Foto
Inhoud blog
  • 77 Roetskalender
  • 76 Servaes Bert
  • 75 Engel Rafaël
  • 74 Reactie
  • 73 Godsdienstonderricht
    Zoeken in blog

    Herman Boon pr.
    '... aan hen die hem ontmoetten'
    17-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bouw Chiroheem 7
    Ik herinner mij nog dat wij een paar maanden na de bouw van het Chiroheem de kleine Jan De Knop hebben begraven. Jan, de zoon van Jeanne en Miel. Hij was lang ziek. Het was toen dat we met bijna 150 jongens waren, we zouden het 150ste lid vieren. Jan was al heel de winter zwaar ziek thuis en in het ziekenhuis. In februari 1960 hebben we Jan thuis het heilig Vormsel gegeven en ik heb hem gezalfd met alle Chiroleiders erbij. We gaven hem een Chiro - uniform cadeau op het feest van Kristus koning.. Het bruine hemd van de kameraadschap, de riem van de kranigheid en de gele das van de trouw, waar heel ons Chiroleven op gebouwd was. Jan is toen de 150ste Chirojongen geworden. Ik herinner me die tijd nog zo goed. Dat is nu 20 jaar geleden (ondertussen 46 jaar) en nu mijmer ik daar even over. Er zijn dank zij dat heem zoveel mooie dingen gebeurd.
    Ik dacht altijd, binnen 20 jaar mogen ze dat heem gerust afbreken en mogen ze wat anders doen.
    Maar dan denk ik terug aan het schilderij, dat heel mooie werk van Jan Beekman in het leidersheem. Het vertelt over d” mens zonder gezicht, een naamloze, onpersoonlijke mens, die meer en meer een gezicht krijgt, mens wordt, een persoon in de gemeenschap, niet zomaar verdwenen in de massa. Volop mens worden, volop persoon, persoonlijk bemind door God. Elke mens bemind door God : dat wou deze muurschildering vertellen. Ik was dan ook geschrokken, toen ik een tijdje geleden in de krant las van de brand in het heem en de beschadiging van die muurschildering.
    In dat leidersheem stond ook een TV – toestel. Daar is toen over gepraat geweest : zo’n mooie TV, met radio en pick – up in een Chiroheem ? Maar wij konden samen naar programma’s kijken. Er was de bibliotheek, er waren boeken, fonoplaten. Maar in de vastentijd hing er een briefje op de TV : “Geen TV in de vasten.”
    Ik denk terug na, nu na 20 jaar. Ik denk terug aan al die mannen die er thuis zijn geweest, al die lange of korte zondagavonden. Het was soms zo dat de ouders zeiden : “Pak je bed mee naar het Chiroheem!” Weet je, je kon er zelfs een stortbad nemen.

    17-02-2006 om 10:31 geschreven door Jef De Cuyper


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bouw Chiroheem 6
    We wilden dat jonge mensen smaak kregen. Ik was nadien dan ook zo blij, als ik op de kamer van één van hen kwam en zag dat er iets veranderd was door het leven in het Chiroheem. Ik wou dat jonge mensen smaak kregen voor mooie dingen. Ik ben enig mooie stukken gaan kopen voor het Chiroheem. Kleine mannen brachten me er soms hun spaargeld voor. Ik denk aan het kruis van Jos Marchal, Foto aan het Lieve Vrouwbeeld uit Nederland in het heem van de burchtknapen (?). In het lokaal van de Knapen hing een keramiek kruis van de Vlaamse kunstenaars Luc en Jan Van de Weghe. In het kerelsheem hing het kruisbeeld van De Pelsmaeker (?). Ik weet niet of het nog allemaal bestaat. Mijn vriend de dichter Kamiel Van Cauwenbergh schilderde in het Kerelsheem een Lieve Vrouw op glas en bij de Aspiranten “Het Laatste Avondmaal” op de witte muur .
    Zwart op wit als een beeld, opdat ook wij als broers en zusters van diezelfde Vader aan één tafel zouden aanzitten. Meester Willem Rosiers schilderde een siertekst op de muur : de chirobelijdenis met een fakkel erbij.
    Buiten op de muur stond de tekening van mijn vriend Jezuïet Luc Craeye. Die tekening van de verrezen heer Jezus was in Hoogland verschenen. Het was Willem Rosiers die het hertekende samen met Jean Van den Broeck uit Asse. De smid Karel Meert uit Asse die ik kende van de Sint Elooigezellen heeft het dan gesmeed.
    Ik wilde dat het tehuis en de versiering zelf zouden opvoeden door hun schoonheid. Langs hun zintuigen moesten onze jonge mensen schone mensen worden. Langs schoonheid en goedheid jonge mensen brengen tot een leven, tot een werkelijke ontmoeting met God en de mensen. Een schone Chirogroep in een schoon heem! Schoon leren leven met en voor elkaar, met in het hart zo’n levend, branden evangelie! Daar droomden wij van!

