VRIENDENKRING AXA BANK
Inhoud blog
  • Het MAS en het Eilandje
  • Nieuwjaarsreceptie 8 januari 2024
  • Beste Wensen 2024
  • Cabaret in circus
  • Aube/Champagne
    Zoeken in blog

    Volgende activiteiten : Gelieve tijdig in te schrijven voor de maandelijkse samenkomsten.
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Regio Vlaanderen
    10-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BONN & de AHRVALLEI

     Stad BONN  (D)


    Tijdens het ontbijt in Restaurant Elysée te Genk kon er kennis gemaakt worden met de leden die voor het eerst onze buitenlandse reis mee maakten.

    Bij de stadsrondrit in Bonn vernam men van de plaatselijke gids heel wat over de verhuis van de Duitse regering en de Bondsdag in 1999 naar Berlijn. Bonn blijft echter een belangrijke werkplaats, ongeveer 8.000 van de 18.000 Duitse ambtenaren werken daar nog steeds . Ook zijn er nog enkele Duitse ministeries met hoofdzetel in Bonn, onder meer Defensie en Agricultuur. Bonn wordt dus ook Bundesstadt genoemd.

    Heel wat 'oude ambassades' staan nu te verkommeren.

    Wij reden langs heel wat villawijken en konden de prachtige gevels bewonderen.


    Op de Markt in het centrum van Bonn is het oude in rococo stijl opgetrokken stadhuis gelegen. Tot 1978 was daar het gemeentebestuur vertegenwoordigd. Nu wordt het stadhuis gebruikt voor verschillende ceremonies en bijzondere bijeenkomsten van de gemeenteraad. Meer dan eens wordt de mooiste zaal gebruikt om te trouwen.

    Enkele van onze fotografen waren van de partij.


    Wij poseerden even op de trappen van het stadhuis voor een groepsfoto.

    Het Beethoven-Huis


    De familie Beethoven woonde in de linker tuinvleugel van dit pand. Ludwig werd hier in december 1770 geboren in een piep-klein achterkamertje. Men gaat er prat op de grootste Beethoven-collectie ter wereld te kunnen bezitten. Meer dan 150 originele documenten uit Beethovens tijd in Bonn en Wenen zijn er te zien.

    De originele vleugelpiano staat wel in een museum van Boedapêst ... 

    Tijdens ons bezoek probeerde men ons van een moderne presentatievorm, genaamd Fidelio, op 3D te laten genieten... de reacties van onze deelnemers waren gemengd ...


    In Restaurant ZUM GEQUETSCHTEN genoot men van een Souppe - Hähnchenbrust Hawaii en dessert.

    Hotel GOLDENER ANKER


    Het Hotel GOLDENER ANKER **** in Bad Neuenahr-Ahrweiler beviel ons vanaf de eerste kennismaking. Ook bij het avondbuffet werd er regelmatig aangeschoven. Enkele vonden spijtig dat het maar voor één nacht was.

    Collega Monique kon voor het vertrek velen laten uitwuiven...


    Met onze gids Nadine maakten wij een mooie stadswandeling tot over het brugje van de Ahr.

    De hallenkerk stamt in zijn huidige vorm, volgens vermeldingen, uit 1623 of 1628. Zij staat centraal in het stadje en heeft op de westelijke dakaanzet een achtkantige toren aan de bovenzijde afgesloten met topgevels en een achtkante spits. Ze werd in 1902 gerenoveerd vertelde Nadine nog ... hoe dat zij dat allemaal zo maar weet ! Ook wist zij alles af van de te nemen baden want Bad Neuenahr is een thermenstad.

    BEWEGUNGSTHERAPIE
    Wir machen Sie wieder fit!

    Wijnkelder WINZEGENOSSENSCHAFT MAYSCHOSS


    De rit langs de Ahr-rivier bracht ons tot bij Mayschoss. Wij kregen heel wat uitleg over de druivenpluk. Alles gebeurt met de hand gezien de stijle bergwanden.Zelfs met een helikopter wordt er gesproeid. 

    Na de vier proefbeuren kon er gekocht worden. De Ahr-Riesling viel bij  velen in de smaak. 

    Radiotelescoop Effelsberg


    Omdat de kabelbaan in Altenahr, welke voorzien was in het programma, niet meer actief is werd een alternatief gezocht. Gelukkig want het bezoek aan de radiotelescoop Effelsberg was een grote meevaller. 

    Met zijn paraboolantenne van 100 meter diameter was hij tot het jaar 2000 de grootste bestuurbare radiotelescoop van de wereld. Toen nam de Green Bank Telescope in de Verenigde Staten die titel over.

    Wij kregen na een kort 3D filmpje nog heel wat uitleg.

    Het Bestuur is blij te kunnen vaststellen dat dit genomen initiatief van deze 2-daagse zeer geslaagd is.

    Hopelijk tot het volgende !

    Foto's CASSIMONS/VALAERT/VAN DYCK

    Samenstelling secretaris André Valaert


    28-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdij HERKENRODE & JAPANSE TUIN Hasselt

    Bezoek aan de site HERKENRODE

    Bij aankomst werd er koffie en thee voorzien met daarbij een lekker stukje Limburgse vlaai.


    Met plaatselijke gidsen kreeg men tijdens de rondgang heel wat geschiedkundige uitleg over '600 jaar Vrouwen in Herkenrode' .

    De Abdijsite Herkenrode is een stille getuige van een groots verleden, dat begint in 1179 in het centrum van het graafschap Loon. In 1217 werd Herkenrode de eerste vrouwenabdij van de cisterciënzerorde in de Nederlanden. De adellijke dames die de abdij eeuwenlang bestuurden, drukten hun stempel op de regio.

    Sinds 2002 is de tiendeschuur uit 1656, ten tijde van abdis Anna Catharina de Lamboy, met een oppervlakte van 1000 m² en 15 m hoog, deels met steun van privésponsors gerestaureerd. Grote tentoonstellingen, concerten en allerlei evenementen en feesten vinden er plaats.

