Welkom laat gerust een kribbel achter in mijn gastenboek, dank u wel.
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Koninklijk Belgisch Instituut
  • MEGA SPEELSTAD
  • geurige kaneelstokjes
  • Hongaarse stoofschotel
  • Kotelet 'Kopenhagen'
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Wie kookt er meest in huis?
    man
    vrouw
    beiden evenveel
    Bekijk resultaat

    Foto
    Zoeken in blog

    Welkom op lekker kookhoekje
    voor iedereen die graag eet en weet
    03-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas Amandelmelk

    AMANDELMELK
    (4-6 glazen)

    Benodigheden

  • 1 ltr melk
  • 60 gr gepelde amandelen
  • 4 eetlepels suiker
  • evt. wat aardappelmeel of maizena

    Bereidingswijze

  • Breng de melk met de amandelen (in een doekje gebonden) aan de kook en laat alles op een zacht vuur langzaam 20 minuten trekken.
  • Haal de amandelen uit de melk en los de suiker erin op.
  • Bind de melk eventueel met wat aangemaakt aardappelmeel of maizena.

    Serveertip
    Warm drinken.

    Variatietip
    Voor amandelmelk volgens middeleeuws recept:

  • Neem 150 gr gemalen amandelen, doe er 1 ltr kokend water bij en laat dit 20 minuten staan.
  • Zeef de amandelbrei door een zeef met een doek erin. Het opgevangen vocht is amandelmelk.

  • 03-11-2007 om 22:58 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas en Zwarte piet

    Het is bijna weer zo ver en komt de Sint en Zwarte piet langs en daarom ga ik deze maand rond hem werken.
    Dus wen er maar aan leuke November maan iedereen.

         

    03-11-2007 om 22:55 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karamel snoepjes


    Ingredienten
  • 450 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 eetlepels water
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels stroop
  • 3 deciliter melk
  • 1½ deciliter room

    Bereiding
    Suiker, vanillesuiker en water in een steelpannetje onder zachtjes roeren aan de kook brengen.
    Vervolgens boter en stroop toevoegen. Als de boter gesmolten is ook de room en de melk toevoegen. Op hoog vuur 15 minuten laten doorkoken. Daarna de pan van het vuur nemen en het mengsel opkloppen tot het dikker wordt. Schenk de vloeistof vervolgens in een bakblik met hoge randen waarin de karamel kan afkoelen en opstijven. Eenmaal koud geworden kan de karamel met een mes - in het bakblik - in blokjes worden gesneden.

  • 13-09-2007 om 20:23 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde kalkoen met tamme kastanjes
     Gevulde Kalkoen
      ingrediënten:
        1 kalkoen (panklaar) van 2-10 kg
    zout, 1/2 % van het gewicht van de kalkoen
    ongeveer 3/4 kg tamme kastanjes of
    1 1/2 kg Bellefleuren of Jonathans
    1 theelepel salieblaadje
    300-750 gr boter
    suiker
      bereiding:
        De kalkoen wassen en zouten. De kastanjes inkruisen, 10 min. koken in ruim water, afgieten en pellen of de appelen schillen, in vieren snijden en van de klokhuizen ontdoen. De lichaamsholte van de kalkoen vullen met de kastanjes of de appelen en desgewenst de kleinge- sneden salieblaadjes, daarna dichtbinden. De kalkoen in de boter onder regelmatig bedruipen goudbruin en gaar braden in een warme oven bij 150 C - 175 C; zonodig tijdens de braadtijd de kalkoen bedekken met aluminiumfolie of vuurvast kommetje water onder in de oven plaatsen tegen het uitdrogen.
    Braadtijden: 2-4 kg: ca. 2 1/2 uur; 5-7 kg: ca. 3 3/4 uur; ca. 10 kg: ca 4 1/2 uur. De kalkoen is gaar als het vlees bij de poten gemakkelijk van het bot loslaat. Bij de jus zoveel water schenken en roerend aan de kook laten komen, dat bijna al het bezinksel oplost.
    De kastanjes of de appelen uit de kalkoen nemen en deze laatste voorsnijden.De kalkoen in meerdere stukken verdelen en het borstvlees in plakken snijden. De kastanjes of de appelen, die op smaak afgemaakt zijn met suiker, om de kalkoen heen leggen. De kalkoen voorsnijden: hiervoor de poten er af snijden, deze desgewenst in tweeën delen, de vleugels eraf nemen met een stukje borst eraan laten; het borstvlees in twee stukken eraf nemen. De stukken kalkoen op een voorverwarmde schaal leggen, iets jus er over schenken.
     

