NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
09-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vermiste poes Lollypop na 17 jaar weer terug bij baasje

Vermiste poes Lollypop na 17 jaar weer terug bij baasje

https://images3.persgroep.net/rcs/05BYsRCyBi6TuPger8hDCtnuBp4/diocontent/127830626/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Stomverbaasd was Eric de Hont uit het Nederlandse Almere toen hij een telefoontje kreeg van de dierenambulance. Tot zijn grote verrassing was zijn poes Lollypop na een vermissing van maar liefst zeventien jaar weer teruggevonden. 

Maar toen de ambulance met de poes voor de deur stond, was er geen twijfel mogelijk. Dit was Lollypop, de kat die hij zelf met pipetjes melk had groot gebracht. ”Gevonden in Weesp. En dankzij de chip wisten ze waar ze thuis hoorde”, aldus De Hont tegen Omroep Flevoland.

Hij denkt niet dat Lollypop al die jaren in het wild heeft doorgebracht. “Vermoedelijk heeft er iemand voor haar gezorgd. Alleen zijn ze blijkbaar nooit met haar naar de dierenarts geweest, want anders was via de chip wel duidelijk geworden dat ze in Almere thuishoort.”

Weglopertje

Lollypop moet inmiddels tenminste 18 jaar oud zijn. Ook in haar eerste levensjaar liep ze al eens weg, maar keerde toen na tien maanden weer terug. Hoe het ditmaal gaat aflopen, durft de man niet te voorspellen.

“Ik heb inmiddels ook andere poezen in huis. Het is dus afwachten hoe dat zal gaan. Voorlopig hou ik Lollypop in de badkamer. Ze zit daar even in quarantaine, omdat ze wel het een en ander mankeert en waarschijnlijk ook vlooien heeft. En daarna moeten we maar zien.”  (br.hln)


» Reageer (0)
08-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen dronken meeuwen kateren uit op Britse stranden

Tientallen dronken meeuwen kateren uit op Britse stranden

https://images1.persgroep.net/rcs/n3fmEpbDJfqMHDNDf1-riq4rYYI/diocontent/127571806/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Dronken meeuwen maken de Britse stranden onveilig. De dieren waggelen er brakend door de branding. Waar ze zich zatdrinken, is nog onbekend.

Wie zomer zegt, zegt een glaasje teveel. Met de brandende zomerzon en de vakantiesfeer zit je als toerist al snel boven je theewater. Op de Britse stranden zijn het dit jaar echter ladderzatte meeuwen die de ontspannen sfeer bederven.

In de afgelopen twee weken werd de Britse dierenbescherming RSPCA al bedolven onder meldingen van brakende meeuwen op het strand. Eén van de opvangcentra aan de Britse zuidkust werd voor bijna dertig dronken dieren opgeroepen.

Afvalwater van brouwerij

“We hadden in de voorbije jaren ook enkele van deze oproepen, maar zoveel op korte tijd is erg ongebruikelijk”, zegt dierenarts David Couper aan Metro. “Sommige vogels waren buiten bewustzijn. Anderen waggelden stomdronken over het strand. Enkelen waren zo van de wereld dat ze het zelfs niet overleefden.”

Waarom de vogels zo massaal naar de fles grijpen, is nog niet duidelijk. Mogelijks doen ze zich tegoed aan de drankoverschotten die de toeristen op het strand achterlaten.

Een andere optie is dat het afvalwater van een lokale brouwerij hen dronken voert. Dat bijproduct wordt op een boogscheut van het strand in de zee gestort. Volgens de afspraken die het bedrijf met de milieudienst heeft, zou het water onschadelijk en quasi alcoholvrij moeten zijn. Door de epidemie was zatte meeuwen wordt dit opnieuw onderzocht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 tips om je hond uit te laten in deze hitte

6 tips om je hond uit te laten in deze hitte

https://images2.persgroep.net/rcs/xvDRe95awXNnvify4GoPr0J-wTI/diocontent/127482240/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Dacht je dat jij het al lastig had met deze temperaturen? Beeld je dan eens in hoe warm het moet zijn als je ook nog eens een dikke pels hebt. Zelfs vanaf 20 graden hebben honden het al moeilijk. Mag je hen dan nog wel uitlaten?

Kies het juiste tijdstip

Net zoals ook ons aangeraden wordt om de zon te mijden tijdens het middaguur, blijven ook honden dan beter binnen. ’s Morgens en ’s avonds is het doorgaans wat koeler, dus dat is het ideale moment om ze uit te laten. Als het echt niet anders kan, zal je hond niet ter plekke neervallen tijdens een middagwandeling, maar loop dan in ieder geval wel zoveel mogelijk in de schaduw.

Water

Het is heel belangrijk om voldoende drinkwater mee te nemen, zodat je huisdier zijn dorst kan lessen. Anders geraakt die uitgedroogd. Wanneer je je dieren wil verfrissen door hen nat te maken, doe dat dan niet met ijskoud water. Dit heeft net het tegenovergestelde effect: hun bloedvaten trekken samen om de lichaamswarmte te behouden.

Controleer de grond

Asfalt warmt snel op, waardoor de pootjes van je viervoeter kunnen verbranden. Of de grond al dan niet te warm is, kan je makkelijk zelf testen door je hand 3 seconden lang op de grond te houden. Voelt het te warm aan voor jou? Dan is het ook te warm voor je hond.

Insmeren

Honden met lichte haren verbranden heel snel. Zeker voor hen is het dus belangrijk dat ze niet te veel in de middagzon komen. Als je toch naar buiten gaan, kun je hen een pakje aantrekken of insmeren met een speciale zonnecrème voor honden die je bij de dierenwinkel koopt. 

Doe niet te wild

Honden rennen graag al eens wild rond, maar je houdt het op dit soort warme dagen toch beter wat rustig. Waar het voor ons zwaar is om te sporten in de hitte, is dat voor honden net zo. 

Plonsbad

Altijd een topper: verras je hond met een privéplonsbadje. Met een paar hondenspeeltjes erin is waterpret gegarandeerd en het koelt hun lichaamstemperatuur af. (br.hln)


» Reageer (0)
06-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische duiker in Thailand: “Het is erop of eronder dit weekend”

Belgische duiker in Thailand: “Het is erop of eronder dit weekend”

https://images1.persgroep.net/rcs/seMhqczAxbcQ5XOYu-MxmeKAJe0/diocontent/127559680/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In de reddingsoperatie om de 12 vastzittende Thaise voetbaljongens en hun coach te bevrijden uit de Tham Luang-grot, start een duikteam vandaag met de jongens twee per twee naar de uitgang te begeleiden. Dat meldt de Belgische duiker Ben Reymenants, die ter plaatse is: “Het is een race tegen de klok, want zondag worden hevige regenbuien verwacht. Maar we blijven positief.”

