Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Image and video hosting by TinyPic
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Image and video hosting by TinyPic

                             HAVEN
Image and video hosting by TinyPic

                            BOUVIGNE
Image and video hosting by TinyPic

                   van COOTHPLEIN
Image and video hosting by TinyPic

                       VALKENBERG
Image and video hosting by TinyPic

                     WATERTOREN

Image and video hosting by TinyPic

                  SPANJAARDSGAT
Image and video hosting by TinyPic

                      GROTE MARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    ACADEMIESINGEL
Image and video hosting by TinyPic

                  GERECHTSGEBOUW
            AAN DE KLOOSTERLAAN
Image and video hosting by TinyPic

                      DE HOOP - BAVEL
Image and video hosting by TinyPic

         NIEUWE GINNEKENSTRAAT
              HOEK - BARONIELAAN
Image and video hosting by TinyPic

                  GINNEKENMARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    TUIN - BOUVIGNE
BREDA IN BEELD

13-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horváth maakt indruk bij NAC-debuut
 


Klik voor een vergroting               1

Horváth maakt indruk bij NAC-debuut

Gábor Horváth maakte zondag indruk op het NAC-publiek in het duel met Feyenoord. De Hongaarse verdediger speelde alsof hij al jaren in het geel-zwarte shirt rondloopt. Na afloop was dan ook iedereen tevreden over de aanwinst.


"Een geweldige speler voor ons", zo zei interim-trainer John Karelse na afloop van het duel tegenover BN/DeStem. Dat de nieuweling amper Engels en al helemaal geen Nederlands spreekt is ook geen punt. "We hebben hem wel direct bepaalde termen geleerd. Maar dit is een jongen die het spelletje wel ziet. Gábor straalde vanaf de eerste minuut rust uit. Hij verdient een heel groot compliment."

Ook doelman Jelle ten Rouwelaar is erg te spreken over de Hongaar. "Klasse hoe hij er tegen Feyenoord gelijk stond. Voetballend was het van onze kant niet geweldig, maar de organisatie stond wel, met hem en Penders als centraal duo. En dat is knap voor een jongen die net een paar weken bij ons speelt. We hebben er met Gábor een uitstekende speler bij."

Technisch directeur Jeffrey van As volgt de Hongaar al twee jaar als scout, op advies van Tamás Petö. Na het vertrek van Kees Kwakman handelde Van As snel en haalde de verdediger op huurbasis, met optie tot koop. Het definitief aantrekken van de 25-jarige international lijkt in de huidige situatie uitgesloten. "Maar je weet nooit wat er gaat gebeuren. Misschien staat er tegen die tijd wel een externe financier op die hem kan halen", aldus Van As.


13-09-2010 om 10:11 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
12-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaar: "Dit hebben we niet verdiend"
 


Klik voor een vergroting               1

Vlaar: "Dit hebben we niet verdiend"

Twee doelpunten van Robbert Schilder bezorgden NAC Breda zondag een 2-0 zege op Feyenoord. Een uitslag die de krachtsverschillen niet juist weerspiegelde, wist ook aanvoerder Ron Vlaar van de Rotterdammers.


Tegenover de camera van Eredivisie Live stond een teleurgestelde Vlaar zijn verhaal te doen. "Dit hebben we niet verdiend. We gaven bijna niets weg. Eén detail werd ons vijf minuten voor tijd fataal", vertelde de verdediger. "Dat mag natuurlijk niet gebeuren, we moeten de hele wedstrijd scherp zijn."

Over het veldspel van Feyenoord was de international best te spreken. Toch zag Vlaar wel waar het telkens misging. "Je ziet wel dat de echte scherpte voor de goal ontbreekt; de goede loopacties, de beweging voorin, de voorzet."

Bij een 1-0 stand kreeg Bruno Martins Indi rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Een 'zwaar bestrafte' actie, meende Vlaar. "De scheidsrechter oordeelde het als een doorgebroken speler. Als je het zo bekijkt, is het wel terecht." Uit de daaropvolgende vrije trap bepaalde Schilder de eindstand in Breda op 2-0.