    Begin mei 2007 is de restauratie van het Poortgebouw voltooid wat een eindpunt is van een lange dreef afgeboord met een dubbele rij bomen.

    De portierswoning biedt sinds midden 2009 een onderkomen aan de administratieve diensten.


    In het Borrelhuis te Hasselt werden wij verrast door de aanwezigheid van oud-Anhypcollega 87-jarige Bob BILLEN en echtgenote. Heel wat nieuwtjes werden hem door onze secretaris André en Mevrouw Simone Van Oosten-Kenis ( die 6 jaar lang loketbediende op zijn kantoor was ) uitgewisseld.

    Vele andere aanwezige Anhyppers kwamen hem begroeten. Hij moest fel nadenken om ze nog te herkennen. 

    Bezoek JAPANSE TUIN


    Van bij de start trachtte gids Francis ons de Japanse filosofie bij te brengen. Het 'hekje' waar we zijn binnen gekomen verwelkomt de goede geesten en bij het sluiten ervan laten we de slechte geesten en gedachten achter want zij houden niet van hekjes en kronkelende paadjes. Dus weg met alle beslommeringen, kijk naar de mooie dingen die op ons afkomen.

    Onze groep was helemaal mee ...


    Langs begaanbare brugjes kwam men langs een waterval en had men een mooie kijk op het theehuisje.


    De theeceremonie
    Een dergelijk theehuisje (chashitsu) ligt in een tuin, zodat de gast direct bij het betreden van de tuin, op weg naar het theehuisje in een andere wereld terecht komt. Na het reinigen van de handen en het gezicht met water betreedt men samen met de andere genodigden het theehuisje. Door een lage opening zodat men gebukt (en vroeger ook zonder wapens) en meestal op de knieën het huisje moet binnengaan. Deze wijze van binnengaan bevorderde het gevoel van nederigheid. Bij de theeceremonie gebeurt alles volgens strikte rituelen en voorgeschreven handelingen. Het is een manier om een bepaalde geestelijke gemoedstoestand (wabi) te bereiken.
    De theeceremonie wordt in het Japans wel met verschillende begrippen aangeduid, zoals met chadô of sadô, dat 'de weg van de thee' betekent, maar ook bijv. met 'cha no yu'. Letterlijk vertaald staat hier 'heet water voor de thee'.

    Wil men zo een theeceremonie bijwonen, dit kan maar moet wel tijdig aangevraagd worden.


    Op uitkijk over de vijver.




    We kregen voldoende tijd om te genieten.


    Als afsluiting van deze daguitstap reed men naar Tongerlo waar in het TORENHOF Abdijbrood met kaas en hesp met een fris slaatje, koffie of een Abdijbiertje werd aangeboden.

    Opnieuw zal er heel wat meer te zien zijn op de video-namiddag in november.

    Foto's André Valaert & André Van Dyck


    05-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BARCELONA

    BARCELONA

    Voor het eerst werd er met de VRIENDENKRING gevlogen ! Een rustige vlucht van twee uurtjes vanuit Zaventem tot Barcelona.


    De CASA BATTLO is een pand dat door Gaudi werd verbouwd voor de textielmagnaat Josep Batllo i Casanovas.


    Gaudí's belangrijkste werk is de Sagrada Família, een basiliek gebouwd in opdracht van een rooms-katholieke vrome broederschap ter ere van de heilige Jozef. In 1914 besloot Gaudí, die op latere leeftijd niet meer sterk tegen de kerk gekant was, alleen nog maar aan de Sagrada Família te werken. Soms ging hij zelf langs de deuren om geld op te halen voor de bouw ervan en in zijn laatste jaren woonde hij zelfs op het bouwterrein. Aan de kerk wordt tot op de dag van vandaag verder gebouwd. Tegen 2026 zou alles afgewerkt zijn.

    Foto's Monique Cassimons

    Het bezoek was indrukwekkend. De zuilen van het schip zijn een uniek ontwerp en bestaan uit dubbelgetordeerde Salomonische zuilen met gelijke helices die tegen elkaar indraaien. Gaudí gaf de zuilen een neiging die correspondeerde met de erop inwerkende krachten, een techniek die hij al vaker succesvol had toegepast. De zuilen kennen meerdere verschillende diameters. Afhankelijk van de diameter vertakt een zuil op een bepaalde hoogte in een knooppunt, daarmee een boom gelijkend. Het geheel vormt een oerwoud van zuilen waarop het gewelf van de basiliek rust. Gaudí ontdeed zich daarbij bewust van de binnen de gotiek bekende toepassing van luchtbogen en steunberen omdat die volgens hem onder meer invaliditeit aantonen.


    Tijdens de wandeling op de RAMBLAS was een pintje welgekomen.


    Het Klooster van Montserrat (Catalaans: Monastir de Montserrat) bevindt zich op een hoogte van 720 meter aan de oostzijde van de berg. Het staat bekend als bedevaarts- en toeristenoord.

    Wij genoten van het optreden van het knapenkoor. Zo te zien werden enkele deelnmers er zeer vroom bij.


    De wandeling in het PARC GÜELL vond iedereen speciaal.

    Eusebi Güell was de eerste klant van Gaudí en opdrachtgever voor de bouw van dit immense park van 18 hectare. In 1922 opende Park Güell zijn deuren en werd in 1984 uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Bijzondere architectuur gecombineerd met een verkoelende schaduw van de bomen, maakt dat het al decennia lang het drukst bezochte park van Europa is!

    In eerste instantie was dit park bedoeld als woongebied voor de aristocraten van Barcelona. Er werden uiteindelijk maar twee huizen gebouwd, die daar overigens nog steeds te zien zijn. Ze doen een beetje denken aan de huisjes in een sprookjesbos!


