De beslissingen in verband met het Regenboogstadion waren gisterenavond aanleiding tot een verhelderend debat in de gemeenteraad over de toekomst van het voetbalstadion en daar willen we in een andere bijdrage op terugkomen
In deze bijdrage gaan we ons beperken tot de beslissingen. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De gemeenteraad gaat eenparig akkoord met de sloping van de tribune in het Regenboogstadion achter het doel langs de kant van het Zwembad. Bouwheer is de stad Waregem als eigenaar van het stadion en de kosten worden geraamd op 35.000 Euro. Eind vorig jaar werd al beslist om de tribune aan de overkant langs de Zuiderlaan te slopen. Dus ook de oude en vervallen tribune langs de kant van het Pand dient afgebroken te worden. Deze stalen constructie met betonnen onderbouw wordt al geruime tijd niet meer als staan- en zittribune gebruikt omwille van veiligheidsredenen. Op heden doet de constructie voornamelijk dienst als drager voor reclamedoeleinden. Op de plaats van deze tribune zal nu een verharding aangelegd worden in asfalt. SV Zulte Waregem zal instaan voor een nieuwe reclamedrager.
Eenparig was ook de beslissing in de gemeenteraad gisterenavond om te zorgen voor een versterking van de verlichtingsinfrastructuur. Om tegemoet te komen aan de eisen voor volgend seizoen van de voetbalbond en Belgacom (TV-beelden) moet de verlichting versterkt worden naar 1200 lux. Er komen ondermeer nieuwe pylonen van 35 meter. De installatie van de nieuwe infrastructuur gaat in totaal 345.000 Euro kosten.
Gebaseerd op de voorafgaande besprekingen tijdens de overlegvergaderingen van woensdag 01 maart, donderdag 09 maart en het gedetailleerd plaatsbezoek in het stadion op dinsdag 14 maart kunnen de werken als volgt worden omschreven:
1°) plaatsen van 4 pylonen voor bevestiging van de noodzakelijke projectoren. De masten hebben een hoogte van + 35m en worden voorzien volgens het principe van polygonale buizen, conisch verlopend naar de top, voorzien van een regelplatform en kooiladder voor toegang tot het platform. Voor de plaatsing van deze pylonen is een bouwvergunning vereist.
2°) de nodige funderingswerken voor de verankering van de masten. De gevraagde sonderingen zullen uitwijzen op welke wijze de masten moeten gefundeerd worden. De basis is per definitie een betonnen console met stalen verankeringsring. Er wordt vooropgesteld om de bestaande funderingsmassieven van de vroegere masten te behouden en een nieuwe console overheen te storten. Een technische uitsparing wordt voorzien daar waar de huidige kabels bovengronds komen.
3°) het plaatsen van bijkomende stadionverlichting. De voorlopige berekeningen geven aan dat per mast 20 projectoren moeten voorzien worden. Op de masten wordt extra verlichting voorzien met betrekking tot het noodzakelijke omgevingslicht in de toegangszones van het stadion.
4°) het plaatsen van de noodzakelijke verdeelborden en bekabeling. Er wordt momenteel nog steeds vanuit gegaan dat er geen aanpassingen nodig zijn in de bestaande hoogspanningscabine.
|