12-09-2010 om 15:16 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
10-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RKC en NAC komen er niet uit; Brood blijft bij Waalwijk
 


Klik voor een vergroting               1

RKC en NAC komen er niet uit; Brood blijft bij Waalwijk

Ruud Brood wordt definitief niet te nieuwe trainer van NAC Breda, zo meldt de club op haar digitale thuis. De oefenmeester van RKC Waalwijk moest de opvolger worden van de naar Wisla Kraków vertrokken Robert Maaskant, maar dit gaat niet door.


De clubs zijn donderdag voor de laatste keer met elkaar om de tafel gaan zitten, maar tot een akkoord kwam het niet. Het enige struikelpunt was de vergoedingssom die NAC moest overmaken op de rekening van de Jupiler League-club.

Technisch directeur Jeffrey van As laat zijn teleurstelling blijken. "Maar wij handelen binnen de financiële marges die we hebben afgesproken", zegt hij. "We hebben met John Karelse en Gert Aandewiel twee gediplomeerde trainers in dienst." Aankomend weekeinde zullen de twee trainers NAC aan de punten tegen Feyenoord moeten helpen.


10-09-2010 om 10:44 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
08-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaskant steekt loftrompet over aanwinst Boukhari
 


Klik voor een vergroting               1

Maaskant steekt loftrompet over aanwinst Boukhari

Nourdin Boukhari vertrok kort voor het verstrijken van de transferdeadline in het kielzog van Robert Maaskant naar Wisla Krakow. De oefenmeester is dolblij met de komst van de middenvelder.


Boukhari, die door Wisla voor een jaar wordt gehuurd van het Turkse Kasimpasa, moet Maaskant meer mogelijkheden geven. Lang was er sprake van een overgang naar NAC Breda, maar de Brabanders treuzelden te lang waardoor Boukhari voor een avontuur in Polen koos.

De hoofdrolspeler is content met zijn tijdelijke overstap. "Wisla heeft ambitieuze doelstellingen en daar wil ik graag onderdeel van zijn", reageert Boukhari tegenover diverse Poolse media.

"Ik weet bijna alles van hem", valt Maaskant hem bij. "Het is een ervaren en creatieve speler, die in staat is om de bal bij zich te houden. Hij is bovendien veelzijdig, omdat hij als middenvelder, flankspeler en als spits kan worden gebruikt. Wij nemen met zijn komst vrijwel geen risico."

08-09-2010 om 11:08 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
06-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is Kolkka niet te doen om jubileum
 


Klik voor een vergroting               1

Het is Kolkka niet te doen om jubileum

Joonas Kolkka kan tegen Oranje interland nummer 99 spelen, net geen mijlpaal. De NAC-speler zal waarschijnlijk geen groot succes meer halen met Finland, toch denkt hij niet aan stoppen. "Bedanken voor het nationale team? Nooit!"


"Ik blijf beschikbaar zolang ik voetbal", zo zegt Kolkka in gesprek met BN/DeStem. Tegen Moldavië kreeg Kolkka verlof, tegen Nederland wacht mogelijk interland 99. "De bondscoach wilde de jonge jongens een kans geven. Dat snap ik. Met het oog op mijn mijlpaal had ik misschien wel wat minuutjes in mogen vallen, maar daar is het me niet om te doen."

"Die honderdste wedstrijd zal er nog wel van komen. Misschien wel bij onze volgende interland tegen Hongarije, dat is ook een mooi affiche", zo vervolgt de Fin zijn verhaal. Na de 2-0 nederlaag lijkt kwalificatie voor het eindtoernooi al ver uit zicht. "Toch is het echt een droom voor me. Alleen daarom al zou ik nooit bedanken voor mijn land."

"Een eindtoernooi zou mijn voetballeven, waarin ik van kampioenschappen en Champions League heb mogen proeven, compleet maken. Maar ja, een kwalificatiepoule met favoriet Nederland, Zweden en Hongarije is op voorhand nou niet echt makkelijk", zo besluit de 35-jarige aanvaller.