    17-02-2006 om 10:29 geschreven door Jef De Cuyper


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bouw Chiroheem 8
    We groeiden naar een familie : de Chirofamilie. Wat is het geweest, wat is het geworden op 20 jaar ?
    Dat is de vraag die jullie zich wel stellen, we ons moeten stellen. Is het allemaal de moeite waard geweest? Was het de moeite waard, al die edelmoedigheid die er is in gestoken. Al dat werk van al die Chirogeneraties van toen en nu ? Allemaal even edelmoedig, met telkens een andere stijl in een andere tijd. En dat is goed! Vooruit. Vooruit naar morgen!
    Christen zijn dat is altijd vooruit, dat is altijd nieuw worden. Dat is geschiedenis maken, naar de toekomst toe. Een toekomst die God zal voltooien.
    Is dat Chiroheem de moeite waard geweest ? Is het de moeite waard geweest dat we het gebouwd hebben ? Is het de moeite waard, al wat er gebeurd is ? Chiro 20 jaar en veel langer sinds 1945 ?  Is het de moeite waard ? Volgend jaar 35 jaar Chiro in Meise (nu in 2006 : 60 jaar), dat moet je maar eens gaan vieren!
    Maar ik zeg : ja, het is allemaal de moeite waard geweest! Daar moeten wij eens ernstig over bezinnen en praten terug naar de bron! Is deze Chiro alleen maar een speelgemeenschap ?  Ik durf het nog zuiver zeggen, omdat het vertrekt vanuit onze Chirobelijdenis : “Ik ben een Vlaamse jonge Kristen …”.
    Chiro is een vormingsschool, een vormingshuis voor volwassen Kristenen die vandaag en morgen mee bouwen aan een frisse, dynamische kerk, aan een nieuwe wereld van rechtvaardigheid, van menselijkheid, waar alle mensen kinderen zijn van God en waar God zijn rijk zal brengen.
    Is dit Chiro geweest ? Leeft dit in in het Chiroheem , 20 jaar lang (nu 46 jaar lang).
    Ik ben in ieder geval blij dat ik het toen heb mogen doen. Ik dank u allen, ook hen die al in de hemel zijn : ik denk aan mijnheer Vindevogel en Thomas. Ik denk aan Francis, ginder ver in Brazilië en aan nog zoveel anderen. Dank u, dank u dat ik het mocht mee doen. Ik denk vandaag heel bijzonder aan jullie, vandaag in Israël. Ik denk aan jullie, ik draag jullie in mijn hart! Doe voort, doe voort Chiro! Doe voort heel Meise!