    Het Palau de la Música Catalana werd ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, een van de architecten die aan de basis stonden van het Catalaans modernisme (= art nouveau of Jugendstil).

    De grootste en bekendste ruimte binnen in het Palau is de Concert Hall. Dit is een prachtige concertzaal met 2.146 zitplaatsen en een rijk versierd glazen dak in de vorm van een omgekeerde, naar binnen buigende gebrandschilderde koepel die de zaal van natuurlijk licht voorziet. Boven het podium hangen grote orgelpijpen en er zijn beelden van Richard Wagner en Josep Clavé aanwezig. In 1997 werd het gebouw door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.


    Foto's Alex Zellien

    Er werd nog zoveel meer bezocht. Onder andere : de wijnkelder van Cavas van Freixenet waar we met een treintje door de kelders reden; het Pueblo Espanol; de Flamenco-avond met lekker diner; de Plaça d'Espanya met het beeld 'vrouw met vogel' ... en nog heel wat welke onze cineasten zullen laten zien op de video-namiddag in november.

    Het bestuur kan terugblikken op een zeer geslaagde buitenlandse reis.

     Samenstelling Secretaris André


    26-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan LEERDAM NL

    Bezoek aan LEERDAM nl

    Gezien het vroege vertrek was er een degelijk ontbijt voorzien in TULIP INN te Oosterhout nl.


    Langs de weg kon men kennis maken met het Hollandse landschap.


    Bij onze aankomst zag men dat het marktdag was wat onmiddellijk voor sfeer zorgde. 

    De rijke historie van het stadje Leerdam kan worden gevonden in goedbewaarde historische gebouwen zoals de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden, de overgebleven en gedeeltelijk gerestaureerde stadsmuren van de Zuidwal en het Oude Raadhuis.

    Aan de gracht aan de zuidkant van de stad stond ooit een kasteel, het Kasteel van Leerdam. Dit is compleet verwoest door de Spanjaarden in 1574 en nooit meer opnieuw opgebouwd. In 1770 bouwde men hier dus het vrouwenhofje: het Hofje van Mevrouw Van Aerden.


    Er werd halt gehouden aan het Hofje. Zo te zien was er heel wat aandacht tijdens de uitleg van gids Nadine.

    De monumentale stadsmuur aan de Zuidwal en de grachten laten zien hoe versterkt de stad Leerdam was. Er zijn nog 4 torens in de stadsmuur waar men momenteel, hoe klein ook, in woont.


    Het middagmaal in het 'leukste restaurant' van Nederland werd perfect opgediend.


    Na de middag kwam de zon door de wolken en werd het genieten tijdens de vaart op DE LINGE. De boomgaarden en uiterwaarden (zijn gronden die gelegen zijn tussen een winterdijk en de bedding van een beek of rivier. De primaire functie van de uiterwaard is waterhuishoudkundig. Het is de ruimte die de rivier nodig heeft om tijdelijke piekafvoeren aan te kunnen) zijn een geliefd jachtterrein van Reigers, Ooievaars, Ysvogels en wilde ganzen, die wijzelf konden spotten en te zien zullen zijn op de video-namiddag !


    Van 'luieren' gesproken ...


    Leerdam wordt ook wel glasstad genoemd. Dat komt door dhr. P.M. Cochius, vroeger directeur van de Leerdamse Glasfabriek. Hij wilde betaalbaar en goed ontworpen glaswerk op de markt brengen, in plaats van karakterloze stukken. En dat is gelukt! In de Glasblazerij wordt elke dag prachtig glas gemaakt.


    Na nog een uurtje vrije wandeling trok men naar 'De Moerse Bossen' in Zundert. Als afsluiting van deze prachtige dag kon een uitgebreid broodjesmaaltijd niet uitblijven.

    Voorzitter André Van Dyck dankte in zijn slotwoordje de chauffeur en gids voor hun zeer goede begeleiding. Ook alle deelnemers kregen nog te horen  wat een prachtdag dit was, eveneens wat de volgende activiteit is : de buitenlandse reis Barcelona !


    28-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Floraliƫn

    Bezoek GENTSE FLORALIËN

    De Floraliën 2016 werd een totaal vernieuwend floraal stadsfestival in het Kunstenkwartier van Gent. Bloemen en planten gaven een extra dimensie en beleving binnen het historische en architecturale kader van de 4 verschillende sites.


    In het Citadelpark wisten onze fotografen niet waar eerst te  kijken ...

    De telers creëerden er een zee van bloemen.


    Op het Sint-Pietersplein stonden 4 ronde tentstructuren met daarin warme en koude kassen. Hier en daar was het wat aanschuiven zodat men nog langer kon genieten.


    Een kleine selectie van de vele prachtige foto's die onse secretaris van zijn collega's mocht ontvangen.

    Even buiten komen was een verademing maar dan nog wandelde men tussen de planten en sierstukken.


    Tijdens de wandeling naar de Leopoldskazerne was het even rusten waar het kon. Voorzitter André kon het niet laten even te poseren bij het AXA-bankkantoor.


    Terrasjes vond men niet zo vlug, wel gezellige kroegjes of cafeetjes. Waar zit de groep ? Men vertrok met een autocar vol deelnemers ( 72 ) en zie, enkelen kwamen elkaar nauwelijks tegen.


    Als laatste site werd de Bijloke bezocht. Men werd verwelkomd door het gastland JAPAN. Akane Teshigahara, grootmeesteres van de ikebana (Japanse bloemsierkunst) stelde haar creaties tentoon.


    Als afsluiter van deze mooie dag werd er nog een warm 3-gangenmenu aangeboden in het HOF VAN LAARNE.

    Dank aan onze fotografen Alex, André jr., Jacques en Paul die onze secretaris André heel wat foto's toestuurden. Spijtig genoeg moest hij zich voor deze blog beperken.

    Geen erg, op de video-namiddag in november zal er heel wat meer te zien zijn.