    13-09-2007 om 19:50 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Javanais met kruidenkaas

    javanais_met_kruidenkaas_1_

    Javanais met kruidenkaas

    5 sneetjes roggebrood
    2 eetlepels kruidenkaas met komkommer
    enkele bieslookstengels

    Bereiding:

    besmeer 4 sneetjes brood met kruidenkaas en stapel ze op mekaar, dek af met het 5de sneetje,
    snij het brood in kleine rechthoekjes, werk af met lange stengels bieslook.

    13-09-2007 om 19:47 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Aan iedereen een zeer leuke avond gewenst




    NOG EEN DAGJE EN HET IS WEEKEND



    GROETJES BLOEMEKE

    09-08-2007 om 20:18 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met room en sjalot


    Bereidingstijd: 15 minuten

    Aantal personen: 4 personen

    Menugang: hoofdgerecht

    Moeilijkheidsgraad: *

    Bereiden:

    • Doe de mosselen in een grote kookpot
    • Doe tussen iedere laag wat groenten en Boursin Cuisine
    • Zet op het hoogste vuur tot de mosselen opengaan (+/-10 min.), af en toe opschudden
    • Serveer met frietjes

    09-08-2007 om 19:47 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preipakketjes met garnalen



    Ingrediënten Borrelhapje, 4 stuks

    1 stengel prei
    100 g roze of Hollandse garnalen
    1 kleine avocado, in kleine blokjes
    1 el yoghurtmayonaise
    citroencitroensap en –rasp, naar smaak
    Instructie • Snijd de onderkant van de stengel prei.
    • Haal de vier buitenste bladeren voorzichtig los (snijd met een mes de zijkanten los, zodat je elk blad er als het ware vanaf kunt pellen).
    • Snijd het stugge groene gedeelte van de bladeren af.
    • Snijd elk blad over de breedte doormidden, zodat je 8 stukken hebt. Kook de prei in een pan met water en wat zout ca. 4 minuten.
    • Giet de prei af, spoel hem onder koud stromend water en laat hem uitlekken in een vergiet.
    • Houd enkele garnalen voor de garnering achter.
    • Schep in een kom de avocado, garnalen en mayonaise door elkaar.
    • Breng het mengsel met citroensap, citroenrasp, zout en peper op smaak.
    • Leg een stuk prei in de lengte voor je, leg er haaks een tweede stuk prei op.
    • Schep in het midden wat van het garnalenmengsel.
    • Vouw eerst het buitenste blad over de vulling en dan het binnenste blad, zodat je een vierkant pakketje hebt.
    • Leg het pakketje met de naden naar beneden op een bordje.
    • Maak op dezelfde wijze nog 3 pakketjes.
    • Verdeel er de garnalen over.

    08-08-2007 om 21:48 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke griesmeelpudding met bessensapsaus




    Ingrediënten nagerecht voor 4 personen.
    Voor de griesmeelpudding:
    1 l melk
    100 gr griesmeel
    75 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker

    Voor de bessensapsaus:
    250 ml bessensap
    1 dl water
    1 kaneelstokje
    50 gr suiker
    Instructie · Breng 1 liter melk aan de kook.
    · Strooi er al roerende 100 g griesmeel, 75 g suiker en 1 zakje vanillesuiker in.
    · Laat het geheel al roerende 5 minuten koken.
    · Spoel een puddingvorm om met koud water en schenk het mengsel erin.
    · Laat het geheel afgedekt afkoelen.
    · Breng voor de bessensaus 250 ml bessensap aan de kook met 1 dl water, een kaneelstokje en 50 g suiker.
    · Laat dit 15 minuten trekken.
    · Roer 1 el aardappelmeel met 1 à 2 el water tot een papje en bindt het sap ermee.
    · Laat de saus tot gebruik afkoelen.
    · Stort de pudding en schenk de saus er voor het serveren over.

    08-08-2007 om 21:44 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme appelslof met ijs



    Ingrediënten Nagerecht voor 4 personen

    • 2 grote of 3 kleine friszure appels
    • 3 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
    • 4 el appel-abrikozencompote
    • 1 el boter, gesmolten
    • 2 el suiker
    • 4 bollen vanille-ijs
    Instructie · Verwarm de oven voor op 180 °C.
    · Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes.
    · Leg de plakjes bladerdeeg achter elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat; laat de randen één cm overlappen.
    · Druk de naden goed aan, zodat een langwerpige lap ontstaat.
    · Verdeel de compote over de bodem, maar laat één cm van de randen vrij.
    · Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op de compote.
    · Bestrijk de appels met de gesmolten boter en strooi er de suiker over.
    · Bak de slof in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
    · Snijd de slof in vier stukken en leg op elk stuk een bol ijs.

