UNIZO Desselgem steekt de schouders onder een nieuw initiatief : APRES-SKI HAPPENING. Die gaat volgende zaterdag 28 januari 2006 door vanaf 15 uur en voor de gelegenheid staat het kerkplein te Desselgem vol met houten chalets en een grote tent. Hierin bieden zeven handelszaken en dertien plaatselijke verenigingen drank en hapjes aan. UNIZO Desselgem reikt hiermede niet alleen de hand naar de Desselgemse middenstanders, doch ook naar alle Desselgemse verenigingen en het mag gezegd de reacties zijn eensluidend positief en massaal.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Zaterdagnamiddag valt er dus heel wat te beleven op het dorpsplein in Desselgem. Wie vorige maand de sfeer heeft mogen meesnuiven aan de vier chalets rond de ijspiste in het stadspark Casier in Waregem, kan zich de beoogde apres-ski sfeer volgende zaterdag op het dorpsplein best inbeelden. Er wordt ernaar gestreefd dat elke middenstander of vereniging een ander product verkoopt. De integrale opbrengst gaat naar de deelnemers en voor de verenigingen is dit een ideaal moment om hun kas te spijzen.
De 20 deelnemers dienen enkel de huur van de chalets te betalen. Alle andere kosten worden tenlaste genomen door UNIZO Desselgem, want er wordt werkelijk alles gedaan om er een geslaagd evenement van te maken. In de chalets kunt u terecht voor spijs en drank. Het geheel wordt overkoepeld door een tent van 16 bij 25 meter, zodat zelfs bij regenweer het initiatief niet in het water valt. Voorts is er verwarming en muzikale animatie voorzien en wordt al het nodige gedaan om een après-skisfeer te creëren. Electro Devolder, Klimatisatie Wullaert en Jeugdhuis Jakkedoe zorgen voor electriciteit/verlichting en sanitaire voorzieningen/stromend. Bestuurslid Christof Anckaert staat in voor de organisatie en bestuurslid Dominiek Meyhui zorgde voor het aanmaken van het nodige drukwerk.
De deelnemende zelfstandigen met hun respectieve producten zijn : Straetje zonder Ende (aperitief met hapjes, scampis, Italiaanse koffie), restaurant Damberd (oesters, worst met hutsepot of pistolets, wijn), Casa El vid (wafels, chocolademelk met speciale drank, bier la chouffe), Chocolaterie Dezutter (chocoladetaart en koffie), Cafe De Toekomst (pils en kriek), Sfeercafé De Leemput (piros en black hole (soort carlsberg)) en El Vid (spaanse dranken en delicatessen).
De deelnemende verenigingen/organisaties met hun respectieve producten zijn : Markant (gluhwein), KVLV (soep en advocaat) , Handbalclub (hamburgers, porto en snoep), Golden River Schutters (aperitief, frieten en streekbier), Leiepikkers (escargots, wulloks en irish coffee), Jakkedoe (kippeboutjes en palm), Koninklijke Muziekverenigingen De Leiezonen (barbecue, witte en rode wijn), Minivoetbal Desselgem (Hasseltse koffie), Oudercomité (jenevers), Basketbal (pitta), Chiro (hotdogs, blonde en bruine leffe), Oxfam Wereldwinkel (eigen producten) en Unizo (watoubier en breydelhamspek).
Feestcomité Desselgem
De grote interesse van de Desselgemse verenigingen wordt ten zeerste geapprecieerd door de plaatselijke UNIZO-afdeling. Het is een bewijs dat in Desselgem samenwerking tussen diverse verenigingen mogelijk is. Het succes moedigde het plaatselijk bestuur van UNIZO aan om het feestcomite Desselgem nieuw leven in te blazen. In de loop van de maand maart zal Unizo Desselgem een vergadering beleggen met alle verenigingen met het oog op het heropstarten van het feestcomité en dit in overleg met het Stadsbestuur. Eén van de gespreksonderwerpen wordt de aanwending van de stedelijke subsidie voor feestcomités. Bedoeling is deze toelage effectief aan te wenden in het voordeel van alle Desselgemnaars (verenigingen, ganse bevolking en middenstanders).
Het feestcomité in Desselgem heeft eigenlijk al een lange traditie. We herinneren ons nog bijeenkomsten, waarbij ondermeer de jaarlijkse activiteitenkalender werd opgesteld. De hoofden werden ook bij elkaar gestoken in voorbereiding van de ommegang- kermisfeesten. Het was ook die plaatselijke cultuurraad, die naar aanleiding van het Jaar van het Dorp in 1978 instond voor de organisatie van dorpsactiviteiten. Voor zover we ons herinneren bestond die dorpsraad of agenda-comité ook al voor de fusie met Waregem. Toen werd dit gepatroneerd door het gemeentebestuur en vertegenwoordigers van alle socio-culturele verenigingen konden er deel van uitmaken. We zouden het op prijs stellen dat wie daar meer over weet, zijn herinneringen daarover meedeelt in reageer of mail.
|