*
HIER WEER EEN HEERLIJK WINTERRECEPT
- 1 kg aardappelen,iets kruimig geschild
- 1 rookworst(350gr)
- 125 gr magere speklapjes(duobakje 350 g)
- 2 uien,fijngesneden
- 200 ml melk
- 1 pakje boursin knofllok en kruiden(150 gr)
- 1 zak andijvie gesneden(400 gr)
- 1 zakje walnoten (55 gr)
snijd de aardappelen in stukken en kook ze met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
bak de spekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur goudbruin en krokant,neem de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven spekvet de ui goudbruin.
verwarm de melk.giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn,meng er de melk,boursin,spekjes,ui en andijvie door.
warm al roerend goed door.bestrooi de stamppot met de walnoten en serveer met de rookworst.
EET SMAKELIJK!
|