NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
04-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wenkbrauwen epileren is pijnlijk? Niet met deze tips


Wenkbrauwen epileren is pijnlijk? Niet met deze tips


http://static3.hln.be/static/photo/2012/17/7/9/20121126154823/media_xll_5356554.jpg


Voor veel vrouwen is het bijwerken van hun wenkbrauwen een vorm van zelfpijniging, anderen hebben schrik dat ze zullen overdrijven om met een naakt gezicht te eindigen. Dit hoeft echter helemaal niet zo pijnlijk te zijn. Met enkele eenvoudige tips en wat geduld echter wordt dit een makkelijk schoonheidskarweitje.

Alles begint bij de aankoop van een degelijke pincet. Kies voor een exemplaar met een fijne tip. Het beste is om hier wat meer aan uit te geven, maar dit gaat lang mee. Vervolgens was je je gezicht met een reinigende zeep en warm water. Door het warme water openen de haarfollikels zich namelijk, waardoor de haartjes makkelijker te verwijderen zijn. Dep droog met een handdoek, gebruik zeker geen scrub.

Door een lotion aan te brengen, maak je je wenkbrauwen zachter en makkelijker om te plukken. Er bestaat nu ook een olie op basis van essentiële oliën van argan, aloe vera, lavendel, appelsien, ylang ylang en patchouli, die kalmerend moet werken. Zorg er wel voor dat je wenkbrauwen droog zijn voor je begint, want als ze vochtig zijn, werkt het moeilijker. Trek de haren uit in de richting waarin ze groeien, vaak is dit van je neus naar je haarlijn. Zo voorkom je dat de haren later ingroeien. Hou het pincet vast zoals een potlood, met je vrije hand trek je je vel goed strak.

Vervolgens start je met een wenkbrauw en teken je een denkbeeldige grens aan de basis van je wenkbrauw, dit is een lijn waarboven je niet mag epileren, om zo een kaal effect te verbijden. Verwijder voorzichtig de haren die eronder vallen. Je plaatst de punt van het pincet zo dicht mogelijk tegen de wortel en trek in een vlotte beweging.  Verzorg het pijnlijke gebied achteraf met een ijsblokje. Dit vermindert de zwelling en voorkomt pijn. (br.hln)» Reageer (0)
03-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dikste mens ter wereld is 300 kilo kwijt

Dikste mens ter wereld is 300 kilo kwijt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/7/13/10/20130103143853/media_xll_5440030.jpg


De dikste mens ter wereld is zijn weinig benijdenswaardige titel kwijt. Paul Mason heeft al twee derde van zijn gewicht verloren en hoopt nu op nog een operatie om van dat vervelende huidoverschot af te raken.

Van 450 naar 158 kilo in twee jaar tijd, de gastroplastie heeft haar effect duidelijk niet gemist. De lijdensweg van de vroegere postbode zit er echter nog niet helemaal op: om het overtollige vel weg te snijden, dient hij zijn gewicht minstens twee jaar stabiel te houden.

In afwachting kan de 51-jarige Mason uit Ipswich wel al een actiever leven aan. Zo is hij druk bezig om een boek te schrijven over zijn leven, wil hij mensen met eetbuistoornissen vakkundige raad geven en droomt hij er ook van een juwelenwinkel te openen. "Als ik beweeglijker ben en die rolstoel niet meer nodig heb, heb ik ook de ambitie om zilver te smelten en mijn creaties online te verkopen", klinkt het.

"Nu ik mijn leven weer stilaan onder controle krijg, kan ik doen wat ik wil. Je kijkt ook op een heel andere manier tegen dingen aan." Voorlopig blijft wandelen echter een heikele klus. "De huid achter mijn knie scheurt los door al die overtollige huid."

Mason kwam naar eigen zeggen in die situatie terecht omdat hij na de dood van zijn vader troost vond in eten. Tien jaar geleden volgde een triest dieptepunt: brandweermannen dienden de muur van zijn huis te vernielen, anders zou hij niet eens buiten geraakt zijn om de broodnodige herniaoperatie te ondergaan.