06-09-2010 om 11:20 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
03-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste gesprekken samenwerking jeugd NAC en Baronie
 


Klik voor een vergroting               1

Eerste gesprekken samenwerking jeugd NAC en Baronie

NAC heeft de eerste gesprekken achter de rug met vv Baronie over verregaande samenwerking in de jeugdopleidingen van de twee clubs. Dat zegt NAC-interim directeur Bernard Ouwerkerk.


Begin juni werd de intentie al uitgesproken door de Eredivisie club. De leiding van Baronie stond toen al positief tegenover de plannen. “We zijn in de beginfase. Afgelopen weken hebben twee gesprekken plaatsgevonden.”

Volgens de NAC-directeur gaat het voorlopig alleen om samenwerking en nog niet om een fusie van de opleidingen. “Alle 12 plaatsen van de KNVB voor jeugdopleidingen zijn vergeven. We staan op de reservelijst. Dus voorlopig doen we het op eigen kracht.”

De gesprekken tussen de ploeg uit de Topklasse en NAC lopen vlot meent Ouwerkerk, maar een begindatum kan hij nog niet geven. “Het gaat nu om bijvoorbeeld gebruik van de velden, het eventueel overbrengen van de verlichting vanuit NAC en het samenvoegen van trainingen.”

NAC heeft het idee opgevat om een regionaal opleidingsinstituut op te zetten. Daarin willen ze naast Baronie eventueel ook RBC betrekken. “We hebben nog geen contact gehad met Roosendaal. We breiden langzaam uit. We denken ook aan een samenwerkingsverband met een club uit Zeeland”, zegt Ouwerkerk.

Eerdere berichten over een fusie tussen de jeugdopleidingen van NAC, Willem II en RKC werden door veel supporters slecht ontvangen. De leiding van de voetbalclub besloot toen die vorm van samenwerking in de ijskast te zetten.

Ouwerkerk: "Dat is toen heel slecht gecommuniceerd met de aanhang van de club. Daar is het grotendeels misgegaan. Dat wil niet zeggen dat het nooit staat te gebeuren. Op zich kan het best zo'n samenwerking met Willem II en NAC. Alleen is er momenteel geen sprake van."


03-09-2010 om 10:48 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
30-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwakman: 'Ik heb niet het gevoel dat ik een puinzooi verlaat of zo'
 


Klik voor een vergroting               1

Kwakman: 'Ik heb niet het gevoel dat ik een puinzooi verlaat of zo'

Kees Kwakman meldde zich zondag bij FC Augsburg, zijn nieuwe werkgever uit de tweede Bundesliga. De middenvelder zegt 'blij' te zijn dat hij NAC Breda geholpen heeft aan een transfersom. "Ik ben 27. Voor mij is het natuurlijk schitterend dat ik naar een club ga die de ambitie heeft om naar de Bundesliga te promoveren. Daar droomt elke voetballer van. Heel mooi."


"Of ik opgelucht ben vanwege mijn vertrek?", vraagt Kwakman zich maandag af in BN/De Stem. "Nee, dat is niet het goede woord. Ik heb niet het gevoel dat ik een puinzooi verlaat of zo. Al is het natuurlijk wel al lang onrustig bij NAC. Ik verlaat de club met opgeheven hoofd." Kwakman tekent bij FC Augsburg, dat onder leiding staat van Jos Luhukay, een contract voor twee jaar

Enkele weken geleden lonkte Augsburg ook al naar Kwakman. Destijds noemde de NAC-leiding het bod op de verdediger annex middenvelder. 'belachelijk'. Zaterdag kwamen de clubs alsnog tot overeenstemming. Kwakman speelde eerder voor FC Volendam en RBC Roosendaal

30-08-2010 om 10:07 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
29-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC krijgt Brood niet los bij RKC
 


Klik voor een vergroting               1

NAC krijgt Brood niet los bij RKC


Ruud Brood blijft trainer van RKC. De oefenmeester was de belangrijkste kandidaat om bij NAC Breda de naar Polen vertrokken Robert Maaskant op te volgen. Beide clubs zijn het echter niet eens geworden over de voorwaarden van een eventuele transfer van Brood.

