diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    14-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.doorkijk Tempelresten met mensen






    Lamsbout

    1 lamsbout, 150g gember, 2 gesnipperde uien, 1tl sambal, 2el soyasaus, 2dl bouillon,
    2 teentjes knoflook, 3el olijfolie, 2el grove mosterd, 4el room.

    Maak in de lamsbout kleine inkepingen en vul deze met stukjes knoflook.
    Braad de bout aan met de olie in een royale pan en voeg daarna alle ingrediënten (behalve de bouillon) toe. Laat dit 5 minuten sudderen en voeg de bouillon toe.
    Zet de pan in een oven van 175 graden en laat de bout in 45 min. rose-gaar worden.
    Giet de saus over in een andere pan en kook deze tot de helft in.
    Maak de saus af met peper en zout en roer de room door de saus.
    Snij de lamsbout in plakjes en giet de saus over het vlees.
    Eet het lamsvlees met gestoofde lentegroenten en gebakken krielaardappeltjes.

    Eet smakelijk!


    14-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempelresten Luxor






    Romige paprikasoep

    3 gesnipperde rode paprika's, 2 gesnipperde uien, 1 geraspte wortel, 2 aardappels, 1l kippenbouillon, 1 eidooier,
    1dl slagroom, 1 blikje tomatenstukjes, 1 teentje knoflook, 1tl paprikapoeder, 1tl Italiaanse kruiden.

    Fruit de groenten in olijfolie, voeg tomaat en bouillon toe en breng dit aan de kook.
    Laat de soep 20 min. koken en breng op smaak met de kruiden.
    Giet de soep over in een blender, voeg eidooier toe en blend voor een paar sec.
    Serveer de paprikasoep met een scheutje room en vers geroosterd ciabatta-bood.

    Slurpse!





    13-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dal der koninginnen







    Witlofsalade I

    4 struikjes rauwe witlof, 1 zachtzure appel, 1 hardgekookt ei, 1 kleine ui.

    Snij de witlof in dunne ringetjes (verwijder de bittere onderkant), hak de appel en het ei in kleine stukjes.

    Snipper het uitje zeer fijn, De witlof goed afspoelen en in een schone theedoek droogslaan.
    Slasaus maken van 3el olie, 1el azijn, wat zout, peper, suiker, wat mayonaise of yoghurt.
    Meng de appel, de ui, het ei en als laatste de witlof door de saus.


    Witlofsalade II

    1el zilveruitjes, 2 augurkjes, 1el mayonaise, 1 goudrenet, 1 struikje witlof, 1 hardgekookt ei.

    Zilveruitjes halveren, de augurken kleinsnijden, de goudrenet in blokjes snijden en mengen met 1el mayonaise.
    De witlof halveren en in stukjes snijden (verwijder de bittere onderkant). Het ei verkruimelen.
    Roer de saus en het ei door de witlof.

    Succes!




    12-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    11-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptische bewakers


    Daarboven kun je wel lekker bruinbakken!






    Kalfskotelet

    3el bloem, 85g boter, 4 koteletten, 1ui, 2 worteltjes, 1 stengel bleekselderij,
    1el citroensap, 2 teentjes knoflook, 1 dl droge witte wijn, 1dl gezeefde tomaten,
    1tl bouillonpoeder, 1tl Italiaanse kruiden.

    Op bord bloem vermengen met zout en peper. Vlees door bloemmengsel wentelen.

    In braadpan 75g boter verhitten en de koteletten aanbraden.
    Fruit de gesnipperde ui, wortel en bleekselderij samen met knoflook in olijfolie.
    Voeg marjoraan toe samen met witte wijn en laat 5 min. stoven.
    Giet er de tomatensaus bij en roer bouillonpoeder door de saus, breng op smaak met citroensap, peper en zout.
    Leg de stukjes vlees in de saus en laat 25 min. smoren.

    Eet smakelijk!



    Er valt heel wat te zien!

    11-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ontspanning aan dek van de Nijlcruiser

    Proost!





    Spruitjes met uitjes (dat rijmt!)

    Het gerecht van vandaag omvat meer dan spruitjes en uitjes. Met ham en aardappelen erbij is het een complete maaltijd.
    Vegetariërs kunnen de ham weglaten en er een omelet met tuinkruidenbij
    opdienen.