Op dit moment wordt in de Tham Luang-grot in Thailand een ketting aangelegd om alvast de eerste twee jongens hopelijk vandaag nog te bevrijden, legt de Belgische duiker Ben Reymenants vanuit Thailand uit. “We verwachten dat de eerste twee voetballers in het beste geval over enkele uren aan de uitgang geraken,” aldus Reymenants. Hij staat op dit moment op stand-by voor de missie, maar volgt de situatie van zijn collega-duikers op de voet. “Het blijft een moeilijk parcours door een labyrint van gangen, met veel duiken en klimmen. Maar het traject gaat met de stroming mee en de zichtbaarheid onder water is al een stuk beter. Bovendien hoeven ze niet veel te zwemmen, hebben ze een zuurstofmasker op en zullen ze bijna voortdurend bij de hand worden gehouden door één van de duikers. In de derde gang is even lucht om te ademen, waar ze ook gecheckt zullen worden door een dokter. Daarna volgt nog 1,5 kilometer klauteren en klimmen, om in het beste geval tot slot in de armen van mama en papa te vliegen.”

Vier jongens per dag

De reddingsoperatie start met de twee sterkste jongens, om zo stapsgewijs alle voetballers per twee te bevrijden, volgens Reymenants. “Zo gaan de duikers zes keer op en neer. Naar de groep toe gaan duurt ongeveer drie uur, terug zwemmen duurt een uur. Daarna worden de zuurstofflessen opnieuw gevuld en vertrekken de reddingswerkers opnieuw om de volgende jongens op te halen. We schatten ongeveer vier man per dag te kunnen terugbrengen, wat in het beste geval maximaal drie dagen duurt. Ondertussen hopen we dat de regen zo lang mogelijk uitblijft. Het is een race tegen de klok. Het zuurstofniveau in de grot blijft ook dalen. Als dit blijft gebeuren, kunnen de jongens zich slap beginnen voelen en buiten bewustzijn geraken. Maar we blijven positief,” benadrukt de duiker. “De condities worden er niet beter op, met de verwachte regenval. Maar we zijn nu al zo ver geraakt. De jongens zelf houden de moed er ook in. Ze beginnen al te fantaseren over wat ze willen eten als ze thuiskomen, en poseren ook steevast met een glimlach en een peace sign op alle foto’s. De reddingswerkers praten hen moed in door filmpjes van het thuisfront te tonen.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom kost deze fles wodka 9.000 euro

Daarom kost deze fles wodka 9.000 euro

https://images2.persgroep.net/rcs/2bWyY-oZ_XkmcIzMcSTUQymmq3E/diocontent/127467282/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Geen zorgen, ook wij kunnen ons geen fles wodka van 9.000 euro veroorloven. Maar we waren wel benieuwd naar hoe ze die torenhoge prijs in godsnaam verantwoorden. Een woordje uitleg.

De wodkafles in kwestie is een gelimiteerde editie van 1.000 Beluga Epicure by Lalique karaffen, een samenwerking tussen Beluga Noble Russian Vodka en de Franse kristal- en juwelenfabrikant Lalique.

Op de fles staat een naakte vrouw afgebeeld, omgeven door korenhalmen. Ambachtslui van de Lalique ateliers in de Elzas produceerden elke karaf met de hand. Eerst werd het kristal geblazen in een metalen vorm, vervolgens geslepen en gepolijst en uiteindelijk voorzien van een uniek gegraveerd serienummer op de bodem.

De kunstwerkjes werden gevuld met een unieke Beluga vodka die maar liefst 100 dagen rustte na de distillatie. Zoals alle Beluga vodka’s werd ook deze Epicure geproduceerd met het zuiverste water afkomstig van bronnen in Siberië.

Zoals hiervoor al gezegd, kost een fles 9.000 euro. Wie geld genoeg heeft, kan daarvoor online terecht. Voor een glas van de Beluga Epicure by Lalique kan je ook terecht in Bar Burbure in Antwerpen. Een vaste prijs voor een glas kunnen ze ons daar niet geven, maar omgerekend betaal je er voor een glas van 5 cl zo’n 643 euro, voor een shotjes van 3 cl zo’n 391 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
05-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom moet jij ’s nachts zo vaak opstaan om te plassen

Daarom moet jij ’s nachts zo vaak opstaan om te plassen

https://images4.persgroep.net/rcs/YjgbS86Z-cpQzCfaEGRhDW66Wws/diocontent/127396425/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Nocturia, ofwel: ’s nachts wakker worden en hoognodig moeten plassen. Verschillende vrouwen en mannen hebben er last van, maar enkele logische tips zorgen ervoor dat je vanaf nu - zonder volle blaas - weer volop kan genieten van je nachtrust.

1. Drink niet meer enkele uren voor je gaat slapen

Een uurtje voor je gaat slapen nog genieten van een glaasje water of een blikje cola? Niet doen! Je lichaam heeft minstens een uur nodig om alle vloeistoffen te verwerken en naar je blaas te sturen. Als je dus kort voor je gaat slapen toch nog wilt drinken, zal je nachtrust sowieso verstoord worden.

2. Vermijd koffie en alcohol

Cafeïne en alcohol irriteren je blaas en werken vochtafdrijvend, waardoor je vaker de neiging hebt om te gaan plassen. Bovendien zorgen beide dranken er ook voor dat je minder vast zal slapen. Cafeïne kan tot 12 uur in je lichaam blijven. Zelfs bij je middageten een kopje koffie drinken kan dus al schadelijk zijn voor je nachtrust. Ook alcohol verstoort je slaap, ondanks het feit dat de drank je moe en suf maakt. Dat je daardoor beter slaapt is -helaas- een illusie. De alcohol zal je snel in slaap laten vallen, maar je zal onrustiger slapen en uiteindelijk toch vermoeider zijn de dag nadien.

3. Leg je voeten omhoog

Vaak moeten plassen ’s nachts kan ook ontstaan door een vochtophoping in je onderste ledematen. Om dit te voorkomen kan je bijvoorbeeld compressiesokken dragen, of enkele kussens onder je benen en voeten leggen zodat die ’s nachts hoger liggen dan normaal. Op die manier kan je ’s nachts plassen verminderen.

4. Eet minder zout

Het klinkt misschien vreemd, maar zout verslechtert je slaapkwaliteit en zorgt er bovendien voor dat je regelmatig een plasdrang hebt ’s nachts. Onderzoek wees uit dat wie minder zout eet overdag, ’s nachts minder vaak wakker wordt om te plassen. Ook de algemene kwaliteit van je slaap verbetert erdoor, waardoor je je overdag frisser voelt (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Vokke’ is 60 en gaat naar zijn eerste festival. Gelukkig heeft hij dochter Linde Merckpoel mee

‘Vokke’ is 60 en gaat naar zijn eerste festival. Gelukkig heeft hij dochter Linde Merckpoel mee

https://images4.persgroep.net/rcs/k39a_Xuicife782sK1tzi3cmHDc/diocontent/127412811/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Special guest dit jaar op Rock Werchter: Mark Merckpoel. Hij is de ‘vokke’ van StuBru-spring-in’t-veld Linde Merckpoel en is op z’n zestigste nog nooit naar een festival geweest. En dus sloegen vader en dochter gisteren samen hun tent op. “Van mij mag hij zich bedrinken, als hij maar z’n gsm bij zich heeft.”

