Inhoud blog
  • 1 Mei op voor het plan
  • makkelijker met een rollator
  • email via blog
  • hoerah de feestdagen zijn voorbij
  • Duizend stappen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    zonnig bericht uit Spanje

    11-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet vreemd
    Die manie om op hoge leeftijd nog steeds weerbardtige lokken te willen afknippen is natuurlijk best te verklaren uit de vroegere pijn die het kammen van mijnpijpekrullen veroorzaakte.

    11-11-2006 om 15:23 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat doe je daar
    De zee buldert,de felle zon zet alles in een stralend licht,mensen die hondjes uitlaten, mensen die door hondjes voortgetrokken worden mensjes die dat vervelend vinden, illegalen die horloge-en andere merkartikelen aan de man of vrouw trachten te slijten, moeders en vaders die kinderen in kinderwagens(buggy's?)langs de boulevard voortduwen,zo'n wagen als Yasmin voor haar brother wilde kopen.
    Grotere kinderen hollen naar de bulderende, schuimende zee,hollen langs de kust, vele min of meer ontklede mensen in ligstoelen,wat zou dit geheel een leuke legpuzzel plaat zijn,zelf zit ikop het balcon om mijn gewassen haren te laten drogen en als vanzelf gaan mijn gedachten uit naar vroeger,aan mijn moeders ongeruste vraag"Aukje wat doe je daar?",want als kinderen zo lang stil zijn,dan doen ze waarschiijnlijk iets wat niet mag.Ik wist best, dat ik ergens mee bezig was wat beslist niet mocht, ik had een schaar meegenomen naar mijn kamer op zolder om die akelige pijpekrullen die tot op mijn schouders hingen en altijd klitten fijn af te knippen,'s morgens als mijn moeder mijn haren ging kammen deed dat echt pijn.Voor haar doen kwam mijn moeder heel snel de twee trappen op,kwam mijn kamer binnen en begon te huilen.
    Ik schrok, was het dan zo erg wat ik gedaan had?Mijn vader kwam zijn kantoor op de eerste cerdieing uit,keek van de berg haren op de grond naar mij,schoot in de lach, nam me mee naar de grote spiegel in hun slaapkamer."Ik wil een jongenskop"riep ik,"kan ik mijn haren zelf kammen".De kapper knipte geen jongenskop, maar mijn haar wel fijn kort.Mijn moeder vond dat niets, die treurde nog om die mooie krullen die haar dochtertje zo maar afgeknipt had, mijn vader vond dat korte kopje leuk En als pappa het leuk vond, nou dan was er toch niets gebeurd om over te huilen. Het gekke is, dat ik nog steeds een manie heb om wispelturige krullen af te knippen,zelfs nu nog op zeer hoge leeftijd,als ik dat doe heb ik te laat Harry de kapper gebeld.

    11-11-2006 om 14:19 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet te geloven
    De enkele goede vriendinnen en familieleden die ik nog in Nederland heb zouden het inderdaad moeilijk te geloven vinden, dat ik van mijn balcon wegvluchtte voor de sterke zonnewarmte. De zee is niet kalm, hoewel er weinig wind is, rollen de golven met schuuimkoppen tegen de kust op.Het huisvuil wordt op dit moment opgehaald langs de boulevard, ook mijn zakje huisvuil hoort daarbij, want tussen 9 en 11 uur 's morgens komt de portier mijn meestal van 3 dagen opgespaard afval, bij mijn deur weghalen en naar buiten op de boulevard zetten voor de gemeentelijke ophaaldienst..Gisteravond weinig TV gekeken en midden in de stikdonkere nacht werd ik wakker door een melodietje, dat ik wel herkende,maar beslist niet meer wist waar en hoe. Dat melodietje bleef me maar vervelen, zodat ik ten einde raad opstond om een spelletje "free cells" te spelen, een kopje kamillen thee te drinken en een boek te pakken, Het boek dat Ayaan Hirsi Ali geschreven heeft, had ik al uitgelezen, moest even zoeken  naar een ander boek en plotsklaps wist ik waar ik dat melodietje en die mooie stem gehoord had, in een TV reclame voor Grolsch bier, die begint met een mooie en goede zangeres die onder piano begeleiding begint te zingen in een klein zaaltje met bierdrinkende mensen.Die reclame was al in geen tijden op de TV geweest , ik verwonderde me weer eens over de werking van onze hersencellen, waarom werd ik daar nu midden in de nacht voor wakker , misschien had ik erge dorst! Plotsklaps wist ik ook weer de titel van het liedje "open your eyes",dat doe ik beslist niet mopperde ik bij mezelf, ik wil ze juist gaan sluiten!.

