de kotter Catharina
Inhoud blog
  • DE LAATSTE TOCHT
  • ONDERHOUD EN TEWATERLATING
  • EEN NIEUWE EIGENAAR VOOR ONZE CATHARINA
  • WINTERSTALLING 2014
  • NAAR ZIERIKZEE 25 EN 26 OKT '14
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Ludo Geens
    Ik ben een man en woon in Stekene (Belgiƫ) en mijn beroep is ex-magazijnier in de Antwerpse haven.
    Ik ben geboren op 15/04/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: varen in de zeeuwse delta, wadvaren, fotografie en camperreizen.
    Bergumermeerkotter, thuishaven Burghsluis, Zeeland.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG 2 SCHEEPSBERICHTEN







    Het schilderij van een theeklipper-viermastschoener op bijgaande foto vonden we in Antwerpen. Toen we ƩƩn van onze kinderen hielpen een huis te zoeken, zagen we dit schilderij op straat staan, bij het "groot vuil" !!! Toen we het van dichtbij bekeken kwamen we tot de vaststelling dat het hier een prachtig werk betrof; zƩƩr verfijnde scheepslijnen, dreigende wolkenlucht en vooral de ontstuimige zee zƩƩr mooi weergegeven...het doek was in de rechteronderhoek een beetje beschadigd, net of er iemand een vinger had doorgestoken. Onmiddellijk hebben we bij het huis aangebeld om de eigenaar te vragen of we het mochten meenemen. Die was nog verwonderd ook dat we daar interesse in hadden !!
    Dolgelukkig hebben we haar meegenomen en thuis het doek in de lengte 5 cm verkleind zodat het gaatje wegviel, ook de bijhorende kader verkleind en vaal-wit geschilderd. Dit maritiem doek is al jaren lang een "eye-catcher" in ons huis. Het doek is niet gesigneerd, meester onbekend.
     
    Het zeilscheepje op bijgaande foto vonden we ooit in een antiekwinkel in Knokke. Engels antiek. Dat kunnen we zien aan de oude verfsoort. De romp is van vol hout, het beslag en helmstok en roeraanhang van geel koper. Het is een wedstrijdyacht d.w.z. men vaarde er wedstrijdjes mee op plassen of vijvers. Door het roer in rechte stand te zetten kon het dus maar Ć©Ć©n enkele richting varen, dus overstag gaan of zo dat was er niet bij of een toevallige windshifting moest daar zelf voor zorgen. Aan de stroomlijn te zien moet het een snel yacht zijn geweest. Zelf durf ik haar niet uitproberen want de zeilen zijn tot op de draad versleten, het minste zuchtje zouden haar zeilen doen scheuren.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-12-2012, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fw: SCHEEPSBERICHTEN
    De maquette van dit Franse vissersschip heb ik, in totaal verwaarloosde toestand, van vrienden gekregen die er eigenlijk geen blijf mee wisten. Ze had 30 jaar (!!) verweesd en vergeten op een zolder gestaan en nu kwam ze bij een verhuis terug "boven water" maar ze zag er niet uit : helemaal onder het stof, masten en touwwerk in een kluwen aan dek en de romp van pallisanderhout een beetje uitgezakt. Gelukkig was die in polyester gegoten zodat het bijna niet opvalt. Ook heeft er nog een motor ingezeten, jawel, ze kon Ć©cht varen. Die is er lang geleden uitgehaald om een andere bestemming te krijgen. Niettegenstaande dat heb ik de uitdaging aangenomen om haar terug in goede conditie te brengen.
    Het betreft hier de maquette van een bestaand vissersschip nl. de "LUTECE" visserijnummer 8598 CC met als thuishaven het Bretoense Concarneau. Na jarenlange dienst in de Atlantische wateren werd ze naar Afrika verkocht en is sedertdien niet meer op te sporen....


    EEN NIEUW LEVEN VOOR DE "LUTECE"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    29-11-2012, 19:59 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    17-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOV.2012 : WERKEN IN DE HAVEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de herfst en winter zijn er altijd wel werken uit te voeren in de haven. De meeste schepen zijn dan vertrokken naar de winterberging, waarna er een ademloze stilte valt over de haven van Burghsluis. Een ideale tijd dus om de nieuwe zijsteigers op de kade te monteren, die in het voorjaar zullen geplaatst worden. Als we horen dat enige hulp wel op prijs wordt gesteld, tekenen we onmiddellijk present. We vertrekken met de camper op maandagvoormiddag en vinden in de haven een goede plek op de kade. In de namiddag kan er al gewerkt worden. De hardhouten vloerdelen worden op maat gezaagd ,60 st./steiger, gaten boren, frezen, afschuinen en vastschroeven, 240 stuks per steiger. We staan buiten in weer en wind om ze af te monteren maar gelukkig houden we het droog.
    's Anderendaags zit het dik van de mist en het is nog flink koud ook. Om 10.00 h en om 15.00 h is er koffie, daar ontkom je in Zeeland niet aan. In de persoon van Sonja vinden we de geknipte koffiedame. Bij de mist komt nu ook nog wat oostenwind, het is nu Ć©cht "natte neuzen" weer. 's Avonds is er warme soep in de camper, het is gezellig warm en we hebben TV om ons wat te verstrooien en als we nadien onder onze warme winterdons liggen horen we enkel nog de krijsende schreeuw van een enkele meeuw, voor de rest is het doodstil.
    De woensdagmorgen brengt, zoals beloofd, de zon. We horen de roep van de wulp en het gekwek van overvliegende Canada-ganzen...dit wordt een prachtige herfstdag waarvan we gebruik maken om goed door te buffelen zodat er voor morgen nog maar Ć©Ć©n steiger overblijft.
    Donderdag, wĆ©Ć©r mist en ijskoud : gelukkig maar Ć©Ć©n steiger  nog te doen. We hebben tijd voor een uitgebreide koffiepauze waar we naar hartelust kunnen "ouwe teuten" . Om 14.00 h zijn alle steigers klaar. Nu moet er nog gebaggerd worden en dat schip komt op 8 jan..( koud, koud !! ) Dan kunnen de steigers in het water en op z'n plaats gevaren worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    17-11-2012, 17:54 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. WERKZAAMHEDEN IN DE HAVEN VAN BURGHSLUIS







    Foto's van de werken aan de nieuwe steigers van
    Burghsluis.




    NIEUWE ZIJSTEIGERS VOOR BURGHSLUISE HAVEN





    DE VLOTTERS MONTEREN


    PLANKDEELTJES AFSCHUINEN 


    MET DE CAMPER OP DE KADE


    DOORWERKEN !!!!





    OVERLEG PLEGEN  !!
    HET EINDRESULTAAT
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    17-11-2012, 16:54 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDE VAARSEIZOEN 2012 - WINTERSTALLING







    Na een verblijf van 5 weken in Frankrijk en Spanje komen we op zaterdag 20 oktober weer aan boord...eindelijk ! Het is stil weer, het water lijkt wel een dansvloer. Een flauwe namiddagzon nodigt uit voor een volledige kuisbeurt van onze "Catharina" . Tijdens onze afwezigheid zijn ook alle filters en impeller vervangen, de bilge is gekuist en alle slangklemmen zijn nagelopen. Ook is het vetkoord in de schroefasgland vervangen. Alles ziet er prima uit, in het vlak kun je van de bodem eten...onze monteur, AndrƩ Pekaar heeft weer z'n beste beentje voorgezet. We laten de motor alvast draaien om warm water te hebben maar bij het starten kucht en zucht onze Perkins alsof ze bruusk uit haar slaap wordt gewekt maar na enkele seconden loopt ze weer als een zonnetje....'s avonds moet de kachel aan en het wordt gezellig warm in het stuurhuis, we zakken onderuit met een boek, afwachten wat de morgen brengt!!
     
    Dat zullen we geweten hebben. 's Nachts begint het omstreeks 04.00 h te waaien. Allebei wakker!! Lijnen klapperen tegen masten en kettingen ratelen over kabels en in onze beschutte haven schommelen we licht over en weer. Dan komt er regen, vƩƩl regen maar als het rond 08.00h licht wordt, houdt het op met veel condens op de ramen als gevolg. De kachel gaat weer aan en het waait nog altijd krachtig uit het NNO Bft 5-6. We luisteren naar de verkeerspost en horen dat de wind "later" zal afzwakken naar 3-4 Bft.
     