Op het toppunt van zijn vraatzucht sloeg Mason een heel pak spek, vier worsten, vier eieren, een brood en opgebakken aardappelen achterover. Als ontbijt welteverstaan... Zijn zwaarlijvigheid kostte de belastingbetaler naar verluidt zo'n 123.000 euro per jaar. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koalababy komt uit buidel tevoorschijn in Planckendael

Koalababy komt uit buidel tevoorschijn in Planckendael


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/2/4/20130102120226/media_xll_5437384.jpg


Dierenpark Planckendael heeft er een piepkleine nieuwe attractie bij. Een ongeveer zes maanden oude koalababy is voor het eerst uit de buidel van mama Guwara gekropen. Bezoekers kunnen het diertje bij momenten al spotten vanaf het pad naast het koalapaviljoen. Omdat koala's erg stressgevoelig zijn, is de kraamkamer zelf nog niet toegankelijk.
Koalavrouwtje Guwara werd zowat zeven maanden geleden bevrucht door mannetje Goonawarra. Amper een maand later werd het kleintje al geboren, maar op dat moment was het nog maar een tweetal centimeter groot en onderontwikkeld. Nu, een half jaar na de eigenlijke geboorte, is het groot en sterk genoeg om af en toe uit de buidel te komen. Zodra het geslacht bepaald is, krijgt de baby omwille van de Australische herkomst van de dieren een Aboriginalnaam.


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/8/12/20130102120309/media_l_5437407.jpg


Koala's zijn een bedreigde diersoort. Ze slapen tot 20 uur per dag, vaak in een boom waar ze veilig zitten voor hun natuurlijke vijanden. Die grote hoeveelheid slaap hebben ze nodig om de taaie eucalyptus te verteren - een plant die voor andere dieren giftig is. Ze zijn daarin dan ook nog eens bijzonder kieskeurig: ze eten slechts 100 van de 800 bestaande soorten eucalyptus.

De babykoala blijft zich voorlopig echter gewoon voeden met pap van de moeder. Die bevat immers bacteriën die het verteren van eucalyptus vergemakkelijken zodat de overstap naar echte, taaie bladeren niet te groot is en zijn of haar maagje dit aankan (br.hln - foto's belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reuzenpanda als nieuw wapen tegen superbacteriën

De reuzenpanda als nieuw wapen tegen superbacteriën


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/0/13/20130103123040/media_xll_5439643.jpg


Recent werd ontdekt dat reuzenpanda's een krachtig antibioticum aanmaken dat hen beschermt tegen infecties. Chinese onderzoekers zijn er inmiddels in geslaagd een artificiële variant van de bacteriebestrijder te creëren. Zo blijft deze beschermde diersoort onverstoord.

De krachtige stof wordt cathelicidin-AM genoemd. Het immuunsysteem van reuzenpanda's maakt de molecule aan om de dieren te beschermen tegen slechte bacteriën en schimmels. Uit onderzoek blijkt dat het natuurlijk antibioticum slechts één uur nodig heeft om infecties te bestrijden, terwijl andere antibiotica daar doorgaans zes uur over doen.

"Door de grote druk van steeds resistenter wordende bacteriën is er dringend nood aan nieuwe soorten antibiotica", stelt dokter Xiuwen Yan. Vanuit het DNA van de reuzenpanda konden de onderzoekers een artificiële variant van de molecule cathelicidin-AM maken, van waaruit nu nieuwe medicatie en ontsmettende middelen kunnen worden ontwikkeld. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fopspeen om snurkers te sussen?

Een fopspeen om snurkers te sussen?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een nieuw toestelletje dat verdacht veel gelijkenissen vertoont met een fopspeen, moet hoop brengen voor miljoenen snurkers en hun gefrustreerde partners. De 'Good Morning Snore Solution' weerhoudt de tong er namelijk van de luchtwegen te blokkeren, waardoor luidruchtig gesnurk geen kans krijgt.

De 'Good Morning Snore Solution' heeft ongeveer de grootte van een standaard fopspeen. Het bestaat uit zacht materiaal en bevat een soort zuignapje waarin de tong voorwaarts wordt gehouden om geblokkeerde luchtwegen tegen te gaan. Onderaan dit artikel kan u kijken naar een demonstratiefilmpje.

Aangezien de spieren rond de keel ontspannen tijdens het slapen, bieden ze weinig weerstand wanneer de tong de luchtweg verspert. Lucht vibreert tegen het zachte weefsel, waardoor het gekende snurkgeluid ontstaat. Wie kampt met slaapapneu, krijgt dan weer te maken met een volledige blokkade, waardoor hij of zij zelfs enkele seconden stopt met ademen om in veel gevallen wakker te schrikken wanneer de spieren in de luchtweg als tegenreactie samentrekken.

De 'Good Morning Snore Solution' werd getest in Canada op een groepje (32) chronische snurkers. Meer dan een derde van de proefpersonen schrok 50 procent minder wakker. Het snurken verminderde bij iedereen met gemiddeld 40 procent. Aan het einde van de rit was 70% overtuigd dat ze het toestelletje zullen blijven gebruiken. Nu staan grootschaligere testrondes op de agenda om het langdurig effect te onderzoeken. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw dieet: eet wat je wil, maar enkel tussen 9 en 17 uur

Nieuw dieet: eet wat je wil, maar enkel tussen 9 en 17 uur


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/9/1/20130103085406/media_xll_5439091.jpg


Aangezien heel wat mensen 'afvallen' als goede voornemen hebben, is januari traditioneel een moment waarop veel nieuwe diëten voorgesteld worden. Dit jaar gaat er veel aandacht naar 'The 8-Hour Diet', waarmee je op één week al 4,5 kilo zou verliezen. Bovendien mag je eten wat je wil, op één voorwaarde: je mag slechts acht uur per dag eten.

