KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vlaanderen_vrij
    blog.seniorennet.be/vlaande
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limnanthes Douglasii
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In Groei en Bloei een tuintijdschrift stond laatst een advertentie dat je zaad van de moerasbloem,een eenjarige aan kon vragen bij de stichting botanische tuin dr.Costerus.
    Dit heb ik gedaan en zo zouden de bloemetjes er uit moeten zien.maar ik heb ze laat gezaaid en volgens verwachting zouden ze de hele nazomer moeten bloeien.Ik hoop maar dat dat lukt en dat ik niet te laat gezaaid heb,want het is een eenjarige en wanneer ze niet bloeien heb ik geen zaad.
    Het moet een echte bijenplant zijn,dus afwachten maar of het wat wordt.

    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schoenlappersplant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook hier weer zo'n yuinjuweeltje.De Schoenlappersplant begint aan zijn tweede bloei.Ze zijn weer volop in de groei en hebben weer prachtig nieuw gezond blad.Straks in de herfst weer een beetje verkleuring en als het niet te hard vriest de hele winter blad.Wat wil je nog meer van een plant.

    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.albino
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zag plots een witte vlek op de achterkant van een blad van de aardbeienplant.Toen ik dat eens beter ging bekijken,zag ik dat het een witte mot was.Ik heb vlug een foto gemaakt en misschien kan iemand mij zeggen wat dat is,of bestaan er ook albino motten?


    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dame met bloemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nee het is niet juffertje in het groen,ook niet de dame met de Camelia's,maar een dame met Japanse anemonen.Wat het beeld betreft,eerst werd het altijd groen,maar voor 5 jaar terug heb ik het beeld schoon gemaakt met een algenmiddel en het blijft sindsdien mooi wit.Ik zou dat ook graag zien bij het houten kozijn van de tuinpoort,maar dat wordt iedere keer weer groen.

    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crocosmia
    Een ware blikvanger de Crocosmia.Bloeit erg lang en ook de uitgebloeide takjes zijn de moeite waard.Ze hebben wel wat steun nodig van andere plantenZe zijn best wel hoog,dus er zijn planten genoeg om een mooie combinatie te maken.Ook met siergrassen kun je mooi combineren.
    Ik denk dat ik nog maar een paar bolletjes koop en een groter vlak maak met de Crocosmia.




    03-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.potje geluksklaver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook ieder jaar isdeze geluksklaver van de partij.Ik laat ze in de pot overwinteren en haal dan de bolletjes uit de pot,maar dat is dan zulk een vaste massa en de bolletjes zijn vaak zo klein,dat ik alleen de grootste weer opnieuw oppot en de kleintjes gooi ik meestal ergens in de tuin neer.Met het harken en zo,verdwijnen de bolletjes dan her en der in de grond en zo kom je dan ook weer de klaver in de tuin tegen.Ze zijn eigenlijk niet winterhard,maar ja we hebben ook niet zo'n harde winters meer.Dus zolang het niet te hard vriest heb ik voorlopig nog klaver in de tuin.
    En wanneer er iemand op visite komt en die de klaver leuk vindt,krijgt van mij dan een potje geluk mee naar huis.

    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lila
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In dit stukje van de tuin heb je op een gegeven moment 8 tinten lila tot paars staan.Dat is maar heel even,want dan begint de Guldenroede weer te bloeien.Dit geeft ook een mooie combinatie dat felle geel tussen dat paars.Op de foto zie je al het begin van de bloei van de Guldenroede.

    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agapanthus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorig jaar had ik in mijn witte Agapanthus 22 bloemen,maar dit jaar maar 3.Daarentegen heeft de blauwe er nu negen.Deze had ik vorig jaar gescheurd en verpot.Omdat ik er zo vier had,heb ik er ook een paar in de koude grond gezet en ze hebben de winter overleefd.Ik denk dat ik dat met de witte ook maar doe.Omdat ze door de regen tamelijk wijd uiteen hingen,heb ik een aantal stengels afgeknipt en in de vaas gezet.Ze staan al meer dan een week,dus als snijbloem ook heel geschikt.

    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeienplant in pot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een weelderige pot met aardbeiplant met heel veel mieuwe scheutjes.
    Vorig jaar heb ik de plant wat dichter bij de grond gehad en toen zijn de scheutjes allemaal wortel geschoten in de grond.Van deze plantjes heb ik er een paar in de pot gezet en zie hier het resultaat.
    Nu er weer wat meer zon is hangen er ook weer wat aardbeien aan.
    straks maar weer wat scheutjes oppotten voor het volgende jaar.
    De kleinkinderen willen ook ieder jaar wat plantjes,dus oma maakt weer wat potjes klaar.

