ziekte die zich manifesteerd langs de huid. Ze kan bijna op het ganse lichaam voorkomen, op de ene plaats al erger dan op de andere. Sommige mensen hebben er heel veel last van, terwijl anderen er mee kunnen leven.  

    Daar men niet weet wat de oorzaak is van de ziekte, zullen de klassieke behandelingen altijd gericht zijn op de gevolgen van de ziekte en niet op de ziekte zelf.  

    Oorzaken van de ziekte.
      

    Volgens mijn persoonlijke bevindingen zijn er verschillende algemeen voorkomende oorzaken die een rol spelen in het tot stand komen van psoriasis en dus huidproblemen, namelijk:
      
    • Een zeer lichte tot zeer zware allergie voor melk en melkproducten, zeker oude en belegen kazen zijn hierbij betrokken.
    • Een tekort aan het celzout “Kalium Bromatum”.
    • Een tekort aan het oligo element “Titanium”.
    • Een tekort aan het oligo element “Aluminium”.
    • Lichamelijke-, overlevings- en spirituele stress.
    • Een lichte tot zware allergie voor bepaalde medicijnen.
    • Een verstoring van de zuur/base verhouding in het lichaam.
    Al deze oorzaken samen verstoren de natuurlijke afweer van het lichaam, waardoor er “Lichamelijke stress” optreed en het niet meer normaal kan functionneren. Ze uit zich door de vorming van schilfers op verschillende plaatsen van de huid. Gaat dit ook nog samen met overlevingsstress en spirituele stress, dan zullen de verschijnselen op de huid sterk verergeren.  

    Buiten deze oorzaken zijn er mogelijk nog andere die zich manifesteren bij een aantal individuen. Voor deze personen, dient dan ook individueel bepaald te worden welke problemen er zich nog voordoen, en dient men dus de behandeling aan te passen aan de betroffen persoon.  

    Wat kan men doen om de ziekte te behandelen.
      

    Schrap alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding, zeker belegen en oude kazen, vervang ze eventueel door sojaproducten van Alpro, indien je er de behoefte toe voelt. Eet veel groenten en fruit en in beperkte mate eiwitten zoals vlees en vis. Wees ook matig met koolhydraten zoals brood en deegwaren.
     

    Neem gedurende twee weken het celzout “Kalium Bromatum” in, drie maal per dag 2 tabletten op de tong laten smelten. Het celzout wordt geproduceerd door de firma “Adler Pharma” in Oostenrijk en kan besteld worden bij “Bloesem Remedies Yarrow” Thonissenlaan 86/1 3500 Hasselt.Tel/fax 011.72.58.58.
     

    Neem gedurende een tiental dagen drie maal per dag 2 tabletjes in van “Titanium Metallicum 8D”, op de tong laten smelten. De tabletjes kunnen langs uw apotheker besteld en aangemaakt worden door de firma “DOLISOS”.
     

    Neem gedurende 10 dagen het oligo element “Al Aluminium” in, 2 maal 2 tabletjes per dag op de tong laten smelten. De merknaam is OLIGOSTIM van de firma “DOLISOS”.
     
    Neem de eerste dag 4 druppels in van de Bach Bloesem “Resque Remedie” (Ook wel Five Flower Remedie genoemd) en de daarop volgende dagen telkens 2 druppels. Doe de druppels in een weinig water, roer ze goed om, neem ze in de mond en slik ze na een twintigtal seconden door. Deze bloesemremedie zal de shocks en de negatieve ervaringen die je meegemaakt hebt oplossen en je ontspannen. Pas dit gedurende ongeveer 2 weken toe en vervolgens wanneer je er behoefte aan hebt.
     
    Neem de eerste dag 4 druppels in van combinatieremedie “Bescherming” van de Nederlandse bloesemremedies en de daaropvolgende dagen telkens 2 druppels. Doe de druppels in een weinig water, roer ze goed om, neem ze in de mond en slik ze na een twintigtal seconden door. Deze bloesemremedie zal je kracht geven en je beschermen tegen personen en situaties die veel van uw energie wegzuigen of met andere woorden die op uw zenuwen werken. Pas dit gedurende ongeveer 2 weken toe en vervolgens wanneer je er behoefte aan hebt.
     
    Indien je dag in dag uit dezelfde medicijnen moet innemen, dan is het zeker aangewezen om uit te zoeken of je er niet allergisch voor bent. Wijst de test uit dat je allergisch bent, dan is er keuze tussen twee mogelijkheden, ofwel stop je met het innemen van de medicijnen, ofwel neemt je er de psoriasis bij als bijwerking.

    Hebben we de hierboven vermelde punten uitgevoerd, dan kunnen we indien het nog nodig is de zuur/base verhouding herstellen.  

    Voor het herstellen van de zuur/base verhouding zijn er twee mogelijkheden:
      

    • De zuur/base verhouding is verstoord ten nadele van de basen. De hoofdkenmerken hiervan zijn spier- en gewrichtspijnen. Zoals we gezien hebben in het artikel over reuma, is het zeer belangrijk om in dit geval de opname en de toevoer van “Calcium” (Kalk) te optimaliseren dit door gedurende een tiental dagen “Urticalcin” van Dr. Vogel in te nemen. Te verkrijgen bij uw apotheker.