Want de auteurs van het nieuwe dieetboek zijn ervan overtuigd dat laat opblijven en de hele dag door eten aan de basis liggen van het hoge aantal gevallen van obesitas en diabetes. "Onze lichamen kunnen het voedsel niet verwerken, waardoor die calorieën eindigen op plaatsen waar het niet zou mogen: rond onze buik en dijen", aldus David Zinczenko en Peter Moore.

Volgens hen kan je daar met het acht-uren-dieet snel iets aan doen. Zij beloven een verlies van 4,5 kilogram in één week en tot 9 kilogram op zes weken. Het enige wat je daavoor moet doen is een tijdsspanne van 8 uur bepalen waartussen je eet. Bijvoorbeeld tussen 9 uur 's morgens en 17 uur 's avonds of tussen 11 uur 's morgens en 19 uur 's avonds.

"De komst van kunstmatig licht heeft gezorgd voor een kunstmatige uitbreiding van onze eettijden. Daardoor raakt ons verteringssysteem in de war, net als de vele hormonen en enzymen die het regelen", staat te lezen in de dieetgids.

"Mijn hypothese is dat die langere eettijd verantwoordelijk is voor diabetes", bevestigt dr. Satchidananda Panda in het boek. "Want sinds de laatste 50 jaar blijven we steeds langer op én zien we een stijging van gewichtsproblemen."

Om die hypothese te bewijzen, voerde dr. Panda experimenten uit op muizen in zijn laboratorium. De dieren werden verdeeld in twee groepen en kregen hetzelfde calorierijke en vette dieet. Er was slechts één verschil: de muizen uit de eerste groep mochten op elk uur van de dag eten, terwijl de andere enkel binnen een tijdsspanne van acht uur mochten eten.

Na 100 dagen was het resultaat duidelijk: de muizen die de hele dag door mochten eten, waren het meest verdikt. "Door je voedselopname te beperken tot 8 uur kan je dus genieten van alle voordelen, zonder dat je je zorgen moet maken over wat je eet", meent dr. Panda.

Dat komt omdat je op die manier de periode tussen je ontbijt en je laatste snack verlengt, waardoor je lichaam de kans krijgt om de vetreserves te verbranden die het nodig heeft. "Door die kortere tijdsspanne zal je lichaam meer calorieën verbranden tijdens de dag. Want hoe langer je eet, hoe luier je metabolisme wordt", legt dr. Panda nog uit.

Bovendien zou dit dieet ook ziektes zoals diabetes en hart- en nierziektes voorkomen. Zo lieten wetenschappers van de Universiteit van Kopenhagen onlangs een groep mannen om de andere dag vasten, gedurende twee weken. En wat bleek? De insuline in hun lichaam werd efficiënter bij het regelen van hun bloedsuikerspiegel. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Baby's leren moedertaal al in baarmoeder

Baby's leren moedertaal al in baarmoeder


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/2/9/20130102160008/media_xll_5438064.jpg


Slechts enkele uren na de geboorte kan een baby al het onderscheid maken tussen de moedertaal en een vreemde taal. Dat zou er op wijzen dat het aanleren van taal al begint in de baarmoeder.

De hoorzin en de hersengebieden die gehoor kunnen verwerken zijn ontwikkeld op 30 weken zwangerschap. Vanaf dat moment luisteren baby's (willen of niet) mee naar wat hun moeder zegt.

"De moeder is de eerste echte invloed op het brein van de baby. Vooral de klinkers laten een indruk na: die zijn dan ook het luidst", zegt co-auteur van de studie Patricia Kuhl van de universiteit van Washington.

Om te meten of de baby's de taal konden herkennen werd een 40-tal baby's, evenveel jongens als meisjes, van zo'n 30 uur oud onderzocht in Tacoma en in Stockholm. De baby's kregen geluiden te horen in hun moedertaal en in vreemde talen.

Omdat baby's natuurlijk niet kunnen zeggen of ze iets herkennen, wordt dit op een andere manier gemeten: via een fopspeen die was aangesloten op een computer. Zo kon hun reactie worden gemeten. Langer of korter zuigen bij vertrouwde of vreemde geluiden wordt aanzien als bewijs voor een leerproces, omdat het aantoont dat de pasgeborenen het verschil tussen beiden kunnen maken.