Mohammed Allach, de directeur voetbalzaken van RKC, zei dat er bij de afweging verscheidene zaken hebben meegespeeld toen NAC zich meldde voor Brood. Dat betrof niet alleen diens contract, maar ook de onderlinge positie tussen beide clubs, de concrete ideeën over de opvolging en het feit dat RKC zich profileert als opleidingscentrum.

'Op basis hiervan hebben wij een aantal voorwaarden voorgelegd, waaronder de hoogte van de afkoopsom. NAC Breda kan of wil niet aan deze voorwaarden voldoen. Het is prettig dat we vroegtijdig duidelijkheid kunnen scheppen zodat wij ons geheel kunnen focussen op de wedstrijd van aanstaande maandag tegen FC Den Bosch', aldus Allach.

29-08-2010 om 10:02 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwakman: "Ik heb bij NAC fantastische jaren gehad"
 


Klik voor een vergroting               1

Kwakman: "Ik heb bij NAC fantastische jaren gehad"

Kees Kwakman vertrekt abrupt naar het Duitse FC Augsburg. Na coach Robert Maaskant, die onlangs naar het Poolse Wisla Krakow vertrok, is Kwakman de tweede werknemer van NAC die de club verlaat.


Tegenover Eredivisie Live verklaarde de voormalige speler van FC Volendam dat hij zijn laatste wedstrijd in dienst van de Bredanaars achter de rug heeft. Kwakman geeft aan dat hij het als een emotioneel afscheid ervaart. "Ik heb hier fantastische jaren gehad", aldus de verdediger.

Meerdere beweegredenen hebben Kwakman doen besloten om naar Augsburg te vertrekken. "Ik ga er financieel op vooruit, ik kan daar misschien op het middenveld spelen en er zit een Nederlandse coach op de bank. Bovendien is het ook een nieuwe uitdaging."

Na het vertrek van Maaskant en Kwakman is het ook niet ondenkbaar dat Leonardo nog vertrekt. De Braziliaan oogde in de wedstrijd tegen VVV-Venlo in ieder geval niet gelukkig bij de Bredanaars. Toen de vleugelspeler werd gewisseld, liep hij linea recta naar de kleedkamers zonder eerst langs de bank van NAC te lopen


29-08-2010 om 09:09 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
27-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boussaboun keert na vijf jaar terug bij NAC
 


Klik voor een vergroting               1

Boussaboun keert na vijf jaar terug bij NAC

Ali Boussaboun vervolgt zijn carrière bij NAC Breda. De aanvaller komt over van het Arabische Al Nasr en tekent in Breda een contract voor één seizoen.


Het betekent voor de 31-jarige Marokkaan een terugkeer naar de club waar hij tussen 2002 en 2005 ook al onder contract stond. In die periode speelde de spits 86 competitieduels, waarin hij goed was voor 23 treffers. Boussaboun was in Nederland ook actief voor ADO Den Haag, FC Groningen, Feyenoord, FC Utrecht.

"We hebben Ali dinsdagavond uitgebreid getest en hij is fit", zegt technisch directeur Jeffrey van As. "Hij kan nog geen hele wedstrijd aan, maar zijn basisconditie is prima. Hij ziet er ook afgetraind uit. Ali is een jongen met snelheid, kracht, techniek en een goed schot. Bovendien werkt hij altijd hard voor de ploeg. Met hem erbij beschikken we nu over vijf goede aanvallers, dus wat dat betreft hebben we nu wat meer mogelijkheden."

Nourdin Boukhari lijkt door de komst van Boussaboun uit de picture. De aanvaller trainde weken met de selectie van NAC mee, maar de financieel geplaagde club lijkt niet in staat om zowel Boussaboun als Boukhari vast te leggen. Laatstgenoemde staat nog onder contract bij het Turkse Kasimpasa.


27-08-2010 om 10:58 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
25-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwin Koeman zegt 'nee' tegen NAC Breda

 

Klik voor een vergroting               1

Erwin Koeman zegt 'nee' tegen NAC Breda

Erwin Koeman wordt niet de nieuwe trainer van NAC Breda. De voormalig bondscoach van Hongarije vindt dat hij niet klaar is om in Breda hoofdtrainer te worden.