    Herman Boon pr. , 22.4.1979

    17-02-2006 om 10:28 geschreven door Jef De Cuyper


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bouw Chiroheem 2
    Ik ging naar mijn vriend Jos Beeken in Mechelen en naar mijn broer architect.  Er was overleg met de leiders en de ouders. Jos Beeken tekende het ontwerp voor een huis, een thuis voor onze Chiro en die goede meester en vriend Rosiers, vader van Rik, tekende het na en maakte er zelfs een maquette van. Maandenlang stond die maquette achteraan in de kerk. De mensen konden er hun bijdrage leggen voor de bouw van ons heem. Jef Van Humbeeck, die nu al overleden is was aannemer en hij heeft mij enorm geholpen. Dat deed ook architect Van den Steen, als raadgever en met praktische en financiële steun. Het was toen ongeveer 1958, het jaar van de wereldexpo. De KWB speelde die winter toneel met regisseur Jef Wellens : “De top reikt hoger”. Dat was het, wat we wilden : hoger met de Chiro, hoger met heel de parochie.
    Maart 1958 hebben we dan de oprit gegraven zodat de vrachtwagens binnen konden. En die lente, terwijl de wereldtentoonstelling vlak bij ons doorging, zijn we begonnen met zelf slakstenen te persen. We hadden van Jef Van Humbeeck een persmachine en een betonmolen gekregen. En er werd geperst door leiders en leidsters en ouders en zelfs door de kleine mannen die toen nog burchtknapen waren. Er kwam een kraan voor de grondwerken, bezorgd door dokter Emmerechts en later kwam de bulldozer van de brouwerij van de familie De Smedt. Het was allemaal gratis! Dat kon voor het Chiroheem, dat was een manier van helpen! Wat ben ik daar dankbaar voor gebleven! Die fantastische Paasvakantie van 1958 hebben we samen 2000 slakstenen en betonstenen geperst voor de binnenmuren van het heem. We lieten ze drogen in de zon. In juni kwamen de vaders helpen om de funderingen te graven. Ik herinner me de moeders, die eten, bier en koffie brachten. Eind juni hebben we de eerste steen gelegd van het Onze Lieve Vrouwkapelletje. Dat moest er direct komen. Bij Maria, de moeder van de Chiro, de burchtgravinne van de Chiro, zijn we elke avond na de vergadering even gaan bidden en sluiten.
    Foto
    En op de hoek van het heem hebben we een O.L.V.-medaille van Fatima in gemetst. We geloofden dat Maria bij ons zou zijn, bij de vorming van jonge mensen. Pastoor Brams heeft het kapelletje dan ingewijd.

    17-02-2006 om 10:27 geschreven door Jef De Cuyper


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bouw Chiroheem 5
    De roofing, dat is ook nog een hele historie geweest. Familie van mij, uit Antwerpen zou ervoor zorgen, maar plots stierf die man. Toch heeft die firma gezorgd voor de vele roofing op het dak. Rond 6 september waren wij klaar en een week later zou monseigneur Schoenmaeckers het heem dan komen inwijden. Het werd 13 september 1959. Het heem werd ingehuldigd.
    Zoals altijd kwamen we ’s morgens samen voor de Eucharistieviering. Ik heb toen van de Chiroleiders en –leidsters een heel mooi kazuivel gekregen. De bivakmoeders Olbrechts en moeder De Ridder hadden het genaaid. Ook mevrouw Sannen hielp mee. Ik had het ontwerp getekend. Nadien hebben ze in Leuven voor het seminarie naar die kazuivel gevraagd. Nu zie ik die kazuivel daar nog terug.
    Ons heem stond er en het was mooi.
    Het staat er nu al 20 jaar . We hadden de bedoeling er een echt huis van te maken, een huis in de parochie, een huis van de gemeenschap rond de verrezen Christus, voor de Chiro, van de chiro, die vormingsschool voor jong volwassenen.
    Ik lees die eerste zin van onze Chirobelijdenis :
    Foto
    Dat is Chiro : daaraan werken, zowel bij meisjes als bij jongens met die prachtige ploeg. Jonge mensen die werken aan een jonge Kerk. En hopen op priesters, religieuze missionarissen voor morgen. In de Chiro, het parochiaal jeugdhuis zouden jonge mensen gevormd worden, klaar voor het grote leven. Dat was de opdracht : mensen vormen, ruimte geven en schoonheid, ook architecturale schoonheid in alles wat in het heem stond en hing. Het heem moest daarom mooi zijn. Niet luxueus, maar mooi. En het was mooi : men schreef in de kranten : “het schoonste heem van het land”. We hebben hier nationale bijeenkomsten gehoudenvoor de Chiroleiding en vormingsdagen. Iedereen kwam naar het heem kijken. “Het grootste heem van het land”, zei men. Dan zei ik : “Het is voor de beste mensen van het land!”.