De resultaten waren duidelijk en gelijkaardig in beide landen: baby's zuigen langer als ze naar een vreemde taal luisteren, dan wanneer ze de moedertaal horen.

Eerder was al bekend dat baby's al in de eerste maanden het verschil kunnen horen tussen talen, maar er was geen aanwijzing dat dit leerproces al begon in de baarmoeder. Tot nu dus.

Volgens de onderzoekers zijn baby's de beste leerlingen: weten hoe zij informatie opzuigen, kan inzicht geven in de manier waarop zij hun hele leven lang leren. "We willen weten welke magie zij gebruiken in hun vroege levens, die voor volwassenen niet meer bestaat. We kunnen die vroege nieuwsgierigheid niet verloren laten gaan."

Het resultaat van de studie wordt gepubliceerd in het tijdschrift Acta Paediatrica. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tweeling (19) bevalt op nieuwjaarsdag twee uur uit elkaar in zelfde ziekenhuis


Tweeling (19) bevalt op nieuwjaarsdag twee uur uit elkaar in zelfde ziekenhuis


http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/8/0/20130103085057/media_xll_5439090.jpg


In de Amerikaanse staat Ohio is een eeneiige tweeling op dezelfde dag bevallen van een zoon. De jongens Aiden en Donavyn werden op 1 januari geboren, slechts twee uur na elkaar.

Volgens de lokale krant, de Akron Beacon Journal, zijn de 19-jarige moeders helemaal niet als hechte eeneiige tweeling opgegroeid. Ook de bevalling was niet op dezelfde dag gepland, er zat een week tussen. Desondanks kwamen ze wel vlak na elkaar, en werden door dezelfde dokter, Laura Schnegg, in het Summa Akron stadsziekenhuis op de wereld gezet.

Donavyn, de zoon van Aimee Nelson (19) en Matthew Bratten (20), is de oudste: hij kwam op de wereld om 12.11 uur. Aiden, de zoon van Ashlee Nelson en Cody Dilts (22) kwam om 2.03 uur. Hij is wel wat zwaarder (3,6 kilo versus 3,2), en groter (55,88 cm versus 53,34 cm).

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijks tientallen Vlaamse gezinnen uit woning gezet

Dagelijks tientallen Vlaamse gezinnen uit woning gezet


http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/6/10/20130103061948/media_xll_5438935.jpg


Dagelijks worden tientallen Vlaamse gezinnen uit hun woning gezet. In 2011 besliste de vrederechter over het lot van 12.740 families. De meerderheid kwam op straat te staan. Dat schrijft De Morgen op basis van de recentste cijfers van de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

In 2011 verschenen 12.740 gezinnen voor het vredegerecht met de dreiging om het dak boven hun hoofd kwijt te spelen. Dat zijn er 245 per week, enkel en alleen in Vlaanderen. Het gaat zowel over de privémarkt als over sociale woningen. Hoeveel families ook effectief uit hun woning gezet werden, is niet bekend omdat daarover geen gegevens worden bijgehouden. Maar aangenomen mag worden dat het over de grote meerderheid gaat, luidt het bij de VVSG.

"Vooraleer eigenaars naar de vrederechter stappen, is er al een hele geschiedenis aan voorafgegaan. Huiseigenaars stappen niet zomaar naar de rechtbank, die hebben vaak al verschillende kansen gegeven aan hun huurder", aldus Nathalie Debast, stafmedewerker Armoedebeleid van de VVSG. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamatherapie voor mensen met dementie

Lamatherapie voor mensen met dementie

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Dieren hebben een therapeutische werking op mensen. Denk maar aan je eigen hond of kat die verdriet en pijn met je deelt en troost brengt als geen ander. Maar wist u dat ook lama's deze genezende kracht in zich hebben?

In het Amerikaanse Life Care Center in Nashoba Valley worden lama's ingezet als alternatieve therapie voor mensen met dementie. De dieren komen op bezoek en brengen heel veel plezier in de afdeling. De patiënten kunnen de lama aanraken, knuffelen en hun gedachten delen, zonder de stress die communicatie met mensen kan veroorzaken.

Zo hoeven ze bij een lama niet te vrezen dat ze namen zullen vergeten of verkeerd zullen antwoorden op vragen. Bij dieren zijn er geen verwachtingen, wat de ervaring ontzettend ontspannend maakt. Hoewel de positieve effecten van deze lamatherapie niet wetenschappelijk bewezen kunnen worden, zijn ze wel zichtbaar. Patiënten voelen zich vrolijker en de band met verplegers en familie wordt hechter.  (br.hln)
» Reageer (0)
02-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijken werden rijker in 2012


Rijken werden rijker in 2012


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/0/2/20130102130657/media_xll_5437637.jpg
Carlos Slim


De honderd rijkste mensen ter wereld zijn afgelopen jaar samen 241 miljard dollar (182 miljard euro) rijker geworden. Dat blijkt uit de meest recente stand van de Bloomberg Billionaires Index. 's Werelds rijksten sloten 2012 af met een gezamenlijk vermogen van 1.900 miljard dollar. Slechts 16 van de allerrijksten zagen hun vermogen afgelopen jaar dalen.

