Keukenweetjes van Willemijn
Klasse-wijn met bezinksel (depôt) behoort voor een kaarsvlam te worden overgeschonken in een schone fles en wel zo dat het troebele gedeelte achterblijft (decanteren). Gewone landwijn mag zondermeer in een karaf of kan worden overgeschonken. Voor een dergelijk vlot wijntje mag u ook gewone glazen, kroezen of bistroglazen gebruiken. Een wijn van klasse komt echter het beste tot zijn recht in een goed wijnglas: een ruim glas met niet te grote entree, waarin de wijn zachtjes 'rond gewalst'kan worden. U kunt dan, nog voor dat de eerste slok over uw tong naar binnen glijdt, van het fijne aroma van de wijn genieten!
Goede wijn komt niet alleen uit Frankrijk, Duitsland of Italië, maar ook uit Spanje, Portugal, de Balkanlanden, Zuidafrika, Israël en de VS. Serveer bij regionale gerechten zoveel mogelijk wijn van dezelfde nationaliteit, dus: Spaanse wijn bij paëlla, Italiaanse wijn bij spaghetti-schotels of pizza enz.
16-03-2017, 21:35 geschreven door wilhelmina3
|