* HEERELIJK HERFSTRECEPT.

Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
250 gr paddestoelen naar keuze, in stukjes
75 gr gruyere kaas, geraspt
1 eetl paneermeel
3 bosuitjes
1 theel tijm
3 eieren
150 ml slagroom
Handje rucola
Boter om in te vetten
1 eetl olijfolie
peper en zout
Benodigdheden
Quichevorm
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de champignons 5 min op middelhoog vuur. Voeg de paddestoelen toe en bak nog een paar minuten totdat ze wat zijn geslonken en het vocht grotendeels verdwenenen is.

Hak de bosui in ringetjes en bak nog een minuutje mee met de paddestoelen en champignons. Breng op smaak met tijm en een snuf peperen zout. Vet de quichevorm in met boter. Bekleed de vorm met de velletjes deeg en maak de naden goed aan elkaar vast.
Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestooi met paneermeel. Laat het paddestoelenmengsel uitlekken op een keukenpapiertje en doe daarna in de quichevorm. Klop de eieren, slagroom en kaas door elkaar. Giet het mengsel over de paddestoelen en verdeel alles mooi. Zet de quiche ongeveer 35 min in de oven. Controleer of hij goed gaar is. Serveer met een handje rucola in het midden.
EET SAMAKELIJK!
|