"Niet omdat ik NAC niet zag zitten, maar omdat ik voor mezelf nog niet toe ben aan deze stap", zegt Koeman in het Algemeen Dagblad. "Als ik aan een nieuwe klus begin, wil ik er met honderd procent overtuiging instappen. Dat moment was er nu nog niet."

NAC Breda zoekt een nieuwe coach, omdat Robert Maaskant afgelopen zaterdag plotseling vertrok naar Wisla Krakow in Polen. De naam van Erwin Koeman werd als eerste in verband gebracht met een overstap naar de Brabanders. Ook Ruud Brood, momenteel werkzaam bij RKC Waalwijk, wordt genoemd.

Erwin Koeman was de afgelopen twee jaar bondscoach van Hongarije. De prestaties onder zijn leiding waren beter dan ooit, maar toch slaagde de 48-jarige Zaandammer er niet in om de Hongaren naar Zuid-Afrika te brengen. Eerder stond Koeman aan het roer bij Feyenoord en RKC Waalwijk.

25-08-2010 om 11:36 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
23-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Hanegem vindt vertrek Maaskant "te gek voor woorden"
 


Klik voor een vergroting               1

Van Hanegem vindt vertrek Maaskant "te gek voor woorden"

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad spreekt voetbalicoon Willem van Hanegem zijn verbazing uit over het plotselinge vertrek van Robert Maaskant als coach van NAC. Maaskant gaat per direct aan de slag als coach van het Poolse Wisla Krakow.


"Ik werd verrast door het vertrek van Robert Maaskant bij NAC. Als ik een trainer zocht, zou ik als club zeggen: jij tekent voor een paar jaar, binnen die termijn gebeurt er niets en kun je niet weg. Onderteken een contract en kom niet meer aan met een grotere club, of een buitenlandse club", aldus Van Hanegem.

"Ik gun het Maaskant best, maar het is toch te gek voor woorden dat je twee wedstrijden op weg bent in de competitie en de trainer doodleuk vertrekt?", zo vervolgde de voormalige Oranje-international. Van Hanegem vindt het overigens ook geen stijl wanneer de situatie omgekeerd is: wanneer een coach wordt ontslagen na een paar wedstrijden.

"Dan zullen ze wel weer aankomen met het verhaal dat een trainer ook weg moet als de resultaten tegenvallen, maar wat mij betreft is dat hetzelfde verhaal. Ook een club moet zich aan zo'n contract houden. Dan hadden ze maar beter moeten opletten

23-08-2010 om 15:06 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaskant wil ooit terugkeren bij NAC
 


Klik voor een vergroting               1

Maaskant wil ooit terugkeren bij NAC

Robert Maaskant vertrok dit weekend plotseling naar Wisla Krakow, maar de oefenmeester hoopt ooit nog eens bij NAC Breda terug te keren. Dat zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad


"Wisla is de grootste club uit Polen en de aanbieding zag er geweldig uit. Ze zijn twaalf keer kampioen geweest en willen nu de groepsfase van de Champions League bereiken. Het voetbal in Polen zit in de lift", aldus Maaskant. "Stan Valckx is er technisch directeur, hij heeft me benaderd."

De 41-jarige Schiedammer is bij NAC vertrokken, omdat er 'geen draagvlak' meer was. "Het ambitieniveau in Breda was niet meer hetzelfde als toen ik er tekende. Earnest Stewart is naar AZ en de selectie is uitgedund. Met zestien fitte spelers kan NAC in de middenmoot meedraaien, maar met blessures of schorsingen is er een probleem."

Maaskant hoopt ooit nog terug te komen in Breda. "Het was heerlijk werken bij NAC, maar soms moet je voor jezelf kiezen. Van spelers heb ik gehoord dat ze me het gunnen, ik kreeg zelfs applaus nadat ik ze had toegesproken. Voor de rest zal het zijn: De koning is dood, lang leve de koning."


23-08-2010 om 14:03 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
22-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC'er Kwakman uit felle kritiek op club.
 


