Inhoud blog
  • PAELLA
  • GEBAKKEN KIP
  • BASIS Menu S
  • SCAMPI'S IN CURRIESAUS
  • VOL AU VENT
    Email-mij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    KOKEN als beginneling
    KOOKBOEK
    Dit zijn menu s die ik zelf heb gemaakt in de eerste plaats voor mijzelf,maar ook als ik iemand hiermee kan helpen , zou dit mij plezieren.
    19-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees Chili rundvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Chinees eten   Smakelijk en snel gemaakt.     2 Personen

    INGRED.  1/2kg Groenten China mix (Diepvries cholruyt )
                                     1eetlepel Ketjap manis
                                     1 Mes tipje Sambal oelek
                                     300 gr Runds vlees
                                     2 eetlepels olijfolie
                                     peper en zout
                                     200gr noedels   kan ook  met spaghetti

    Doe 1 eetlepel olijfolie in de wok , laat goed heet worden en bak er het in reepjes gesneden vlees in .
    Leg het gebakken vlees apart . Doe nog 1eetlepel olijfolie  in de wok laat nogmaals goed heet worden en bak er de diepvries groenten in(niet nodig om te laten ontdooien)De groenten in de wok stoven kan je best in 2 keer doen anders worden ze te wak .Meng nu het vlees bij de groenten,,Doe er de SAMBAL en de eetlepel KETJAP bij,peper en zout naar smaak, en laat nog even sidderen in de pan.
    Laat de noedels of spaghetti 7/8min koken   Laten uitlekken  en opdienen .                     SMAKELIJK

    19-10-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROZE ZALM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ROZE ZALM  UIT DE OVEN  VOOR 2/3 PERSONEN            BEREIDINGSTIJD 40MIN.


    Ingrediénten  400gr roze zalm  -aardappel puree-1/2kg spinazie- 3 eetlepels olijfolie -1tomaat - 1/2 citroen - 1mes tipje  sambal - 2 sjalotten - peper en zout.

    BEREIDINGSWIJZE
    Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en laat de sjalotten (of ajuin) stoven op het fornuis.
    Voeg er de, in schijfjes gesneden tomaat aan toe , en laat nog even samen stoven.
    Doe dit alles in een vuurvaste schotel , en schik hierop de zalm.
    Strijk de vis nog even in met SAMBAL en een beetje olijfolie.
    Laat intussen de oven opwarmen tot 150 graden .
    Laat 20min. bakken . Wanneer klaar pres 1/2citroen over de vis.
    Serveer met Aardappel puree  en Spinazie(zie vorige menu)
    Smakelijk



    17-10-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AARDAPPELEN met SPINAZIE en SPEK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekker en heel simpel
    Aardappelen met spinazie en spek.voor 2 / 3  personen
     INGREDIENTEN  Aardappelen   -   1/2 kg verse spinazie  -    1/2 kg spek -  1 sjalot  -    snuifje zout en peper  naar smaak.100gr bakboter of scheutje olie - ALPRO soya kookroom

     BEREIDING

    Spinazie       ontdoen van de harde steeltjes , en 2 tot 3 maal wassen in veel water.
    4 tot  5 min. laten koken      (jonge blaadjes hebben minder tijd nodig om gaar te worden).
    In een vergiet doen en laten afkoelen .
    Laat boter smelten (of olie) versnipper daarin de sjalot en laat bruinen
    Stoof de doorgelekte spinazie in de boter doe hierbij peper en zout naar smaak.
    Afwerken met 2 eetlepels room.

    Aardappelen     geschild en gewassen voor 15min laten koken in zout water .

    Spek      in een pan bakken zonder boter zonder zout of peper tot je een mooi bruin korstje hebt.
                                     Alles gereed in minder dan 1/2uur     EET SMAKELIJK

    07-10-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIP CURRIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    INGREDIENTEN      Voor 2/3 PERSONEN

    500 gr. kipfilet - 1 eetlepel currie -   2eetlepels olijfolie -   1 ajuin - 2 tomaten  -1 rode paprika - 100ml melk. 1 aardappel . 200 gram rijst
    2 bananen -2tomaten - 3 schijfjes ananas -1 appelsien -  maismeel  en een snuifje zout

    BEREIDING

    Bak de kipfilet  bruin in een beetje olijfolie, Haal het vlees uit de pan,Doe 1eetl. olijfolie in de pan , laat de ajuin , de paprika gelijk met de currie 5min. stoven en doe er 1 tomaat bij .en laat 5min. sudderen.  Leng aan met  100ml melk (of beter cocosmelk) Voeg   er de in 4 stukken gesneden aardappel en de kip er bij . laat alles nog een 30Min. koken . Aandikken met maismeel .


    Dien op met rijst.  En  versier  met sneetjes banaan   stukjes tomaat ananas en appelsien.

    Smakelijk

    31-08-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCAMPI DIABOLIQUE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediènten  Voor 2/3 personen        
        20 scampi s   -   2 grote tomaten   -   1 sjalot -  3 EL tomatenpuré  -    1 EL peterselie
    100ml droge witte wijn  -  olijfolie -  1 rode  peper -  een tipje zout -  100ml room - 1 visbouillon blokje
    200 gr rijst .

    BEREIDING

    Pel de scampi's,en verwijder het darmkanaal.
    Snij de sjalot in kleine blokjes en laten fruiten tot ze glazig zijn.
    Doe er de tomaten en tomatenpuree bij, laat even sudderen . Blus met witte wijn en het bouillon blokje .
    Bak de scampi's in een beetje olijfolie en kruiden met zout en de , in kleine stukjes gesneden rode peper . Doe alles bij de saus en giet er de room over,dien op en bestrooi de schotels met een beetje peterselie
    Serveer met rijst .    SMAKELIJK

    24-08-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 25/06-01/07 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!