    Allen bedankt voor uw deelname en tot dan !

    Opmaak en samenstelling André Valaert -secretaris-


    24-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stripwandeling Antwerpen & St.Carolus Borromeuskerk

    Stripwandeling



    Met een gezellige koffie in de DUKE OF ANTWERP op de Keizerlei bracht de vroege kennismaking reeds ambiance.


    Fotocollage André Van Dyck


    Foto's Paul Van Noten

    Kiekeboe van Merho, Cordelia van Ilah, Conscience van Bosschaert ... onze herinneringen kwamen terug toen wij nog al die strips lazen ...



    Bij een rustige wandeling kon men de striptekeningen bewonderen maar ook de typische straatjes van de binnenstad.


    Foto's Paul Van Noten

    De Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen is niet gespaard gebleven van heel wat onheil. Toch is het een ware kunsttempel gebleven. Het is de kerk van P.P.Rubens bij uitstek : hij heeft er niet alleen geschilderd maar was hier evenzeer ontwerper van decoratief beeldhouwwerk. Het is een schoolvoorbeeld van barokke bouwkunst opgetrokken in opdracht van de jezuietenorde.


    De indeling in kleine groepjes was ideaal om iets meer te vernemen van de gids.


    Ook de restauratie van het schilderij van Rubens vordert goed zodat men ook al mag denken aan de voorbereiding van de terugkeer van dit prachtige werk .


    Foto's André Van Dyck

    De uitleg bij de gaanderijen op de verdieping, de schilderijwisselkamer en het reliekschrijn van St.Joannes Nepomucenus (wat normaal achter slot zit) werd met aandacht beluisterd.

    Een heerlijke dag, zonder regen, en een gezellige groep deelnemers...

    het Bestuur kon niet méér wensen.

    Opmaak secretaris André Valaert


    08-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsdrink 2016

    Nieuwjaarsdrink 2016

    Voorzitter André Van Dyck gaf een klein welkomstwoordje en dankte de leden Mevrouw Marita Kerremans en Monique Cassimon, met meewerkende echtgenoten, voor de organisatie van deze drink.


    NUTTIGE WEETJES werd bij ontvangst onmiddellijk gelezen. Monique was in de weer met het optekenen van de aanwezigen (wat zij blijkbaar spontaan begonnen was...). De jarige Paul Van Noten kreeg een hartelijk applaus.

    Als verrassing kreeg iedere aanwezige een prachtige pen.


    Onze tachtigjaringen Raymond (De Kock) en André (Wauters) hebben altijd wel iets te vertellen.

    Het bestuur was tevreden met de grote opkomst bij de start van het nieuwe seizoen. Het 22ste werkingsjaar werd goed ingezet. Dat belooft !


    21-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Wensen 2016

      Het Bestuur

    van

    VRIENDENKRING AXA BANK

    wenst u veel lees- en kijkplezier bij de activiteiten van het nieuwe seizoen.


                                          André                                        Alex                                 André                                    Jacques                                             Luc


    21-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIDEO-NAMIDDAG 2015

                                    Video-namiddag


    Opnieuw kon onze secretaris een gevarieerd programma samenstellen met de opgegeven video- en fotoreportages.

    Voorzitter André Van Dyck dankte bij zijn welkomstwoordje alle aanwezigen voor hun belangstelling bij de laatste activiteit van dit seizoen. Alle cineasten werden geprezen voor hun inzet. De opdracht was het creatiever te doen. Vele onderwerpen en korte reportages welke zeer in de smaak vielen van de aanwezigen. Opdracht gelukt !

    Collega Jacques zat klaar voor de projectie aan de pc en secretaris André kondigde elke montage aan met een inleidend woordje.

    Om naar de koffietafel te geraken dienden de laatste rijen hun stoel mee te nemen. Het werd nog een plezante bedoening ...

    De aanwezige jarige Emiel Van Beirendonck ( 92 j ) dankte onze secretaris en het bestuur voor de ontvangst van een mooie verjaardagskaart en prachtige bloemenruiker. Bij de aankondiging ervan volgde een spontaan applaus.


    Tijdens het 4-uurtje werd er vooral gebruik gemaakt om nieuwtjes uit te wisselen. Het stukje buiscuit- of fruittaart, wat voor sommigen nogal groot uitviel, met een koffie of thee werd met veel smaak genuttigd.

    Het tweede deel verliep perfect. Als laatste onderwerp :de Boheemse folklore avond in Praag was één en al ambiance, mede door onze dansende deelnemers. 


    23-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POVINCIEHUIS VLAAMS BRABANT & het HAGELAND

    Provinciehuis Vlaams Brabant

      Leuven

    Bij aankomst werd men begroet met een tasje koffie/thee en een stukje cake.

    In de grote vergaderzaal kreeg men een overzicht van de oprichting en de werking van deze nieuwe toegevoegde provincie die bestaat uit Leuven en Halle Vilvoorde.

    Het hele nieuwe complex van gebouwen is indrukwekkend.

    Diverse kunststukken versieren het gebouw.

    Van op het "balkonnetje" heeft men een prachtig uitzicht op de stad Leuven

    Men genoot van het warm middagmaal in de Herberg DOMUS.

    Een rit in het Hageland diende afgewerkt en gids Dirk Boone had zich goed voorbereid.

    "De stenen muur" is herkend als monument ! Er blijft niet veel meer van over maar wat er nog is wordt ter plaatse met alle zorgen omringd.

    Een vereniging "vzw Steenen Muur" werd opgericht in 1998 op verzoek van het gemeentebestuur van Rotselaar. Men zocht vrijwilligers om terug wijngaarden aan te leggen en om er een wijnkelder uit te baten in de gewelfde kelders van het oud gemeentehuis van Wezemaal. 