Klik voor een vergroting               1

NAC’er Kwakman uit felle kritiek op club.

Na afloop van het verloren competitieduel tegen sc Heerenveen uitte speler Kees Kwakman felle kritiek op zijn eigen club, waarbij hij van mening is dat de club zowel binnen als buiten het veld als los zand aan elkaar hangt


“Het is een opeenhoping van wat we het laatste half jaar hebben laten zien. Ik mag het waarschijnlijk niet zeggen maar goed ik doe het wel, het is gewoon los zand. Zowel op het veld als ook buiten het veld. Zo komt het er uit maar laat ik maar niet te veel zeggen”, aldus Kwakman tegenover Omroep Brabant.

Hij was ook zeer ontevreden over het spel van de club uit Breda tegen de Friezen: “Het is gewoon een drama. Als je ziet hoe je vandaag wordt weggespeeld. Dat is gewoon zielig eigenlijk. Het doet pijn, bij mijn in ieder geval.”

Tenslotte hoorde hij ook pas de ochtend voor de reis naar Heerenveen dat Robert Maaskant de club had verlaten voor een avontuur bij het Poolse Wisla Krakow: “Ik kom vanochtend op de club en zit een broodje te eten. Na tien minuten komt er iemand naar me toe die me zegt dat de trainer weg is. Ik vroeg nog of het een geintje was maar het was dus echt zo.”


22-08-2010 om 13:04 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopdoelpunten Dost loodsen Heerenveen langs NAC
 


Klik voor een vergroting               1

Kopdoelpunten Dost loodsen Heerenveen langs NAC

NAC Breda is er ook zonder de naar het Poolse Wisla Kraków vertrokken trainer Robert Maaskant niet in geslaagd om de eerste drie punten van het seizoen te pakken. De gasten kwamen al wel na een minuut op 0-1 door Matthew Amoah, maar zagen de Friezen terugkomen tot 2-1. Bas Dost knikte de gelijkmaker binnen, waarna Kees Luijckx zijn eigen doelman Jelle ten Rouwelaar verschalkte. Dost tekende ook voor de 3-1 en de Friezen werden daarmee beloond voor hun wedstrijdinstelling.


Alhoewel de oorzaak snel gevonden is, gezien het lastige programma van beide ploegen, zullen Heerenveen en NAC zichzelf liever niet terugzien op de vijftiende en zestiende positie die ze voor aanvang van het onderlinge duel bezetten. Een eerste zege zou de teams wat lucht geven, en de gasten uit Breda toonden direct dat ze maar al te graag drie punten uit Friesland wilden meenemen.

Al in de eerste minuut kwam Leonardo op het middenveld in balbezit, waarna hij Amoah aanspeelde. De Ghanese aanvaller wachtte lang met schieten en kwam vervolgens met een schot dat houdbaar leek voor Kenny Steppe. De Belgische doelman sloeg de bal echter over zichzelf heen in het doel en promoveerde de inzet van Amoah zodoende tot openingstreffer.

Een bliksemstart derhalve voor de NAC-trainers John Karelse, Gert Aandewiel en Arno van Zwam, maar halverwege de eerste helft herstelde Heerenveen het evenwicht. Bas Dost kopte een afgemeten voorzet van Oussama Assaidi op formidabele wijze achter Ten Rouwelaar, waarmee hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte zette. De Friezen trachtten verder om het tempo in de wedstrijd te houden, maar kregen weinig medewerking van NAC.

De Bredanaars beperkten zich na de flitsende opening voornamelijk tot verdedigen, maar kregen een half uur voor tijd het deksel op de neus: Luijckx probeerde voor opruiming te zorgen, maar passeerde zijn eigen keeper en hielp Heerenveen daarmee aan de leiding. Uit een vrije trap van linksback Youssef El-Akchaoui tekende Dost in de slotfase ook nog koppend voor de 3-1. NAC staat zodoende nog altijd op nul punten.