Haar vrolijke karakter heeft Linde Merckpoel van geen vreemden. Na een uur dartelde vader/‘vokke’ Mark Merckpoel gisteren al rond op camping ‘The Hive’ als was hij een habitué die ook op de 45ste editie van de rockhoogmis niet kon ontbreken. Dat is niet zo. Tot gisteren was vokke nog nooit op een festival geweest. Er is voor alles een eerste keer, dus deed dochter Linde hem voor z’n zestigste verjaardag een combiticket plus kampeerervaring cadeau. En wellicht ook five minutes of fame, want het olijke duo van vader met grappig brilletje en een uit de kluiten gewassen snor onder een strooien hoed en de roodharige zotte muts als dochter zal bekijks hebben de volgende dagen.

Festivalgangers die het spelletje ‘waar is vokke?’ willen spelen, hebben trouwens het meeste kans bij The Vaccines, Ben Howard en Queens of the Stone Age. Want vokke mag tussen al dat jeugdig geweld misschien wel een atypische festivalganger lijken, hij deelt wel hun muzieksmaak. “Ik luister veel naar Studio Brussel en naar Klara. Maar op een festival ben ik nog nooit geweest, nee. Ik moet zeggen: ik heb mijn ogen al de kost gegeven. Groot dat zo’n spel is, zeg! En dan heb ik alleen nog maar de camping gezien. In ’t begin dacht ik: ‘wat vraagt ons Lindeke mij nu?’ Maar nu het zover is, ben ik eigenlijk eens ‘curieus’ om te zien hoe dat jonge volkje zich uitleeft. Blijkbaar is dat wederzijds, want daarnet aan de toiletten begonnen er al een hoop jongedames in koor vokke op mij te roepen. Plezant, hé?”

Worstelen met de tent

De tent rechtop krijgen was wat minder aangenaam. Van: “My god. Ze staat toch recht? Ik was vergeten wat voor een irritante perfectionist gij waart, vokke.” Tot: “Ziet maar dat gij niet op uwe vinger klopt, Lindeke.” Badend in het zweet kregen pa en dochter hun nogal uit de kluiten gewassen ‘tentje’ in precies 46 minuten rechtgezet. Het moet gezegd dat ze stevig stond en niet de bomen in vloog zoals een aanpalend exemplaar. “Daarom alleen al is het goed dat vokke erbij is, want alleen had ik zo’n ding nooit omhoog gekregen”, geeft Linde toe. “Mijn broer Lander werkt op de Lokerse Feesten en ik ben al jaren voor Studio Brussel op Rock Werchter aan de slag, dus ik vond het eigenlijk gewoon de hoogste tijd dat ‘vokke’ ook eens kwam kijken. En als hij toch komt, dan meteen een ‘hardcore festivalervaring’ bij de échten, in zo’n warme tent. Hij snurkt tegen de sterren op, maar ik heb m’n oordopjes mee. Hopelijk de rest hier ook.”

Zwanworstjes als ontbijt

De festivalmaagd kreeg van z’n dochter maar één regel opgelegd: een fatsoenlijke broek dragen. “Vokke draagt gewoonlijk van die ultrakorte shortjes. Ik ook, maar ik ben een meisje. Voor op Werchter heb ik toch liever dat hij zich wat aan de zedige kniehoogte houdt. Voor de rest: geen regels. Hij mag zich bedrinken op de wei: ik zal wel een oogje in ’t zeil houden. En hij moet z’n gsm wel bij zich hebben voor wanneer ik ’m kwijt ben. In ruil zal ik vokke meenemen naar de backstage, waar hij de artiesten kan ontmoeten.”

Vokke Mark was jarenlang fotograaf in Eksaarde bij Lokeren, maar runt nu samen met zijn vrouw Lieve een B&B in de Franse Tarn-et-Garonne. Aan veel gastronomie hoeft hij zich de volgende dagen niet te verwachten. “Lindeke zegt dat ze zwanworsten als ontbijt heeft voorzien. Ach ja, dat zal ook wel smaken. Ik laat alles op mij afkomen. We gaan ons hier amuseren. Alleen voor de hitte moet ik opletten en dat ze mij hier niet te veel pinten voorzetten.” Wat als dochterlief straks opeens de man van haar leven tegen het lijf loopt? Moet vokke dan op hotel? “Als dat écht de man van mijn leven is dan zal hij wel begrijpen dat zo’n vader-dochtermoment te schoon is om te verstoren en dan mag hij mij gewoon maandag eens bellen.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcoholicus? Je haar verraadt je

Alcoholicus? Je haar verraadt je

https://images0.persgroep.net/rcs/TXA1Wc2iD4Ri2g17EbVkKipzLCM/diocontent/127444705/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Mensen die te veel alcohol drinken kunnen worden verraden door hun haar. Ze hebben namelijk twee stofjes in hun haar die mensen die niet drinken niet hebben. Dit blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Universiteit van Antwerpen.

In hun onderzoek vonden de wetenschappers twee stoffen die worden geproduceerd door het lichaam als alcohol wordt afgebroken. Deze worden opgeslagen in het haar. Volgens de wetenschappers is de diagnose van alcoholisme gemakkelijker te stellen omdat er geen bloed of urine nodig is. Het haar is makkelijker te verkrijgen, te transporteren en op te slaan dan lichaamsvocht. 

Veertig lokken haar zijn in het laboratorium onder de loep genomen. Het haar was afkomstig van mensen die werden behandeld voor alcoholmisbruik. Ze bleken hoge waarden van de stoffen ethylglucuronide and ethylsulfaat te bevatten. ETG wordt ook gebruikt om te meten hoeveel mensen hebben gedronken. Ethylsulfaat is een olieachtige, kleurloze vloeistof die reageert in contact met water. 

Indicator

De hoofdonderzoeker en auteur van het wetenschappelijke artikel in het vakblad Drug Testing & Analysis Delphine Cappelle stelt dat haar een potentiële indictator is voor alcoholgebruik. Er is volgens haar meer onderzoek nodig. Vorig jaar werd bekend dat een glas wijn per dag het risico op bepaalde vormen van huidkanker mogelijk vergroot.  (br.hln)


» Reageer (0)
04-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen gezoem meer: deze 9 tips verjagen vliegen

Geen gezoem meer: deze 9 tips verjagen vliegen

https://images1.persgroep.net/rcs/hzOZiUAJZdjIcX5hKTpXqABxLgQ/diocontent/127391155/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ze zijn minder gevaarlijk dan wespen, vallen je niet massaal aan zoals muggen, maar we zijn het er allemaal over eens dat ze minstens even irritant zijn: vliegen. Durf met dit weer maar eens een raam of deur openzetten en het is van dat, er zit er een of meerdere binnen. Dankzij deze tips raak je ervan af. 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind niets vervelender dan achter mijn computer zitten en welgeteld elke 10 seconden een vlieg van mijn scherm te moeten wegslaan. Om nog maar te zwijgen van wanneer ze op je bord sluipen tijdens een leuke barbecue op het terras. 