    Tip
    De recepten kunnen worden gemaakt door kinderen vanaf 8 jaar, maar je moet natuurlijk wel een handje helpen en een oogje in het zeil houden.

    08-08-2007 om 21:43 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtijs met warme honing-druivensaus





    Ingrediënten Nagerecht voor 4 personen

    • 200 ml slagroom
    • 75 g suiker
    • 200 ml yoghurt
    • 3 el honing
    • 30 witte of blauwe pitloze druiven, gehalveerd
    • 40 g walnoten, grof gehakt
    Instructie · Klop de slagroom in een kom stijf.
    · Meng er de suiker en yoghurt door.
    · Schep het yoghurtmengsel in een kleine cakevorm of diepvriesdoos (circa één liter inhoud).
    · Dek het yoghurtmengsel af met een deksel of plasticfolie en laat het geheel in circa zes uur in de vriezer bevriezen.
    · Neem het ijs circa tien minuten voor serveren uit de vriezer.
    · Verwarm vlak voor het opdienen in een steelpannetje de honing samen met de druiven en walnoten circa twee minuten op een laag vuur.
    · Houd de onderkant van de vorm kort in heet water en keer het ijs op een schaal.
    · Snijd het ijs in plakken en verdeel het over bordjes.
    · Schenk de warme druivensaus eromheen.

    08-08-2007 om 21:41 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu





    Ingrediënten
    Instructie De mascarpone loskloppen met de amaretto.
    De slagroom kloppen met de suiker en dit door het mascarponemengsel spatelen.

    Een laagje mascarponemengsel in een rechthoekig schaaltje scheppen.
    De lange vingers 1 voor 1 door de koffie halen en op de mascarpone leggen.
    De lange vingers bedekken met een laagje mascarponemengsel en deze handeling nog 1 keer herhalen eindigen met mascarpone
    De schaal afgedekt het liefst 8-12 uur in de koelkast plaatsen
    Voor het serveren met cacao bestrooien.

    08-08-2007 om 21:39 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje hamburger gezond



    Ingrediënten 500 g mager rundergehakt
    2 sneetjes oud witbrood zonder korst
    1 ui, gesnipperd
    2 tl pittige mosterd
    2 el olijfolie
    4 meergranenbolletjes
    Erbij: blaadjes sla, plakjes tomaat, plakjes komkomkommer, plakjes augurk, ketchup
    Instructie Voor vier hamburgers.Maal in een keukenmachine het gehakt met het brood, de ui en mosterd tot een fijne massa. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm van het gehakt 4 grote, platte hamburgers. Verhit de olie in een grill- of koekenpan en bak de hamburgers ca. 5 minuten per kant. Snijd de bolletjes open en leg op de onderste helften een blaadje sla, enkele plakjes tomaat en komkommer. Leg de hamburgers erop en leg hier enkele plakjes augurk op. Dek de hamburgers af met de bovenste broodhelften. Serveer met ketchup.

    08-08-2007 om 21:38 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte Tatin



    Ingrediënten Taart voor 8 personen

    6 stevige friszure appels (bijv. braeburn)
    1 el citroensap
    75 g boter, in blokjes
    100 g kristalsuiker
    4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
    bloem, om te bestuiven
    geklopte slagroom of zure room, om erbij te serveren
    ronde taartvorm van ca. 24 cm doorsnee
    Instructie • Verwarm de oven voor op 225ºC.
    • Schil de appels, snijd ze in vier parten en verwijder de klokhuizen.
    • Sprenkel het citroensap over de appels.
    • Doe de boter en de suiker in de taartvorm.
    • Zet de vorm op het vuur en laat de boter en suiker zachtjes smelten.
    • Leg de appels er met de bolle kant naar beneden naast elkaar in.
    • Zet de vorm weer op het vuur en laat de appels ca. 20 minuten op een matig vuur zachtjes koken tot het vocht is verdampt en de saus goudbruin van kleur en stroperig is.
    • Haal de vorm van het vuur en laat de appels even afkoelen.
    • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ronde lap die iets groter is dan de vorm.
    • Leg het deeg op de appels en stop de zijkanten van het deeg in.
    • Bak de taart in ca. 20 minuten in de oven goudbruin en gaar.
    • Haal de taart uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen.
    • Leg er een bord op en keer de taart.