22-08-2010 om 12:10 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
21-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaskant: "Ik zal NAC absoluut gaan missen"
 


Klik voor een vergroting               1

Maaskant: "Ik zal NAC absoluut gaan missen"

Robert Maaskant zorgde zaterdag voor een schok door NAC Breda per direct te verlaten voor Wisla Krakow. De coach kon de uitdaging om bij een Poolse topclub aan de slag te gaan echter niet laten schieten, laat hij in een reactie weten


Een grote club in Polen", zo omschreef Maaskant zijn nieuwe werkgever. "Het niveau van het Poolse voetbal is heel aardig. Bij Wisla is maar één doelstelling en dat is kampioen worden en het jaar erna de groepsfase van de Champions League halen. Met minder wordt geen genoegen genomen."

De oefenmeester uit Schiedam werkte eerder bij RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II en MVV. "Ik zal NAC absoluut gaan missen", aldus Maaskant, die de Bredase club een afkoopsom van enkele tienduizenden euro's oplevert. "Ik ben hier met heel veel plezier trainer geweest."

Maaskant werkte sinds 2008 in Breda. Hij eindigde in zijn eerste seizoen met NAC op de achtste plaats. Via de play-offs bemachtigde NAC een ticket voor de voorronde van de Europa League. Afgelopen jaar werden de Brabanders tiende in de eredivisie. NAC liep op één punt de play-offs om Europees voetbal mis.

De selectie van Maaskant werd deze zomer fors ingekrompen vanwege de moeilijke financiële situatie van NAC. Geld voor versterkingen is nauwelijks voorhanden. NAC begon het seizoen met een minpunt, omdat de club vorig seizoen te laat was met het betalen van premies aan het pensioenfonds voor profvoetballers.

21-08-2010 om 16:21 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
20-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAASKANT: 'VOORZICHTIG VOETBALLEN? ECHT NIET!
 


Klik voor een vergroting               1

MAASKANT: 'VOORZICHTIG VOETBALLEN? ECHT NIET!'

Na de uitbeurt bij FC Utrecht gaat NAC zaterdagavond op bezoek bij SC Heerenveen. Daar moet NAC proberen van de nul af te komen.


"Voorzichtig voetballen?" Robert Maaskant kijkt erbij alsof we hem een oneerbaar voorstel doen. "Nee, we gaan er een echte wedstrijd van maken! Je kunt zeggen dat SC Heerenveen beter in vorm is dan wij, maar daar kijken we niet naar. Wij kijken alleen naar onszelf en we willen daar een goed resultaat halen. Dat kan alleen als je er vol voor gaat."

Maaskant beseft evenwel dat het een zware opgave is om de Friezen een of meerdere punten afhandig te maken. "Natuurlijk. Ze hebben een goede ploeg en zijn het seizoen goed begonnen, ook al heeft het ze maar één punt opgeleverd. Dat had ook te maken met hun tegenstanders natuurlijk: de titelkandidaten PSV en FC Twente. Daar kun je punten tegen verspelen."

NAC speelt zaterdag mét zijn twee Keesen, Kwakman en Luijckx, die beiden fit zijn bevonden. Csaba Fehér is terug van een schorsing en ook Tim Gilissen zit weer bij de selectie. Hij is hersteld van zijn lies/buikwand-blessure. Ook Pim Bouwman en Ömer Bayram zijn weer fit. "Tim kan evenwel nog geen volledige wedstrijd spelen", zegt Maaskant. Anthony Lurling (lies) en Ferne Snoyl (enkel) ontbreken door blessures. Donny Gorter en Jens Janse zitten tegen de Friezen één wedstrijd schorsing uit, naar aanleiding van hun rode kaart in Utrecht

20-08-2010 om 15:30 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stofzuiger NAC werkt weer.
 


Klik voor een vergroting               1

Stofzuiger NAC werkt weer.


Bij het door blessures en schorsingen geplaagde NAC keren zaterdagavond tegen SC Heerenveen onverwacht twee spelers terug in de selectie. Tim Gilissen werkte donderdagmorgen voor het eerst weer een volledige groepstraining af en zal -in geval van nood- enkele minuten kunnen maken als invaller. Ook Kees Kwakman lijkt fit.


