KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ploef
    blog.seniorennet.be/ploef
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    01-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blad en nog eens blad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was het heerlijk weer.Gelijk vanmorgen het plan gemaakt,om vandaag weer eens een dagje tuinwerk te doen.Maar zoals altijd kwam er van de planning niets terecht.

    Eerst even een boodschap gedaan en daarna kwam er bezoek.Om twee uur begon ik dus eigenlijk pas met mijn tuinwerk.Wat ik had willen doen,daar is het niet van gekomen.We zijn gelijk maar eerst het blad gaan ruimen.En ik kan je zeggen,dat was 4 uur aan een stuk door erg hard werken met zijn tweeen.De bladkorven die de gemeente hier en daar plaatst zijn in een mum van tijd vol.En die zijn toch 2.5 bij 2.0 meter en 1.5 meter hoog.

    We hebben de voortuin de oprit en rechts van het huis het blad geruimd en de korf is helemaal vol.Links van het huis en achter moet nog gedaan worden.Dit herhaald zich zo diverse keren in de herfst,tot al het blad van de bomen is.Wij wonen aan de verkeerde kant van de weg,want de wind staat altijd richting ons huis,dus we krijgen ook het meeste blad van de overkant van de weg.Nou je begrijpt wel,dat het hier in de herfst een hele klus is,om het blad weg te krijgen .Je ziet aan de foto,dat het al donker was,toen we klaar waren.


    30-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie luchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ons dorp ligt aan de Maas,dus dan maak je vaker gebruik van het veerpont. Zo ook gisteren en omdat ik bijna altijd de camera bij me heb,heb ik gauw een foto gemaakt.De laatste tijd zijn er zulke mooie avondluchten en ik kon het niet laten om mijn bezoekers even daarvan mee te laten genieten.


    29-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.philanopsis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Philanopsis,kreeg ik van een paar schildervriendinnen,die op de koffie kwamen.
    Het is een mooie witte en de plant heeft wel drie takken.
    Afgelopen Januari heb ik een lila philanopsis kado gehad en die heeft tot augustus gebloeid.
    Ik heb hem toen een poosje te rusten gezet en sinds een paar weken weer voor het keukenraam gezet en  weer meer water gegeven.Hij heeft al een nieuw blad gevormd  en er komt ook al een puntje tevoorschijn van een nieuwe bloeistengel.Dus ik hoop dat deze witte ook net zolang bloeit als de andere.Dan kun je met 2 planten het hele jaar een bloeiende plant voor je raam hebben.

    28-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opgesierde tafel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de winter zetten we altijd de tafel en bank van hout onder het afdak op het terras.Het hout kan wel tegen de natte winter,maar dan zijn ze in het voorjaar helemaal groen.Dus zet ik ze droog en sier ik ze op met dingen uit de tuin en maak er zo een gezellig hoekje van.Vorig jaar had ik de tafel gedekt voor de vogels.Het was echt een heel gezellig gezicht.Het was ook een mooi opgesierde tafel met allerlei groen en takken met bakjes voer en vetbolletjes en appeltjes en vanalles wat vogels lekker vinden.Maar daar ben ik toch van af gestapt,want er waren de hele dag tientallen vogels aan tafel.Dat is natuurlijk wel leuk,maar die moeten dan natuurlijk ook hun behoeften doen.Nou dat was daar steeds een glijbaan, dus je snapt wel dat ik daar geen zin in heb dit jaar.Aan de voorkant heb ik maar een kleine overkapping van 1 meter.dus daar dek ik nu een kleine tafel voor de vogels.Maar ik heb wel geleerd,dat ik het alleen doe als het vriest.
    Dat geeft dan ook minder uitwerpselen en zoals het weer nu is,kunnen ze nog vanalles vinden in de natuur.

    24-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.margrietje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week ontdekte ik nog een paar Margrietjes in de tuin.Meteen natuurlijk de camera gepakt,want er is niet zo veel meer te fotograferen in de tuin.En als je dan in deze tijd nog een Margrietje ziet,dan is dat toch de moeite waard om vast te leggen.Ik vraag me af of dat nu allemaal komt door het broeikaseffect of is de natuur gewoon een beetje in de war.
    Ik weet eigenlijk niet wat ik er van moet denken.