    De wijngaarden werden aangelegd in 1999 en zijn ondertussen productief. In totaal werden er meer dan 3.000 wijnstokken aangepland.De druiven worden ter plaatse geperst en de wijn wordt er gemaakt enkel om te proeven ... Zo te zien kon men van de  nog hangende blauwe trossen niet afblijven.

    Op de eerste en tweede verdieping van het oud gemeentehuis van Wezenmaal is er inmiddels het 'Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn'  ondergebracht. Wij kregen er een kort filmpje.


    Enthousiaste leden van de vereniging hebben een gezellig wijnkeldertje ingericht in de benedenverdieping. Er was voor ons een proeverij voorzien... De ober begon met een Pinot Gris, over Pinot Noir had hij niet veel goeds te vertellen. Wel over de Chardonnais ! Na 5 proevertjes was het voor velen genoeg om te beginnen blozen... 

    Als afsluiter van deze leerrijke en rustige dag was er nog een koffietafel in de Foyer van UTOPOLIS in Mechelen.


    27-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VisƩ en Luik

    Vaart naar Visé


    Na een lange rit en vroeg vertrek ( 7u30 ) kon de boot niet vlug genoeg aankomen ...

    Bij een rustige vaart genoot men van een gezellige babbel en een koffie.


    Varen door de sluis van Monsin ging vanzelf ! Op het voordek hielden de dames alles in 't oog. Op het zijdek waren het de mannen die commentaar leverden.

    Onze oudste deelnemer Emiel  (91j) gaf onze penningmeester Alex nog een goede raad mee.


    Het warm middagmaal in "Le Domaine des Prés Fleuris", gelegen in Herve (Bolland) werd door iedereen gesmaakt.

    Wij zien voorzitter André meekijken naar de drankenkaart. Een Bergerac voor 20 € viel best mee.

    Bezoek stad LUIK


    Men had regen voorspeld... en het regende !

        Onze groep deelnemers op de trappen van het nieuwe station van Liège-Guillemins.

    Gids Frieda probeerde nog wat uitleg te geven doch iedereen wou zo vlug mogelijk de roltrappen doen !

    Niettegenstaande de regen besloot de helft van de groep nog een wandeling te maken tot de St. Bartholomeuskerk waar één van de zeven kunstwonderen van België "het doopvont" te bewonderen is. Als hoofdscène de doop van Christus, zo hoorde wij het vertellen van kunstkenner Benny die er veel van wist.

    Tussen 1107 en 1118 bestelde de aartsdiaken HELLIN van Luik en pastoor van de O.L.Vrouw kerk de doopvond in geelkoper. Dit meesterwerk van de Maaslandse Romaanse kunst wordt toegeschreven aan RENIER, een goudsmid uit Hoei.

    Doornat maar tevreden trok men nog naar de koffietafel in Lummen.

    Foto's : de 2 André's.


    17-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDEN

    Londen

    Overtocht met de shuttle van Calais naar Folkstone in amper 25 minuten.

    De autocar had een eigen compartiment zodat men even kon uitstappen.De meereizende bestuursleden lieten zich gretig fotograferen.

    Aan het ROYAL OBSERVATORY in GREENWICH.

    Vanaf Greenwich kreeg men een prachtig panoramisch zicht op de stad Londen.

    Bij het Nationaal Maritime Museum kon men na een rustige wandeling nog vlug een bezoek brengen aan enkele gebouwen waaronder de kerk.


    Na de middaglunch was het met de River Boat varen tot de Tower.

    De jonge guitige gids Cinthia wees ons de weg in de onmetelijke grote stad. Iedereen volgde haar om te vermijden de weg kwijt te geraken !

    ST. PAULS CATHEDRAL

     

    Bij het bezoek aan de St.PAULS CATHEDRAL kreeg men oortjes voor een vrij bezoek. Collega Alex en Albert ( Firmin en nog een paar maar die geraakten niet zo hoog) trokken met de gids naar de toren, 257 trappen waar zij als beloning een badge kregen aangeboden met de tekst : " I DID THE DOME "

    Na de wandeling over de Milleniumbrug mocht een groepsfoto niet ontbreken.

    BRITISH MUSEUM

    Alle musea zijn gratis in Londen. Cinthia wees ons op de 5 pronkstukken welke in de zaal van het 1ste verdiep te zien waren.  Ook hier was een vrij bezoek de moeite.

    HARRODS

    Van bij het binnen gaan gaf dit warenhuis een overweldigende indruk. Allemaal groots en chic ! en duur ! Kopers ? Veel gesluierde vrouwen...

    Kijken en niet aankomen was de boodschap !

    Enkele zottigheden ...

    HOUSES of PARLIAMENT

    Dit bezoek was wederom een belevenis dat je niet elke dag meemaakt.

    Enkel het Britse volk mag de Big Ben bezoeken, maar wij konden de pracht van het House of Lords (Hogerhuis) en het House of Commons (Lagerhuis) doorlopen. Spijtig genoeg niet fotograferen. Voor de liefhebbers van politiek was het interessant te zien waar de huidige debatten plaats vinden.

     Met enkele straatbeeden is het niet mogelijk de grootsheid noch de drukte van de stad weer te geven. Londen staat op de eerste plaats voor wat de files betreft. Gelukking zijn er in de City om de 300 meter rode lichten ...

    Voorbij de Koninklijke wacht ... telefoneren bracht niet op. Geen bezoek aan de Queen.

    Nog een laatste wandeling langs de Thames in de City of Westminster.

    Piccadilly Circus bij WATERLOO PLACE

    Een laatste middaglunch in THE MEDIEVAL BANQUET aan de St.Katharina Docks was een mooie afsluiter van deze 3-daagse LONDEN.


    Samenstelling: secretaris André

    Foto's : André Valaert / André Van Dyck /J ohan Verkinderen / Alex Zellien.


    23-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-18 in de WESTHOEK

    14-18 in de Westhoek

    Bij aankomst in Diksmuide was er een lekkere koffie voorzien ...