Vaak zijn de vervelende zoemende beestjes veel sneller dan wij en daarnaast ziet het er ook niet uit wanneer je als een gek de achtervolging inzet met een vliegenmepper op het werk. Dankzij deze tips verjaag je ze. 

1. Hygiëne

First things first: hygiëne. Het is een beetje een open deur intrappen, maar vliegen komen vooral af op etensrestjes en vuil. Probeer dus te allen tijden netjes te leven, vooral in de keuken dan. Laat geen etensresten rondslingeren, doe meteen de afwas, kuis de tafel af en leeg de vuilbakken regelmatig. 

2. Zakje water

Oké, eerlijk toegegeven, het ziet er niet uit. Maar het helpt écht. Vul een paar boterhamzakjes met water en hang ze op doorheen je huis. De schittering in het water zorgt ervoor dat vliegen wegblijven. 

3. Look 

Legendes beweren dat knoflook vooral vampieren zou verjagen, maar ook vliegen houden helemaal niet van het spul. Enkele teentjes of lookbolletjes door het huis verspreiden gaat er dan ook voor zorgen dat ze naar andere oorden trekken. Enorm veel vliegen in huis? Kook de look dan op tot een bouillon.  

4. Kruidnagel

Twee vliegen in een klap met deze! De geur van kruidnagel laat vliegen én muggen rechtsomkeer maken. Vul een kom met wat water en kruidnagel of steek het in een citroen en leg dat op een strategische plaats: aan een raam of deur. 

5. Lavendel

Als er een geur is die ons met een vingerknip aan het zuiden van Frankrijk doet denken, is het wel lavendel. En vliegen háten lavendel. In welke vorm dan ook, olie, kaarsen, boeketjes. 

6. Maïsmeel met honing

Een eigen val maken kan ook, met twee simpele ingrediënten. Doe wat honing bij maïsmeel en meng het in een potje. Vliegen komen af op de zoete geur, maar blijven plakken in het goedje. 

7. Basilicum

Opnieuw een lekker geurtje waar de irritante beestjes niet tegen kunnen. Zet een volledige plant in de keuken en laat hier en daar wat blaadjes liggen. 

8. Azijn

Witte azijn en vliegen is een combinatie die niet samengaat. Er zijn twee manieren om deze aanpak toe te passen. Je kookt de azijn en zet enkele kommetjes aan de ramen en deuren of je pakt het groter aan en wast je ramen met azijn. Wedden dat er geen vlieg meer te bespeuren zal zijn? 

9. Plakband

Niet zo vriendelijk, maar wel heel effectief. Een anti-vlieglint ophangen helpt heel goed om vliegen te vangen. Eens de vlieg vastplakt, zal ze er nooit meer afkomen. Daarnaast trekken vliegen elkaar aan dus zal een dode vlieg op het lint in een mum van tijd verschillende anderen aantrekken.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels bloementapijt nu al te bezichtigen, maar dan 25 keer zo klein

Brussels bloementapijt nu al te bezichtigen, maar dan 25 keer zo klein

https://images1.persgroep.net/rcs/v4PKo0BQp3mhFYQBUd789stuKwE/diocontent/127378612/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wie wil, kan nu al een kijkje gaan nemen naar het fameuze bloementapijt dat elke twee jaar wordt uitgerold op de Grote Markt in Brussel. Het gaat dan wel om een kleine versie in Mini-Europa. Op het echte bloementapijt is het nog wachten tot 16 augustus.

Van 16 tot 19 augustus wordt de Grote Markt naar tweejaarlijkse gewoonte bedekt met een laag bloemen, grassen en boomschors. Het bloementapijt meet zo’n 1.800 vierkante meter en staat dit jaar in het teken van Guanajuato, een Mexicaanse regio met een rijke bloementraditie.

In Mini-Europa is het bloementapijt echter al een maand te vroeg neergestreken. Het Brusselse miniatuurpark geeft nieuwsgierigen vanaf vandaag de kans een miniversie van het bloementapijt te bezichtigen op de ‘Grote’ Markt. De replica is nagemaakt op een schaal van 1/25, inclusief kleine bezoekertjes.

Het minibloementapijt zal nog twee jaar blijven liggen, tot het volgende ontwerp wordt bekendgemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Filip laat peperdure werken uitvoeren

Koning Filip laat peperdure werken uitvoeren

https://images3.persgroep.net/rcs/H-z8OFmtG3pDEHt_zL81bz4p9rU/diocontent/127320031/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Uit een lijst die royaltywatcher Thierry Debels kon inkijken, blijkt dat koning Filip (58) van de zomervakantie zal profiteren om zijn woonst - het kasteel van Laken  dus -grondig te laten restaureren. En ook het koninklijk paleis in Brussel, waar Filip zijn bureau heeft, wordt flink onder handen worden genomen. Vooral het interieur is daar blijkbaar aan renovatie toe. 

Goedkope brol

Volgens de royaltywatcher van Tv Familie is het niet zo vreemd dat er (nog eens) verbouwingswerken worden uitgevoerd in het kasteel en het paleis. ”Logisch eigenlijk”, zegt hij in het weekblad. “Dat zijn oude gebouwen. Die moeten bijna voortdurend opgeknapt worden. Je kan die prachtige panden bezwaarlijk laten verloederen, hé. Dat zou zonde zijn. Deze zomer zal het vooral om opfrissingswerken gaan. Maar wat mij opvalt zijn de peperdure materialen die gebruikt worden. Al kan je daar uiteraard over discussiëren. Want voor een koninklijk paleis, waar hoogwaardigheidsbekleders van over de hele wereld worden ontvangen, kan je moeilijk met goedkope brol werken.”

Sanitair in marmer

“Maar kijk, voor het koninklijk paleis laat Filip nu zelfs z’n meubelen op maat maken”, aldus Thierry Debels. “Terwijl het hele land besparingsregels krijgt opgelegd, wordt dáár duidelijk níet bespaard. Ook wordt in het paleis een nieuw bad geïnstalleerd. Niet in budgetvriendelijk en duurzaam acryl. Nee, het wordt een extra lange badkuip in geëmailleerd gietijzer. Een héél dure grap. Om de muren op te frissen werd een speciaal gemengde verf besteld. En wat dacht je van het carraramarmer, afkomstig uit de Apuaanse Alpen, dat voor het sanitair wordt gebruikt? Opnieuw van de allerbeste kwaliteit. Dat wordt dus een schitterende marmeren badkamer.”

Wie betaalt de factuur?

“De kosten worden trouwens niet geregeld via de Civiele Lijst. Dat zijn alle middelen ter beschikking worden gesteld van de koning om hem in staat te stellen zijn functie uit te oefenen”, aldus nog Debels. “Kijk, in theorie worden die kosten wél betaald door de Civiele Lijst, maar het gaat er niet helemaal koosjer aan toe... Voor de renovaties in het kasteel van Laken wordt nu ook een beroep gedaan op de kas van de Regie der Gebouwen, wat een overheidsinstelling is. En zo is het eveneens de belastingbetaler die mee opdraait voor al die kosten.”