      De zuur/base verhouding is verstoord ten nadele van de zuren. De mogelijke hoofdkenmerken hiervan zijn, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, diabetes, arteriosclerose, dementie, enz. In dit geval is het nodig het teveel aan calcium en het tekort aan kalium weg te werken, dit door afwisselend gedurende drie weken de 3 volgende biochemische zouten (Ook wel Schuesslerzouten genoemd) te gebruiken, namelijk, ’s morgens 5 tabletjes “Kalium Muriaticum D6” op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes “Kalium Phosphoricum D6” en ’s avonds 5 tabletjes “Kalium Sulfuricum D6” van de firma DOLISOS, bij uw apotheker te bestellen. Gebruik deze middelen allen minimum 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddelen.
    Deze werkmethode zal onze lichaamelijke afweer verbeteren en ons lichamelijk en geestelijk ontspannen Ze zal mogelijk niet de volledige genezing voor gevolg hebben, maar er zal zeker een gevoelige verbetering optreden.  

    Het is aan te bevelen zo veel mogelijk het gebruik van cortisone te vermijden, dit omdat die de hormonale werking en de natuurlijke afweer van het lichaam nog meer verstoren.  

    In de natuurgeneeskunde raad men ook aan om de betroffen plaatsen te wassen met een speciale zeep die afkomstig is van de dode zee namelijk; “Dode zee modderzeep”, die te verkrijgen is in een goede dieetwinkel of apotheek.  

    Ook een vakantie van enkele weken aan de dode zee zal een verbetering tot stand brengen. Het baden in het zeer zoute water in combinatie met veel zonlicht (Vitamine D) werkt ook zeer positief in op de ziekte. In combinatie met de hierboven vermelde behandeling is een genezing zeker niet uitgesloten.  

    Indien men medicijnen gebruikt van andere merken, dan dient men het gebruik aan te passen overeenkomstig het gebruik dat vermeld is op de bijsluiter van het betroffen medicijn. Voor kinderen dient men de inname aan te passen overeenkomstig de leeftijd en het lichaamsgewicht. Gebruik deze middellen allen minimaal 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddellen.

    De bloesem remedies kan je bestellen bij “Bloesem Remedies Yarrow” Thonissenlaan 86, 3500 Hasselt België. Tel/Fax 011.72.58.58.

    Structurele veranderingen die in het lichaam zijn opgetreden door de ziekte, kunnen niet altijd met deze werkmethode ongedaan gemaakt worden.

    05-11-2009, 11:53 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nierproblemen, nierfalen, nierdialyse, geblokkeerde nieren, lage rugpijn.
    Nierproblemen, nierfalen, nierdialyse, geblokkeerde nieren, lage rugpijn.

    Hoe ontstaan nierproblemen.

    Overlevingsangst.

    De oermens die in de vrije natuur leefde, had maar één belangrijk doel in zijn leven, namelijk overleven. Zijn ganse lichaam en geest waren daar op ingesteld. Het eerste en belangrijkste dat hij dan ook moest doen was voedsel, drank en een onderkomen zoeken. Bij de verplaatsingen die hij daarvoor deed, werd hij echter regelmatig geconfronteerd met wilde dieren die zijn leven bedreigden.

    Greep er zulke levensbedreigende confrontatie plaats, dan kon hij niets anders doen, dan te proberen zijn leven veilig te stellen. Hij kon dit doen op twee manieren namelijk: door te vluchten of door te vechten. Was het bij die confrontatie nog mogelijk om te vluchten, ja dan koos hij zeker het hazenpad. Was vluchten niet meer mogelijk, dan was hij genoodzaakt om te vechten om alzo te proberen zijn hachje te redden.

    In beide gevallen was het natuurlijk noodzakelijk, dat hij kon beschikken over al de in zijn lichaam aanwezige krachten. Gelukkig werd daarin voorzien door “De Natuur”.  

    De vecht/vluchtreactie.
      

    Om de energie/kracht te mobiliseren om zich met succes te kunnen verdedigen, beschikt het lichaam over een reactie, die aan de hand van de binnengekomen impulsen van onze zintuigen (sensoren), in gang gezet wordt door de hersenen en het zenuwstelsel. Deze functie is in de natuurgeneeskunde gekend onder de naam: “De vecht/vlucht reactie”.  

    De “Vecht/vlucht reactie”, doet in het autonome zenuwstelsel een orthosympatische reactie ontstaan, die ons lichaam gaat voorbereiden, om met inzet van al zijn krachten, te vluchten of te vechten om alzo zijn leven veilig te kunnen stellen. Het is die orthosympathische reactie die er voor gaat zorgen dat het lichaam gaat kunnen beschikken over al zijn aanwezige krachten of energie.  

    De vecht/vluchtreactie ontstaat in ons lichaam, telkens we een levensbedreigende confrontatie gaan doormaken, dus telkens wanneer we angst hebben (om te overleven), ons zorgen maken, ons machteloos voelen of ons ergeren in iets, enz.  

    De orthosympathische reactie.
      

    Hoe gaat die reactie nu precies in zijn werk? Wel bij middel van adrenaline gaat ons zenuwstelsel er voor zorgen, dat al de lichaamsprocessen die niet ten dienste staan van het vechten of vluchten, worden stopgezet of met andere woorden worden geblokkeerd. Hierdoor kan de energie die nodig is om die systemen draaiende te houden, ter beschikking komen om te vechten of te vluchten, met andere woorden om zijn leven veilig te stellen.  

    Wat hebben we zeker niet nodig om te vechten of te vluchten, dat is onze spijsvertering met daaraan gekoppeld de uitscheidingsorganen en de voortplanting. Het gaat dus meer bepaald over het maag – darmkanaal, de lever en de gal, de nieren, de alvleesklier en de voortplantingsorganen, dit omdat die toch van geen nut meer zullen zijn wanneer je dood bent tengevolge van die confrontatie. Het lichaam stelt dus op het ogenblik van die confrontatie andere prioriteiten dan in het normale leven.  

    Wanneer die organen stilgelegd of geblokkeerd worden, dan wil dat zeggen dat de ophanden zijnde spijsvertering gestopt wordt en de uitscheidende werking van de genoemde organen stilvalt. Met andere woorden, de etensresten, het vocht, de toxische stoffen, de zuren en de zouten blijven in ons lichaam en de alvleesklier maakt geen verteringssappen meer aan.  