    Een eerste halte tijdens de rondrit was de VREDESMOLEN . Dit is een voormalige windmolen in het dorpje Klerken (Houthulst). De vroegere houten graan- en oliemolen ligt op het hoogste punt van het dorp (43 meter) en werd daarom door de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog als uitkijkpost gebruikt. Tijdens het eindoffensief werd hij door de geallieerden veroverd, maar de Duitsers hadden de molen toen al verlaten via een ondergrondse gang.

    Duitse begraafplaats VLADSLO

    Er was heel wat nieuwsgierigheid wie al deze gesneuvelden wel waren.


    Op deze Duitse militaire begraafplaats van Vladslo ligt de jonge oorlogsvrijwilliger Peter Kollwitz begraven. Als hij in oktober 1914 sneuvelt, is hij net geen achttien. Diep getroffen door de dood van haar zoon maakt Käthe Kollwitz het wereldberoemde expressionistische beeldhouwwerk :

    Het Treurende Ouderpaar. De beeldengroep, waaraan de Berlijnse kunstenares jarenlang werkt, wordt in 1932 op het Roggeveld in Esen opgericht en verhuist in 1957 naar het Praetbos in Vladslo. Op de grafsteen voor de beeldengroep staan verschillende namen, waaronder die van haar zoon. Alles samen liggen hier 25.644 slachtoffers.

     

    Tijdens de rit werden er links en rechts heel wat begraafplaatsen voorbij gereden. Aan de belangrijkste site werd een halt gehouden.

    TYNE COT Passendale

    Tyne Cot Cemetery is de grootste Commonwealth begraafplaats op het vasteland en ook de belangrijkste getuige van de bloedige Slag van Passendale. Oorspronkelijk was Tyne Cot een versterkte positie van de Duitse Flandern I-stelling, waar Australische troepen in oktober 1917 een eerstehulppost inrichtten. Ongeveer 12 000 soldaten liggen hier begraven. Op het indrukwekkende Tyne Cot Memorial staan nog eens 35.000 namen van soldaten zonder bekend graf, die na 15 augustus 1917 sneuvelden.

    Bezoekerschriftjes werden onder de loep genomen.

    Aan de gebeitelde grafstenen kon men afleiden tot welk regiment de soldaat behoorde. Australiërs, Britten, Canadezen, Nieuw-Zeelanders, Zuid-Afrikanen en zovele anderen.

    De gids toonde en gaf nadere uitleg van het plaatselijk bijgehouden register.

    Het warm middagmaal in "Flanders Lodge-hotel" lostte onze verwachtingen in.

    IN FLANDERS FIELDS-Museum

    Iedere deelnemer kreeg een polsbandje waarmee men zich kon aanmelden.

    Enkele prachtige schilderijen trokken de aandacht van onze bezoekers.

    Levende figuren brachten een echt gebeurd verhaal naar voor. Velen vonden dit indrukwekkend. Men kon zich in de situatie inleven hoe het allemaal gegaan is.

    Heel wat originele opgegraven vondsten van het slagveld werden tentoongesteld. Om stil bij te worden.

    Na het museumbezoek trachtte Jacques te tellen of iedereen aanwezig was voor de wandeling. Dat was zo te zien niet eenvoudig. Voorzitter André en penningmeester Alex keken met plezier toe. Secretaris André kon dit plaatje vastleggen.

    Saint George's Memorial Church

    De inrichting van het interieur van deze Anglikaanse Kerk, als aandenken aan de gesneuvelden, werd gegeven door familieleden. Zo ook de borduurde zitjes op de stoelen waarop men liefst niet gaat zitten volgens de gids. Maar de bezoekers kennende ...

    Onder een prachtige kastanjeboom kreeg men een uitleg bij de voorstelling van Guido Gezelle's "kringelende windelende waterding"

    Collega Leo Aarts vond een familienaam terug in het register onder de Menenpoort.

    Bij het slotwoordje van onze voorzitter werden alle verspreide teksten "In de kijker"  over de 1ste wereldoorlog in herinnering gebracht. Deze daguitstap kon dan ook als voorlopige afsluiter dienen.

    Opmaak en foto's: secretaris André


    17-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRAAG

     7-daagse naar PRAAG, BASTEI, LEIPZIG en EISENACH

    Praag : de Gouden Stad genoemd, ligt aan de rivier de Moldau. Gedurende het bestaan van de staat Tsjecho-Slowakije tot en met het jaar 1992 was Praag de hoofdstad van deze natie, nadien in 1993, na de splitsing enkel nog van Tsjechië.

    De bouwstijlen in Praag, een van de grootste en oudste steden in Centraal-Europa, zijn zeer divers. Er staan onder andere gebouwen in barokke, gotische, jugendstil en brutalistische stijl. Een van de bekendste bijnamen van Praag is "de stad van de honderd torens". In werkelijkheid is dit een zware onderschatting, want de stad telt zo'n 550 torens. Zo ook zijn er een 80-tal kerken. 



    De bekendste is de Sint-Vituskathedraal (Katedrála svatého Víta), waarvan de eerste steen in het jaar 1344 werd gelegd. Deze aan Vitus gewijde kerk is onderdeel van de Praagse burcht. Ook de romaanse Sint-Jorisbasiliek staat binnen de Praagse burcht. Op het Oudestadsplein staan twee bekende kerken. De Týnkerk (Týnský chrám) is een kerk met twee 80 meter hoge torens, waarvan de bouw in 1365 begon. De andere kerk is de Sint-Nicolaaskerk in barokke architectuur.


    Wandeling in het mooie KARLOVY VARY, (of KARLSBAD) een bekend kuuroord in Tsjechië met gids Nadine.


    Rondom het beeld van het "Kindje Jezus van Praag" in de Victoriakerk zie je talloze geschenken liggen, waaronder opvallend veel juwelen. De kerk is gebouwd in 1611. Het beeld wordt wisselend gekleed in een van de maar liefst 80 gewaden die speciaal zijn gemaakt.