Dat is straf

De vraag is ook: wie voert al die werken uit? ”Wel, da’s nooit één vaste firma”, weet royaltywatcher Debels. “Ze vragen altijd eerst verschillende voorstellen op en bekijken dan wie de opdrachten mag uitvoeren. Maar de kostprijs is niet van belang. Het enige dat telt is de kwaliteit. Het is dus zeker niet noodzakelijk de goedkoopste aannemer die in het paleis of kasteel aan de slag mag, hoor.”

“Het is trouwens straf dat de burger geen inzage krijgt in die uitgaven”, vindt de royaltywatcher. “Heel vreemd dat daar geen controle wordt op uitgevoerd... Enkel werken in het paleis en het officieel gedeelte van het kasteel van laken worden openbaar gemaakt. Als Filip en Mathilde hun slaapkamer een nieuw kleurtje willen geven, moeten ze dat niet aangeven, ook al hoeven ze dat niet zelf te betalen.”

Drie zwembaden

“Koningin Mathilde liet eens een privévertrek herschilderen voor meer dan 30.000 euro”, weet Thierry. “Ja, dat zijn altijd bedragen waar de gewone Belg steil achterover van valt. Filip en Mathilde zijn trouwens niet de enigen van de familie die kwistig omspringen met geld. Paola liet een privéparking aanleggen aan het kasteel Belvédère, waar zij en Albert wonen. Op kosten van de belastingbetaler, inderdaad. En het schoonst van al: die parking is daarna nog twee keer opnieuw aangelegd. Want de eerste keren was het niet goed genoeg voor Paola. Om nog maar te zwijgen van de drie zwembaden op het domein van het kasteel van Laken. Ook daar kan je je vragen bij stellen. Da’s bijna een zwembad voor ieder kind. En ’t kan nog straffer: Paola heeft ooit de vorm van één van die zwembaden laten aanpassen. Een ovaal zwembad vond ze niet oké. Het moest rechthoekig zijn.”"

Prins Laurent

Het is volgens Thierry Debels vooral koningin Mathilde die nieuwe werken aan het kasteel, de woonst van het koninklijke gezin dus, broodnodig vindt. Zij is opgegroeid in een kasteel in Losange waar, vreemd genoeg, geen fatsoenlijke vloer lag. “Die bestond uit houten paletten. Waarschijnlijk wil Mathilde dat nu compenseren met al die werken aan ‘haar’ kasteel. Prins Laurent daarentegen: als die zijn Villa Clementine wil opsmukken, moet hij dat uit eigen zak betalen. Je kan je wel inbeelden dat Laurent zich enorm ergert aan het feit dat zijn broer en schoonzus naar hartelust onderhoudsklussen kunnen laten uitvoeren zonder dat het hen een cent kost...” (br.hln)


» Reageer (0)
03-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strijken zonder strijkijzer: zo begin je eraan

Strijken zonder strijkijzer: zo begin je eraan

https://images3.persgroep.net/rcs/Xdgz3ssSwQ5j1wVv1VT6_OaAVeE/diocontent/127294591/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Als jij tot een van de vele gelukkigen behoort die een van de komende dagen op vakantie vertrekt, komt het volgende dilemma misschien bekend voor. Je boekte een vliegtuigticket naar de zon en voor je strijkijzer is geen plaats meer. Dan maar twee weken met gekreukte jurkjes rondlopen? Dat hoeft niet per se. Applausje voor deze manieren om te strijken, zonder strijkijzer. 

Rol je kleding op

Mogen er veel topjes en T-shirts mee op reis? Dan kan je in dit geval beter voorkomen dan genezen. De beste manier om kreuken te voorkomen is door je kleding op te rollen. Daarnaast bespaar je met deze aanpak ook nog eens super veel plaats in je koffer, win-win! 

Stijl je halskraag

Niet alleen je haren kunnen er beter uitzien als je er even met de stijltang doorgaat, je kan het toestel ook gebruiken om snel vouwen en kreukels uit je halskraag te halen. Opgepast: zorg wel dat je eerst alle restanten van haarproduct op de keramische platen hebt verwijderd - anders kan het weer linea recta richting wasmand - en hou rekening met de temperatuurstand (katoen: hoge temperatuur, zijde: lage stand).

Druk met een handdoek 

Je kan een warme en vochtige handdoek gebruiken om diepe en hardnekkige kreuken uit kleding te krijgen. Leg het kledingstuk op een vlakke ondergrond en duw met de handdoek de kreuken weg. Laat daarna het kledingstuk nog even drogen op een kapstok. 

Blaas je jurk droog

Wist je dat je plaatselijke kreukjes en vouwtjes in een mum van tijd kan wegwerken met hete lucht? Het enige dat je nodig hebt is je haardroger. Hou de haardroger wel op een paar centimeter afstand zodat je kledingstuk niet verbrandt.

Stoom kleren in de douche

Sluit alle ramen en deuren in de badkamer en hang je kleren aan de douchestang of net buiten de cabine. Doorloop vervolgens je gebruikelijke routine. Neem een douche, scheer je benen, scrub de zonnecrème van je huid.. En vijftien minuten later zien je kleren er weer als nieuw uit. 

Drogen met ijsblokjes

Het klinkt misschien gek, maar het werkt wel degelijk. Gooi een gekreukt T-shirt samen met wat ijsblokjes in de drooggkast en laat het een paar minuten drogen op een hoge warmtestand. Het ijs zal smelten en stoom worden waardoor je kleren weer naar buiten komen.

Stomen met een theepot

Deze methode werkt het beste voor kleine kreukjes. Laat water koken, en hou vervolgens de vouw boven de tuit van de theepot. De geconcentreerde stoom maakt je T-shirt in geen tijd weer kreukvrij. (br.hln)


» Reageer (0)
02-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze tips blijft je huisdier koel in de hitte

Met deze tips blijft je huisdier koel in de hitte

https://images2.persgroep.net/rcs/wt-O8f0Lt8W_dXhZoaEKkPwP_eU/diocontent/127091735/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Niet enkel mensen puffen in deze hitte, ook onze huisdieren zien af door de warmte. Anders dan hun baasjes, kunnen zij veel minder goed tegen de hoge temperaturen. Oververhitting kan gevaarlijk en soms zelfs dodelijk zijn. Maar met enkele eenvoudige tips loods je je huisdierzonder problemen door deze warme dagen.

Allereerst is het belangrijk om oververhitting te herkennen bij je huisdier. Als je dier heet aanvoelt, snel ademt, niet wil eten, rode slijmvliezen heeft en lusteloos lijkt, dan grijp je best in.

Water, water en water

De oplossing ligt voor de hand: koelte en water. Breng je dier naar een koele plek en zorg voor voldoende vers water om te drinken. Wanneer je je dieren wil verfrissen door hen nat te maken, doe dat dan niet met ijskoud water. Dit heeft net het tegenovergestelde effect: hun bloedvaten trekken samen om de lichaamswarmte te behouden.

Honden

Op hun voetzooltjes na hebben honden geen zweetklieren. Een hond kan dus enkel hijgen om zijn warmte kwijt te raken. Gelukkig zwemmen veel honden graag, dus is dat een perfecte manier om af te koelen. Zorg daarnaast ook voor voldoende schaduw en vers drinkwater.

