diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    19-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swartbergpass bij Oudtshoorn en beek







    Keukenweetjes van Willemijn

    De meeste ongelukken gebeuren thuis!! Neem geen enkel risico! Koop een degelijke keukentrap of -kruk met uitklapbare treetjes.
    Bevestig loszittende vloertegels opnieuw met goede lijm of ander hechtmiddel en leg er 24 uur een stapel boeken (of iets anders zwaars) bovenop!

    Houd uw keuken schoon en besteed extra aandacht aan hoekjes, kiertjes en plinten!
    Leg daarbij een laurierblaadje neer:  ongewenste bezoekers houden niet van deze geur en maken rechtsomkeer!
    Gebruik bij moeilijk bereikbare plekjes een oude katoenen sok met een elastiek aan een stok bevestigd.

    Hygiëne in de keuken is zéér belangrijk, vooral 's zomers als het warm is!!
    Dweil de keukenvloer dagelijks op, desgewenst met een ontsmettingsmiddel.
    Gemorste voedingsmiddelen direkt verwijderen. Handen wassen vóór het koken!




    19-03-2017, 09:27 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beek Swartberg-pass bij Oudtshoorn






    Keukenweetjes van Willemijn

    Alcoholvrij bier is een oplossing voor mensen die nog naar huis moeten rijden. Maak hier dan ook gebruik van!!

    Wanneer u een Bloody Mary wilt maken, bevries dan van tevoren de tomatensap in blokjes.
    Leg dan een paar blokjes in een glas en giet de wodka erover.
    Dan nog een paar slagen uit de pepermolen, een takje selderij-groen in het glas gezet en klaar is Mary.

    Sorteer uw lege flessen en breng ze naar de juiste bestemming. Bewaar kurken en rijg ze aan lange slingers tot een vliegergordijn!
    Een doek besprenkeld met rum wordt tegen de slapen gedrukt bij een hoofdpijn, veroorzaakt door een teveel aan alkohol!



    18-03-2017, 11:46 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prins Albert-Swartbergpass






    Keukenweetjes van Willemijn

    Witte wijn serveert men het best koel, maar niet te koud. Dus vanuit de kelder en niet direkt uit de koelkast!
    Zo komt het fijne bouquêt tot zijn recht en de smaak tot ontplooiïng.

    Warme wijn serveert men voor de gezelligheid! Het best verwarmt men in een geëmailleerde of roestvrijstalen pan ( dus niet van aluminium!).
    De wijn wordt flink heet gemaakt maar mag niet worden gekookt. Serveer in hittebestendige glazen met een zilveren lepeltje of op een vochtige doek!

    Een 'staartje wijn' kan gebruikt worden voor een marinade of als smaakmaker van soep, suddergerecht of saus.
    Ook kan wijn ingevroren worden in een ijsblokjes-laatje.

    Champagne of Sekt, die niet koel genoeg is, spuit na opening van de fles met kracht naar buiten! Leg de fles derhalve tijdig op een koele plaats.
    Een champagnefles ontkurken geeft vaak beschadigingen aan pleisterwerk! De kurk moet voorzichtig worden verwijderd met een zacht 'plof-geluid'.
    Gebruik hiervoor eens een goede notenkraker. Klem de 'bek' stevig om de kurk en wrik deze vervolgens voorzichtig omhoog.
    Houd een glas in de buurt van de fles om direkt met inschenken te kunnen beginnen!



    17-03-2017, 08:11 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swartbergpass en Meirpoort






    Keukenweetjes van Willemijn

    Klasse-wijn met bezinksel (depôt) behoort voor een kaarsvlam te worden overgeschonken
    in een schone fles en wel zo dat het troebele gedeelte achterblijft (decanteren).
    Gewone landwijn mag zondermeer in een karaf of kan worden overgeschonken.
    Voor een dergelijk vlot wijntje mag u ook gewone glazen, kroezen of bistroglazen gebruiken.
    Een wijn van klasse komt echter het beste tot zijn recht in een goed wijnglas:
    een ruim glas met niet te grote entree, waarin de wijn zachtjes 'rond gewalst'kan worden.
    U kunt dan, nog voor dat de eerste slok over uw tong naar binnen glijdt, van het fijne aroma van de wijn genieten!