    Ad en z'n dochter Veronique komen aan boord om ons schip mee over te varen naar Yerseke, naar de winterstalling. Volgens afspraak moeten we maandagmorgen om 08.30h onder de kraan liggen. Eerst is er koffie want anders krijg je die Zeeuwen niet aan de gang !! En ...we vervroegen ons vertrek met Ć©Ć©n uur want de wind is inderdaad afgezwakt. Laag water is om 14.20h dus dat wordt anderhalf uur tegen stroom zwoegen om met de kentering voor Zierikzee te zijn. Vertrek te Burghsluis om klokslag 13.00h door de Hammen naar de Zeelandbrug en via het Brabantsch Vaarwater langs de Schaar van Yerseke naar de Beatrixhaven. Bruinvissen en zeehonden lijken met de noorderzon verdwenen, of toch, Ć©Ć©n zeehond steekt de kop op vlak onder de Zeelandbrug. Aankomst Yerseke: 16.30h bij heiig weer. Ook Sonja en Jacqueline zijn met de auto aangekomen. Nog een laatste poetsbeurt en de mast nog strijken, dan kunnen we met z'n allen gaan eten bij Piet v. Oost. Het is al stikkedonker als ik de fam. De Hamer terugrijdt naar Burghsluis en ik ben terug a/b om 21.15h. De kachel snort al en we lezen nog wat...niet te lang want morgen is het vroeg dag !
     
    We staan op om 07.30h en na het ontbijt in de ochtendschemer met Sonja naar de Julianahaven gevaren. Om O8.45h onder de kraan. De motor en het toilet worden gespoeld met zoet water en dan gaat ze op de kant om af te spuiten. Het is bijna middag als ze veilig en wel in de (verwarmde) loods staat. Opgelegd voor de winter. Gasflessen en noodvuurwerk gaan van boord: veiligheid !! Einde vaarseizoen 2012......laat nu koning winter maar komen!!










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    25-10-2012, 12:35 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 SEPT 2012 : RONDVAART MET STICHTING RUGVIN







    Vandaag worden door de Stichting Rugvin, een organisatie die gesteund wordt door het Wereld Natuur Fonds, bruinvissen geteld in de Oosterschelde. Wij hebben hiervoor ons schip ter beschikking gesteld met nog 8 andere schippers. De telling gebeurt door op Ć©Ć©n linie vanaf Neeltje Jans tot Burghsluis gelijktijdig te vertrekken om zo het hele gebied uit te kammen. Deze methode wordt in de Oosterschelde als Ć©nige ter wereld gebruikt.
    Het is zonnig en de wind variabel 2 Bft. Om 11.00h komt de ploeg van de Stichting aan boord met de cƶordinator Roger van der Veken en de spotters Conny en Ilia. Tien minuten later varen we naar onze startplaats aan de gele tonnen van de Kering. Ook de "Stern" en de "Elise" nemen hun plaats in waarna, eindelijk, om 11.30h het startsein over de marifoon klinkt. Onmiddellijk tellen we al twee bruinvissen. We varen langs het ondiepe gedeelte van de Roggeplaat terwijl de "Stern" en de "Elise" de diepe geul uitkammen. Tot aan de Zeelandbrug (en dat is een hƩƩl eind) zien we niets meer, hier volgt een hergroepering van de schepen en wordt een nieuw vertreksein gegeven. Onze route gaat door het Brabantsch Vaarwater maar we zien geen enkele bruinvis meer. WƩl veel zeehonden op de Galgeplaat. Halverwege het Br. Vaarwater keren we tegenstrooms terug richting Burghsluis, een beetje ontgoocheld.Geen enkele bruinvis daagt nog op tot we ze, vlak voor onze haven, zien opduiken : moeder met kalf !! Een zwarte vin "breekt" het spiegelgladde water van de Oosterschelde. Een nog kleiner vinnetje volgt snel....ƩƩn seconde boven water en weer onder. Het scenario herhaalt zich een paar keer om vervolgens een poosje onder water te verdwijnen, slechts de "footprints" achterlatend. Waar zal het moeder-kalf opnieuw opduiken? En daar ook nog 2 volwassen dieren !! En nog ƩƩn !! De spotters kunnen nu naar hartelust foto's maken maar om dubbeltellen te vermijden worden dezen niet meer in de telling opgenomen maar het maakt hun en onze dag helemaal goed. In totaal werden er vandaag 44 bruinvissen geteld. Dat is minder dan verleden jaar (63) maar het lijkt erop dat de bruinvis zich definitief heeft gevestigd in de Oosterschelde. Positief is ook dat er verschillende kalfjes zijn geteld.
    Om 17.25h varen we de haven binnen en nemen afscheid van onze "crew" . Het was eens te meer een positieve ervaring en we sluiten deze mooie dag af met een etentje in "Het Vissershuis" te Burgh-Haamstede, op het terras tot 21.30h. Zeer lekker en verzorgd ondanks alle drukte.
    Onze laatste vaartocht zit erop, met uitzondering van het overvaren naar de winterberging , eind oktober, in Yerseke.


    DE "ELISE" OP DE STARTPLAATS


    BRUINVISSPOTTERS ROGER, CONNY EN ILIA


    EN DAAR IS DE BRUINVIS  !!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-09-2012, 18:31 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDVAART OP 7 SEPT 2012 VOOR DE VRT TELEVISIE
    We verwachten de "crew" van het productiehuis "De Mensen" met presentator Chris Dusauchoit aan boord om 13.00h en gaan alvast aan de P-steiger liggen om het instappen met filmmateriaal te vergemakkelijken. Bedoeling is om de bruinvissen op te zoeken en ze te filmen. Daar wordt dan een verhaal rondgeweven met als thema : een vader en zoon op zoek naar bruinvissen.
    Het is goed weer maar wĆ©l veel wind om bruinvissen te spotten : ZW 2-4 Bft. Zo min mogelijk golven geven het beste resultaat om deze kleine dolfijnensoort te spotten, dus ikzelf geef ze weinig tot geen kans om ze te zien. Een telefoontje leert ons al vlug dat het wat later zal worden maar eindelijk, om 15.30h komt de cameraploeg  aan boord.
     
    We vertrekken uit de haven om 16.00h. Eerst maar eens naar de gele tonnenlijn van de Stormvloedkering en dan langs de Roggeplaat waar we veel zeehonden spotten maar daar zijn ze niet voor gekomen...bruinvissen willen ze zien!!
    We varen langs de slikken tot aan de schelpenberg en keren dan terug omdat er witte schuimkoppen staan in het gebied van de Roompotgeul. Reeds op onze terugweg zien we plots tussen de Flauwers en de Schelphoek verschillende bruinvissen aan de oppervlakte komen. De cameraman kan nu voluit filmen : missie geslaagd !!
     
    Een tevreden presentator maar ook een tevreden schipper, blij dat hij ongelijk kreeg, zetten hun volk terug af in Burghsluis om 18.30h aan de P-steiger. Als de rust aan boord is teruggekeerd verhuizen Sonja en ik naar onze vaste ligplaats en kijken terug op een zeer zonnige en geslaagde namiddag, een ervaring rijker !! 

    VADER STEVEN MET ZOON REIN.... 