    Het tweede deel van de reactie bestaat erin, het lichaam voor te bereiden om in de meest optimale omstandigheden te kunnen vluchten of vechten. De persoon die bedreigt wordt zal hevig en woedend reageren, zijn hartslag gaat versnellen, de kransslagaders verwijden en zijn spieren worden optimaal doorbloed om zo veel mogelijk energie aan te voeren.  

    De betroffen persoon zal hierdoor bleek worden, zijn haren gaan rechtop staan zoals bij een kat die aangevallen wordt door bijvoorbeeld een hond, zijn handen beginnen kleverig te zweten, zijn pupillen worden verwijd, enz.  

    Hiertoe gaan o.a. de kransslagaders verwijden, de spieren worden optimaal doorbloed, de pupillen worden verwijd, het gehoor en het zicht wordt intenser, kortom zijn lichaam wordt voorbereid, om snel en juist te reageren en om het maximum aan kracht te kunnen ontwikkelen.  

    De parasympathische reactie.
      

    In de vrije natuur zal deze confrontatie echter altijd gevolgd worden door vluchten of vechten, waardoor de gemobiliseerde energie verbruikt wordt. De betroffen persoon zal dus moe worden door de energie te verbruiken, buiten adem geraken en zeer intens en diep gaan ademhalen, om de hoeveelheid zuurstof in zijn lichaam terug op peil te brengen.  

    Hierdoor gaat er na het vluchten of vechten, langzaam in het lichaam een parasympathische reactie optreden, die het tegenovergestelde doet van de orthosympathische, namelijk de geblokkeerde processen terug opstarten. Wordt de strijd daarentegen verloren, ja dan is de mens waarschijnlijk dood en heeft hij geen behoefte meer aan de geblokkeerde lichaamsprocessen.  

    Het spijsverteringstelsel en de uitscheiding worden dus terug opgestart, de ademhaling gaat zich normaliseren, de hartslag zal verlagen, de klieractiviteit in het maag/darmkanaal wordt gestimuleerd, de pupillen vernauwen, we gaan rijkelijk zweten en onze haren gaan terug liggen.  

    Op het ogenblik dat de parasympathische reactie is uitgewerkt, is het lichaam terug in balans en kan het terug normaal functioneren. Het is natuurlijk zo, dat om optimaal te kunnen functionneren het lichaam moet kunnen beschikken over al de stoffen die het nodig heeft. Bovendien dienen alle organen nog intact in het lichaam aanwezig te zijn.  

    Het lichaam gaat nu terug het overtollige vocht, de zuren en de zouten uitscheiden langs de nieren, de toxische stoffen langs de lever, de etensresten door het maag – darmkanaal en de gassen door de longen. Bovendien is door het vechten/vluchten één van de functies van de huid gestimuleerd, namelijk het zweten. Dit is dan ook de reden waarom de huid wordt beschouwd als de derde nier van het lichaam. Ze scheidt dus ook vocht en toxische stoffen af.  

    Zweten is dus één van de elementaire basisreacties van de huid van het lichaam net zoals bijvoorbeeld de temperatuurregeling. Zweten mag dus absoluut niet afgeremd worden aangezien het bijdraagt tot de zuivering en temperatuurregeling van het lichaam. Zweet van een gezond lichaam zal trouwens weinig of niet ruiken, terwijl dit van een ziek lichaam zal stinken. Hetzelfde kan gezegd worden van de adem van een gezonde of een zieke mens.  

    Overlevingsstress.
      

    Een levensbedreigende situatie zoals de oermens in de natuur meemaakte, zal zich heden ten dage, behoudens in de criminele sfeer of in een tijden van oorlog, niet meer voordoen. De basisreactie van het onwillekeurige zenuwstelsel is echter nog steeds in het lichaam aanwezig. Ze komt tot uiting in situaties die weliswaar niet meer levensbedreigend zijn, maar die we als een dreiging aanvoelen en ons dus angstig maken.  

    Het feit dat we dergelijke situatie niet meer als levensbedreigend aanvoelen, heeft dan ook meestal als gevolg, dat we niet meer gaan vluchten of vechten. Het gevolg hiervan is dat de gemobiliseerde energie niet meer verbruikt wordt en ergens in ons lichaam blijft rondslingeren. Op den duur zal die energie zich vastzetten op de spieren en de gewrichten waardoor er spanningen in ons lichaam ontstaan.  

    Vooral het schouder - en nekgebied zijn hier erg aan onderhevig. Bovendien wordt deze toestand, nog versterkt door andere orthosympathische reacties, dit ten gevolge van andere confrontaties met angstige situaties.  

    Het is de opeenvolging van orthosympathische reacties, die niet meer gevolgd worden door vluchten of vechten, die de “Overlevingsstress” doet ontstaan, die maakt dat het lichaam niet meer ontspannen en optimaal kan functioneren.
      

    Het gevolg van deze situatie is, dat de spijsvertering en de uitscheidingsorganen zoals de lever en de nieren, voor een stuk geblokkeerd blijven en dus ook de niet meer optimaal zullen werken. Op zijn beurt heeft dit voor gevolg dat er onvoldoende vitaal stoffen opgenomen worden en dat de zuren, de zouten, het vocht, de toxische stoffen en de etensresten onvoldoende uitgescheiden worden, waardoor die zich in het lichaam gaan opstapelen en de natuurlijke afweer zienderogen gaat dalen.  