    Goede wijn komt niet alleen uit Frankrijk, Duitsland of Italië, maar ook
    uit Spanje, Portugal, de Balkanlanden, Zuidafrika, Israël en de VS.
    Serveer bij regionale gerechten zoveel mogelijk wijn van dezelfde nationaliteit, dus:
    Spaanse wijn bij paëlla, Italiaanse wijn bij spaghetti-schotels of pizza enz.



    16-03-2017, 21:35 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterval van Eden





    Keukenweetjes van Willemijn

    Het distillatie-proces is een vinding van de Arabieren. Een oer-Nederlandse drank is Korenwijn.
    IJskoud geserveerd smaakt een glaasje korenwijn voortreffelijk bij een 'zeeverse' nieuwe haring!

    Bewaar uw gedistilleerde dranken als wodka, jenever en aquavit in de koelkast, zo mogelijk met de glaasjes erbij.
    De dranken smaken het lekkerste, wanneer ze inkoud zijn!

    Wijn komt beter tot zijn recht bij een temp. van 15-16 graden C. Bewaar derhalve uw wijnvoorraad niet in de huiskamer.
    Bij gebrek aan een echte wijnkelder kunt u de flessen op een rek in de gang-, trap- of meterkast leggen.

    Zet flessen rode wijn of een Grand Cru nóóit bovenop de centrale verwarming of in een emmer warm water!
    Haal de kostelijke wijn op tijd uit het rek en zet hem als het kan een dag of 2 rechtop in een niet te warm vertrek.



    15-03-2017, 10:11 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.struisvogel-ei met kuiken






    Keukenweetjes van Willemijn

    Bier behoort te worden ingeschonken in speciale bierglazen, die uitsluitend voor bier ( en dan echt niets anders dan bier)
    worden gebruikt. Deze glazen mogen nooit in zeepsop worden afgewassen.
    Spoel de glazen voor het inschenken allereerst uit met koud water en schud de waterdruppels eruit.
    Laat bij het inschenken van het bier de inhoud schuin tegen de binnenzijde van het glas 'rollen'.
    Schenk rustig verder tot het glas is gevuld. Er zal zich een fraaie schuimkraag vormen.

    'Hypocras' is een oeroude drank van Keltische origine naar men vermoedt, die werd bereid van wijn, honing en kruiden.
    In vroeger dagen was deze drank zeer in trek als middel tot vergroting van het liefdesgeluk.
    Op bruiloften ontving de bruid dan ook meestal een rijk met linten en strikken versierde fles van dit magisch drankje...

    Onze vaderlandse likeur 'Bruidstranen'was overigens voor hetzelfde doel bestemd.
    Het is een aardig idee om een bruid in de familie- of vriendenkring zo'n feestelijke fles kado te geven!





    14-03-2017, 08:58 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Struisvogel-leven






    Keukenweetjes van Willemijn

    Om de glazen op een serveerblad niet heen en weer te laten
    glijden kunt u een vochtige doek of plastic folie onder de glazen spannen.

    Om uitgedroogde kurken weer passend te maken moet u deze
    eens een kwartiertje in kokend heet water leggen.

    Om de kurk of afsluitdop van uw thermoskan te beschermen
    spant u een stukje plastic folie er overheen.

    Om de zuigfles van uw jongste op temperatuur te houden brengt u deze in een thermoskan met warm water.

    Om ijsblokjes te vergruizen zodat ze gemakkelijker door de opening van de thermoskan kunnen,
    doet u met behulp van een stevige notekraker of door de ijsblokjes tussen een dubbel
    gevouwen theedoek plat te slaan met een hamer.

    Let wel, naarmate een drank heter of koeler is, blijft hij ook langer heet of koel in de thermosfles!





    13-03-2017, 09:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!