    HOOFDPERSONAGE REIN IN BEELD  
    DE HAPPY FEW MET CHRIS.... 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-09-2012, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fw: 2 SEPT 2012 - STEIGERUITSTAP NAAR COLIJNSPLAAT







     
     
     

    2 SEPT 2012 - STEIGERUITSTAP NAAR COLIJNSPLAAT


    Na overleg met onze steigerburen werd besloten om met verschillende schepen naar Colijnsplaat te varen en daar een gezellig samenzijn te hebben met een etentje aldaar. Met een ZW-windje van 2 Bft, zonnig weer en 18Ā° - 20Ā° C vertrok de "Catharina" als eerste het havengat uit. De "Dragonfly" van Ad en Jacqueline, de "Yoda" van Dennis en Anita en de platbodem - zonder naam - van Jan en Hils volgden in de namiddag. Rond 17.00h waren alle schepen aangekomen in Colijnsplaat en was er palaver aan boord van de "Dragonfly" met de nodige natjes. Jan begon al direkt met het heftige werk want die toverde al vlug een fles ouwe klare te voorschijn !!! Ondertussen kwam ook Karin van de "Luna" met de auto naar Colijn omdat haar man, Frank, het schip van P.Lem momenteel van Spanje naar Burghsluis mee overzeilt.
    Tegen 18.30h lopen we door de Voorstraat naar rest. "Zeelandia" waar het weer een drukte van belang is. Het eten is weer uitstekend, de bediening voortreffelijk, iedereen is in z'n nopjes en het is gezelligheid troef. Het is dan ook bijna 23.00h als we ons terug aan boord begeven.....op de "Catharina" wordt er met z'n allen nog een laatste glas geheven op deze geslaagde samenkomst en iedereen duikt na middernacht weltevreden in de kooien.
    De volgende ochtend brengt een flauw windje en het wordt zeer zonnig, 22Ā°C ! Als eerste wakker, begroeten we onze vrienden die met dichtgeknepen ogen en een beetje slaapdronken beduusd terugzwaaien. Blijkbaar werkt een en ander nog na. Wijzelf besluiten om eerst nog een laatste bezoek aan Zierikzee te brengen, de anderen zullen rechtstreeks naar Burghsluis varen. Vijftig minuten hebben we nodig om de Oosterschelde over te steken en in Zierikzee krijgen we een goede plaats aan de lange steiger. Karin komt bij ons aan boord voor de koffie en om na te praten over gisteren. 's Avonds eten Sonja en ik in "De Werf" nabij de oude scheepswerf waar platbodems worden gerestaureerd. Ook hier bewonderen we een nautisch schilderij van "onze" Dennis Lagarde.
    Dinsdag 4 Sept : we staan op om 08.30h maar het is dik van de mist. Bij het ontbijt priemt de zon al eventjes door de mist en als we later wat proviand inslaan in de stad wordt het al zĆ©Ć©r warm....25Ā°C. De koperen ploert heeft het wĆ©Ć©r gewonnen....we maken los in Zierikzee om 10.40h met een zwak zuidwesten windje 2 Bft en laten ons op de ebstroom door de Hammen voeren, richting Burghsluis, terwijl drie zeehonden nieuwsgierig de kop opsteken.


    PALAVER AAN BOORD VAN DE DRAGONFLY


    SMULLEN IN ZEELANDIA


    ZEEVRUCHTEN !!!


    EEN BELGISCH BIERTJE ERBIJ...


    KEUZE GENOEG...


    DE DRANK HEEFT Z'N WERK GEDAAN  !!!!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-09-2012, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    24-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN WEEK AAN BOORD - 11 AUG TOT 20 AUG







    Terwijl onze kleinkinderen Hannelore en Lotte vakantie houden aan het strand van Renesse blijf ikzelf meestal aan boord om zomerwerk te verrichten zoals de relingen poetsen, de kuipvloer schuren met bruine zeep en de badkamervloer eens onder handen nemen. Uiteraard vergeten we ook niet de "steigerbabbel" met de buren, het zogezegde "ouweteuten", meestal vergezeld van een hapje en een drankje en het uitermate schitterende zomerweer leende zich hier dikwijls voor. De eerste avond toch met de fiets naar Renesse gereden waar er zes (!) kg mosselen wachten om gekuist en gespoeld te worden....gelukkig vind ik in Tom een handlanger. Het feestmaal laat niet lang op zich wachten....in de avondschemering zitten we met z'n allen knarsetandend naar Tia te kijken die met een sprong van 1,97 m onder de verwachtingen blijft. Toch is het voor ons een unieke sportvrouw !! Het is 23.00h als we de gordijntjes van de "Catharina" dichtschuiven.
     
    Als Sonja naar het strand is, de dag is weer mediteraan, ben ik aan boord aan het klussen, regelmatig onderbroken door bezoek. Eerst zie ik Ad verschijnen, daarna komt ook ouwe Willem voor een praatje....en altijd moet er koffie bij !! In de namiddag doe ik nog een fietstochtje en maak 's avonds wat spaghetti voor mezelf.
     
    Het weerbericht voor de volgende dagen belooft zomerse temperaturen. Ik leen m'n fiets aan Rina voor haar boodschappen en trek naar het strandje om een verse portie mosselen. Met het kuiswerk heb ik werk tot 21.10h. In de avondschemering neem ik nog een glaske wijn en lees nog wat tot de oogleden zwaar worden....Als ik 's morgens opsta is het al drukkend warm maar voor mij begint de dag slecht. Ik heb hoofdpijn, een keelontsteking en tot overmaat van ramp stoot ik m'n hoofd tegen de deurkader. 's Morgensvroeg al bloed deppen....er zijn leukere momenten om de dag te beginnen. Enfin, ik blijf de hele voormiddag hangerig en in de namiddag raap ik genoeg moed bijeen om nog naar Flauwershaven te fietsen. EĆ©n lichtpunt: seffens komt Sonja voor een uurtje aan boord om wat bij te praten. Ik ben weer in zoverre hersteld dat ik de mosselen kan koken en ze smaken nog ook ! Nog een praatje met de buren en dan in de kooi !!
     
    Ik sta op om 08.30h maar voel me nog altijd niet lekker. De verkoudheid speelt me parten. De weergoden zijn nog altijd in een goede bui en blazen een zachte wind uit het oosten. In de voormiddag met Sonja, Lotte en Hannelore naar de Plompe Toren gereden voor het verhaal van de zeemeermin die door vissers gekaapt wordt. Zij is de vrouw van Neptunus die behoorlijk boos is en bezweert dat Koudekerke in de golven zal vergaan...."alleen de toren zal blijven staan" ! En zo geschiedde !! Daarna rijden we naar de Pannekoekmolen in Burgh. Als ik terug aan boord sta komen Dennis en z'n dochter Claire binnen met hun zeiljacht "Yoda". Ze hebben er een reis naar Duinkerke en Oostende opzitten en komen bij mij aan boord voor een pintje. Dennis doet weer lyrisch over de Belgische keuken, hoe goed je wel in Belgiƫ kunt eten en hoe verzorgd het allemaal op tafel wordt gebracht...de rest van de dag trekken we samen op en zitten meestal op het balkon van het havenkantoor waar we de totale controle over de haven hebben...genoeg om alle schepen van commentaar te voorzien !! 's Avonds speelt de interland Belgiƫ - Nederland waarbij onze noorderburen met 4-2 worden ingepakt..joehoe !!
     
    Het verwachte onweer is aan ons voorbijgetrokken, het is warm, 25Ā°C en ik ben ziek ; verkouden, maag-en darmklachten, lig heel de voormiddag op de bank en neem medicatie dat het niet mooi is. 's Namiddags zelfs in bed maar te warm. Dan maar terug naar het havenkantoor voor verkoeling maar iedereen zeurt aan m'n kop, heeft het beste met me voor, maar ik ga terug naar boord zonder eetlust. De hele dag niets gegeten en om 21.00h naar bed mĆ©t medicatie.
    's Anderendaags ben ik stukken beter maar niet 100% ! Ik begin de dag met thee en een koekje en hou me gedeisd. Toch neem ik de fiets voor boodschappen en als Sonja terug aan boord komt voel ik me al een hƩƩl stuk beter; daar wordt ik op de steiger mee gepest natuurlijk. We genieten samen nog op het voordek van de warme avondzon.
     
    Gisteravond heb ik weer met smaak gegeten en nu is het zomer , 30Ā°c en wind ZO 3 Bft. Ik voel me weer kiplekker en we besluiten om dat direkt uit te testen. Sonja reserveert in Bistro "Zeelandia" terwijl ik alvast de motor start. Het tij kan ons niet beter gezind zijn : LW om 11.05 h dus om 11.00h varen we de haven uit en laten ons met 1800 toeren over de vloedstroom meevoeren naar Colijnsplaat waar we aanmeren om 12.40h . Het is nu zĆ©Ć©r warm, we kleden ons om en "here we comes, Zeelandia". Tja, we komen uit een Bourgondisch land, hĆ©...salade met geitenkaas, een griet met fritjes en vanilleijs met rood fruit (15 E ). Superlekker !! Als we terug aan boord zijn is het tĆ© warm om het gunstige tij af te wachten, op het water is het allicht een beetje koeler. Met de kentering van het tij zijn we terug in Burghsluis en krijgen Dennis en z'n vrouw Anita aan boord. Jongens, het lijkt de zoeten inval wel !!
     