    Serveer de taart lauwwarm met slagroom of een dotje zure room.

    TIP
    Voor een Tarte Tatin heb je een dichte, ronde, metalen bakvorm nodig die je op het vuur kunt zetten. Gebruik geen springvorm, want dan lopen de sappen van de appel er tijdens het bakken uit. Eventueel kun je de taart ook in een ovenvaste koekenpan maken.

    08-08-2007 om 21:37 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoeders appeltaart



    Ingrediënten Voor 10 punten

    • 300 g bloem
    • 175 g boter, in blokjes
    • 200 g suiker
    • 2 kleine eieren, losgeklopt
    • 1250 g friszure appels (bijv. goudrenetten of Braeburn)
    • 50 g rozijnen
    • 50 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
    • 1 el citroensap
    • 2 tl kaneel
    • bloem, om te bestuiven

    Belangrijk: springvorm van 24 cm doorsnee.
    Instructie • Zeef de bloem boven een kom en meng er de boter, 150 gram suiker, de helft van het geklopte ei en een snufje zout door.
    • Kneed het geheel snel tot een gelijkmatig deeg.
    • Verpak het deeg in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
    • Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd alles in stukjes.
    • Meng in een kom de appel met de rest van de suiker, de rozijnen, de abrikozen, het citroensap en de kaneel.
    • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
    • Bekleed de vorm met tweederde van het deeg.
    • Schep de appelvulling in de vorm.
    • Snijd van de rest van het deeg smalle repen en maak hiermee een vlechtwerk op de taart.
    • Bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei.
    • Bak de taart in ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin.
    • Laat de taart tot lauwwarm afkoelen en verwijder de rand.

    Lekker met geklopte slagroom of vanille-ijs.

    Tip:
    Maak een ‘slordige’ appeltaart door het deeg uit te rollen tot een grote ronde lap die ca. 10 cm groter is dan de doorsnee van de springvorm. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat de randen erbuiten hangen. Schep het appelmengsel erin en vouw de randen er slordig overheen. Bestrijk de randen met wat geklopt ei en bak de taart in de oven.

    08-08-2007 om 21:35 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwarktaart met vers fruit



    Ingrediënten Voor 10 punten

    • 200 g amandelbiscuits
    • 50 g boter, gesmolten
    • 10 blaadjes gelatine
    • 1 citroen
    • 500 g volle kwark
    • 200 g suiker
    • 250 ml slagroom
    • vers fruit (bijv. plakjes kiwi, partjes sinaasappel, stukjes mango)

    Belangrijk: springvorm van 24 cm doorsnee, ingevet.
    Instructie • Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruimels.
    • Meng er de gesmolten boter door en verdeel het koekkruim over de bodem van de vorm.
    • Duw de kruimels goed aan.
    • Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
    • Boen de citroen goed schoon en rasp er met een fijne rasp de schil van af (alleen het geel).
    • Pers de citroen uit.
    • Verwarm in een pannetje op een zacht vuur het citroensap met 2 eetlepels water.
    • Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in het sap op.
    • Laat de oplossing iets afkoelen.
    • Meng in een kom de kwark met de suiker en het citroenrasp.
    • Klop in een andere kom de slagroom stijf.
    • Roer de gelatine geleidelijk door het kwarkmengsel.
    • Schep er dan de slagroom luchtig door.
    • Schenk het mengsel in de vorm.
    • Laat de taart in minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
    • Versier de taart met vers fruit.

    Tip
    Je kunt de bodem ook met andere koekjes maken, bijvoorbeeld met bastognekoeken of gewone biscuits.

    08-08-2007 om 21:34 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart met vanille-ijs



    Ingrediënten Nagerecht voor 6 personen

    200 g extra bittere chocola, in stukjes
    150 g boter, in blokjes
    200 g suiker
    1 sinaasappel, schoongeboend
    3 eieren, losgeklopt
    3 el bloem
    6 bollen vanille-ijs
    20 g witte chocola

    Extra nodig: een lage, ronde taartvorm van ca. 22 cm doorsnee (ingevet), rasp.
    Instructie · Verwarm de oven voor op 175°C.
    · Smelt in een kom die boven een pan met kokend water hangt de chocola samen met de boter (de pan mag het water niet raken).
    · Meng er de suiker door en haal de pan van het vuur.
    · Laat het mengsel een beetje afkoelen.
    · Rasp met een fijne rasp de schil van de sinaasappel (alleen het oranje) en meng de rasp door het chocolademengsel.
    · Klop er vervolgens beetje bij beetje de eieren en de bloem door.
    · Schenk het chocolademengsel in de taartvorm en zet hem 20-25 minuten in de oven.
    · Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
    · Snijd de taart in punten en leg ze op bordjes.
    · Schep op elk bord een bol vanille-ijs en rasp er wat witte chocola over.