'Stofzuiger' Gilissen was wekenlang uit de running vanwege een liesblessure. Ömer Bayram en Pim Bouwman, tegen FC Utrecht nog niet beschikbaar, behoren eveneens weer tot de groep. Datzelfde geldt zeker voor Csaba Fehér, die terugkeert van twee wedstrijden schorsing, en vermoedelijk voor Kwakman.

Hoewel de Volendammer de voorbije weken steeds last bleef houden van een kuitblessure, heeft coach Robert Maaskant goede hoop dat hij Kwakman zaterdagavond op kan stellen in het Abe Lenstra stadion.De verdediger trainde donderdag overigens nog niet mee met de groep. Ook Kees Luijckx beperkte zich tot individuele training in het krachthonk.

NAC moet het in Friesland stellen zonder Jens Janse en Donny Gorter (voor een duel geschorst), de aan zijn lies geblesseerde Anthony Lurling en Ferne Snoyl, die zijn enkelbanden beschadigd heeft.


20-08-2010 om 10:10 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
18-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lurling vreest lange afwezigheid
 


Klik voor een vergroting               1

Lurling vreest lange afwezigheid


NAC-voetballer Anthony Lurling ondergaat morgen een MRI-scan. Daaruit moet duidelijk worden hoe ernstig de spierblessure is die Lurling vorige week opliep tijdens de training.

Gevreesd wordt voor een scheurtje in zijn lies. Lurling houdt er rekening mee dat hij pas 12 september tegen Feyenoord weer kan meespelen met NAC.

De blessure van Lurling is een nieuwe tegenvaller voor NAC. Trainer Robert Maaskant kan ook al geen beroep doen op Kees Kwakman en Ferne Snoyl.

18-08-2010 om 11:54 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stagiair Mitea niet naar NAC
 


Klik voor een vergroting               1

Stagiair Mitea niet naar NAC


Nicolae Mitea komt niet naar NAC. De voormalig Ajacied trainde de afgelopen weken mee met het tweede elftal van de Bredase club. De technische leiding zag in hem een mogelijke versterking voor de aanvalslinie.

Mitea was conditioneel echter nog verre van fit, waardoor technisch directeur Jeffrey van As voorlopig nog niet over een contract wilde praten met de 25-jarige Roemeen.

De aanvaller besloot om die reden om zijn stage bij NAC te beëindigen. Mitea zou dichtbij een overgang zijn naar een club in de Griekse tweede divisie.

18-08-2010 om 11:41 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.


Foto

Foto

weersverwachting


Foto

Gastenboek
  • groetjes
  • hallo lieverd
  • Fijne Feestdagen...
  • veel fietsplezier Dirk
  • weekendgroetjes van je maatje Noëlla knuffel en zoen xxx

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Image and video hosting by TinyPic

              IJSCOWAGEN van EEKEREN
    Image and video hosting by TinyPic

                             BIERWAGEN
    Image and video hosting by TinyPic

              POMP OP GINNEKENMARKT
    Image and video hosting by TinyPic

                          VUILNISWAGEN
    Klik hier voor meer gratis...

                   LAURENSZIEKENHUIS
    Klik hier voor meer gratis...

              JEUGDELFTAL v.v. BARONIE
    Image and video hosting by TinyPic

                           ORANJEPLEIN
    Klik hier voor meer gratis...

                       GINNEKENMARKT
    Klik hier voor meer gratis...

                           KIPPENBRUG
    Categorieën
  • Aktueel Nieuws (88)
  • Ballon Fiësta (1)
  • Bavel (5)
  • Breda Hippique (3)
  • Ginneken (2)
  • Haagse Beemden (2)
  • Harley Dag Breda (3)
  • Hvenement (3)
  • Jazz Festival Beda (8)
  • N.A.C. (173)
  • Princenhagen (8)
  • Prinsenbeek (8)
  • Singelloop (1)
  • Smaakvol Breda (3)
  • Smarlappenfestival (1)
  • Spreuken (136)
  • Station (4)
  • Teteringen (0)
  • Ulvenhout (4)
  • Zomer Boulevard (4)

  • Image and video hosting by TinyPic
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 01-2011
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!