    Zo 19 aug: In het binneland worden temperaturen rond de 37Ā°C verwacht. Hier is het rond de middag 33Ā°C. Dat wordt platte rust en vĆ©Ć©l water drinken. In de namiddag zitten we bij Dennis en Anita aan boord van de "Yoda" voor den apĆ©ro !! Dennis laat ons z'n werkstuk zien: een oud dienblad dat ik hem heb gegeven en waar hij nu een prachtige garnalenkotter op aan 't schilderen is. Het is nog maar halfweg maar ge kunt nu al zien dat het prachtig wordt. We zitten nog lang buiten, dan komen er windvlagen en er vallen enkele druppels....in de verte donder en bliksemschichten, het onweer gaat wĆ©Ć©r aan ons voorbij. Sonja neemt foto's van de zonsondergang.
     
    Als we opstaan is het nog altijd zomer, zij het met mildere temperaturen van 23-25Ā°C. Na de middag komen Ad en Jacqueline, Dennis en Anita en ook nog Jan aan boord. Lap, 't is weeral prijs !! Maar Dennis komt z'n schilderij afleveren, het is gewoonweg een schitterend stuk geworden. Hij heeft er tot 02.00h aan gewerkt !! En hij wil er nog niks voor ook...alleen onze vriendschap....is dat niet mooi, jongens !! Maar dat laten we niet zo, we verzinnen nog wel wat !!! Als 's avonds iedereen weg is, zitten we nog bewonderend naar het schilderij te kijken en we zijn het eens dat het dienblad nooit meer een dienblad zal zijn.....
    Morgen naar huis.......
     


    ZONSONDERGANG BIJ DE HAVEN V. BURGHSLUIS


    DE MEESTER AAN HET WERK ....


    ...EN HET RESULTAAT !!!!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-08-2012, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE CATHARINA NAAR ANTWERPEN -- 02 AUG TOT 09 AUG 2012







    BURGHSLUIS - YERSEKE - ANTWERPEN - THOLEN - BURGHSLUIS
     
    Door de weder ingebruikname van de Kattendijksluis en de positieve berichten die ons bereikten over het Willemdok vonden we dat het tijd werd om de metropool weer eens te bezoeken. Versassen door de 150 jaar oude maar onlangs totaal gerenoveerde Kattendijksluis zou voor ons al een hele belevenis zijn. We hebben ook gehoord dat Antwerpen z'n slechte reputatie inzake yachtenbehandeling volledig heeft weggewerkt dus hebben we alle reden om de Schelde op te varen. Met een ZW-wind 4-5 Bft en halve bewolking, 22-23Ā°C was het niet Ć©cht comfortabel varen ter hoogte van Zierikzee. Daarom steken we de Oosterschelde dwars over om bij Colijnsplaat onder de hoge wal te varen, het zeil bijgezet. Als we in de Beatrixhaven in Yerseke vastliggen en ons eerste pintje nuttigen breekt lichte paniek uit...ik ben thuis m'n kaart van de Westerschelde vergeten maar gelukkig kennen we nogal wat volk in Yerseke. Hier liggen drie Tradewind-yachts, allemaal gebouwd op de Austin Lion-werf waar ook ons schip gerestaureerd werd. Het zou al moeten lukken als er niemand aan boord is. En jawel, hoor, Frans en Joke van de "Noordster" zijn aan boord; en we hebben dubbel geluk want Frans heeft een splinternieuwe Westerscheldekaart bij die we wel voor een week mogen lenen...toch wel een opluchting.
     
    Vr. 03 aug : gisteravond hebben we het tij al uitgerekend om nog voor het hoogwater in Antwerpen te zijn dus vertrekken we om 09.20 h naar het Kanaal v. N-Beveland en sluis Hansweert. De wind is nog altijd ZW maar afgezwakt tot 3 Bft en we worden op de Westerschelde gezet om 11.30h . Met de vloed halen we in het Zuidergat al bijna 7 Kn. en varen al vlug over de ondiepe Schaar van de Noord, langs het troosteloze Doel en aan de overkant Lillo. Ook de oude sluis van de vroegere marinebasis van Kallo wekt bij mij nostalgische gevoelens op...wat een mooie tijd beleefden we daar !! Aan boei 114 zijn we bij "Boomke" en hier wordt volgens oude traditie een borrel genomen. Deze gewoonte stemt uit de tijd van de grote zeilschepen waarbij de bemanning door de kapitein getrakteerd werd op een jeneverke voor de behouden thuiskomst....dat gebeurde bij boei 114-Boomke !! Er stond vroeger een eenzame boom op de dijk, een aanwijzing voor de kapitein voor z'n traktatie. Met de dijkverhoging verdween ook de boom maar het siert de Antwerpenaars dat er nu een nieuwe geplant is....godzijdank !!! Het wordt tijd om de Kattendijksluis op te roepen en we krijgen te horen dat er binnen een kwartier geopend zal worden. We schutten met zes andere yachten naar het Kattendijkdok en moeten dan drie kwartier wachten voor opening van de Londenbrug....tijd voor koffie en een praatje met de Nederlandse buren. Ondertussen heeft de havenmeester al poolshoogte komen nemen en we krijgen een goede ligplaats in het Willemdok aan de lange steiger. We zijn verrast door de vriendelijkheid van zowel sluismeester als havenmeester en we voelen ons hier direkt thuis !! Bravo Antwerpen !!
     
    04 tot 07  aug. : het worden zonnige dagen in Antwerpen: we maken een fietstochtje rond het Eilandje, doen een terrasje bij Bar du Port en maken kennis met Frank en Pascal uit Dendermonde en hun schip "Donky". We zitten tot 23.00h bij hen aan boord en er wordt veel over en weer verteld..zĆ©Ć©r gezellig. De volgende dag fietsen we van Noord naar 't Zuid en Frank en Pascal komen bij ons aan boord om afscheid te nemen...ze varen vandaag naar Wintam. In de namiddag vĆ©Ć©l volk aan boord ; vrienden en familie....ik tel tien koppen. Gezellige boel en geluk met het weer....stralende zon ! 's Avonds eten we met Mark en Lieve in het Felix Pakhuis, lekker en niet duur en een mooi interieur. Als we later weer met ons tweetjes zijn luisteren we naar...."Radio Minerva" . DĆ© radio van Antwerpen. 's Anderendaags doen we boodschappen, vooral drank terug aanvullen !! en dan een fietstocht door de oude stad, we bezoeken de Carolus Borromeuskerk en schuilen voor een regenbui in "'t Heilig Huisken" en drinken koffie in cafĆ© "Zurich". Als we terug aan boord zijn breekt een zwaar onweer los met hevige regen. 's Avonds belanden we op de St. Aldegondiskaai in "Het Duvels Genot" waar we uitmuntend tafelen. De volgende dag nog maar eens naar Delhaize en terug op de steiger krijgen we groeten van Leo en Marleen Merks, van voor ons totaal vreemden. Verschillende mensen blijven staan om onze spreuk te bewonderen, plezant, toch wel ! Als er schepen naast ons vertrekken maken we gebruik van de vrijgekomen ruimte om te zwenken en krijgen later de mooie "Helena" naast ons, een 40 jaar oude Doggersbank en 15 T zwaar. In de namiddag maken we tijd voor het MAS,  Museum aan de Stroom, schitterend, maar om 16.30h vallen we uitgeteld op een stoel van cafĆ© "Storm" voor een frisse Vedett, pfff ! 's Avonds kan men ons, helemaal opgeknapt, vinden in "Het Duvels Genot".
     
