KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cobaboer
    blog.seniorennet.be/cobaboe
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    12-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viola Cornuta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze viooltjes heb ik in 2 potten bij de voordeur staan.De andere jaren zijn het eigenlijk een opvuller van winter naar lente.Maar dat gaat dit jaar niet op,want de viooltjes zijn nog maar net goed aan het bloeien of ze worden ingehaald door allerlei bloeiende planten in de tuin en kun je al wel eenjarigen planten in de bakken.Er komt volgens mij geen vorst meer,maar ik wacht toch maar tot na de ijsheiligen.Dat is nog een 4 weken en je weet maar nooit,want het gezegde is:April doet wat hij wil.
    En daar houden we het maar op. 

    11-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe border
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is het kale vlak,waar de Wisteria stond en de Rhododendrons.De Wisteria is weg en de Rhodos zijn naar achter verplant.Alleen de gele klimroos die in de Wisteria groeide staat er nog.
    Verder hebben we heel veel Hosta's gesplitst en opnieuw geplant.Want de hele tuin bijhouden is toch erg veel werk.En zo probeer ik het wat makkelijker te maken, want waar planten staan,komt geen onkruid.En er komt bij dat ik de Hosta een erg mooie plant vind.Hij is ook sterk en kan goed tegen de schaduw.Ik heb best veel soorten,dus variatie is er ook genoeg.Zo hier en daar heb ik nog andere kweeksels geplant.En we zullen zien wat het deze zomer geeft.Ik heb nog geen andere planten gekocht,want ik vind het een sport om zelf de tuin te bedruipen met de planten die je zoal stekt en zaait en wat je zo nu en dan ook krijgt.En wordt het te saai ,dat er teveel van hetzelfde staat,dan kun je het nog altijd weggooien of weggeven en wat anders kopen.Mezelf kennende blijft er zo nu en dan toch wat aan de vingers hangen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philanopsis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had eerder verteld,dat ik een mooie orchidee had gekregen,die wel 6 maanden gebloeid had.
    Die had ik na de bloei weg gezet in de kelder en er 3 maanden niet naar om gekeken.
    Toen heb ik hem opgepot,dat wil zeggen met schorsstukjes in een pot gezet en hem weer in de vensterbank gezet en weer water gegeven.En ik heb zowaar weer een bloeistengeltje gekregen met 7 knopjes.Dit is een van de knopjes.Het is natuurlijk niks,want er moeten er tientallen aankomen,maar ik ben toch trots dat ik hem weer in bloei heb gekregen.Ik had waarschijnlijk meer moeten bemesten.
    Ik moet dat toch eens nazoeken,want het is toch wel de moeite waard.Volgende keer beter.

    10-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kippetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het terras weer afgespoten met de hogedruk ,want door het vele Pauwenbezoek en alle vogeltjes die ik veelvuldig voer,was her terras aan een grondige schoonmaakbeurt toe.
    En omdat alles natuurlijk op zijn paasbest moest zijn,hebben we dat varkentje vrijdag en zaterdag voor de Pasen nog gewassen.
    En omdat het natuurlijk nu nog wat leeg op het terras is, heb ik maar wat kippetjes en wat eitjes op de terrastafel gezet.Eieren zijn toch een teken van vruchtbaarheid en het begin van het voorjaar en het kwam ook goed uit met de Pasen.Dus bij mij is de Pasen naar buiten gegaan en kan nu nog even het terras sieren.Nog een aantal weken als de ijsheiligen voorbij zijn,kunnen er weer eenjarigen op de tuintafel,want dan is de tijd voor de vorst weer voorbij en kunnen we  met een gerust hart alles weer buiten zetten .


    06-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasen
    AL  MIJN  BEZOEKERS  WENS  IK  EEN  ZONNIGE






    04-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanische tulpjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze botanische tulpjes bloeien nu het tweede jaar.Ze zijn goed terug gekomen.
    Ik heb 2 soorten door elkaar geplant.De gele zoals op de foto en de rode met een geel hartje,dus precies anders om.De gele zijn ongeveer uitgebloeid en de rode bloeien nu volop.
    Het zijn lage tulpjes met mooi gestreept blad.Bij bewolkt weer blijven de kelkjes gesloten,maar bij zon,zijn het net stralende sterretjes.Ik denk dat dit een makkelijk tulpje is,die ik met een gerust hart in de grond kan laten zitten.Ik hoop dat ze dan een beetje verwilderen en dan heb ik over een paar jaar een mooi tulpenveldje in het voorjaar.

