IJslandse vulkaan wordt hot restaurant
.
De actieve IJslandse vulkaan Fimmvörduhals die al weken
nieuwsgierigen lokt vanuit de hele wereld, is nu ook het decor geworden
van een uniek restaurant. De befaamde kok Fridgeir Eiriksson gebruikt de
hete lava als oven om de heerlijkste gerechten klaar te maken. De
setting waarin gegeten kan worden, is onvergetelijk.
Het is de eerste maal dat iemand het gepresteerd heeft om te koken aan
de voet van een krater. Twee klanten van het gerenommeerde restaurant
van het Holt hotel in Reykjavik hebben alvast 735 euro betaald om het
diner van hun leven mee te maken. Een helikopter brengt de gasten naar
de speciale locatie en de rode loper is uitgerold. Er wordt duidelijk
niets aan het toeval overgelaten in het 'kraterrestaurant'.
Niets
is onmogelijk De chef-kok tovert samen met drie collega's
een exquis menu op tafel waarin kreeft en zeeduivel een hoofdrol spelen.
"Mijn filisofie is dat eigenlijk niets onmogelijk is. Ik ben bereid om
alles eens te proberen", verklaart chef-kok Fridgeir Eiriksson zich
nader. Zoveel is duidelijk!(hlnsydney/kve)
|