    Wo. 08 aug. : zwaar bewolkt en motregen. Tijd om Antwerpen te verlaten. Omdat het tij ons niet uitkomt kiezen we ervoor om via de doorgaande route door de dokken naar Tholen te varen. We maken los om 09.50h en passeren de Londenbrug om 10.00h, de Siberiabrug om 10.20h en aan de Noordkasteelbrug wijst de peilschaal 6,5 m terwijl de kaart 7m aangeeft. Onze mast heeft een hoogte van 6,55m dus die wordt gestreken binnen 10 minuten. Geen meevaller in die klotsbak van dokken. We varen door het 5e Havendok, waar ik m'n oude werkterrein nog zie, door het Hansadok, Kanaaldok B1 en B2 naar de ingang van de Schelde-Rijnverbinding. Hier roepen we de havendienst op met vermelding van ons FD (financiele dienst) nummer en melden ons af op Kan. 2 . Weerom worden we zeer vriendelijk te woord gestaan en men wenst ons nog een goede vaart naar Tholen. Nogmaals, bravo Antwerpen !!
    Slecht zicht, regen en motregen....de Kreekraksluis komt in zicht en na een vlotte schutting maken we vast in Tholen terwijl het zonnetje weer door de wolken priemt en de mast, de fierheid van een schip, wordt weer gerecht.. We zitten zonder lucifers en we lopen ons te pletter om dit onmisbare kleinood te vinden...de C1000 brengt de oplossing waarna we op het terras van "The Sixties" vallen voor een verfrissing terwijl het weer zich herstelt. Pfff, wat is reizen vermoeiend !!
     
    Do. 09 aug. : We krijgen een prachtige dag met vĆ©Ć©l zon en draagbare temperatuur van 22-23Ā°C. De wind is onbestaande tot flauw NN0 1-3 Bft. Op de Oosterschelde is het HW om 08.45h dus vertrekken we in Tholen naar de Bergsediepsluis om 09;00h . In het Brabantsch Vaarwater zien we veel zeehonden op de Galgeplaat en met de ebstroom lopen we 7,1 Kn naar de Zeelandbrug. Langs de Hammen, met z'n prachtige droogvallende slikken en wadvogels, bereiken we onze thuishaven om 13.00h . Zoals gewoonlijk weer veel ambiance op onze steiger. Voor ons wordt het opkuisen en inpakken. Als we naar huis rijden passeren we nog in Yerseke om de geleende kaart bij de havenmeester in bewaring te geven samen met een bedankkaartje en een klein kadootje


    HAVEN VAN LILLO


    ANTWERPEN LINKEROEVER -- RADIO MINERVA


    DE REDE VAN ANTWERPEN


    DE VERNIEUWDE KATTENDIJKSLUIS


    DE "DONKY" IN HET WILLEMDOK


    FRANK EN PASCAL


    BEZOEK AAN BOORD


    HET MAS NA ONWEER


    WILLEMDOK EN GODEFREDUSKAAI


    SIBERIABRUG


    ZEEHONDEN OP DE GALGEPLAAT AAN DE DORTSMAN

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-08-2012, 13:23 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    28-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDJE ZEELAND - 21 - 25 JULI 2012







    BURGHSLUIS - ZIERIKZEE - ST. ANNALAND -
    COLIJNSPLAAT - NEELTJE JANS - BURGHSLUIS.
     
    Terwijl de kleinkinderen op vakantie zijn op het eiland is het een goede gelegenheid om de oudste, Dinand, mee aan boord te nemen voor het eerste deel van onze Oosterschelde tocht door de Hammen naar Zierikzee. De papa zal hem daar komen ophalen.
    We vertrekken in Burghsluis met een lekker zonnetje en een matige wind NW 3 Bft. en tot jolijt van onze kleine stuurman zien we al vlug enkele zeehonden op de Roggeplaat maar ook het schroefwater en het bruisende boegwater vindt hij interessant....en natuurlijk...sturen !! Wel onder het waakzaam oog van de schipper, natuurlijk en af en toe wat bijsturen want het ventje moet zich rekken om over de hoge boeg te kunnen kijken. Bij de aanloop van Zierikzee is het dolle pret als hij het schip 90Ā° in de geul kan draaien. Een kwartier later zijn we in de haven waar de papa ons al opwacht. Na het afscheid profiteren we nog van de opkomende vloed om verder te varen naar St. Annaland terwijl het Ć©cht begint te zomeren. We varen de "Catharina" achteruit in een nauwe maar goede ligplaats.
    De volgende morgen is het vrijwel windstil en zonnig - 20Ā° C . Laagwater wordt verwacht om 12.30h dus maken we los om 09.45 h om met de ebstroom door de Krabbenkreek en het Keeten naar Colijnsplaat te varen. Op de Slikken van Viane zien we Ć©Ć©n eenzame zeehond zonnen. We zijn op de middag onder de Zeelandbrug en maken vast in Colijn om 12.15h. Het was voorbedachte rade om naar Colijn te varen want we hebben weer gereserveerd bij Bistro "Zeelandia" . Het is er weer heerlijk vertoeven...de tarbot is uitmuntend evenals het bijhorende wijntje.
    23 juli: op naar Neeltje Jans. Het is weeral een hele tijd geleden dat we daar waren...Met een zuidenwindje 3 Bft maken we los om met de eb naar de Kering te varen om vlak voor de Roompotsluis het kleine, kronkelige geultje naar de Betonhaven van Neeltje Jans op te pikken. Daar zien we twee zeiljachten vastzitten: eentje op de dam van de Betonhaven, die helemaal droogvalt.....ziet er niet goed uit voor de Engelse vlag voerende "Betthica" . Een tweede jacht aan onze stuurboordzijde is vastgelopen op de Middelplaat. Ja, jongens, ge moet tussen de betonning blijven !!! Die ligt er niet voor niks. Het Engelse jacht wordt over de vlijmscherpe oesterschelpen losgetrokken en voor inspectie naar de Roompothaven gesleept. Dat zal weeral geld kosten !! Ondertussen zijn wij aangemeerd aan de steiger waar nog juist ƩƩn plaats vrij was. De wind is nu hƩlemaal weggevallen en het wordt heet - we spannen het tentzeil over de giek voor wat schaduw - staat perfect!! We kopen mosselen bij Viskwekerij Neelte Jans, 's namiddags is het platte rust en als 's avonds de baai vol ligt met geankerde schepen maken we nog een wandeling naar het Noordzeestrand. Aan boord zitten we nog tot 23.00h buiten, het laatste uur weliswaar onder een dekentje...een prachtige sterrenavond en een zeer rustige windloze nacht...
    24 juli: het blijft zomeren, wolkenloos en temp. rond de 25Ā°C met een licht zeebriesje. In de voormiddag maken we tijd om proviand in te slaan. We halen de fietsen boven en rijden over de Stormvloedkering naar Burgh-Haamstede voor inkopen (7 km enkel). In de namiddag luieren we onder onze tent en maken kennis met de bemanning van het Belgische jacht "Joli" . Mensen van Hamme !! 's Avonds nog een lange "steigerbabbel" maar toch naar binnen om 22.00h vanwege de kilte en vochtige lucht.
    25 juli: weeral zomer, warm doch heiig. Vandaag varen naar onze thuishaven maar omdat we de immens grote Roggeplaat moeten ronden hebben we hoe dan ook het tij voor de helft tegen ! Maar eerst lopen we door het duinpad nog naar het strand voor een lange strandwandeling en nog voor we om 11.40h losmaken haal ik nog vlug een emmertje mosselen terwijl Sonja het tentzeil wegbergt. De wind is N-NW 2 Bft en al vlug zijn we in de Groot Vuilbaard waar we tegenstroom amper 4 Kn halen maar naarmate de stroomsnelheid vermindert gaan we iets vlugger lopen. De motor moet er nu eens Ʃcht voor werken. Als we in de Hammen draaien krijgen we het laatste uur nog stroom mee en lopen direkt al 6,4 Kn We zijn om 14.30h terug in onze thuishaven die overvol ligt met passanten waarvan sommigen wegens hun afmetingen moeten geweigerd worden. Volgens de havenmeester hadden ze gisteren een rekord aantal passantenschepen: 90 stuks !! Met ons tweeƫn spuiten we onze "Catharina" af en poetsen haar helemaal op, dan is er tijd voor een frisse Leffe op het terras van het clubhuis "Oliegeultje" met een blij weerzien van Jos en Frieda, jaarlijks terugkerende passanten uit Grave. Naam van hun schip : "Catharina". We eten 's avonds nog aan boord en rijden om 19.30h naar huis, nog nagenietend van deze super-mooie dagen !!!