    03-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hibiscus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto kreeg ik toegestuurd van Ben,die me wel vaker mooie foto's stuurt.
    Het is er een uit een serie van bloemen van een vakantie in Puerto Rico.Je bent iedere keer weer verbaasd,dat wat wij als kamerplant hebben,die daar gewoon in de natuur en in de tuinen groeien.
    Meestal zie je de rode Hibiscus,die zie je hier ook het meest.Ik heb een Hibiscus op stam,ook een rode, die al ruim 15 jaar oud is.Ik zet hem iedere zomer buiten.Op het ogenblik bloeit hij al 2 maanden,met iedere keer maar een bloem.Maar nu zitten er 5 knoppen in,dus als het zomer is,zal hij zeker met meerdere bloemen bloeien.
    Ik zal eens zien of ik ook een andere kleur kan krijgen.Het is toch wel een plant waar je veel plezier van hebt.

    02-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwer dan blauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen scheen heerlijk de zon en ik heb maar gauw de camera gepakt,want de druifjes  stonden zo te pronken.Het was alsof ze veel blauwer waren dan anders.Ik moest dit toch even vastleggen.Ik heb ze zelden zo intens blauw gezien.Het zal wel door de zon gekomen zijn,want ik neem aan dat ze altijd dezelfde blauwe kleur hebben.


    31-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.narcissen in mijn tuin
    NARCISSEN IN MIJN TUIN.
    Go to ImageShack® to Create your own Slideshow

    30-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allegaartje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb voor langs de gevel een stukje overdekt terras.Dan komt er een soort bloembak en dan ongeveer 30 cm lager komt de rozenborder en dan weer 30 cm lager het pad voor langs.
    In deze bloembak,hij is maar 30 cm breed staat zo vanalles.Het hele jaar door wel wat bloeiends.
    Hier zie je de sterhyacint en de bergtee,die in de winter mooie rode bessen heeft en je ziet nog het blad van de helleborus.Die staat op diverse plaatsen in die bak.Nu bloeien dus de druifjes de narcissen en de helleborus.En straks de lage spirea in rose en donker rood.Ik heb deze zo speciaal geplant,omdat je vanaf de woonkamer zo op de bloeiende planten kijkt.Zo heb je in de winter en in het voorjaar altijd wat bloeiends vlak bij.Rond de kersttijd zet ik er dan sterretjesverlichtig tussen,wat erg leuk uit ziet.


    29-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sedum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de pottafel staat nog dit teiltje.Het heeft de hele winter daar gestaan.Het is maar goed dat er niet zoveel vorst is geweest,want dan had het echt niet de winter door gekomen.Je kunt aan de kleur zien,dat het eigenlijk nog erg koud is voor het plantje.Je ziet dat ook als de rozen vroeg uitlopen,dan zijn de nieuwe scheuten erg rood en dat komt meestal dat het nog te koud is.Wanneer het dan wat warmer is,dan kleuren ze wel vlug bij.
    Het is wel een mooie kleurenkombinatie,dat grijzige en dat rooie.Als ik eerlijk ben,vind ik deze kleur mooier,dan zijn zomerse kleedje.
    Vroeger bij mij thuis werd deze als kamerplant gebruikt.Maar dat waren er wel meer, b.v. de Pelargonium,die bloeide toch bij iedereen op de vensterbank en de Begonia was er ook zo een.
    Daar komt denk ik de uitdrukking achter de geraniums zitten vandaan.

    28-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philanopsis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Naar nog een paar mooie foto's op zoek,kwam ik deze Philanopsis tegen.Deze foto is in Januari genomen. hij bloeit nog steeds.Hij staat bij mij voor de keukenraam.Ik heb deze gekregen in September.Dus je kan na gaan hoe lang je er plezier van hebt.Zo met tegenlicht,lijken de bloemen wel van porcelein.Ik ben niet zo'n goeie fotograaf,maar zo nu en dan zijn de foto's beter dan anders en dat is dan mooi meegenomen.

    27-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helleborus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laats heb ik het gehad over de kerstrozen in de tuin.Nou toen kon ik de witte soort niet vinden.Maar dit is wat er van het vorig jaar over is gebleven,een klein bloemetje met een armzalig knopje.Het is niet hoger dan 15 cm en er zit bijna geen blad aan.Hij staat ongeveer 25 cm van al de andere kerstrozen en die doen het prachtig.Het is dezelfde familie,staat onder dezelfde omstandigheden als de rest en toch doen ze het niet.Ik snap daar niks van.Misschien is het zoals met de mensen,de een floreert ook beter dan de ander,laten we daar maar van uit gaan.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.anemoon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook deze foto kreeg ik doorgestuurd van Ben Willems,En het is een plaatje.Prachtig die rode kleur.Bij mij staan ze wel in knop zo hier en daar,maar ik heb nog geen bloem.Ze staan op plekken,waar ik ze niet neer had gezet,dacht ik zo.Maar met al het gerommel in de tuin en natuurlijk op ieder leeg plekje wat geplant,kan het best zo zijn,dat ze wel eens met een schep zand ergens anders terecht komen.Laten we het daar maar op houden.