    Zelfs Maria Theresia van Oostenrijk borduurde voor het Kindje Jezus een gewaad met gouddraad.

    De klassieke bezienswaardigheden mochten niet ontbreken zoals: de Praagse burcht, het astronomisch uurwerk (°1410),het Gouden Straatje, de Karlsbrug, het Wensceslasplein, de kruittoren en Representatiehuis.

    Men genoot eveneens van een Boheemse folklore avond met al de rest ...

    VYSEHRAD is een toeristische vestingstad met metershoge muren en stadspoorten. Een bekende bezienswaardigheid in de wijk, die tot het district Praag 2 behoort, is de Sint-Petrus-en-Pauluskerk (Kostel sv. Petra a Pavla). Wij wandelden door het kerkhof langs de graven van bekende componisten zoals Smetana, Dvorak, Cepka en artiest Mucha.

    Met de plaatselijke gids Catharina maakten wij een wandeling rondom de vestingsmuren en zagen de stad langs de vier windstreken.

    Zo ook zag Alex van ver een lief klein meisje enkele grassprieten plukken.

      BASTEI : een rotsmassa met een hoogte van 305 m. aan de rechter oever van de Elbe in het district Dresden. Ideaal voor bergbeklimmers...

    wij volgden de wandelpaden...

    Bij de terugreis werd er halt gehouden in EISENACH en bezocht men het zeer mooie BACHMUSEUM. Daar kreeg men een demonstratie op  originele oude muziekinstrumenten.

    Na een lange busrit werd men nog verrast met een uitgebreide lekkere koffietafel in "de Koekoek" te Turnhout.

    Volgende buitenlandse reis werd door penningmeester Alex reeds aangekondigd wat Barcelona en omstreken zal zijn.

    Spijtig dat men nog niet kon inschrijven ...

    Opmaak en Foto's secretaris André 


    26-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAIRI DAIZA

    Bezoek aan het park



    Pairi Daiza betekent in het oud-Perzisch "afgesloten tuin". Het is de oudste benaming ooit die de menselijke beschaving gaf aan het "paradijs".

    Bij het wachten op de tickets zag men onmiddellijk dat we niet alleen zouden zijn ...


    Een overzichtelijk plan was zeer nuttig. En nu kiezen : welke richting eerst ?  Het park is uitgegroeid van een vogelpark tot een volwaardige dierentuin. Pairi Daiza is gevestigd op de site van de voormalige Abdij van Cambron dat tot de cisterciënzerorde behoorde. In het park zijn vele ruïnes te vinden die hieraan herinneren.

    In één van de grootste volières zijn heel wat soorten vogels te vinden. Namelijk: rode flamingo, roze lepelaar, rode ibis, hagedash-ibis, nimmerzat, abdimooievaar, wolnekooievaar, hamerkop, schuitbekreiger, koereiger, kleine zilverreiger, scholekster, wulp, groene pauw, hawaïgas, verschillende soorten eenden.

    Roofvogeldorp

    Hier bevinden zich grote volières voor verschillende soorten roofvogels, namelijk: zeearend, Amerikaanse zeearend, Steller-zeearend, Afrikaanse zeearend, lammervalk, Andescaracara, Andescondor, koningsgier, kleine geelkopgier, lammergier, aasgier, vale gier, monniksgier, witruggier, ruppelgier, kapgier, palmgier, witkopgier, afrikaanse kiekendief, slangenarend, kuifarend, rode wouw, zwarte wouw, oehoe, sneeuwuil en Zuidelijke hoornraaf. In feite te veel om op te noemen...

    De Boeddhatempel mag men zeker niet missen !

    Alle essentiële elementen zijn authentiek en werden in China vervaardigd door vermaarde ambachtslieden: zo is het grote standbeeld van Boeddha van kamferhout gemaakt. Het bestaat uit massieve blokken met stutten die van een bepaald patina werden voorzien om de al te felle kleuren te dempen.

    Nautilus .Dit aquarium, met als thema Twintigduizend mijlen onder zee, is ondergebracht in de voormalige abtswoning van het kloosterdomein. Men kan er onder meer reuzenmurenen, witpunt- , zwartpunt- en verpleegsterhaaien, kwallen, roggen en tandbaarzen bezichtigen.

    Ook zijn hier de Nautilus en de Octopus te zien.

    De stad van de onsterfelijken. (Chinese Tuin)

    Sinds 2005 werd begonnen met de aanleg van een 3000 vierkante meter grote Chinese tuin (de zesde van zijn soort in Europa). In deze tuin kan men rode panda's en muntjaks aantreffen. Daarnaast zijn er ooievaars (zwarte, witte en zwartsnavel) en kraanvogels (witnek-, Japanse, juffer-, paradijs-, zwartnek-, Siberische witte, Florida- en monnikskraanvogel) te vinden. Vanaf 5 april 2014 zijn ook de reuzenpanda's Hao Hao en Xing Hui te zien. Ook het sneeuwluipaard, de gouden takin en de Chinese reuzensalamander zijn nu te ontdekken.

    Heel wat dieren kennen we maar hebben we ze in het echt reeds gezien ?

    De reuze Panda, het pas geboren olifantje wat de naam "NANG FAA" kreeg en in het Thais "engel" wil zeggen, de "doodshoofdaapjes" enz ...

    Bij de thematuinen en nagebouwde dorpen zijn er telkens aangepaste klanken te horen. Je waant je telkens ter plaatse !  Indrukwekkend !

    Als afsltuiting van dit prachtig bezoek werd nog een warm drie-gangenmenu opgediend in RESTO COCO te Wetteren. Bij het binnenkomen kreeg iedereen een aperitief aangeboden ...dit was wel niet voorzien zodat "de kas" mocht bijspringen ...

    Dank aan het bestuur voor deze prachtige dag.

    Wil u het zelf nog eens beleven ? Graag tot de video-namiddag in november.