    STUURMAN DINAND


    ZOMER IN ST. ANNALAND


    BISTRO ZEELANDIA  -  COLIJNSPLAAT


    ZONDER WOORDEN


    ZIERIKZEE GEZIEN VAN COLIJNSPLAAT


    ZEEWERING


    VISKWEKERIJ NEELTJE JANS


    EMMERTJE MOSSELEN HALEN....


    AAN HET NOORDZEESTRAND -  STORMVLOEDKERING


    DE BAAI VAN DE BETONHAVEN


    ZOMERAVOND AAN DE STEIGER NEELTJE JANS-BETONHAVEN


    DE CORNISH CRABBER C245 VOOR ANKER

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-07-2012, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    20-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug uit Scandinaviƫ







    12 juli 2012 : we zijn terug aan boord van de "Catharina" na onze Scandinaviƫ toer. Een hele maand heeft ze eenzaam in haar box gelegen, zij het dat de havenmeester, mijn trouwe vriend, elke week aan boord geweest is om de accu's in vorm te houden door ze af en toe bij te laden. We waren dus nieuwsgierig naar haar toestand maar dat bleek allemaal goed mee te vallen. Na alle hevige regenval in onze contreien moet er zelfs aan dek weinig gekuist worden. Wel hebben we wat algenaangroei op de waterlijn die zich niet zomaar laat verwijderen. Een harde borstel met lange steel uit de loods brengt uitkomst.
    Na de middag drinken we koffie in het havenkantoor met Ad en "ouwe Willem" , Jaap en z'n vrouw en Wim (ex-mosselvisser ZZ9), nieuw lid en eigenaar van een Verras-platbodem.
    Om 17.00 h sluiten we af en rijden naar huis wegens de slechte weersvoorspelling.
    In bijlage enkele foto's van het Noorse eiland Rundoy waar we de papegaaiduikers konden fotograferen.


    OP WEG NAAR DE KLIFFEN VAN RUNDOY


    JAN VAN GENTEN TEGEN DE KLIFFEN


    PAPAGAAIDUIKERS


    OFTEWEL DE PUFFINS !!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-07-2012, 17:02 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 TOT 31 MEI 2012 COLIJNSPLAAT - BURGHSLUIS







    We zijn al vroeg uit de veren...07.30 h ! Waarschijnlijk omdat het zo vroeg licht is. Weeral een zalig zonnetje en windstil !! Ik slof op m'n dooie gemakje naar de bakker. In de Dorpstraat komt de geur van vers gebakken brood me al tegemoet. Ha, eindelijk vers brood !!
    Na een smakelijk ontbijt maken we los om naar onze thuishaven te varen. HW te Zierikzee wordt verwacht om 10.10 h. en het is 09.45 h als we Colijnsplaat verlaten langs de Schaar van Colijn parallel aan de Zeelandbrug naar de Overloop van Zierikzee en via de verkenningston "Roompot" met 1600 toeren naar de Hammen. De wind is ondertussen NW 2-3 Bft, later draaiend naar NO 2 Bft. niet de moeite om zelfs maar naar ons zeil te kijken, laat staan hijsen.We lopen Burghsluis binnen om 11.30 h en hebben nog de hƩle dag zon maar met een fris windje.
     
    Als het water weer een eind gezakt is kan ik in de namiddag weer mosselen trekken. 's Avonds feest : mosselen met een frisse Gascogne wijn, allƩe zeg....mƩƩr moet dat niet zijn !!
     
    Woensdag 30 mei : heerlijk geslapen en weeral zon, niet te geloven !! Een matig windje uit het W-NW zucht maar 2 Bft. Het kan ook heel ontspannend zijn om eens een dagje niet te varen en gewoon van het havengebeuren te genieten. Maar we worden al vlug opgeschrikt door een passant die naast ons ligt en zich mistrapt en pardoes in het zilte nat valt. We zijn met drie manskerels nodig om hem op het droge te krijgen, hij weegt ook 100 kilo !! Gelukkig geen kwetsuren. Als de man weer bekomen is kan er weer gelachen worden....
     
    Na de middag doen we een fietstocht door de polders en belanden in Burgh op het terras van hotel "Bom" aan het dorpsplein. Als we een klein uurtje later terug naar de haven fietsen komt er een frisse wind uit het westen aanzetten en wƩƩr drijft er een mistwolk over polder en haven maar het is de zon die al vlug de strijd weer wint !! We eten aan boord, zalm met verse groenten en zitten 's avonds lekker uit de wind in de avondzon met een wijntje !!
     
    Voor morgen voorspelt men zwaar bewolkt weer, doch droog en westenwind 5 Bft, 17Ā°C max. Het feest is voorbij, tijd om naar huis te trekken en kijken hoe het gesteld is met onze twee kippen, Snip en Snap, die tijdens onze afwezigheid door de buurman worden verzorgd. Ook de tuin heeft weer zijn zorgen nodig.....


    DE VERKENNINGSTON IN DE OVERLOOP V. ZIERIKZEE


    BURGHSLUIS: DE OUDE LICHTKOEPEL VUURTOREN -HAAMSTEDE


    ONS "TORENTJE"  INLOOPPLAATS VOOR LEDEN EN PASSANTEN


    DE SCHITTERENDE WINDWIJZER IN HET PLAFOND   -   WERKT NOG !!!!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-06-2012, 12:41 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 EN 28 MEI 2012 VAN ST. ANNALAND NAAR COLIJNSPLAAT







    Het is Pinksteren.....ook in St. Annaland....alles dicht en er loopt geen hond op straat !! Maar geen nood, wat proviand betreft hebben wij onze voorzorgen genomen. Het weer is uitstekend !! Zon en minder wind 3 Bft. ONO en 22Ā°C. We blijven nog Ć©Ć©n dag op St. Annaland. In de voormiddag doen we een klein fietstochtje langs het dorp en zoals gezegd: geen hond te zien ! Het hele dorp is leeggelopen en zit nu samengepakt op het kleine strandje aan de Krabbenkreek.
     
    In de namiddag fietsen we onder de dijk naar Stavenisse om er Leo en Marleen te bezoeken die daar met hun "Sea-land" hun thuishaven hebben. Terwijl we op de terugweg wat uitblazen op een bank aan de Oosterschelde maken we een praatje met een motorrijder uit Temse. Hij rijdt met een BMW uit 1960 !! Prachtige machine.
     
    Terug aan boord nemen we een douche en zitten even later in de kuip naar de radio te luisteren. In het nieuws zegt men dat een Belgische motorijder is verongelukt op Tholen.....het zal toch niet...????  
     
    Het is warm en windstil en we spannen het tentzeil over de giek voor wat schaduw. Later op de avond trekt de wind weer wat aan uit het NNO, later NO.
    Maandagmorgen 08.00h : windstil en zon !! Na het ontbijt maken we plannen om naar de Roompothaven te varen, aan de Stormvloedkering. Het is HW te Zierikzee om 09.07 h en we vertrekken om 08.40 h met 1400 toeren door de Krabbenkreek. In de Zijpe hebben we reeds stroom mee en met 1600 toeren lopen we 5,9 Kn (SOG). De wind is verwaarloosbaar, 2 Bft uit het W-NW !! Bij Stavenisse draait de wind helemaal west 3 Bft, dus weer wind tegen stroom. Als we door het Engelsch Vaarwater lopen zien we dat er vanuit het westen een enorme mistwolk komt opzetten...een mist-tsunami zeg maar!! Ik zet onmiddellijk de plotter aan en 10 min. later zitten we nog voor de Zeelandbrug in dikke mist. Het lijkt ons veiliger om de dichtsbijzijnde haven binnen te lopen: Colijnsplaat. We steken door naar de Slikken van Kats en varen langs de zuidoever naar de pijlers van de Zeelandbrug, daarna is het nog enkele honderden meters naar de haveningang. De plotter zegt ons precies waar we zitten en in de dikke mist vinden we al vlug de haveningang van Colijn.
     