    26-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vroegbloeiende Rhododendron
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto kreeg ik toegestuurd van Ben Willems.Hij weet dat ik niet zulke vroegbloeiende heb als deze.Hopelijk komt er geen nachtvorstje,anders is het afgelopen met deze pracht.Het is natuurlijk schitterend,om zulke vroegbloeiers te hebben,maar ook een beetje riskant.
    Zo ook de Magnolia Stellata,prachtig maar een beetje vorst en de prachtige witte bloemen veranderen in een roestachtig iets,wat niet meer te omschrijven is als bloem.

    23-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasteeltuinen Arcen weer open
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er is besloten om de Kasteeltuinen weer open te doen en wel op April.Net voor de Paasdagen.Er is met man en macht gewerkt om ze in orde te maken.De tuinen blijven wel failliet,maar de tuinen moeten toch onderhouden worden en de dieren verzorgd.En zo is er toch beter te onderhandelen met een eventuele koper van de tuinen.Ook voor het dorp is het natuurlijk beter,omdat ze hier toch voor en groot deel van het toerisme bestaan.
    Ik heb in ieder geval weer een abonnement gehaald,zodat ik af en toe wat mooie foto's op het blog kan laten zien.

    22-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook deze Tortel scharrelt altijd rondom het huis en overnacht heb ik zo het vermoeden vaker onder de overkapping.Nu komt hij even relaxen en zoals je ziet kan ik gerust voor het raam gaan staan en een foto maken,hij blijft gewoon zitten.Hij denkt natuurlijk ook dat het hier zijn thuis is en waarom zou je dan weg gaan nietwaar.

    21-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maartsviooltje een Lente teken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de Viola Odorata,ofwel het Maartsviooltje.De bloemmetjes ruiken heerlijk.Als je voor een tweede keer ruikt,dan lijkt het wel of je alle geur opgebruikt hebt,want dan ruik je niets meer.En dat komt omdat de geur je reukorgaan even verdoofd,zodat je even niets ruikt.Ik laat ze maar groeien,waar ze zelf hun plekje vinden.Zelf hun plekje vinden,dat klopt niet helemaal.Ze krijgen hulp van de mieren.De zaadjes hebben een aanhangsel,het gn.mierenbroodje.De mieren slepen dit broodje naar hun nest en omdat dat natuurlijk zwaar is,bijten ze het zaadje er af en lopen dan verder met het mierenbroodje.En zo komen dus overal in je tuin de zaadjes te liggen.Ik heb een aantal jaren geprobeerd om mijn tuin wat ordelijker te maken,maar als er dan ergens weer een plantje de kop op steekt en zo zijn best doet,kan ik het niet over mijn hart verkrijgen,om het daar weg te halen,vandaar dat het vaak een allegaartje door elkaar is.Maar dat heeft ook zijn charme en ieder jaar is de tuin dan toch weer ietsje anders als het jaar daarvoor.

    20-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rhododendrom Praecox
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de vroegstbloeiende Rhodo die ik ken.Ik vind hem meer op een Azalea lijken dan op een Rhodo.Maar de naam wisselt nog al eens,dan horen ze bij de een en dan weer bij de andere soort.
    Er zit nooit veel blad aan,het is maar een iele struik,bij mij tenminste,maar de vroege bloei maakt veel goed zo na de winter.Het is niet zo duidelijk te zien,maar er zit een hele dikke hommel op.

    19-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodborstje op huisbezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen week zo het een en ander in de tuin gedaan.We hadden een prachtig groene tuin zo op het eerste oog.Maar als je goed keek was het toch niet zo prachtig.Zoals ik al eerder zei,staat onze tuin vol met mos.Wat deze winter welig getierd heeft.Eigenlijk een mooi gezicht,want het was een bijzonder mooie mossoort.Zoeen die mooie volle veldjes maakt.Niet zoals in het gazon veel voor komt.Dat zou makkelijk zijn,die kun je toch behoorlijk weg harken,maar met deze ging dat niet.
    Er staan allemaal azalea's en rhododendrons en meer zure grond minnende struiken en planten.Dus kon ik daar geen kalk strooien,want dan houd ik niet veel van de struiken over.
    Nu had ik toch maar besloten om ijzersulfaat te strooien,want ik kan toch niet iedere keer een laag grond er af halen om het mos kwijt te raken.Dus voorzichtig het sulfaat gestrooid,want anders krijg je op de stenen allemaal bruine vlekken.Het begint al resultaat te geven,want je ziet het mos al zwart worden.Nu hoop ik dat ik het dan eraf kan harken en dat we er in ieder geval deze zomer vanaf zijn.
    Zoals altijd ben ik weer behoorlijk afgedwaald.Wat ik eigenlijk zeggen wilde,er scharrelt hier altijd een roodborstje rond,dat erg mak is en toen ik dus die dag met de tuin klaar was,zat hij voor het raam,maar dan wel aan de binnenkant.Ik denk dat hij al een poosje binnen was ,want ik heb diverse vogelpoepjes her en der op de meubels gevonden.En het heeft me moeite gekost om hem zachtjes naar buiten te loodsen.



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!