Het lijkt evident, maar veel baasjes blijven de fout maken: laat je hond niet achter in je wagen! De temperatuur loopt er enorm snel op en zelfs een open raam of een schaduwplekje kunnen uitdroging niet voorkomen. Vermijd ook lange wandelingen in de volle hitte. Laat je hond liever ’s morgens of ’s avonds uit.

Insmeren?

Minder evident: let op dat je hond niet verbrandt. Honden met een dunne vacht kunnen namelijk ook verbranden, dus smeer dun behaarde plekken eventueel in met zonnecrème.

Katten

Katten zijn zelfstandiger dan honden en zoeken zelf de koelste plekjes op in of rond je huis. Zorg er toch voor dat ook zij zeker een koel plekje ter beschikking hebben en er voldoende drinkwater in de buurt is. Geef je kat ook de mogelijkheid om je koele huis binnen te kunnen.

Konijnen

Omdat konijnen normaal in een hol onder de grond leven, kunnen zij erg slecht tegen de warmte. Zorg er dan ook voor dat hun hok zeker niet in de volle zon staat. Je kan ook zelf koelelementen maken door plastic flessen voor driekwart te vullen met water en in de diepvries te leggen. Leg de fles daarna in het hok met een handdoek errond (zodat het konijn zich niet kan kwetsen). Een buitenhok kan je ook makkelijk koelen door er een nat wit laken over te leggen. Zorg zeker ook voor voldoende drinkwater.

Vogels

Zet een vogelkooi nooit in de volle zon, zeker als het zo warm is als vandaag. Als je vogel zich graag verfrist in het water, geef hem hier dan zeker de mogelijkheid voor door vers water te voorzien. Hou er ook rekening mee dat warmte opstijgt. Als je kooi dus in de lucht hangt, kan je overwegen om deze op de grond te zetten. (br.hln)


» Reageer (0)
01-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote brokken kaarsvet spoelen aan op Vlaamse stranden

Grote brokken kaarsvet spoelen aan op Vlaamse stranden

https://images0.persgroep.net/rcs/nZ8zcyNMZDmxsPsKxJlflCToJrI/diocontent/127085316/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Op verschillende stranden aan onze kust spoelden sinds vrijdagavond grote klonters paraffine, beter gekend als kaarsvet, aan. Voor wandelaars was het een zeer vreemd zicht. Vooral de stranden van Koksijde, Oostduinkerke en Nieuwpoort lagen bezaaid met grote brokken.

Door de hitte was het kaarsvet ook boterzacht. Wellicht viel de paraffine uit een container van een schip op zee en spoelde het met de golven aan. Eenmaal op het strand werd het door de warmte erg zacht. Omdat er niet meteen gevaar was voor mens en dier en omwille van de enorme drukte op het strand wachtte de brandweer van Koksijde tot gisterenavond om het goedje te beginnen ruimen.

In een mum van tijd verzamelden ze al 200 kilogram die ze in zakken deden. Ook de brandweer van Nieuwpoort kon snel 150 kilogram kaarsvet bij elkaar scheppen. Nog op tal van andere plaatsen spoelden kleinere brokken aan. Dat was onder meer het geval op de stranden van De Panne, Oostende tot Blankenberge. Zelfs de komende dagen kunnen her en der nog klonters aanspoelen. 

Wie klonters opmerkt wordt gevraagd contact op te nemen met de brandweer. Er zijn intussen stalen afgenomen van het kaarsvet om de herkomst te achterhalen. De Scheepvaartpolitie is een onderzoek gestart. (br.hln)


» Reageer (0)
30-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo geraak je af van die vervelende fruitvliegjes

Zo geraak je af van die vervelende fruitvliegjes

https://images1.persgroep.net/rcs/Vo-pGpfnsVCaV6tXu-gKwKX-XUs/diocontent/126940606/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De zomer is in het land en daar zijn ook die vervelende fruitvliegen weer. Ze leven meestal maar veertien dagen maar eens je ze in huis hebt, verspreiden ze zich razendsnel. Je kan er dus maar beter voor zorgen dat ze van bij de bron worden aangepakt. Maar hoe doe je dat?

Fruitvliegjes voorkomen is gemakkelijker dan fruitvliegen bestrijden. Een vrouwelijke fruitvlieg legt vierhonderd tot negenhonderd eitjes per keer, en dertig uur later zit je met een heuse plaag. Daarom hierbij een aantal tips om de fruitvlieg te bestrijden door ze simpelweg buiten je huis te houden…

Verpakking

Verpak fruit en groenten altijd in folie en bewaar ze bij voorkeur in de koelkast. Bedek fruit dat niet in de koelkast ligt met een netje of zet er een omgedraaid vergiet over

Afval

Gooi overrijp fruit niet binnen in de vuilnisbak weg, maar buiten in de vuilcontainer of op een composthoop. Maak je vuilnisbak in de keuken elke dag leeg want hij trekt beestjes aan

Hygiëne

Hou je aanrecht en eettafel proper en laat geen voedsel rondslingeren. Breng lege flessen onmiddellijk naar de glasbol. Een bodempje frisdrank is al genoeg om een hele kolonie fruitvliegen te voeden.

Laat een boeket bloemen niet te hard verwelken, ook dat trekt fruitvliegen aan

Ververs regelmatig de filter van je dampkap. Poets regelmatig de oven, microgolfoven, je fornuis en ook de vaatwasser. Achtergebleven etensresten zijn een feest voor fruitvliegen

Was je handdoeken zeer regelmatig: een vochtige theedoek is een broedplaats voor fruitvliegen

Wijnruit

Zet wijnruit naast je open raam of in de buurt van de fruitschaal. Wijnruit is een kruid dat een natuurlijk afweermiddel voor fruitvliegjes is.

Zelfgemaakte val

Heb je toch prijs, dan kan je proberen de diertjes te vangen. Hiervoor kan je een zelfgemaakte val maken. Zet iets zoets in een schaaltje, bijvoorbeeld de onderkant van een kapotgesneden plastic fles. Zet de hals er ondersteboven op. De vliegjes vinden wel de weg naar binnen maar niet meer hoe ze terug buiten geraken.

Ook een schaaltje waarover plastic folie is gespannen waarin je een gaatje prikt met een tandenstoker, werkt heel goed. In geen tijd vinden de vliegjes de weg naar binnen, maar terug weggeraken is bijna onmogelijk voor de diertjes.

Klinkt een zelfgemaakte val te moeilijk? Dan kan je ook op een schaaltje azijn met afwasmiddel mengen. De vliegjes zullen meteen verdrinken. (br.hln)


» Reageer (0)
29-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 tips om handdoeken zacht te maken en houden

5 tips om handdoeken zacht te maken en houden

https://images1.persgroep.net/rcs/qC8N3xR0amRNjWpc-Ph_e6Tn89k/diocontent/126784155/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Geen vervelender huishoudelijk kwaal dan handdoeken die zo ruw en hard zijn dat ze je hele lijf open schuren (bij wijze van spreken, hopelijk). Met deze vijf tips blijven ze wél zacht, en neen: extra wasverzachter gebruiken staat er niét bij. Integendeel zelfs.