    Bovendien gaat het lichaam verzuren en zullen er zich tengevolge hiervan allerlei verkrampingen voordoen. De onverbruikte energie samen met deze verkramping maakt dat we zeer vatbaar worden voor het verschuiven van spieren, zenuwen en/of gewrichten, dit wanneer ze abnormaal en zwaar belast worden.  

    Een ander verschijnsel dat zich gaat voordoen, is dat het vocht zich gaat ophopen in het lichaam wat samen met de verzuring ideaal is voor het ontstaan van ontstekingen met reuma voor gevolg.  

    Nog een kenmerk van die toestand is een oppervlakkige ademhaling, waardoor er een tekort aan zuurstof in het lichaam ontstaat. Typische verschijnselen hiervan zijn, naar mijn persoonlijke mening, oppervlakkige snelle ademhaling, versnelde hartslag en hartkloppingen.  

    Dit is eigenlijk de vorm van stress, waarover de mensen spreken wanneer ze het hebben over “STRESS”.
      

    De vecht/vlucht simulatie.
      

    Uit het voorgaande blijkt duidelijk, dat we om te kunnen ontspannen, we regelmatig een vecht/vlucht simulatie zullen moeten inlassen in ons leven. We gaan dus iets moeten doen om de gemobiliseerde energie in het lichaam te verbruiken, dit om de parasympathische reactie op gang te brengen en onze ademhaling te verdiepen. We kunnen dit doen door regelmatig te sporten of handenarbeid te verrichten. Om snel en gemakkelijk tot ontspanning te komen kunnen we ook aan intervaltraining doen.  

    Doe dagelijks, indien lichamelijk mogelijk, één tot meerdere keren aan intervaltraining en dit op de volgende manier. Men loopt zo snel men kan zo ver mogelijk tot men buiten adem is, vervolgens wandelt men rustig verder tot de ademhaling zich genormaliseerd heeft en men zich voldoende fit voelt om de ganse procedure nog twee tot drie maal te herhalen.  

    De afstand, noch de snelheid waarmede men gelopen heeft, zijn van geen enkel belang voor de graad van ontspanning die men zal bereiken. Na enkele dagen zal men reeds veel verder en sneller kunnen lopen alvorens buiten adem te geraken. Het is dus belangrijk om niets te forceren en langzaam alles op te bouwen. Het ontspannend effect zal groter worden naarmate men verder en sneller kan lopen.  

    Doe in perioden van stress deze training indien mogelijk 2 tot 3 maal per dag. Mensen met hartproblemen vragen best aan hun cardioloog of dit wel kan.  

    Indien men over weinig tijd beschikt en bijvoorbeeld maar 1 maal kan lopen, dan is dit nog altijd beter dan niets te doen.  

    Men kan ook bij het verrichten van zijn dagelijkse werkzaamheden een vorm van simulatie inlassen, dit door bijvoorbeeld een trap zo snel mogelijk op te lopen, zo snel mogelijk met een fiets te rijden, naar de tram of trein te lopen, enz. Elke inspanning die energie verbruikt vormt een bijdrage tot de ontspanning van het lichaam en de deblokkering van de nieren.  

    Behandeling voor slecht werkende nieren.
      

    Wanneer we er in slagen, indien lichamelijk mogelijk, om regelmatig een vecht/vlucht simultie te doen, dan zullen we weinig of geen problemen hebben met de werking van onze nieren, dit op voorwaarde natuurlijk, dat ze niet onderhevig zijn aan een virale of bacteriéle infectie en bovendien nog structureel in orde zijn.  

    Indien we toch problemen hebben met onze nieren, dan kunnen we heel wat bereiken met de volgende werkmethode:
      
    • Doe dagelijks indien mogelijk, zoals hierboven beschreven, 1 of meerdere keren aan intervaltraining.
    • Neem de eerste dag 4 druppels in van de Bach Bloesem “Resque Remedie” (Ook wel Five Flower Remedie genoemd) en de daarop volgende dagen telkens 2 druppels. Doe de druppels in een weinig water, roer ze goed om, neem ze in de mond en slik ze na een twintigtal seconden door. Deze bloesemremedie zal de shocks en de negatieve ervaringen die je meegemaakt hebt oplossen en je ontspannen. Pas dit gedurende ongeveer 2 weken toe en vervolgens wanneer je er behoefte aan hebt.
    • Neem de eerste dag 4 druppels in van combinatieremedie “Bescherming” van de Nederlandse bloesemremedies en de daaropvolgende dagen telkens 2 druppels. Doe de druppels in een weinig water, roer ze goed om, neem ze in de mond en slik ze na een twintigtal seconden door. Deze bloesemremedie zal je kracht geven en je beschermen tegen personen en situaties die veel van uw energie wegzuigen. Pas dit gedurende ongeveer 2 weken toe en vervolgens wanneer je er behoefte aan hebt.
    • Neem gedurende twee à drie weken en indien nodig nog langer, drie maal per dag in een weinig water, 20 druppels van het extract “Solidago complex” van Dr. Vogel in. (Te bestellen bij uw apotheker.) Solidago is de latijnse benaming voor het kruid “Guldenroede”. Solidago zal de werking van de nieren stimuleren waardoor ze gezuiverd worden en terug optimaal gaan functionneren. Neem ze vervolgens in wanneer je er behoefte aan hebt.
    Deze werkmethode, zal dus ons lichaam en onze geest ontspannen, de werking van de nieren stimuleren en ze tegelijkertijd zuiveren waardoor ze zullen ontzwellen.  

    Indien men medicijnen gebruikt van andere merken, dan dient men het gebruik aan te passen overeenkomstig het gebruik dat vermeld is op de bijsluiter van het betroffen medicijn. Voor kinderen dient men de inname aan te passen overeenkomstig de leeftijd en het lichaamsgewicht. Gebruik deze middellen allen minimaal 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddellen.