    We krijgen een goede ligplaats aan een kopsteiger en een uur later klaart het uit en schijnt de zon als nooit tevoren !! Toch besluiten we om hier te blijven, lekker in het zonnetje en de scheepvaart passeert op enkele meters van ons.
    's Avonds ontdekken we in 't dorp een bistro waar we uitmuntend eten: een menu van zalm met asperges, een hĆ©le tarbot met frietjes en schepijs met slagroom en aardbeien voor 19,50,- euro. !! Waar maak je dat nog mee??  Bistro "Zeelandia"  !!!
    Terug aan boord genieten we nog van de ondergaande zon in een matig avondwindje...wat een week-end, zeg !!! Morgen terug naar Burghsluis.....
     


    ZONDER WOORDEN


    MIST IN COLIJNSPLAAT


    COLIJNSPLAAT....NA DE MIST !


    ZEEUWSE SCHUUR


    DISTEL EN KLAPROZEN OP DE DIJK

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-06-2012, 11:46 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 EN 26 MEI 2012 NAAR ST. ANNALAND







    Vrijdagmiddag, we komen 's middags aan boord met veel zon doch stormachtige wind uit het oosten, kracht 5, aan zee 6 Bft. Het is laag water en dus het goede moment om een emmertje mosselen en krukels te verzamelen. Voor het voorgerecht neem ik een viertal oesters mee, het is de eerste keer dat ik dit doe...achteraf blijken ze verrrrukkkkeluuuk lekker te zijn. 's Avonds feest !! Wat kan die Sonja lekker mosselen klaarmaken !!
    Er waait 's avonds nog altijd een stormachtige wind, 's nachts wordt het minder.
     
    De nieuwe dag kondigt zich aan met veel zon en een temp. rond de 22Ā°C, de wind blaast uit het NO 3-4 Bft. We doen eerst nog wat boodschappen in Burgh en wachten het goede tij af om naar St. Annaland te vertrekken. Het is LW te Zierikzee om 13.40h maar we vertrekken al Ć©Ć©n uur vroeger omdat er in het laatste uur van het getij toch niet veel tegenstroom meer zit. Aan de Flauwers wordt het zeil bijgezet en bij de kentering zijn we precies aan de schelpenberg. De Zeelandbrug passeren we al met stroom mee en door de oostelijke zijwind kunnen we tot Stavenisse ons zeil omhoog houden. Daarna komt de wind op de kop en kan het zeil naar beneden en we varen mĆ©t stroom en tĆ©gen wind naar de Krabbenkreek. Om 16.15h meren we aan in de vernieuwde haven van St. Annaland. Prachtige steigers met vingerpieren waar je bij wijze van spreken met je ogen dicht kan aanmeren.


    DE KRABBENKREEK BIJ ST. ANNALAND

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    03-06-2012, 10:20 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAARSEIZOEN VOORJAAR 2012







    En hier is ze dan : de nieuwe spreuk staat op onze "Catharina" .(foto's). Laat nu de zomer maar komen....het gaat stilletjes aan tijd worden. We zijn al die nattigheid en koude grondig beu. We hebben van ons hart een steen gemaakt en verleden week een paar keer gaan fietsen terwijl er hƩƩl bedenkelijke wolken boven ons dreven. Op weg naar Emmadorp in het Verdronken Land van Saeftinghe bleef het toch lang droog maar eens we midden in de polders reden gebeurde hetgeen we hadden gevreesd. Een stortbui van jewelste op ons dak en in de polder vindt je niet zo vlug een portaaltje om te schuilen. WƩl zagen we een electriciteitskast waar we tegen konden staan en we hadden gelukkig onze voorzorgen genomen; we hadden paraplu's mee !! Zo bleven we toch redelijk droog. Een kwartier later was het droog en niet veel verder zaten we al vlug aan de koffie in het gezellige bruine cafƩ van Gina : "Het Verdronken Land" . We waren zogezegd gesneuveld in het zicht van de meet.
     
    Omdat er voor het week-end toch iets beter weer werd aangekondigd zijn we nog naar de haven gereden en de tekst op ons bootje gezet. Dat had weer veel bijval bij collega-schippers en passanten. Slapen aan boord was weer diep onder de wol kruipen als 's nachts de temperatuur daalt tot 3-4Ā° . Maar met 's morgens de kachel aan en een stralende zon die binnenschijnt gaat er een nieuwe wereld voor ons open....wat een verademing. Onze ogen moeten er nog aan wennen en als het een constante (korte) weersverbetering blijkt te zijn kunnen we het niet laten om in de namiddag los te maken voor een tochtje op de Oosterschelde.
     
    Volgens Post Wemeldinge blaast de wind met 2 Bft uit het zuidoosten en wordt laagwater verwacht om 16.25h. Dat wordt eerst wat tegen stroom ploeteren maar we jagen haar niet af en uit de wind en in de zon is het zalig vertoeven aan boord. Aan de schelpenberg draaien we in de stroomrichting naar Burghsluis. Het is alsof ons scheepje de stal geroken heeft want ze loopt nu 8 Kn en ik hoef haar bijna niet bij te sturen. Als we terug vastliggen in de haven komt schipper Willem, zopas 80 jaar geworden, op ons opstapje zitten, leest onze spreuk en kijkt mij met glimmende oogjes aan terwijl hij zegt: "hij die varen wil, vaart met luste....ik hoef niet meer, laat mij maar ruste...!!"
    Wijze man !!!


    DE NIEUWE SPREUK OP DE "CATHARINA"








    DE BURGHSE KWELDERS...


    DE PLOMPE TOREN EN STORMVLOEDKERING


    WATERSNOODRAMP 1953 - CAISSON IN DE DIJK

     
    UIT DE TROONREDE.....1953


    CAISSON-BOLDERS


    TRADEWIND "BLACK MOLLY" ONDER ZEIL


    NATUURGEBIED "PLAN TURELUUR"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-05-2012, 11:40 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    08-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERJAARDAGEN







    Het is weeral enkele weken geleden dat het gratis abonnement van "De Lijn" in de bus viel.....dan wordt je 65 !! Een goede reden om alle dieet-voornemens voor enkele dagen opzij te schuiven. Eric en Trees, goede vrienden uit Lovendegem, kwamen op bezoek met champagne en een groot paasei vol met leuke kado's. Samen gezellig tafelen is voor mij al een godsgeschenk...
     
    Maar ook in Blankenberge was er een jarige. Carine is de gelukkige en het is haar niet aan te zien dat ze op "tram 6" stapt. Een goed idee was het om dat samen te vieren in "den Oesterput". Lang heb ik mijn neus opgetrokken voor oesters maar nu begin ik er mƩƩr en mƩƩr zin in te krijgen. Na een perfect maal van oesters, langousten en kreeft wisten zij nog wel een cafeetje in Zeebrugge voor een afzakkertje: " 't Werftje".
     
    Het kleine cafeetje lijkt meer op een barak met roze geschilderde muren met paarse lichtreklame en ligt zowat in een hoek geduwd van de Oude Vissershaven tussen hangaars en scheepswerfjes. Ook de werf van Van Damme, waar de "Askoy II" van Jacques Brel wordt gerestaureerd is vlakbij. Mooie oude foto's van vissersschepen en de pier van Zeebrugge hangen aan de geel berookte muren. Links en rechts harde zitbanken en tafeltjes uit grootmoeders tijd. Van de bijgeschoven stoelen neem ik er een die al kreunt nog voor ik erop ga zitten....In het midden staat op een ouderwets stenen vloertje de houtkachel zijn best te doen, de schoorsteenbuis loopt zonder omweg recht naar boven door het schuine dak. Alles wat kan branden krijgt ze te slikken....
    De klandisie: dok- en werfpersoneel, vissers en yachtvolk, ƩƩn enkele toerist en plaatselijke "schonen". De muziek is hoofdzakelijk van AndrƩ Hazes en Will Tura, de ambiance wordt vooral door het werfvolk verzorgd waarvan er ƩƩn het repertoire van AndrƩ Hazes van buiten kent en nog een prachtige Stentor-stem heeft ook !!
    Voor 5 Euro krijgt men hier een Rodenbach met een ferme schep verse garnalen en naar het schijnt houdt de rondborstige waardin hier alles onder controle maar we krijgen ze vandaag niet te zien.....de zoon neemt een dagje over !
    De tap kan het niet bijhouden en iedereen zingt uiteindelijk uit volle borst mee.....plezier moet je niet zoeken...het moet naar je toe komen !! Tussen de blauwe rookkralen ontdek ik op de muur een prachtige tekst : " Wie de zee als geliefde neemt, moet de zoutsmaak bij de kus verdragen..."
     