    Foto's en samenstelling: secretaris André


    29-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.test

    te






    23-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrienden van de Blinden

    Bezoek Vrienden van de Blinden

    Opleidingscentrum

    KOKSIJDE



    De oproep was zoveel mogelijk dopjes te sparen ... Het centrum krijgt hiervoor 3 € per 100 kg. Of men aan dat getal is gekomen werd niet geweten. In alle geval zat de koffer van de grote autocar vol !




    Het kostte heel wat moeite om de zakken te openen. Maar ééns los was het een plezier de dopjes te horen vallen ...

    Firmin en Bo hadden er blijkbaar zin in...

    Van MIEKE, de plaatselijke verantwoordelijke,kreeg men heel wat uitleg over de werking van het opleidingscentrum van blindengeleidehonden. Dit vooraleer enkele vrijwilligers het aan de lijve zouden ondervinden wat blind zijn is. 

    De ontvangst met koffie en een appelcakje was een aangename verrassing.

    Om onze leden de kans te geven (bijkomend aan het dopjes sparen) een kleine gift te doen werd gevraagd om 3€ of een veelvoud ervan op onze rekening te willen storten. Het bestuur kon zo 262 € bij een symbolische cheque overhandigen.

    Uitgerekend betekende dit een tegenwaarde van 8.733 kg. dopjes ! 

    Collega Alex gaf zich als eerste vrijwilliger op ...

    Onze testpersonen konden niet zwijgen over de opgedane ervaring. Het was werkelijk een enige belevenis !

    In afwachting van een warm middagmaal in RESTO REAL te Koksijde werden de dranken opgenomen.

    Wandeling in DUINKERKE

    Gids Dirk Boone begeleidde ons tijdens een rustige wandeling. Hij belichtte de troeven van het stadscentrum. De nieuwe woonwijken, historische gebouwen, musea en veel shoppingsmogelijkheden.

    Een belangrijk persoon van Duinkerke is JEAN BART. Hij was een piraat die gleefd heeft van 1650 tot 1702. Hij was kaper in opdracht van de koning van Frankrijk, toen Lodewijk XIV. Toen hij Franse schepen die in handen gevallen waren van de Hollanders kon bevrijden werd hij een echte held. Hij stierf van een longontstekeing en ligt begraven in de Saint-Eloikerk waarvan hier een grafsteen. 

    Na de wandeling kon men nog genieten van een terrasje.

    De koffietafel in de Berendonkhoeve te Oedelem was een mooie afsluiter van deze leerrijke dag.


    26-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagdenhuismuseum & Rockoxmuseum Antwerpen

    Bezoek Maagdenhuismuseum

    Foto-expo 'Ontheemd': 150 jaar sociale fotografie in beeld.

    De link met sociale geschiedenis is nooit ver weg in de tijdelijke tentoonstellingen. Hoe raken mensen ontheemd?
    Oorlog, gedwongen uithuiszettingen, (kinder)armoede, illegaliteit … liggen vaak aan de basis van sociale ontwrichting. Men gaat op zoek naar het spanningsveld tussen arm en rijk, naar contrasten in hun belevingswereld.

    Het Maagdenhuis was vroeger een weeshuis voor meisjes ('maegdeckens'). In een architecturaal interessant gebouw uit de 16e à 17e eeuw stelt OCMW Antwerpen kunst- en gebruiksvoorwerpen tentoon. Met plaatselijke gidsen vernam men heel wat historische feiten in vergelijking met de huidige tentoongestelde foto's.

    Hier zien we verschillende afbeeldingen zoals " de zeven werken van barmhartigheid: de hongerigen spijzen... door een anonieme kunstenaar.

    Unieke collectiepapkommen.Met geschilderde bustes van mannen, vrouwen en Onze-Lieve-Vrouw. Dit zijn zeldzame stukken gepolychromeerd Antwerps aardewerk uit het midden van de 16e eeuw en voorlopers van Delfts aardewerk. Ze zijn opgenomen in de Vlaamse Topstukkenlijst.  Antwerps aardewerk (majolica) uit de 16de eeuw.

    Heel wat triptieken trokken onze aandacht.

    Bij bijzondere voorstellingen kreeg men inzicht hoe de leefgewoonte was.

    Het warm middagmaal in het Grand Café du Nord op de Grote Markt werd feilloos opgediend.

                                     Foto Johan Verkinderen

                                           Foto Johan Verkinderen

    Bezoek Rockoxmuseum

    De gehele tentoongestelde stukken waren zodanig opgesteld dat de verhalen die de gidsen ons aanbrachten een aaneenschakeling vormden.

    Met veel aandacht  werden de schilderijen in detail becommentarieerd. 

                                                  Foto Johan Verkinderen

    De tweede afbeelding is een cluse-up van de eerste. Zie hoe fijn en gedetailleerd men in de 15de eeuw schilderde.

    Na het bezoek was er tijd om verder de stad in te trekken. Spijtig genoeg in regen en wind ...

    Er zal meer te zien zijn bij onze Video-nammiddag in november.

    Foto's & opmaak secretaris André Valaert


    09-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsdrink 2015

    De intussen gebruikelijke nieuwjaarsdrink op

    AXA Bank Berchem

    Heel wat wensen werden overgemaakt. Enkele nieuwkomers genoten van de gezellige sfeer.

    Wat zouden zij elkaar nog gewenst hebben ?        Miel 91 en Paul 94 jaar !  

    Waren het de dames die de foto wensten of was het onze secretaris André ?


    17-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar 2015

    Aan al onze bezoekers

    onze Beste Wensen voor 2015

    Veel kijk en leesgenot !

    Het bestuur


                           Luc                    André sr                         André jr                  Jacques                                 Alex                 


    Archief per week
  • 18/03-24/03 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 12/09-18/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 16/11-22/11 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 12/11-18/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 02/01-08/01 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!