    De bloesem remedies kan je bestellen bij “Bloesem Remedies Yarrow” Thonissenlaan 86, 3500 Hasselt België. Tel/Fax 011.72.58.58.  

    Met deze manier van werken zal men in 70 tot 80% van de gevallen een goed resultaat bereiken, voor het overige deel dient men een werkmethode uit te werken aangepast aan de betroffen persoon.

    Structurele veranderingen die in het lichaam zijn opgetreden door de ziekte, kunnen niet altijd met deze werkmethode ongedaan gemaakt worden.  

    PS. Indien je meer wil weten van de Bloesem Therapie, dan raad ik je aan om de volgende boeken te raadplegen:  
    • “Bach Bloesemtherapie theorie en praktijk” door Mechthild Scheffer. Uitgeverij “De Driehoek in Amsterdam” ISBN 90-6030-381-4.
    • “Spiegel je met Bloesem Remedies” door Bram Zaalberg. Uitgeverij Ankh-Hermes bv –Deventer. ISBN: 90.202.4369.1
    Belangrijk:  

    Mensen met nierproblemen, hebben vaak ook lage rugproblemen in het lendegebied ter hoogte van de nieren. De reden hiervoor is, dat nieren die niet optimaal werken gaan uitzetten. Door deze zwelling gaan de nieren de zenuwen die langs de wervelkolom lopen tegen de ruggewervels drukken waardoor ze geknelt geraken en er rugpijnen ontstaan. Deze rugpijn wordt dus veroorzaakt door gezwollen nieren en niet door rugproblemen. Deze pijn zal dan ook automatisch verdwijnen op het ogenblik dat de nieren terug optimaal functionneren en dus ontzwollen zijn.  

    Indien de nierproblemen gepaard gaan met pijn in de spieren en gewrichten, dan kan men ook nog de behandeling toepassen voor reumatische aandoeningen die ik in een vorig artikel beschreven heb.

    16-10-2009, 12:05 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    04-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ziekte van Parkinson
    De ziekte van Parkinson.  

    Kenmerken van de ziekte.  

    Bij iemand met de ziekte van Parkinson kunnen zich een aantal van de volgende afwijkingen voordoen in het lichaam:  
    • De natuurlijke afweer is gedaald tot 50% of minder.
    • Er is een groot tekort aan B lymfocyten.
    • De verhouding tussen de T-Helper en de T-Suppressorcellen is verstoord ten nadele van de T-Suppressorcellen.
    • De zuur/base verhouding in het lichaam is zwaar verstoord ten nadele van de basen, waardoor er door overstimulatie van het zenuwstelsel erge pijnen kunnen optreden.
    • De betrokken persoon heeft een zware tot zeer zware allergie voor voor melk en melkproducten, voor sommigen is melk zelfs puur vergif.
    • De hersenen maken te weinig dopamine aan, een neurotransmitter die nodig is voor het doorgeven van signalen in de hersenen.
    • De betrokkene heeft een tekort aan het biochemische zout “Magnesia Phosphorica D6”, waardoor er te weinig dopamine aangemaakt wordt en er krampen en spierstijfheid optreden in het lichaam.
    • De betrokkene neemt heel slecht calcium (Kalk) op in het lichaam waardoor er een tekort aan calcium ontstaat met als gevolg een verzuring.
    • De betrokkene is heel erg onderhevig aan stress.
    • De betroffen persoon gebruikt verkeerde voeding waardoor er verzuring optreed in het lichaam.
    • De betroffen persoon gebruikt geneesmiddellen die een verzuring in het lichaam in de hand werken.
    Heel wat van die kenmerken zijn ook terug te vinden bij mensen die leiden aan reumatische aandoeningen. Het is dan ook logisch dat een behandeling zal uitgaan van een behandeling voor reumatische aandoeningen.  

    Besluit.
      

    Een behandeling zal altijd moeten gericht zijn op:
      
    • Het herstellen van de natuurlijke afweer en de zuur/base verhouding in het lichaam.
    • Het stoppen van de toevoer van voor het lichaam schadelijke stoffen.
    • De tekorten aan vitale stoffen in het lichaam wegwerken door ze in te nemen.
    • Het stressvrij maken van het lichaam en de geest.
      We doen dit op de volgende manier:
      