    17-02-2006 om 10:22 geschreven door Jef De Cuyper


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bouw Chiroheem 3
    Terwijl er uit  heel de wereld mensen kwamen kijken naar het Atomium, werd er beton gegoten tot laat in de avond. Als er begonnen was, moest er soms hard doorgewerkt worden. Ik weet nog hoe we al die schuine palen hebben gegoten ’s nachts, met zaklampen als het te donker werd. Want het moest vooruit. Al ging het soms eens tegen. Ik zie het nog gebeuren. Ik herinner me de angst, begin september. De binnenmuren van het gelijkvloers voor het heem stonden er. Oscar en zijn vrienden waren zand aan het scheppen over de muren die gedroogd waren. Ik stond te praten met twee novicen van Grimbergen, die zich kwamen aanbieden om te helpen. De mannen kwamen naar me toe. Op dat moment is een muur met een plof neergestuikt. Waren ze blijven staan, dan hadden we doden of zwaar gekwetsten gehad.
    Ons eerste bivak was een geweldig bivak in Lommel. Ja, ik herinner me nog velen : bivakleider Paul Van Gompel, leider Willy Nica, Jos Teck, Leo Luypaert, Jan Moreau, Jan Wellens, Julien Van Dievoet,. Van Campenhout, Erik en Hugo Ooms, Remi Segers, Marxcel Van Laeken, Frans Heyvaert,Jan Bogaerts, Jef De Cuyper,Paul Van de Velde, Roger Cooreman, Oskar Wellens, Nick Siddré, Raf Meyskens en Rik Rosiers die samen de Chiro in Eversem zijn begonnen, . Ik herinner me Jef Van Gompel, Jos Van Humbeeck, Jan De Ridder, Dirk Olbrechts, Livien Thoelen, André en Jan Keymolen, Daniël Heyvaert, Marcel Cooreman, Jan Dobbé, Hubert Leemans, Frans De Weerdt, toen ook al leider Frans De Cuyper, Marc Depuydt, René Thomas. Ik zie terug vader Thoelen en Vindevogel, Becq en Peeters, enz. Jan Piet De Cuyper, de Van Schels, Johan en Corneel, de familie De Ridder en de familie Claes enz.
    ‘k Ga geen namen meer noemen, want ik vergeet er. Maar ik draag ze allen in mijn hart. Ik wil niemand vergeten!

    17-02-2006 om 10:10 geschreven door Jef De Cuyper


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bouw Chiroheem 4
    Wat denk ik nu allemaal van 20 jaar Chiroheem!
    Toen we terug kwamen van het bivak in Lommel heeft Guillaume Van den Block het houten dak opgelegd. Wat heeft ook die mij geholpen. Dan werden de ramen geplaatst en nadien werden de rioleringen gegraven.
    Het werd Kristus Koning : feest in de Chiro! In oktober hebben we “Tarcitius in Moskou” gespeeld met André en Jan Keymolen als grote vedetten, samen met Rik Rosiers, de commisaris en vele anderen.
    De winter ging voorbij. Het werd april 1959. De wereldtentoonstelling werd terug afgebroken. Vijf zware vrachtwagens brachten het steengruis ervan naar Meise, om te storten achter het kerkhof aan Dansette. De chauffeurs zaten in café Triomf een pint te pakken. Daar zijn we gaan vragen om het steengruis af te kappen waar nu het speelplein ligt, naast het Chiroheem, want dat lag te laag en we wisten niet hoe het moest verhoogd worden. Het is me wat geweest. De eerste vrachtwagen reed al vast, de tweede die kwam om hem eruit te trekken kantelde om. De baas moest er dan wel bijkomen. Mens toch! Dat was een moeilijke zaak. Maar het is waar : de grondvesten naast het Chiroheem bestaan uit het puin van het Congopaleis van de Expo.
    Dan kwamen de aansluitingen voor water, elektriciteit en gas. Dan moesten de muren worden geplakt. Dat gebeurde allemaal van mei tot augustus. Maar dan gebeurde het grootste offensief : augustus – september. Iedereen is komen helpen en er waren er zovelen die geld toestaken. Mensen gaven soms een groot briefje. Ik denk terug aan Michel Van der Veken, de beenhouwer en zo. Er waren de omhalingen, de kerkfeesten die georganiseerd werden in de zalen van Meise. De fanfares deden mee en Bobbejaan Schoeppe ook. Toni Corsari kwam. Hilde Van Praet deed mee en Leo Van Cauwenbergen. Het waren feesten voor het Chiroheem. Ook VKAJ en KAJ met de gebroeders De Smedt, ook zij deden mee voor de Chiro.

    17-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper


    >> Reageer (0)
    13-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Geschiedenis van de bouw van het Chiroheem

    I Deze tekst werd uitgeschreven op grond van een geluidscassette die Herman Boon pr. insprak naar aanleiding van 20 jaar Chiroheem Meise op 22.4.1979.

    “Zie de Chirojeugd is hier”. Zo klonk het in ons Chirolied. Dat is nu 20 jaar geleden. Ik vergeet het nooit. Het jaar 1959 was ook een jaar om nooit te vergeten. Op 1 mei vierden wij samen voor het eerst Eucharistie in Eversem. Het was een schone dag, dank zij de families Jacobs en Borms en al die andere vrienden daar. Wat ben ik blij en gelukkig, als ik hoor wat jullie daar nu allemaal doen, als ik hoor hoe dat nu leeft. Formidabel!