De oprichter van het Spaanse kledingbedrijf Inditex, Amancio Ortega (76), ging er afgelopen jaar het meest op vooruit. Dankzij de sterke koersstijging van de aandelen van het moederbedrijf van Zara klom zijn vermogen met 22,2 miljard dollar tot 57,5 miljard dollar. Hij staat nu op de derde plaats in de top 100.

De Mexicaanse telecombaas Carlos Slim (72) blijft de allerrijkste persoon. Het vermogen van de topman van América Móvil klom in 2012 met 21,6 procent tot ruim 75 miljard dollar. Bill Gates (57) volgt Slim met een vermogen van circa 63 miljard dollar. De oprichter van Microsoft werd vorig jaar 7 miljard dollar rijker, vooral doordat de aandelen van zijn softwarebedrijf goed presteerden.

De Amerikaanse investeerder Warren Buffett (82) moest zijn plaats in de top 3 afstaan aan Ortega en zakte naar plaats 4. Zijn vermogen groeide met ruim 5 miljard dollar, hoewel hij in 2012 meer dan 22 miljoen aandelen in zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway weggaf aan goede doelen. Buffett heeft zich voorgenomen het grootste deel van zijn fortuin weg te geven en zette zich afgelopen jaar in voor hogere belastingen voor de rijkste Amerikanen.

De Braziliaan Eike Batista (56) was de grote verliezer onder de miljardairs. De eigenaar van grondstofinvesteerder EBX verloor ruim 10 miljard dollar en eindigde het jaar met een vermogen van 12,4 miljard dollar. Daarmee kwam hij op 31 december uit op de 75e plek van de ranglijst die financieel persbureau Bloomberg dagelijks ververst. Eind maart stond hij nog in de top 10.

Belgen staan er overigens niet in de top 100 van Bloomberg. Al wil
de nummer 9 - Bernard Arnault (63) - wel graag Belg worden. De rijkste
man van Frankrijk maakte fortuin met zijn aandeel in luxeholding
LVMH en is goed voor een vermogen van 28,8 miljard dollar.» Reageer (0)
31-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populairste voornemens voor 2013: meer lezen en sparen


Populairste voornemens voor 2013: meer lezen en sparen


http://static2.hln.be/static/photo/2012/10/1/7/20121231110305/media_xll_5433592.jpg


Traditioneel maken we aan het begin van een nieuw jaar enkele goede voornemens. In het verleden waren vooral stoppen met roken of minder alcohol drinken populair, maar de voornemens voor 2013 klinken anders. Zo willen we vooral meer lezen, meer geld sparen en afvallen.

Stoppen met roken en minder drinken bleken slechts op de 22ste en 26ste plaats van de lijst met goede voornemens te staan. Die kwam tot stand na een enquête bij 2.000 Britten, al zullen de resultaten in België wellicht gelijkaardig zijn.

Technologie
Na de top drie van lezen, sparen en diëten bleek ook het herinrichten van het huis een populair voornemen te zijn. Dat werd op de voet gevolgd door het doel om betere foto's te leren nemen met onze iPhone of iPad.

Ook andere nieuwe technologieën spelen een grote rol bij het maken van nieuwe voornemens. Zo willen velen minder sms'en, minder tijd doorbrengen op sociaalnetwerksites en knippen in hun aantal vrienden op Facebook. In de plaats daarvan willen ze vaker in het echt afspreken met goeie vrienden.

Familie
Anderen willen dan weer vooral meer tijd doorbrengen met hun familie, bijvoorbeeld door vaker op tijd te stoppen met werken. Ook minder naar televisie kijken moet tijd vrijmaken voor het gezin.

Hoewel veel ondervraagden van plan zijn om in 2013 meer te sparen, zijn velen ook van plan om het komende jaar iets te doen voor het goede doel.


Veel nieuwe voornemens lopen dus op lange termijn. Dat is in tegenstelling tot de traditionele beloftes, omdat zeven op de tien mensen het gevoel hadden dat ze die nooit konden volhouden. De gemiddelde persoon bekende zelfs dat het goede voornemen al verbroken werd na vijf weken.