    • Schrap alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding, dit omdat deze mensen heel slecht calcium opnemen in het lichaam, waardoor er zuren en afvalstoffen gevormd worden.
    • Zorg voor een voldoende toevoer van calcium in het lichaam. Het beste gebruiken we hiervoor gedurende een tiental dagen, drie maal per dag 6 tabletjes “URTICALCIN” van Dr. Vogel die men op de tong laat smelten, dit omdat het buiten calcium ook Schuesslerzouten bevat die zorgen voor een goede opname van calcium in het lichaam en de uitscheiding van afvalstoffen.
    • Gebruik, om het lichaam te ontkrampen, soepel te maken en de aanmaak van dopamine in de hersenen te stimuleren, gedurende een zevental dagen, drie maal per dag 5 tabletjes van het Schuesslerzout “Magnesia Phosphorica D6” van Unda/Dolisos die men op de tong laat smelten. Men kan indien nodig deze behandeling nog een tweede week toepassen.
    • Neem regelmatig, wanneer je voelt dat je gestresserd bent, in een weinig water of rechtstreeks uit het stockflesje in de mond, enkele druppels (Indien nodig om het kwartier herhalen, maar nooit meer dan 4 tegelijkertijd) in van de “Resque Remedie” (Soms, naargelang de fabrikant ook wel “Five Flower Remedie” genoemd) van de Bach bloesems, dit om mogelijke geestelijke stress op te lossen. Pas dit vervolgens toe telkens wanneer je er de behoefte toe voelt. Hou dus het flesje altijd binnen handbereik.
    • Doe dagelijks, indien lichamelijk mogelijk, één tot meerdere keren aan intervaltraining en dit op de volgende manier. Men loopt zo snel men kan zo ver mogelijk tot men buiten adem is, vervolgens wandelt men rustig verder tot de ademhaling zich genormaliseerd heeft en men zich voldoende fit voelt om de ganse procedure nog twee tot drie maal te herhalen. De afstand, noch de snelheid waarmede men gelopen heeft, zijn van geen enkel belang voor de graad van ontspanning die men zal bereiken. Na enkele dagen zal men reeds veel verder en sneller kunnen lopen alvorens buiten adem te geraken. Het is dus belangrijk om niets te forceren en langzaam alles op te bouwen. Het ontspannend effect zal groter worden naarmate men verder en sneller kan lopen. Doe deze training indien mogelijk 2 tot 3 maal per dag. Mensen met hartproblemen vragen best aan hun cardioloog of dit wel kan.
    • Beperk, tot je genezen bent, zo veel mogelijk, alle vis, vlees, suiker, alcohol, thee, koffie, chocolade, asperges, erwten, bonen, spinazie, en paddestoelen uit uw voeding. Verder beperken we best de consumptie van brood en deegweren. Groenten en fruit, dus ook aardappelen gaan alzo het hoofdbestanddeel uitmaken van onze voeding.
    • Is het onmogelijk om te stoppen met de inname van zuurvormende medicijnen,dan blijft er alleen de mogelijkheid om de gevolgen van die verzuring regelmatig bij te sturen, dit door 1 tot 2 weken “URTICALCIN” van dr. Vogel te gebruiken. Zorgen die geneesmiddellen ook voor een toename van het maagzuur, dan gaan we het surplus aan maagzuur neutraliseren met “GAVISCON”, een maagzuurremmer. Twee à drie dagen innemen is meestal voldoende, men kan dit herhalen wanneer het probleem zich terug voordoet.
    Indien men medicijnen gebruikt van andere merken, dan dient men het gebruik aan te passen overeenkomstig het gebruik dat vermeld is op de bijsluiter van het betroffen medicijn. Voor kinderen dient men de inname aan te passen overeenkomstig de leeftijd en het lichaamsgewicht. Gebruik deze middellen allen minimaal 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddellen.

    Met deze manier van werken zal men in 70 tot 80% van de gevallen een goed resultaat bereiken, voor het overige deel dient men een werkmethode uit te werken aangepast aan de betroffen persoon. Na een drietal dagen zal men reeds beterschap voelen en zal de pijn afnemen. Na 10 dagen zal de natuurlijke afweer weer optimaal werken om de ziekte te bestrijden en zal men vrijwel pijnvrij zijn.

    Structurele veranderingen die in het lichaam zijn opgetreden door de ziekte, kunnen niet altijd met deze werkmethode ongedaan gemaakt worden. Pijn die veroorzaakt wordt door een zenuw die gekneld zit zal met deze behandeling ook niet verdwijnen.  

    De medicijnen die vermeld worden zijn allen, op uitzondering van Gaviscom na, van Homeopatische origine en hebben dus zeker geen ongewenste bijwerkingen.

    Belangrijk.

    Indien je toepast wat ik hier aangeef en de pijn, de stijfheid van de spieren en/of het beven, na een aantal dagen/weken/maanden toch opnieuw beginnen, dan is de vermoedelijke oorzaak een bijwerking van andere medicijnen die je inneemt. In mijn persoonlijk geval is dit met hoge waarschijnlijkheid een bloedverdunner.
     

    04-10-2009, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuma, artritis, jicht, artrose.
    Reuma, Artritis, Jicht, Artrose.  

    Beschouwingen.
      

    Volgens mijn persoonlijke ervaring, en ik mag wel zeggen dat ik zwaar reuma gehad heb, worden reumatische aandoeningen niet veroorzaakt door een ontsteking, maar wel door een verzuring van het lichaam.  

    Volgens mijn eigen bevindingen hebben bijna alle reumatische aandoeningen volgende kenmerken gemeen:  
    • De zuur/base verhouding in het lichaam is zwaar verstoord ten nadele van de basen.
    • De natuurlijke afweer van het lichaam is volledig ontregeld.
    • De betroffen persoon is heel erg onderhevig aan stress, die voor een groot stuk wordt veroorzaakt door de ophoping van afvalstoffen in het lichaam. 
    • De betroffen persoon gebruikt verkeerde voeding waardoor er verzuring optreed in het lichaam.
    • De betroffen persoon gebruikt geneesmiddellen die een verzuring in de hand werken.
       
    Om nu met een redelijke kans op succes, van reumatische aandoeningen te genezen, is het dus nodig om deze vijf kenmerken terug in orde te brengen. Daar echter de verstoring van de zuur/base verhouding voor een groot deel het gevolg is van een ontregeling van de natuurlijke afweer, kunnen we door de natuurlijke afweer weer te optimaliseren ook die zuur/base verhouding herstellen.

    Het optimaliseren van de natuurlijke afweer en het herstellen van de zuur/base verhouding.

    Om bij reumatische aandoeningen, de natuurlijke afweer van het lichaam terug te optimaliseren, moeten we de hoeveelheid T- lymfocyten (T- cellen) en B- lymfocyten (B- cellen) terug op peil brengen.  

    Meestal, dus op uitzonderingen na, zijn er voldoende T- lymfocyten in het lichaam aanwezig, maar is de verhouding tussen de T-helpercellen en de T- suppressorcellen grondig verstoord ten nadele van de T- suppressorcellen. De optimale verhouding tussen de T- helpercellen en de T- suppressorcellen is volgens wetenschappelijk onderzoek 64/36.