    23-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fuchsia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer je in de tuin loopt,dan zie je niet veel meer wat er te bloeien staat.Hier en daar een die hard,die onverstoord verder gaat.
    Deze Fuchsia is winterhard en is al diverse malen verplant.Daarom blijft het denk ik een klein struikje.Hij heeft niet echt de kans om groter uit te groeien.Het is eigenlijk een klein wondertje dat hij toch nog ieder jaar bloeit en dat nog wel tot het vriest.Het is een mooi gezicht tussen al het afgevallen blad,dat die felle kleuren daar de kop op steken.Wanneer je zo de vorm en kleur bekijkt,dan kan hij toch wedijveren met de meest mooie bloem die er is.
    Prachtig van kleur en vorm.

    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hamamelis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto is van 21 oktober j.l. en zoals je ziet staat de Hamamelis al in bloei.Die zou eigenlijk pas eind December beginnen te bloeien.Dus kun je zien dat de natuur toch wel in de war is.Meestal bloeit hij op het kale hout.En hier zie je dat hij nog helemaal in het groene blad zit.

    21-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondanks de zomerkoninkjes van gisteren,blijft het toch herfst.
    Al heel veel blad opgeruimd en het komt steeds weer.Wat een wonder toch,dat straks in Maart weer allemaal nieuwe groene puntjes aan de bomen verschijnen en het dan weer vol met nieuw blad komt.Deze foto is vanuit de kamer genomen.Ik heb in de winter voor het raam een tafel staan,die ik altijd dek voor de vogels.Ik zet daar dan een bak met voer neer en hang wat vetbolletjes op en niet te vergeten water.Ik sier het geheel dan op met dennetakken of ander groen,zodat het er leuk uit ziet.Nu staan er nog maar een paar eenden op,de vogeltjes moeten nog wachten tot het vriest,anders worden ze lui.Er is nu nog genoeg in de natuur te vinden.

    20-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste zomerkoninkjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen stond er een verrassing voor de deur.
    Kennissen van ons hebben een aardbeien kwekerij.Deze worden in tunnelkassen op hoogte gekweekt in bakken en ook in bakken buiten.Zo heeft hij een groot deel van het jaar verse aardbeien.Zeer vroeg in de tunnelkas,later weer buiten en nog later in het jaar weer in de kas.
    Nu loopt het een beetje af en komen nu de laatste zomerkoninkjes.
    Zo ook deze aarbeitjes op de foto.Ze moeten nog enkele dagen narijpen.Ik laat ze altijd gewoon op het aanrecht staan,dat is nog een leuk gezicht ook.Toch heb ik er al van gesnoept en ze zijn nog heerlijk zoet en dat wordt nog meer als ze nog wat rijper zijn.

    19-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rozen uit eigen tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals ik al eerder heb laten zien,zitten diverse rozenstruiken weer dik in de knop en het blad is gezonder dan ooit.Vanmorgen deze rode rozen geknipt,met mooie lange stelen.Die waren langer en steviger dan van de zomer.Misschien omdat ze nu meer tijd hadden om te groeien en dus steviger te worden.Omdat je nu niet weet hoe het morgen zal zijn,heb ik ze maar gauw afgeknipt,dan heb ik er in de vaas nog wat aan.

    18-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de wereld op zijn kop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het lijkt buiten wel weer dat het lente wordt,met deze temperatuur.
    Ik zag van morgen op de regionale zender een koppel eenden met jongen en ook bloeit er vanalles,wat nu eigenlijk niet moet bloeien.Maar een voordeel is het dan dat de winter niet zo lang duurt.Op de foto zie je de Pauw van de buren ook nog rond lopen met kuikens.Ze zitten weliswaar niet meer in het dons,maar toch.De wereld op zijn kop.

    17-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wist niet dat een Pauw vliegen kon.Bij de buren hebben ze diverse Pauwen.Mooie gekleurde en witte en ook een bonte.Misschien is een witte met een gekleurde Pauw op stap geweest,ik weet het niet.Op het dak zie je een van die bonte Pauwen.Ze vliegen verder niet weg,hij vliegt wel weer terug naar de weide naast onze tuin.

    16-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ginkgoa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Ginkgoa Biloba ofwel de Japanse notenboom laat hier zijn goudgele tooi zien.
    Deze is in 1999 geplant ter ere van de geboorte van onze eerste kleinzoon Nick.hij is in 2003 mee verhuisd naar onze huidige tuin.Hij groeit niet hard,maar heeft de verhuizing goed overleefd,ook al was het al december toen.Het is niet voor niets de oudste ooit gevonden boom uit de oudheid.Dus hij moet wel oersterk zijn.Wij hebben deze boom gekozen,in de hoop dat Nick ook zo oud en sterk mag worden.