    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbascum ofwel Koningskaars
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik vertelde al eerder dat er een plant aangewaaid was,met prachtig grijs fluweelachtig blad.
    Het is een flinke plant geworden,maar door de vele regenbuien zijn de stengels veruit omgezakt en doet hij zijn naam van koningskaars geen eer aan.Ik heb een paar stengels afgeknipt en de kleinere laten liggen.Dus hij is nu niet zo groot.Maar het is toch een leuke aanwinst en hij mag blijven.

    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acanthus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Acanthus staat er nu voor het derde jaar,Eerste jaar geplant en in het tweede jaar werd het een prachtige plant,met een rozet van mooie getande bladeren.
    Ik had gelezen dat deze planten nog wel eens geen bloemen geven.Nou dat was dan jammer,maar het was als bladplant toch een decoratieve plant.Maar dit jaar kreeg ik toch twee mooie bloemstengels en nu zag ik dat er nog een knop kwam.
    Allen merk ik nu dat hij toch niet op zulk een goeie plek staat,maar ik durf hem toch niet goed te verplanten,bang dat hij het dan laat afweten.Ik kan misschien beter nog wat wachten tot het een grote plant is en dan kan ik hem delen en verplaatsen.

    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kale struiken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In mijn kweekkasje heb ik trostomaat in pot en komkommer in de grond.Ik heb veel bladeren van de tomaat afgesneden,want er kwamen allemaal witte vlekken op,een soort meeldauw denk ik,maar het kan ook zijn dat er niet genoeg verse lucht is geweest de laatste weken,ondanks de automatische raamopener.en dat het een soort schimmel is van teveel vochtige lucht.
    Maar de tomaatjes zien er goed uit en iedere dag heb ik toch een schaaltje vol met halfrijpe tomaatjes,want ik pluk ze altijd half rijp en laat ze in de keuken afrijpen.
    Ook de komkommers zijn van smaak heerlijk en erg knapperig,ook na 2 dagen aangemaakt en wel in de koelkast.Ze blijven knapperig en worden niet slap .Er gaat toch niets boven eigen teelt.
    De komkommer uit de winkel kunnen daar echt niet tegenop.

    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaaddozendief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik oogst ieder jaar weer zaad van mijn Papavers,maar dit jaar hadden ze geen kans om rijp te worden,want alle zaaddozen zijn er af.Eerst dacht ik dat iemand ze gestolen had,maar ik zag al heel gauw,dat dat niet het geval was,want de bollen die weg waren stonden zodanig in de tuin,dat je er niet zpmaar bij kon.Later zag ik dat er aan andere bollen gevreten was.En nu merk ik na de regenbuien,dat alle bollen weg zijn.Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt.Weet iemand of vogels dat doen,of andere insekten?Want muizen of dergelijke kunnen nooit op die hoogte zomaar de bollen op eten.Dus ik ben benieuwd of iemand dit ooit heeft gehad en of die dan weten wat voor beestje dat doet.Graag een berichtje.
    Dus dit jaar geen vers zaad,maar ik heb nog wat van vorig jaar en ik neem aan dat dat nog wel goed is.

    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk geen regen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Veel werk aan de winkel en mooie foto's heb ik nog niet,want alles ligt plat of is zodanig buiten proporties gegroeid vanwege de regen,dat het geheel maar een rommelige indruk geeft.Maar ik ben alles een beetje toonbaar aan het maken,maar dat geeft zeer veel werk en het is pas 2 dagen droog gebleven,althans overdag.Maar deze hanger bloeit onverschrokken door ondanks de regen.Ik moet wel zeggen,dat hij half onder de overkapping hangt.maar groeien doet hij als de beste,al bijna tot de grond.

    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeketje in rood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Niet uit de tuin maar ik vond het zulk een mooi boeket dat ik er even een foto van gemaakt heb.

    19-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siergrassen het jaar rond
    Siergrassen voor in de border langs het pad.Weer prachtig wanneer de aren in de wind wiegen en straks bloeien de lampepoetsers grassen weer en zo blijven de siergrassen het hele jaar boeien in de tuin,vooral in de winter wanneer er wat rijp op de stengels zit,of een laagje sneeuw.




    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.anna bel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ieder jaar weer een prachtig gezicht deze Hortentia Annabel.Je staat steeds weer verwondert van de gigantische witte bollen.

    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blauw paarse Clematis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit jaar niet gesnoeid,maar hij bloeit als de beste.

    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klimroos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het meeste blad is er af,want deze had al blackspot voor dat hij bloeide,maar bloeie doet hij goed met volle trossen rozen.Ik heb zelfs al diverse takken flink ingekort toen ze uitgebloeid waren,want ze waren zo zwaar dat ze bijna afscheurden.

    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze twee potjes zijn overgebleven van het beplanten van diverse potten.
    Ze staan no steeds in kleine potjes,maar bloeien toch goed door.Het wordt hoog tijd dat ze wat meer aarde krijgen,want voeding zullen ze wel niet veel meer hebben.Wel een mooie blikvanger dat felle geel met dat paars.



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!