De meeste mensen hopen dat ze zich op het einde van 2013 vooral fysiek fitter voelen, minder last hebben van stress en gelukkiger en veiliger zijn. Twee op de drie willen ook iets veranderen aan het zelfvertrouwen over hun lichaam. Vrouwen laten zich daarbij vooral inspireren door Cheryl Cole, mannen door Daniel Craig.

Top 20 van goede voornemens voor 2013
1. Meer boeken lezen
2. Meer geld sparen
3. Afvallen
4. Huis herinrichten
5. Betere foto's nemen
6. Reizen
7. Ongewenste spullen verkopen op EBay
8. Tablet kopen
9. Foto's organiseren: printen en/of slechte deleten
10. Iets doen voor het goede doel
11. Meer tijd doorbrengen met de kinderen
12. Krant kopen op zondag
13. Minder televisie kijken
14. Computer aansluiten op televisie
15. Op tijd stoppen met werken
16. Minder tijd op Facebook
17. Nieuwe garderobe
18. Nieuw kapsel proberen
19. Sixpack krijgen
20. Minder chocolade eten» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meer dan 70.000 Belgen verslaafd aan gokspelen


Meer dan 70.000 Belgen verslaafd aan gokspelen


http://static0.hln.be/static/photo/2012/1/7/1/20121231052508/media_xll_5433241.jpg


België telt 70.000 mensen wier gokverslaving "problematisch" is en nog eens 144.000 gokkers van wie het gokgedrag "riskant" is. Dat blijkt uit een studie van de Rodin-stichting, vandaag aangehaald door de kranten Le Soir en Sudpresse. Nog eens 330.000 Belgen zijn ingeschreven op sites van online-spelletjes.

Voorts mogen 120.000 landgenoten de gokzaal niet meer betreden. Van hen zijn er ongeveer 16.000 die zelf om het verbod hebben verzocht. Een honderdtal mag de goktent niet in op verzoek van derden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste Nobelprijswinnaar (103) overleden

Oudste Nobelprijswinnaar (103) overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2012/17/12/13/20121230161728/media_xll_5432668.jpg


Nobelprijswinnaar en zenuwarts/bioloog Rita Levi Montalcini is op 103-jarige leeftijd overleden in haar huis in Rome. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Ze was tot vandaag de oudste nog levende Nobelprijswinnaar.

In 1986 kreeg ze samen met collega Stanley Cohen de Nobelprijs voor geneeskunde voor haar baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar het functioneren van het menselijk zenuwstelsel. De toenmalige president Ciampi maakte Levi Montalcini in 2001 tot senator voor het leven.

De vrouw was één van de meest vooraanstaande Joodse intellectuelen van Italië en nam tot op hoge leeftijd deel aan het maatschappelijk debat op tal van terreinen.» Reageer (0)
30-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hele oeuvre van Rembrandt te zien in Amsterdam

Hele oeuvre van Rembrandt te zien in Amsterdam


http://static1.hln.be/static/photo/2012/5/3/11/20121227141117/media_xll_5428001.jpg


De 325 schilderijen die aan Rembrandt worden toegeschreven, zijn sinds vandaag voor het eerst allemaal samen op een tentoonstelling te zien. In winkelcentrum Magna Plaza in Amsterdam hangen reproducties op ware grootte van de werken van deze beroemde 17e-eeuwse schilder.

De tentoonstelling 'Rembrandt - All his paintings' is een initiatief van de Nederlandse Rembrandtkenner Ernst van de Wetering, die sinds 1993 aan het hoofd staat van het Rembrandt Research Project, dat onderzoek doet naar de echtheid van schilderijen van de meester. De echte werken van Rembrandt zijn over de hele wereld verspreid, waardoor het zo goed als onmogelijk is om ze allemaal bij elkaar te brengen.

Op de expositie zijn ook reconstructies te zien van schilderijen die in het verleden ernstig werden verminkt, zoals Danaë. Dat doek werd in 1985 door een aanslag met zwavelzuur onherstelbaar beschadigd.» Reageer (0)
29-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesregels op Facebook: vraag nooit zelf een man als vriend


Liefdesregels op Facebook: vraag nooit zelf een man als vriend


http://static0.hln.be/static/photo/2012/2/10/1/20121228152611/media_xll_5430031.jpg Auteurs Ellen Fein en Sherrie Schneider zijn twee datingexperts die bekend werden met hun zelfhulpboek rond 'hard to get' spelen om de ware liefde aan de haak te slaan. Onlangs brachten ze The Rules' uit, waarin ze de etiquette van online dating uit de doeken doen, zo raden ze aan nooit zelf een man op Facebook Chat aan te spreken.