    08-08-2007 om 21:33 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozentaart




    Ingrediënten
    Instructie Abrikozen laten uitlekken.
    Citroen schoonboenen en 1 theelepel schil eraf raspen.
    Taartvorm dik invetten (niet met roomboter!!) en bestrooien met 25 gr canderel.
    Abrikozen met bolle kant naar beneden tegen elkaar aan in de vorm leggen.
    Oven voor verwarmen op 175 graden.
    In een kom boter, 1/2 theelepel zout en rest van de canderel met de mixer tot een romige massa kloppen.
    Eieren 1 voor 1 doorkloppen.
    Bloem en citroenschil er luchtig doorheen spatelen.
    Beslag op de abrikozen scheppen.
    Taart in 40-45 minuten gaar en goudbruin bakken.
    Taart iets af laten koelen en omkeren op schaal.
    Serveren met creme fraiche.

    08-08-2007 om 21:31 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade-hazelnoottaart





    Omschrijving Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1,5 uur
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: vlaaivorm en mixer.
    Ingrediënten
    Instructie Bereiding Deeg:
    Roer de boter zacht en voeg de suiker, sinaasappelschil, het losgeklopte ei,
    het sinaasappelsap en een snufje zout toe.
    Zeef het bakmeel en voeg dit toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
    Beboter de vlaaivorm.
    Bekleed de vorm met het deeg en zet de taart gedurende 30 minuten in de
    koelkast.
    Vulling:

    Rooster de gemalen hazelnoten in een koekenpan.
    Rasp de chocolade.
    Klop nu de suiker, de boter, eetlepel bloem en de sinaasappelschil tot een
    luchtig mengsel.
    Voeg de eieren, de noten, de chocolade en de sinaasappellikeur/siroop
    toe.
    Schep het mengsel in de vorm en plaats deze gedurende 45 minuten in de
    oven.
    Laat de taart afkoelen.
    Eet smakelijk

    08-08-2007 om 21:30 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verpakte taart met kip en champignons


    Ingrediënten Hoofdgerecht voor 4 personen

    2 el olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    2 tenen knoflook, fijngehakt
    400 g kipfilet, in reepjes
    250 g kastanjechampignons, in plakjes
    100 g chorizo (Spaanse worst), in stukjes
    3 eieren
    125 ml crème fraîche (of crème fraîche light)
    4 takjes peterselie, fijngehakt
    5 bladen filodeeg (diepvries), ontdooid
    olie, om te bestrijken

    Extra nodig: lage taartvorm van ca. 24 cm doorsnee, ingevet.
    Instructie • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en knoflook 1 minuut.
    • Voeg de kipreepjes toe en bak ze 2 minuten mee.
    • Voeg de champignons en chorizo toe en bak het geheel al omscheppend nog 2-3 minuten.
    • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en de peterselie en voeg zout en peper naar smaak toe.
    • Leg de bladen filodeeg in de taartvorm, laat daarbij het deeg aan beide kanten overlappen en zorg dat de hele bodem goed is bedekt.
    • Schep het kipmengsel in de vorm en schenk er het eimengsel over.
    • Vouw het overhangende filodeeg over de vulling dicht.
    • Doe dit een beetje ‘slordig’, want dat geeft straks een mooi effect.
    • Bestrijk de bovenkant met wat olie en bak de taart ca. 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.
    • Laat de taart 5 minuten staan en haal hem uit de vorm.

    08-08-2007 om 13:52 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Veel plezier op mijn blog en smakelijk.
    Archief per week
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    Gastenboek
  • blog.seniorennet.be
  • groetjes
  • Hallo!
  • groetjes
  • prettig weekend van Joke

    laat jou kribbel achter


    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    wat eet je het liefst?
    frietjes
    pizza
    pita
    pasta
    salades
    eenvoudige aardappels, groenten, vlees
    chinees
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!