Rijkdom kan een vijand zijn voor een tevreden mens Dus ben ik voorzichtig met wat ik mij zelf wens Rijkdom is niet verkeerd, begrijp mij goed Maar te leven in gezondheid, is wat de mens als eerste wensen moet. Daarom wens ik u het volgende toe, vrede, liefde en vooral een goede gezondheid wat er verder komt ... we zullen zien ..
150 gr. zelfrijzende bloem 120 gr. suiker 5 eieren (zowel geel als wit) Bereiding: klop de eieren met de suiker zeer goed op tot schuim (10min.) Spatel de bloem eronder ...niet met de mixer ! neem een bakplaat en leg er bakpapier op (ik neem 2 bakplaten voor deze hoeveelheid deeg ! verdeel het deeg op het bakpapier ..niet te dik Zorg er voor dat je een egaal dun laagje strijkt, zodat het snel kan bakken bak het 10 minuten op 200 graden haal de biscuit uit de oven leg er een natte handdoek over stort het gebak op de handdoek zodat het bakpapier boven ligt maak ondertussen suikersiroop 3 eetlepels suiker 3 eetlepels water breng het aan de kook... je kan ook een beetje likeur aan de suikersiroop toevoegen Als de suikersiroop klaar is, het bakpapier wegnemen en dep het gebak in met de suikersiroop smeer er een dunlaagje confituur en wat stijf geklopte room op Rol het gebakje op , werk af met geklopte room of boterroom en versier met wat chocolatepoeder smakelijk ...
Zeer vroeg in het voorjaar, als de winter nog niet echt is weggetrokken, zie je de witte bloesem van de Sleedoorn als reuzensneeuwvlokken op de takken liggen. In kwakkelige lentes vallen de Sleedoorns niet zo op, omdat bij aanhoudend vochtig weer de bladeren al tussen de bloemen verschijnen Maar in een helder voorjaar springt de Sleedoornbloesem in het oog en verbaas je je erover dat er eigenlijk zoveel van die struiken in ons land zijn. Hoe vroeg de struik ook bloeit, het zal toch tot pas in de late herfst duren voordat de pruimpjes met hun grote pitten rijp zijn en van groen via blauw naar blauwzwart verkleuren. Het is wonderlijk dat deze vrucht zo lang kan profiteren van de zon in lente en zomer om pas na de eerste nachtvorst in de late herfst echt rijp te worden Een heerlijk recept voor een'sleedoorndrupke': Neem 1,5 kg Sleedoornpruimpjes, die de vorst hebben meegemaakt of in de vriezer hebben gelegen, 350 gram suiker, een kwart liter water en een halve liter jenever.Was de vruchten en prik ze flink aan met een dikke naald. Kook de suiker met het water tot een siroop. Laat dit afkoelen en roer er de jenever door. Vul enkele bokalen met Sleedoornvruchten en giet er de gesuikerde jenever over. Laat de drank op een warme plek staan en schudt het regelmatig. Dit drankje is ook werkzaam tegen stress omdat het de adrenaline naar beneden haalt.
De koolmeesjes kregen in onze tuin het gezelschap van de grote bonte specht en een boomklever ! Koolmezen maken graag gebruik van vetbollen, pindanetjes en voedertafels met een gevarieerde hoeveelheid zaden Vaak verdedigen ze een vetbol tegen andere mezen Om echter niet ten prooi te vallen aan roofdieren neemt de koolmees het liefste kleine hapjes en kijkt steeds snel en goed om zich heen Ook het meenemen van voedsel zoals een pindanootje doet hij veel Het liefst neemt hij ze dan mee naar een beschutte plek waar hij zich rustig voelt en de tijd neemt om het op te eten.
isomo vorm 25 x 25 cm sisal- rode sierdraad-20 m raffia halve blok oasis - pipetten 2 Anthurium - 3 roosjes groenblad - safaribolletjes enz... in de isimovorm een gat maken van 13 x 13 cm de sisal er rond brengen met de sierdraad de raffia rond de vorm wikkelen in het gat de blok oasis insteken, daarin de pipetten om de bloemen in te zetten dan beginnen met de reepjes groen blad verder versieren met het andere matriaal.
Ik ben Jeske
Ik ben een vrouw en woon in Retie (Belgie) en mijn beroep is Oma .
Ik ben geboren op 07/07/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: tuinieren, bloemschikken, wandelen, fietsen.
Onze kleinkinderen Sarah & Emma
krans met gasten doekjes en natuurlijke spons mooi in de badkamer