Een partner vinden wordt er in 2013 niet makkelijker op, dankzij nieuwe technologieën als Facebook, Twitter en smartphones wordt contact maken en onderhouden met het mannelijke geslacht een heus mijnenveld. Ellen en Sherrie zeggen dat sociaalnetwerksites het daten bemoeilijken: "Facebook is als een speeltuin zonder grenzen, 'The Rules' draaien helemaal rond zelfcontrole."

Zo mag je nooit zelf een man toevoegen waar je in geïnteresseerd bent, schrijf ook nooit iets op zijn 'wall' en deel zo weinig mogelijk negatieve statusupdates. Ook als een man je 'port' moet je dit negeren.  Dit is het equivalent van oogcontact maken op een feestje, en ook dan moet je 'hard to get' spelen. Als een man niet de moeite kan opbrengen een boodschap te sturen om zichzelf te introduceren, zal hij je waarschijnlijk ook niet uitvragen.

Regel nummer 1 in het boek is dat je als vrouw zelf geen mannen mag achterna zitten, je krijgt aandacht door anderen te negeren. Dit betekent dat je nooit als vrouw als eerste een berichtje mag sturen. Doe je dit wel, dan krijg je een zogenaamde fantasierelatie. Degene waarbij een vrouw het initiatief nam, leidt nooit tot een echte relatie.

Een andere regel van het boek is dat je tussen een half uur en vier uur moet wachten voor je antwoordt op een berichtje van een potentiële partner. Wanneer je de neiging hebt om dit sneller te doen of je vreest voor een impulsieve daad tijdens een dronken bui raden de auteurs aan zijn naam in je contacten te veranderen in 'hij vindt je te aanhankelijk'.  Dit zou genoeg moeten zijn om je verstand te laten werken en niet zomaar je hart te volgen.

Als je over en weer begint te sms'en, mag dit volgens 'The Rules' niet langer dan een kwartier duren en jij moet dit als vrouw snel beëindigen. De redenering hierachter is dat als een man je berichtjes kan sturen wanneer hij wil en gedurende uren zo met je kan praten, moet hij niet meer met je op date. Je wil echter dat berichtjes leiden tot een afspraakje en niet tot meer berichten.

De Britse single Bella Battle probeerde de regels uit en moet erkennen dat er een grond van waarheid in zit. "Ik kwam vaak als te enthousiast over en werd daardoor uiteindelijk afgewezen. Ik ga niet altijd 'The Rules' volgen, maar begrijp nu wel dat je mannen af en toe moet laten verlangen naar meer."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van de oorlog over de afwasmachine?

Het einde van de oorlog over de afwasmachine?


http://static0.hln.be/static/photo/2012/2/8/12/20121228151232/media_xll_5430012.jpg


Hoewel afwasmachines het leven makkelijker horen te maken, zorgen ze bij ongeveer 40 procent van samenwonende gebruikers voor het nodige gekibbel. Laadtechnieken botsen en ook het al dan niet afspoelen van de vaat wakkert de nodige twisten aan. Zelfs de richting van mespunten blijkt een bron van frustratie. Wie weet brengen deze tips wel wapenstilstand in je keuken.

Uit een ludieke rondvraag van Bosch blijkt dat de afwasmachine in ruim 40 procent van gezinnen een grote frustratiebron is. De vijf grootste redenen voor gekibbel zijn:

5. Het plaatsen van tupperware en plastiek voorwerpen: bovenaan of eender waar er plaat is. (30%)

4. De locatie van glazen, tassen en borden: al dan niet strikt gescheiden boven/onder. (34%)

3. De richting van scherpe mespunten: naar boven of naar beneden. (39%)

2. Volproppen voor maximaal rendement of plaats laten ter bescherming van de afwas. (41%)

1. Het al dan niet afspoelen van borden voor het inladen. (61%)

Wapenstilstand?
In magazine 'Real Simple' claimen ze de enige juiste oplossing te hebben die (bijna) al het gekibbel moet uitdoven. Daar staat te lezen dat etensresten afgeschraapt dienen te worden, maar NIET afgespoeld. Een vaatwasser heeft namelijk nood aan de aanwezigheid van wat restjes om optimaal te werken. Glazen horen bovenaan te staan, tussen de 'tandjes', niet erbovenop, om brokstukken te vermijden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijgezelle man maakt toilet slechts 2 keer per jaar schoon

Vrijgezelle man maakt toilet slechts 2 keer per jaar schoon


http://static0.hln.be/static/photo/2012/11/12/12/20121227153715/media_xll_5428197.jpg


Wie in het appartement van een vrijgezelle man naar het toilet gaat, zou wel eens dingen kunnen zien die hij of zij liever niet tegenkomt. Dat komt omdat de gemiddelde single man zijn toilet maar één keer per zes maanden schoonmaakt. Vrijgezelle vrouwen daarentegen doen dat één keer om de veertien dagen.