    10-11-2006 om 12:20 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deze dag

    Deze dag begint met zonneschijn, wat een heerlijke verandering na al die regen-en wind dagen,want de wind is ook afgenomen, er waait nu een heerlijk briesje. Vanmorgen ben ik bezig geweest om te proberen wat versieringen op mijn blog aan te brengen, blogs van medebloggers hebben zulke leuke versieringen, foto's en dergelijke, dat ik mijn hulptroepen in de vorm van Harmen aansprak om eens uit te zoeken hoe dat kon. Nu staan mijn plaatjes niet in documenten, maar in "My pictures" en ik weet niet of "My pictures" wel op de harde schijf staan, ik kon nl. alleen maar browsen, toen ik extra's harde schijf aanklikte, via" My documents", zodat dit probleem voor later bewaard wordt, het is nu te mooi weer om me daarin te verdiepen, of om weer harmen ermee op te zadelen.

    09-11-2006 om 16:18 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamlendig

    Lamlendig na het veel te lange slapen voel ik me, er zullen vast wel kleine huishoudelijke taken zijn,die ik zou kunnen doen, ik denk al meteen "waarom ook eigenlijk",een uitdrukking die van mijn moederafkomstig is, toen zij een keer bij haar kleinkinderen oppaste, omdat mijn broer en zijn vrouw een paar dagen naar een congres waren.Froukje vond zo'n bezoek van mijn moeder heerlijk, alles ging dan zonder strakke leefregels,broer Frank waardeerde het opzij zetten van die regels minder, die wilde op vaste tijden eten en niet op de tijden dat het mijn moeder beter uitkwam, omdat ze zo nodig eerst uitgebreid met een zuster moest telefoneren, Frank wilde op tijd eten zodat hij zonder 'n hongerig gevoel aan zijn huiswerk kon beginnen.Mijn moeder had in haar leven beslist niets op met vaste tijden, wel met EEN etenstijd,vlak voor het naar bed gaan, dan werd er bij ons altijd in de keuken nog iets gegeten, ook dat vond Froukje heerlijk, dat geklets bij nog een boterham voor het slapen gaan, Frank vond het niets. Er werd wel gewandeld met mijn moeder, nou ja wandelen, mijn moeder was te ijdel om makkelijke,volgens haar lelijke schoenen te kopen en strompelde dan ook aan de arm van Froukje voort ,terwijl Frank de afstand door zijn vooruit-en weer terug hollen vele keren aflegde. Mijn moedser moet wel gemerkt hebben, dat zo'n ongeregeld leven niets voor Frank was,want op een avond zei ze "Vanaf morgen gaan we weer op tijd naar bed en er wordt ook op de normale etenstijden gegeten" om daarop meteen de tekst uit te spreken:"Och, waarom ook eigenlijk".

    08-11-2006 om 13:22 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My brother

    Enkele dagen geleden schreef ik iets over Wet identificatie zorginstelling(WID) bij in ieder geval de postbank. Omdat ik van de ABN/AMRO daar helemaal geen bericht over had gekregen heeft Maarten gisteren eens verder geinformeerd en nu blijkt, dat er nog niet verder nagedacht is over nederlanders in het buitenland die helemaal niet meer naar Nederland gaan. Nu is identificatie bij Abn/Amro geen punt, omdat er een ABN kantoor in Marbella is en bij de postbank wordt nu verder nagedacht over het probleem en dat nadenken kan wel een jaartje duren.Het is hier nu uitgesproken slecht weer,vannacht werd ik wakker door kletterende regen , de dageraad bracht geen zonlicht, het is voor de zoveelste achtereenvolgende dag grijs, grijs en nog eens grijs, bovendien begint het ook nog te onweren.Ik moet er wel uit,brood halen.Mijn kleindochter Yasmin is helemaal idolaat van het idee,dat ze gauw 'n broertje krijgt."Abuela", zei ze . ik wil graag een kinderwagen kopen voor my brother, ze spreekt vloeiend spaans en engels . Ik heb haar verteld, dat ik dacht, dat mammie alles wat nog direkt nodig zou zijn voor haar brother, liever zelf zou willen uitzoeken en niet aan ons beiden zou toevertrouwen. Schoondochter Paola zorgt er heel goed voor, dat Yasmin niet jaloers zal worden als ze straks veel tijd met de baby bezig zal zijn.Zij betrekt Yasmin helemaal bij haar huidige toestand, legt veel uit.

    07-11-2006 om 11:25 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spreuk

    Je hebt iemand nodig
    stil en oprecht
    die als het er op aan komt
    voor je bidt en voor je vecht
    pas als je iemand hebt
    die met je lacht
    en met je grient
    dan pas kun je zeggen
    'k heb een vriend

    :

    06-11-2006 om 12:01 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!