    En in de herfst van het jaar 1959, op 13 september hebben we samen ons Chiroheem in de Krogstraat geopend en monseigneur Schoenmaekers heeft het ingewijd.

    Eigenlijk deden alle leiders en leidsters van toen dat al op de vooravond, die zaterdagavond op 12 september, samen met alle verantwoordelijken van alle mogelijke organisaties.

    Dezelfde dag dat het heem werd geopend, was het pas rond de middag, dat de tafels en de stoelen werden afgeladen, uit de vrachtwagens van vriend Jan Vits van Tubax, die toen op de Kapellelaan woonde en zijn fabriek had in Vilvoorde. Wat was dat een mooie avond : een eerste keer samen zitten in het heem en samen gelukkig zijn!

    Dat we dat samen hebben mogen doen, dat er ruimte was voor de Chiro, dat er ruimte was om meer dan ooit Chiro te zijn en te worden voor de parochie. Maar Chiro was er toen al lang. Het was mijn voorganger priester Verstraeten die onmiddellijk na de tweede wereldoorlog in 1945 met de Chiro gestart is. “Chiro Meise, Sint – Martinus” stond er in de rand van de banier. Wat was dat toen een stevige groep!

    Die eerste zondag dat ik celebreerde in Meise, in september 1957 was Frans Keppens mijn misdienaar. Hij die Chiroleider was, samen met de broers Krokaert Alfons, Laurent, Bert en Louis. Dat waren allen grote mensen! En ik die daar kwam, recht uit het seminarie, als jong priester, ik kreeg zo maar, heel de Chiro cadeau.

    Het is lang geleden : het was in de herfst van 1957, naar de kermisdagen toe dat ik in Meise aankwam. Ik vond er een prachtige groep onder leiding van Emile Van der Veken. Hij was Frans Keppens opgevolgd Ik weet het nog, dat de jongens huisden in een groot huis dat afgestaan werd door mevrouw Van Gijsel. Het stond waar nu de zijbaan is van de A12, om van Meise naar Strombeek te rijden, aan het domein Drijtoren. Daar waren toen de Chirolokalen. In december verwittigde Jaak Peeters vanuit Brussel dat het huis zou afgebroken worden om de A12 aan te leggen. Dan zijn we begonnen! Als we het huis zelf afbraken, was het materiaal voor ons. Maar dan moest het snel gaan. Zo zijn we opzoek gegaan, samen met pastoor Brams.

    In de Krogstraat lag grond van de kerkfabriek, 25 are. En daarop stond een lemen huisje van Jan de mandenmaker en klokkenluider, van de familie Leemans. Het was een mooi lemen huisje. De verantwoordelijken van Bokrijk zijn ernaar komen kijken, om het over te brengen, maar er was al zo’n specimen. De familie Stallaert en de melkboer hadden op die grond toen nog een stukje veld en we moesten afspraken maken.

    Het huis aan de zijbaan van de A12 werd afgebroken. Ik zie nog altijd Frans Heyvaert en Marcel met paard en kar van thuis en al die andere leiders die daaraan gewerkt hebben. Ramen en deuren werden er voorzichtig uitgehaald. En dan zie ik nog die eerste rit om een eerste vracht bakstenen en planken neer te leggen daar waar we ons heem zouden bouwen. Er was geen geld, alleen een grote droom en het vertrouwen van de mensen. Ik vond dat geweldig. Het zou wel gaan. In het Bokrijkhuisje hebben we nog vergaderd met de aspiranten en kerels. Dat was reuze gezellig bij de olielamp. We dachten eerst dat lemen huisje in het modern complex te verwerken. Maar dat ging niet. We hebben het huis dan afgebroken, maar dat was lastig. Het hing prachtig ineen met balken met houten pinnen. Het is wat geweest om dat omver te trekken. Daar heeft mijn goede vriend Fernand Ringoot nog bij geholpen met de vrachtwagen. Wij hebben daar foto’s en filmpjes van gemaakt. Ik weet niet of die allemaal nog bestaan?

    13-02-2006 om 11:47 geschreven door Jef De Cuyper


    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 07/04-13/04 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 18/08-24/08 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 25/06-01/07 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 04/04-10/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!