    Indien er toch te werinig T- lymfocyten in het lichaam aanwezig zijn, dan is het uitermate belangrijk om die hoeveelheid terug op peil te brengen, alvorens met een andere behandeling te beginnen. Om dit te verwezenlijken gebruikt men gedurende een tiental dagen het voedingssupplement “THYXE” 3 maal per dag 1 gelule.

    Altijd zal men echter in het lichaam een groot tekort aan B- lymfocyten kunnen vaststellen. Om dit tekort aan te vullen dienen we het volgende te doen:
     
    • Schrap alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding, dit omdat mensen met reuma heel slecht calcium opnemen in het lichaam en er door die slechte opname zuren gevormd worden.
    • Zorg voor een voldoende toevoer van calcium in het lichaam. Het beste gebruiken we hiervoor gedurende een tiental dagen, drie maal per dag 6 tabletjes “URTICALCIN” van Dr. Vogel die men op de tong laat smelten, Urticalcin bevat buiten calcium ook Schuesslerzouten die zorgen voor een goede opname van calcium in het lichaam en de uitscheiding van afvalstoffen.
    • Gebruik, om het lichaam te ontkrampen, gedurende een zevental dagen, drie maal per dag 5 tabletjes van het Schuesslerzout Magnesia Phosphorica D6 van Unda/Dolisos die men op de tong laat smelten.
    • Gebruik gedurende een tiental dagen 3ml/dag van het oligo element Germanium van Vitafitea, dit voor de ondersteuning van de natuurlijke afweer, het activeren van de macrofagen en de uitschakeling van vrije radicalen.
    Het wegwerken van stress.

    Om de in het lichaam aanwezige stress af te bouwen, dienen we twee dingen te doen:
      
    • Neem regelmatig, wanneer je voelt dat je gestresserd bent, in een weinig water of rechtstreeks uit het stockflesje in de mond, een tweetal druppels in van de “Resque Remedie” van de Bach Bloesem Remedies, dit om mogelijke geestelijke stress op te lossen. Pas dit toe wanneer je er de behoefte toe voelt. Men kan deze inname desnoods om het kwartier of half uur herhalen, tot men zich kalmer en rustig voelt.
    • Doe dagelijks, indien lichamelijk mogelijk, één tot meerdere keren aan intervaltraining en dit op de volgende manier. Men loopt zo snel men kan zo ver mogelijk tot men buiten adem is. Vervolgens wandelt men rustig verder tot de ademhaling zich genormaliseerd heeft en men zich voldoende fit voelt om de ganse procedure nog twee of drie maal te herhalen. De afstand, noch de snelheid waarmede men gelopen heeft, is van geen enkel belang voor de graad van ontspanning die men zal bereiken. Na enkele dagen zal men reeds veel verder en sneller kunnen lopen alvorens buiten adem te geraken. Het is dus belangrijk om niets te forceren en langzaam alles op te bouwen. Het ontspannend effect zal groter worden naarmate men verder en sneller kan lopen. Mensen met hartproblemen zou ik willen aanraden om eerst hun arts/cardioloog te raadplegen of dit wel kan. 
    Om de afvalstoffen snel uit het lichaam te verwijderen neemt men best gedurende 1 week het Schuesslerzout "Natrium Sulfuricum" in. In België aan gemaakt door de firma UNDA.

    Het aanpassen van het voedingspatroon.


    Indien de verzuring enkel veroorzaakt wordt door voedingsmiddellen, dan is het nodig om het voedingspatroon aan te passen, dit door het zuurvormende voedsel uit onze voeding te verwijderen.  

    Om dit te kunnen doen, is het natuurlijk belangrijk om te weten welk voedsel na vertering zuurvormend is in het lichaam. Algemeen kunnen we stellen dat, alle eiwitten en alle koolhydraten dus ook suiker en alcohol, zuurvormend zijn of zuur toevoeren in het lichaam. Ook Thee, koffie en chocolade zijn sterke zuurvormers. Alle groenten en fruit echter zijn op enkele uitzonderingen na(Asperges, peulvruchten zoals erwten en bonen, spinazie en paddestoelen), basevormend.

    Om de zuurvorming in het lichaam tegen te gaan, dienen we dus alle zuurvormend voedsel tijdelijk tot we genezen zijn, volledig uit onze voeding te verwijderen. We schrappen dus alle vis, vlees, suiker, alcohol, thee, koffie, chocolade, asperges, erwten, bonen, spinazie, en paddestoelen uit onze voeding. Verder beperken we best de consumptie van brood en deegweren. Groenten en fruit, dus ook aardappelen, gaan het hoofdbestanddeel uitmaken van onze voeding. Indien mogelijk, eet de groenten en fruit zo veel mogelijk rauw.

    Later wanneer we volledig genezen zijn kunnen we terug in zeer beperkt mate, als het ware als genotsmiddel, deze voedingsmiddellen terug gebruiken.

    Het gebruik van zuurvormende geneesmiddellen.

    Indien we zuurvormende geneesmiddellen gebruiken, dienen we in overleg met de arts na te gaan of die geneesmiddellen niet kunnen vervangen worden door niet zuurvormende middellen. Is dit onmogelijk dan blijft er alleen de mogelijkheid om de gevolgen van die verzuring regelmatig bij te sturen, dit door “URTICALCIN” van dr. Vogel in tenemen.

    Zorgen die geneesmiddellen ook voor een toename van het maagzuur, dan gaan we het surplus aan maagzuur neutraliseren met “GAVISCON”, een maagzuurremmer. Het beste gebruiken we “Gaviscon” wanneer we, slijmen in de keel krijgen, bij maagbrand en bij pijn in de slokdarm. Men stopt best met de inname, enlele dagen nadat deze” verschijnselen verdwenen zijn. Blijft men de betroffen geneesmiddellen innemen dan zal het na enige tijd nodig zijn om terug tijdelijk “Gaviscon” of een andere maagzuurremmer in te nemen.