    15-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer opnieuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto van de Campanula is gemaakt op 8 novenmber en hij begint al weer aardig te bloeien.
    Ik weet eigenlijk niet of dat normaal is.Toen ik mijn blog nog niet had,was ik me daar waarschijnlijk niet zo van bewust.Want nu ga ik vaak de tuin in om te kijken of ik nog ergens een foto van kan maken.Dus daarom valt het mij natuurlijk op.Het zal nu wel niet anders zijn dan in andere jaren,maar toen ging ik buiten de bloeitijd ook niet op fotojacht in mijn tuin.

    14-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste oogst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de laatste oogst van de cherrietomaatjes.Vorige week heb ik de planten,of liever gezegd de struiken uit het kasje gehaald.Al wat er aan hing heb ik er af gehaald.En zoals je ziet is de helft al gekleurd en goed nagerijpt.Dat is het fijne van tomaten,die pluk je af en de natuur gaat gewoon verder.Dat is met het oogsten van zaad wel anders.Wanneer je zaad plukt voordat ze gerijpt zijn,dan wordt het niks,dat is mijn ervaring ten minste.
    Deze tomaatjes laat ik me lekker smaken en het is dan wachten op een nieuwe zomer.Komend jaar kan ik geen tomaatjes in  mijn kasje zetten,want dat is niet goed voor de grond,dan raakt hij uitgeput.Ik denk dat ik een paar plantjes in een grote pot zet of ergens op een zonnig plekje in de tuin.De oogst zal dan waarschijnlijk stukken minder zijn,maar dat is niet zo erg.
    Dan krijgt het bezoek geen tomaatjes mee naar huis.

    13-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wandelende tak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wist eerst niet wat ik zag,van ver af zag het er uit als een takje,maar toen ik dichter bij kwam,dacht ik het is een soort sprinkhaan of zoiets.Ik had nog nooit een wandelende tak gezien.
    En deze was geen kleintje ook.Ik den tussen de 15 en 20 cm.
    Hij zat daar op het terras van ons hotel in Tunesie.Omdat ik de camera bij me had,heb ik hem maar gauw op de foto gezet.
    Ik weet niet eens of er zulke insecten hier bij ons voorkomenen of ze dan ook zo groot zijn.
    Naar mijn idee zijn de insecten e.d. in een warm land altijd groter dan in ons kikkerlandje.
    Ik heb daar namelijk ook behoorlijk grote mieren gezien,tenminste het leken mieren.Ze stonden hoger op de poten en het lijfje was groter,maar verder zagen ze hetzelfde eruit.


    10-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trompetter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Trompetter heeft al zijn blad laten vallen,maar de peulen hangen er nog aan.Als ze nog een poostje blijven hangen,kan ik ze straks mooi verwerken in mijn kerststukken.Of ik kan ze zilver spuiten aan de boom.Want die moet straks toch flink gesnoeid worden.Misschien is het wel een heel leuk gezicht.Als ik het doe,zal ik zeker een foto op het blog plaatsen.

    09-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamperfoelie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Kamperfoelie bloeit steeds maar door,wel niet meer zo talrijk,maar toch de moeite waard om hem te laten zien.Ik ruik hem niet meer.Dat was van de zomer wel anders.Misschien komt dat door de temperatuur,dat weet ik ook niet.Misschien weet hij dat hij niet meer hoeft te lokken,want de insecten zijn al een poostje weg.

    08-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vergeetmenietjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Diverse Vergeetmenietjes bloeien al in mijn tuin.Maar goed dat die zich zo talrijk uitzaaien,want anders zou ik er in het voorjaar geen hebben.Omdat er nu niet zoveel te fotograferen is in de tuin heb ik deze maar op de foto gezet.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.balkonbak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook deze foto is op 3 November gemaakt en zoals je ziet doet deze bak het nog goed,dat wil zeggen de Bacopa bloeit nog volop en de rest is alleen nog groen.
    De bak staat op een bankje en kan mooi afhangen.Dat was van de zomer een mooi gezicht,met een waterval van diverse bloemetjes.



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!