    Het staat vast: dit wordt de nieuwe spreuk voor 2012 op onze "Catharina" .   Bedankt, "Werftje" !!!


    VERRASSING ....


    KLINKEN MET ERIC EN TREES


    DE JARIGEN...


    IN DEN OESTERPUT


    ZEEBRUGGE   'T WERFTJE


    LOBSTER IS KING !!


    SANTE,  LUC


    GEIRNAORS !!


    AMBIANCE-VOLK


    DE NIEUWE ANDRE HAZES !!!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-05-2012, 16:41 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fw: VOORJAAR 2012 - NAAR ZIERIKZEE







     



    VOORJAAR 2012 - NAAR ZIERIKZEE


    Het is maandag 30 april en traditiegetrouw brengen we rond deze tijd een bezoekje aan Zierikzee. Vandaag is het Koninginnedag en morgen 1 mei is het bij ons "feest van de arbeid" . Zowel Nederlandse als Belgische schepen zullen dan opstomen naar Zierikzee. Vandaag waait de wind zachtjes uit het NO 2 Bft en er is hoge bewolking en zon. Ideaal dus voor ons ZZ-tochtje !!
     
    Het is HW om 10.25 h en omdat we meestroom maar een goed uur nodig hebben kunnen we in Burghsluis losmaken om 09.30 h. We laten onze "peer" rustig op 1600 toeren snorren en het is dan toch al bijna 11.00 h als we de aanloopgeul van Zierikzee indraaien. Een kwartier later meren we aan bij een Belgisch jacht , de" Fun-tastic" . Mensen van Lokeren, thuishaven Gent en ligplaats in Breskens !!
     
    Later komt bij ons ook nog de Nederlandse "Waterpas" uit Zwolle langszij waarvan de schipper van Roosendaal blijkt te zijn, zij is Friese. Altijd plezant om met mensen aan de klap te geraken....
    Sonja en ik lopen 's namiddags door de oranjegekleurde stad, het is zeer druk....mensen lopen in oranje T-shirts allerhande, op de markt speelt een lawaaierig blaasorkest, (ze zijn verkleed in indianen !!) er is rommelmarkt voor kinderen en demonstraties van roofvogels, je kunt het zo gek niet noemen, oranje hoeden en pruiken...ze kunnen ons in ieder geval in Belgiƫ niet zo zot krijgen.. ze hebben wƩl geluk met het weer: stralende zon.
    Na een terrasje eten we aan boord en 's avonds moet toch weer de kachel aan. 's Nachts is er regen, regen en onweer!!
     
    Dinsdag 1 mei : afgelopen nacht hebben we slecht geslapen door 5 dronken en luidruchtige hufters uit St Annaland, dat heb je nu altijd met die dagen...'s morgens is het droog maar vochtig en bewolkt. De kachel moet er weer bij !! Aangezien onze buurman nog naar Breskens moet en het gunstige tij op de Westerschelde wil halen, zou hij graag om 10.00 h vertrekken, dus moeten wij even verkassen maar we kiezen eieren voor ons geld en vertrekken ook naar Burghsluis, de "Waterpas" in ons kielzog want zij willen zeehonden zien en oesters plukken !! Ja, dan moet men in Burghsluis zijn....
     
    Als we om 10.15 h de Oosterschelde opdraaien breekt de zon weer door en tegenstroom moet onze "peer" wat harder werken maar het zal hem goed doen. In Burghsluis meren we aan om 11.45 h en beleven nog een zonnige namiddag. Bij de oranje-roze zonsondergang verraden dikke wolkenvelden het aankomende slechte weer....het wordt weer koud met 's nachts regen en onweer en we rijden de volgende dag naar huis, teleurgesteld in het koude, natte voorjaarsweer.


    ZIERIKZEE GEZIEN VANAF HET NUNNENPLAATJE


    SCHITTERING OP HET WATER


    ZIERIKZEE


    DE AANLOOPGEUL VAN ZIERIKZEE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    05-05-2012, 14:15 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    27-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAARSEIZOEN 2011







    Een samenvatting van het vaarseizoen zoals mijn varensmaat, Sonja, het ervaarde :
     
    Het was een vaarseizoen met vƩƩl variatie....na de wintervoorbereiding voor de tocht naar de Oostzee kwamen de dagen in april en mei als "mooie zomer voorbode".
    Wat er uit sprong : Amsterdam, altijd plezant                            
    Groningen : het weerzien met Judy en Tim , de oversteek van de grote rivieren Eems, Weser en Elbe, het bezoek van Petra en Dieter in Leer en in BrunsbĆ¼ttel, het doorvaren van het 100km lange Kieler kanaal, onze aankomst op het Deense eiland Aero, de mooie zonsop- en ondergangen aldaar, de warme vriendschap van Anna en Kristian, de verraderlijke mist op de terugtocht, het verrassend gezellige Bremerhaven, de onwaarschijnlijk vele buien regen en de prachtig grote regenbogen, de dreigende wolkenluchten en het stormachtige laatste uur van de thuisreis, het onthaal in de haven en het verlangen om weer "thuis" te zijn.....


    MONUMENT VOOR DE REDDERS IN BURGHSLUIS


    SIXHAVEN   AMSTERDAM


    DE TEXELSTROOM


    DE "HAPPY TWO"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-04-2012, 18:32 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKT 2011 - NAAR DE WINTERBERGING







    Het is al 13 oktober als we 's avonds aan boord komen, de wind staat nog uit het oosten maar voelt al koud aan, de winter is op komst !! We laten de generator een half uurtje lopen en daana ook de motor, zo hebben we weer warm water. De kachel gaat ook aan zodat het al vlug gezellig warm is en we kraken samen een flesje wijn. We duiken later met een boek in bed maar het zal een bar koude nacht worden.
     
    De volgende morgen maken we ons, na de koffie, klaar om naar de winterberging te vertrekken. Zoals gebruikelijk vaart Ad mee die we iets voor de middag verwachten. Het vertrek is voorzien om 12.00h stipt ! De fenders en de huik worden weggenomen, de motor, filters en schroefas nagelopen. Sonja zal met de auto nakomen.
     
    Laag water is om 11.30h en de wind 0-3 Bft uit het oosten, er is veel zon en goed zicht en we vertrekken op de eerste vloed door de Hammen naar de Zeelandbrug en Keeten. Als we uit het Brabantsch Vaarwater komen roep ik Post Wemeldinge op en steken we door naar Yerseke. In de Beatrixhaven strijken we de mast en bergen het zeil op. De kuip wordt gekuist en de romp gewassen. Dan is het tijd om met ons drieƫn te gaan eten bij Piet v. Oost, hƩt mosselhuis van Yerseke.
     
    Zaterdag 15 oktober : vandaag wordt onze "Catharina" gekraand en naar de winterberging gevoerd. Als we opstaan is er koffie en de kachel gaat nog aan want het was weer een ijskoude nacht. In de voormiddag verkassen we naar de Julianahaven en meren onder de kraan. Ondertussen is het schitterend weer geworden met bijna geen wind. Als ze op de kant staat wordt het onderwaterschip afgespoten en laat ik zoet water door de motor lopen, de bilge pomp ik ook leeg. In de winterberging komt ze naast de "San Jac" te staan, een gelijkaardig schip....hier mag ze rustig de winter doorbrengen....bij de deur bekijken we haar nog eens, dankbaar !!


    VERTREK TE BURGHSLUIS...


    NAAR DE WINTERBERGING


    BEATRIXHAVEN  -  YERSEKE


    JULIANAHAVEN  -  ONDER DE KRAAN


    TRANSPORT NAAR DE WINTERBERGING


    NAAR DE WINTERBERGING

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-04-2012, 14:33 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!