Te beginnen bij het begin, waarom worden handdoeken eigenlijk hard? Water bevat bepaalde mineralen die aan de vezels blijven kleven, waardoor handdoeken op den duur zo ruw als schuurpapier worden. Dat kun je gelukkig enigszins tegengaan, of tenminste toch wat langer uitstellen. De gemiddelde houdbaarheidsdatum van handdoeken is zo’n twee à drie jaar. Als je een uitgebreid assortiment hebt en vaak afwisselt, kun je dit wat langer rekken. En met deze tips blijven ze wat langer zacht.

1. Koop handdoeken van goede kwaliteit

Misschien wat voor de hand liggend, maar handdoeken van goede kwaliteit gaan daadwerkelijk langer mee en blijven ook voor langere tijd zacht. Sowieso is het belangrijk dat ze volledig van katoen gemaakt zijn en dik genoeg zijn qua stof. Het ‘hotel-assortiment’ van Hema is een persoonlijke aanrader.

2. Gebruik niet te veel wasverzachter

Veel mensen hebben de neiging om massa’s wasverzachter te gebruiken om handdoeken zacht te houden, helaas werkt dat net averechts. De bestanddelen in wasverzachter zorgen ervoor dat er een laagje over de vezels van de stof komt te liggen, waardoor ze veel minder water kunnen opnemen. Op lange termijn zorgt dat er net voor dat je handdoeken sneller ruw worden. Wil je toch dat je handdoeken lekker geuren, dan opteer je beter voor een natuurlijke wasverzachter. Die koop je onder andere bij biosupermarkten.

3. Strijk niet

Ook strijken mag er in eerste instantie dan wel voor zorgen dat je handdoeken soepeler en zachter aanvoelen, de hete temperatuur beschadigt de vezels waardoor ze sneller verslijten.

4. Was ze in een sopje van citroensap, appelazijn en water

Handdoeken in een sopje van citroensap, appelazijn en water wassen voor je ze in de wasmachine stopt, zal ze super zacht maken. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de geur, die wast de wasmachine er helemaal uit.

5. Drogen!

Zoals geldt voor alle stoffen, droog je handdoeken beter niet te vaak in de droogkast. Ook dit beschadigt de vezels, waardoor je sneller nieuwe exemplaren zult moeten kopen. Toch moeten we eerlijk zijn, met een droger krijg je pas écht zachte handdoeken. Het is nu eenmaal niet anders. Droog ze daarom op een lage temperatuur en laat ze af en toe ook eens aan de lucht opdrogen. Idealiter in de buitenlucht, omdat de wind ervoor zorgt dat ze kunnen wapperen, waardoor ze zachter zullen aanvoelen.  (br.hln)


» Reageer (0)
27-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader Michael Jackson verliest op 89-jarige leeftijd strijd tegen kanker

Vader Michael Jackson verliest op 89-jarige leeftijd strijd tegen kanker

https://images0.persgroep.net/rcs/qNA_B0tdDrFdoiCHfHQCvCMVSQY/diocontent/126682513/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De vader van wijlen Michael Jackson, Joe Jackson, is op 89-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Hij was al geruime tijd ernstig ziek. Volgens de entertainmentsite TMZ was hij omringd door zijn vrouw Katherine (88), enkele kinderen en kleinkinderen.

De patriarch van de familie Jackson kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen. In 2015 kreeg hij tot drie keer toe aan hartaanval en een beroerte. Hij kreeg toen een pacemaker. Een jaar later belandde hij in een ziekenhuis met hoge koorts, maar krabbelde toch weer op. In juni werd Joe opnieuw opgenomen en werd de diagnose kanker gesteld. Het bleek om een agressieve vorm te gaan en snel werd duidelijk dat genezing niet meer mogelijk was. 

Joseph ‘Joe’ Jackson werd de afgelopen twee weken met de dag zwakker en zijn familie hield er rekening mee dat hij niet lang meer zou leven. “Het is nu wachten, het eind kan elk moment daar zijn”, liet een bron vandaag nog weten. Het was de bedoeling hij de laatste dagen van zijn leven thuis in Las Vegas zou doorbrengen. 

Joe zou zijn familie in zijn laatste dagen hebben verboden hem te bezoeken in het ziekenhuis, omdat hij niet wilde dat zij hem in zo’n fragiele staat zagen. Gelukkig voor zijn familie kwam daar via een gerechtelijke procedure toch verandering in.

The Jackson Five

Joe Jackson werd op 26 juli 1928 geboren in Fountain Hill (Arkansas). Hij was bokser en later kraanmachinist bij een staalfabriek voordat hij een muzikale richting insloeg. Vijf van de tien kinderen die hij en zijn vrouw Katherine Scruse kregen werden wereldberoemd als The Jackson Five. Vader Joe was hun manager. De groep bestond uit Jackie (67), Tito (64), Jermaine (63), Marlon (61) en Michael (1958-2009). De andere kinderen van Joseph en Katherine zijn Rebbie (68), La Toya (62), Brandon (overleed na zijn geboorte in 1957 na een dag), Randy (56) en Janet (52).

Het kwintet begon in 1963 als trio met de broers Jackie, Tito en Jermaine. In 1966 werd de band uitgebreid met Marlon en Michael. Het was de start van glanzende carrière die de familie Jackson wereldfaam opleverde. Eind jaren zeventig ontstonden er echter barstjes in het succesverhaal. Michael ontsloeg in 1979 zijn vader als manager omdat hij meer zeggenschap wilde over zijn eigen carrière. Zijn broers volgden enkele jaren later zijn voorbeeld.

IJzeren vuist

Op persoonlijk vlak zat het Joe Jackson ook steeds meer tegen. Hij ging vreemd en verwekte een buitenechtelijke dochter. Zijn vrouw Katherine vroeg twee keer de echtscheiding aan, maar omdat Joe hun huis niet wilde verlaten, zag ze er toch maar van af.

Joe was een strenge vader die regeerde met ijzeren vuist. Zijn kinderen La Toya en Michael vertelden in het openbaar over het lichamelijk geweld dat hun vader gebruikte. Ook zou hij zijn dochter Rebbie seksueel hebben misbruikt. Een grote tegenslag kreeg de familie in 2009 te verwerken toen the King of Pop, Michael Jackson, overleed. In zijn testament wees hij zijn moeder Katherine aan als voogd over zijn drie kinderen. Joe bleef met lege handen achter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen is het volle maan: hebben we dan écht meer seks en slapen we slechter?

Morgen is het volle maan: hebben we dan écht meer seks en slapen we slechter?

https://images1.persgroep.net/rcs/qcDj_vprsKrxHXAsFVTbB44WQ8s/diocontent/126676325/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Slecht geslapen vannacht of had je net plots meer zin in seks? Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de volle maan die morgen aan de hemel staat. Althans, dat wordt toch beweerd. Maar klopt het ook echt?