En ook in de douches van de vrijgezelle mannen zullen veel vrouwen zich wellicht niet willen wassen, want die worden slechts één keer om de 7,8 maanden schoongemaakt. Single vrouwen maken hun douche daarentegen om de 1,3 maanden schoon.

Bovendien zijn er niet alleen verschillen in de frequentie van het schoonmaken, maar ook in de gebruikte producten. Slechts 32 procent van de mannen bleek een speciaal schoonmaakmiddel voor de badkamer te gebruiken. 19 procent ging daarentegen aan de slag met een gewoon afwasmiddel.

Nochtans is een vuile badkamer een grote afknapper voor 67 procent van de ondervraagden, ook voor mannen. Hoog tijd dus voor de vrijgezellen om te beginnen schoonmaken. Of: om te vragen of je mama of zus de badkamer wil aanpakken, zoals 64 procent van de ondervraagde mannen al bleek te doen. (br.hln)» Reageer (0)
27-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meer mensen blijven thuis op oudejaar (dankzij crisis)

Meer mensen blijven thuis op oudejaar (dankzij crisis)


http://static3.hln.be/static/photo/2012/14/1/1/20121227104029/media_xll_5427421.jpg


Als jij van plan bent om op oudejaarsavond gezellig thuis te blijven, dan ben je zeker niet alleen. Uit een Brits onderzoek blijkt dat maar liefst acht op de tien mensen het nieuwe jaar thuis zullen inzetten. Zo proberen ze in deze tijden van economische crisis geld te besparen.

De gegevens komen uit een rondvraag bij 2.000 Britten, van wie 83 procent oudejaarsavond thuis zal vieren in plaats van op een feestje. Dat is een tiende meer dan vorig jaar, toen 74 procent besloot om thuis te blijven.

43 procent van de thuisblijvers zal de avond gewoon doorbrengen in de zetel, terwijl ze hapjes en snacks eten en naar een goeie film kijken. 38 procent is dan weer van plan om te genieten van een lekkere maaltijd en een paar flessen wijn, terwijl 12 procent vrienden en familie ontvangt.

Voor 44 procent zijn geldzorgen de belangrijkste reden om thuis te blijven. De ondervraagden schatten dat ze gemiddeld 78,20 pond (of 95,26 euro) zouden uitgeven op een avondje uit. Denk maar aan het vervoeren, eten, drinken, toegangsprijs voor het feestje, enzovoort.

Een andere reden is de stijgende populariteit van georganiseerde etentjes, zoals in televisieprogramma's als 'Komen Eten'. Veel mensen zouden koken voor vrienden daardoor verkiezen boven een avondje uit. Heel wat mensen vinden het dan ook niet erg om thuis te blijven, want bijna de helft (49 procent) vindt dat het gezelschap op oudejaarsavond belangrijker is dan de plaats waar je het viert. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renmans stopt met verkoop vlees gecastreerde biggen

Renmans stopt met verkoop vlees gecastreerde biggen


http://static0.hln.be/static/photo/2012/10/11/3/20121227122459/media_xll_5427873.jpg


Renmans, de slagerijketen die zich doorgaans aan een Aldi-winkel bevindt, zal vanaf eind 2013 geen vlees meer verkopen van gecastreerde varkens. Dat blijkt uit een mededeling van de slagerijketen en van Gaia, de dierenrechtenorganisatie die al langer pleit voor een verbod op chirurgische castratie bij biggen.

"Persoonlijk wilde ik reeds eerder af van chirurgische castratie. Maar we hebben besloten onze producenten de tijd te geven om zich aan te passen. De omschakeling gebeurt dus geleidelijk en tegen eind 2013 bieden we enkel nog vlees aan van niet-gecastreerde varkens", zegt commercieel directeur Rik Renmans in het persbericht.

Door die beslissing wordt volgens Gaia jaarlijks ongeveer 500.000 biggen "de hevige pijn van castratie bespaard". De dierenrechtenorganisatie spreekt dan ook over een "mooi eindejaarsgeschenk voor biggen".

Varkens worden gecastreerd om te voorkomen dat het vlees van de dieren bij verhitting een onaangename geur ("berengeur") verspreidt. Maar volgens Gaia zijn er verschillenden diervriendelijke alternatieven voor die praktijk. Zo kunnen leveranciers van varkensvlees de biggen vaccineren tegen berengeur, of ze kunnen de beren intact laten en eventuele berengeur opsporen aan de slachtlijn. Varkenshouders mogen van Renmans zelf kiezen welke techniek ze toepassen.

Eerder hadden de slagerijen van Colruyt, Lidl, Delhaize en Carrefour al besloten om geen vlees meer te verkopen van gecastreerde biggen.  (br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!