    Wil je meer weten over de bijwerkingen en de gevaren van geneesmiddellen, dan raad ik je aan om het boek te lezen “Wat artsen je niet vertellen” geschreven door Lynne Mc Taggart, uitgegeven door Lemniscaat in Rotterdam. Ondertitel van het boek is: “Over de gevaren van de moderne geneeskunde”. ISBN 978 90 5637 148 7.

    Besluit.

    Om reumatische aandoeningen te kunnen overwinnen, is het dus nodig om volgende richtlijnen toe te passen:  
    • Schrap alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding, dit omdat mensen met reuma heel slecht calcium opnemen in het lichaam, waardoor er zuren en afvalstoffen gevormd worden.
    • Zorg voor een voldoende toevoer van calcium in het lichaam. Het beste gebruiken we hiervoor gedurende een tiental dagen, drie maal per dag 6 tabletjes “URTICALCIN” van Dr. Vogel die men op de tong laat smelten, dit omdat het buiten calcium ook Schuesslerzouten bevat die zorgen voor een goede opname van calcium in het lichaam en de uitscheiding van afvalstoffen. Neem ook gedurende 1 week het Schuesslerzout "Natrium Sulfuricum" in, dit om de afvalstoffen snel uit uw lichaam te verwijderen.
    • Gebruik, om het lichaam te ontkrampen, gedurende een zevental dagen, drie maal per dag 5 tabletjes van het Schuesslerzout Magnesia Phosphorica D6 van Unda/Dolisos die men op de tong laat smelten.
    • Indien na het gebruiken van “Urticalcin en het Schuesslerzout Magnesia Phosphorica” de chronische pijn nog niet verdwenen is, neem dan ook nog gedurende een tiental dagen het oligo element “LI Lithium” in. Je hebt dan 90 tot 95% kans dat de pijn verdwenen of in belangrijke mate afgenomen zal zijn. 
      Gebruik gedurende een tiental dagen 3ml/dag van het oligo element Germanium van Vitafitea, dit voor de ondersteuning van de natuurlijke afweer, het activeren van de macrofagen en de uitschakeling van vrije radicalen.
    • Is de pijn niet weg, dan wordt ze waarschijnlijk veroorzaakt door een geknelde zenuw. Alleen een ostheopaat, een chiropraktiker of een manuele therapeut kan dan mogelijk die zenuw vrijmaken waardoor de resterende pijn zal verdwijnen.
      Neem regelmatig, wanneer je voelt dat je gestresserd bent, in een weinig water of rechtstreeks uit het stockflesje in de mond, enkele druppels in van de “Resque Remedie” van de Bach bloesems, dit om mogelijke geestelijke stress op te lossen. Pas dit toe wanneer je er de behoefte toe voelt.
    • Doe dagelijks, indien lichamelijk mogelijk, één tot meerdere keren aan intervaltraining en dit op de volgende manier. Men loopt zo snel men kan zo ver mogelijk tot men buiten adem is, vervolgens wandelt men rustig verder tot de ademhaling zich genormaliseerd heeft en men zich voldoende fit voelt om de ganse procedure nog twee tot drie maal te herhalen. De afstand, noch de snelheid waarmede men gelopen heeft, zijn van geen enkel belang voor de graad van ontspanning die men zal bereiken. Na enkele dagen zal men reeds veel verder en sneller kunnen lopen alvorens buiten adem te geraken. Het is dus belangrijk om niets te forceren en langzaam alles op te bouwen. Het ontspannend effect zal groter worden naarmate men verder en sneller kan lopen. Doe deze training indien mogelijk 2 tot 3 maal per dag. Mensen met hartproblemen vragen best aan hun cardioloog of dit wel kan.
    • Schrap, tot je genezen bent, alle vis, vlees, suiker, alcohol, thee, koffie, chocolade, asperges, erwten, bonen, spinazie, en paddestoelen uit uw voeding. Verder beperken we best de consumptie van brood en deegweren. Groenten en fruit, dus ook aardappelen gaan alzo het hoofdbestanddeel uitmaken van onze voeding.
    • Is het onmogelijk om te stoppen met de inname van zuurvormende medicijnen,dan blijft er alleen de mogelijkheid om de gevolgen van die verzuring regelmatig bij te sturen, dit door “URTICALCIN” van dr. Vogel te gebruiken. Zorgen die geneesmiddellen ook voor een toename van het maagzuur, dan gaan we het surplus aan maagzuur neutraliseren met “GAVISCON”, een maagzuurremmer.
    Indien men medicijnen gebruikt van andere merken, dan dient men het gebruik aan te passen overeenkomstig het gebruik dat vermeld is op de bijsluiter van het betroffen medicijn. Voor kinderen dient men de inname aan te passen overeenkomstig de leeftijd en het lichaamsgewicht. Gebruik deze middellen allen minimaal 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddellen.

    Met deze manier van werken zal men in 70 tot 80% van de gevallen resultaat bereiken, voor het overige deel dient men een werkmethode uit te werken aangepast aan de betroffen persoon. Na een drietal dagen zal men reeds beterschap voelen en zal de pijn afnemen. Na 10 dagen zal de natuurlijke afweer weer optimaal werken om de ziekte te bestrijden en zal men vrijwel pijnvrij zijn. Structurele veranderingen die in het lichaam zijn opgetreden door de ziekte, kunnen niet altijd met deze werkmethode ongedaan gemaakt worden
    .

    15-08-2009, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (28 Stemmen)
    Archief per week
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 31/05-06/06 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 10/08-16/08 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!