Al jaren vormt de maan een mysterieus verschijnsel en heeft de stand van het hemellichaam volgens sommigen een invloed op ons gedrag. Zo zouden we meer zin hebben in seks, slechter slapen en ons haar zou er zelfs sneller van groeien. Lang niet al deze theorieën zijn ook daadwerkelijk wetenschappelijk bewezen, we zochten uit welke volksmythes berusten op waarheid en welke klinkklare onzin zijn. 

Rare dromen en slechter slapen

Uit Brits onderzoek uit 2014 blijkt dat we in de week of de dagen van een volle maan meer kans hebben op rare of fantastische dromen. De vaststelling kwam er bij toeval, tijdens een studie naar hoe geluiden onze dromen beïnvloeden. 

De resultaten van dat onderzoek bouwen verder op een Zwitserse studie van het jaar daarvoor. Daarbij werd vastgesteld dat mensen minder snel in slaap vallen, ongeveer 20 minuten minder lang slapen en over het algemeen minder vast slapen bij volle maan.

Bij volle maan wordt de productie van het hormoon melatonine, dat ons slaperig maakt en gevoelig is aan licht, verstoord en professor Wiseman gelooft dat dit een invloed heeft op onze dromen. 

Meer seks

Dat mensen meer zin hebben in seks blijkt alvast niet te kloppen. Uit een onderzoek van verzekeraar Reaal blijkt dat mensen zelfs minder seks hebben. In een gewone nacht zei 7,51 procent van de ondervraagden seks gehad te hebben, met volle maan was dat 7,35 procent. Wel zijn mensen een stuk opener over hun seksleven, de dag na volle maan. Normaal gezien wil 8 procent niets zeggen over wat ze ’s nachts tussen de lakens beleefd hebben, de dag na volle maan was dat maar 4 procent.
Vrouwen bevallen sneller

Bevallen vrouwen sneller bij volle maan? Niet dus. Op dagen van volle maan worden er in Nederland gemiddeld 558 kinderen geboren, eentje meer dan het normale gemiddelde. Ook het aantal hondenbeten bleef hetzelfde. Mensen drinken ook niet meer alcohol tijdens volle maan en plotseling willen bellen is ook al zo’n volksmythe die niet klopt.
Onze haren groeien sneller en zijn sterker

Deze kapseltheorie is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen en toch zijn er heel wat mensen die heilig geloven dat de verschillende maanstanden invloed hebben op de groei van onze haren. De theorie is niet bewezen, maar de verklaring wordt gezocht in de wél wetenschappelijke uitleg dat de maan invloed heeft op zeeën en oceanen, en volgens biodynamische landbouwers ook op de groei van planten. Planten en zeeën bestaan grotendeels uit water, en aanhangers van deze haar-theorie trekken de parallel naar haarfollikels, die ook voornamelijk zijn samengesteld uit zuurstof en waterstof.
Aanhangers gaan ervan uit dat de krachten die haargroei bevorderen het sterkst aanwezig zijn in aanloop naar en tijdens volle maan.

Tijdens deze fase waarin de maan groter wordt, zal een bezoek aan de kapper ervoor zorgen dat je lokken daarna beter, sneller en steviger groeien. Ook het gebruik van maskers en conditioners is dan aan te raden, want jouw haren zouden tijdens die periode de werkzame stoffen uit de verzorgingsproducten beter opnemen. Met de sterke nadruk op “zouden” dus wel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tascha en Ian uit Belgium’s Got Talent uit elkaar

Tascha en Ian uit Belgium’s Got Talent uit elkaar

https://images1.persgroep.net/rcs/ZQGGA17a3roU0yh3MozjtMmzBVE/diocontent/124183041/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ian (20) en Tascha (19) verbluften heel Vlaanderen met hun acrobatische dans en wonnen zo eind mei de vijfde editie van ‘Belgium’s Got Talent’. Het bleek echter nefast voor de relatie van het koppeltje: Natascha Van Es, zoals ze voluit heet, veranderde op Facebook haar relatiestatus in ‘single’. De twee zijn dus uit elkaar.

De overwinning in ‘Belgium’s Got Talent’ leverde hen 50.000 euro op, maar zette de relatie van de twee ook onder druk. Dat meldde Natascha eerder al in een interview met Story. “We wilden allebei de acts perfect uitvoeren en ik heb gemerkt dat ik in stresssituaties bijzonder snel geïrriteerd raak. Ik begin dan meer te praten terwijl Ian steeds zwijgzamer wordt. We hebben meer dan eens discussies gehad.”

De loodzware examenperiode en de afstand tussen hun woonplaatsen - ze wonen op 100 km van elkaar - maakte het nog moeilijker. ”Tijdens het schooljaar zien we elkaar vooral in de weekends. Als we vrij zijn soms ook in de week, maar in de examenperiode is dat onmogelijk. We zien elkaar nu net iets te weinig, maar elkaar elke dag zien hoeft voor ons ook niet”, liet Ian optekenen. “Voor Belgium’s Got Talent ging het beter tussen ons, we waren toen meer op ons gemak. Maar ik ben er zeker van dat we elkaar zullen terugvinden eens de examens achter de rug zijn.” Dat blijkt dus echter niet het geval te zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verplicht ouderschapsplan na scheiding

Verplicht ouderschapsplan na scheiding

https://images3.persgroep.net/rcs/XODcbQkchsFxMIehg7JG6UDLWpw/diocontent/111667791/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

“Verplicht scheidende koppels met kinderen om een ouderschapsplan op te stellen.” Dat vragen de Gezinsbond, de kinderrechtencommissaris en tal van experts. “Zonder afspraken over de verzorging en opvoeding is het risico op blijvende schade bij de kinderen te groot.”

Na de zomer wordt scheiden gemakkelijker. Als je onderling een akkoord bereikt over de boedelscheiding, een verblijfsregeling voor de kinderen en het onderhoudsgeld, hoef je zelfs niet meer langs de rechtbank te passeren. Dat baart de Gezinsbond zorgen. “Nu al spreekt een kwart van de gescheiden ouders nooit meer over de kinderen.” Een verplicht ouderschapsplan moet daar verandering in brengen. In zo’n plan worden allerlei belangrijke afspraken vastgelegd, onder meer over de opvoeding, de schoolkeuze, de hobby’s van de kinderen, de rol van een nieuwe partner en praktische zaken zoals verjaardagsfeestjes of kappersbezoeken.

Evaluaties

In de eerste jaren na de breuk zou het ouderschapsplan om de zes maanden geëvalueerd moeten worden. Daarna kan het worden bijgestuurd op belangrijke momenten (zoals de overgang van het lager naar het secundair onderwijs) of bij onverwachte gebeurtenissen (zoals een ongeluk). Ook samenwonende ouders die uit elkaar gaan, zouden zo’n plan moeten opstellen, klinkt het nog.

Onderzoekers van de UAntwerpen en de hogescholen PXL en Odisee scharen zich achter het pleidooi, net als kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. “Want nu horen we bijna dagelijks hoe pijnlijk fout het kan lopen wanneer een conflict op de spits wordt gedreven en ouders niet meer aan hetzelfde zeel trekken in de opvoeding van hun kind.” (FVG) (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!