    Hoofdgerecht voor 4 personen:

    750g schoongemaakte spruitjes, 750g aardappelen, 3 ragfijn gesnipperde uien, 250g gekookte ham
    (ca. 5 plakken in blokjes gesneden), zout, witte peper uit de molen, 100g boter, 125 geraspte belegen Goudse kaas.

    Kook de spruitjes in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd niet veel langer dan 12 minuten (ze moeten nog een zekere knapperigheid behouden).
    Laat ze uitlekken en houd ze daarna warm. Snijd de aardappelen in blokjes (ca. 1,5 cm).
    Kook ze gaar in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd in ca. 5 min. Laat ze uitlekken en zoveel mogelijk afkoelen.
    Verhit een koekenpan en laat de helft van de boter er in smelten. Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken.
    Bak er de aardappelblokjes onder regelmatig omscheppen in ca. 10 min. goudbruin in.
    Voeg hierbij na 5 min. de uitjes toe en schep de ham er de laatste minuut door.
    Doe de helft van de spruitjes over in een reeds dik beboterde (ca. 25g) ovenvaste schaal.
    Verdeel de aardappelen met ham en uitjes over de boterlaag en schep de resterende spruitjes erop.
    Strooi er wat peper en de geraspte kaas over. Leg er hier en daar een flintertjes boter op.
    Plaats de schaal in een tot 200 graden C voorverwarmde oven en wacht tot de kaas gesmolten is en hier en daar een goudbruin tintje krijgt.
    Dien het gerecht daarna onmiddelijk op.




    Een beetje berereisd!

    10-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hieroglief Dal der Koningen







    Kippenpoten in rode wijn

    4 kippenpoten, 2el olijfolie, 2 grof gesnipperde uien, 3 teentjes knoflook, 3el tuinkruiden,
    3dl rode wijn, 3dl bruine saus uit een pakje, 1 laurierblad, 250g champignons.

    Kruid de kippenpoten met peper en zout en braad ze in de olie ged. 5 min. en haal ze uit de pan.
    Fruit de ui, de knoflook en de tuinkruiden in olie.
    Doe de kippenpoten terug in de pan, giet de wijn erover en breng dit aan de kook.
    Voeg de bruine saus en het laurierblad toe en laat de kip in 40 min. in de oven stoven.
    Bak de champignons in boter en voeg deze 10 min. voor het einde van de oventijd toe aan de kip.
    Serveer met risotto gevuld met knapperige groenten.

    Lekker en smakelijk!



    09-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutkunst tijdens de Nijlcruise


    Iedere dag werden we verrast door een nieuwe kreatie in onze hut.
    Wij vonden het erg leuk en kunstig, maar de akties werd niet door iedereen gewaardeerd.
    Een euro-tip van onze kant werd natuurlijk wel verwacht!





    Tomatensaus voor pasta

    1kg rijpe tomaten, 4 gesnipperde uien, 1 gesnipperde winterwortel, 3 teentjes knoflook, 1el sambal, 2el olijfolie,
    2tl gedroogde tijm, 2tl rozemarijn, 1tl gedroogde oregano, 1 laurierblad, 1el zout, 3tl honing, 1 glas witte wijn.

    Fruit ui, wortel en knoflook in boter, ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Voeg alle ingrediënten toe en laat de saus 30 min. zachtjes doorkoken.
    Neem het laurierblad weg, pureer de saus en serveer die met pasta, kip of vis. Evt. een scheutje koksroom toevoegen.





    Je rondslingerende kleding werd ook gebruikt!





    Aardappelomelet met ham en kaas

    Het recept van vandaag is van Zwitserse origine waar men er Emmentalerkaas voor gebruikt.
    Die kaas laat zich goed door onze Edammer kaas vervangen.

    Hoofdgerecht voor 4 personen:
    650 à 700g aardappelen (geen afkokers), ca. 75g boter, 3 eieren, 60g grof geraspte belegen Edammer kaas,
    1 dikke (ca. 100g, tot kruimels gehakte) plak gekookte ham, 4dl melk, zout, witte peper uit de molen, 2el fijngehakte peterselie.

    Snijd de geschilde aardappelen in dunne schijfjes. Verhit een koekenpan en laat er 60g boter in smelten. Wacht tot het schuim begint weg te trekken.
    Bak de aardappeltjes erin onder regelmatig omscheppen (of schudden) ged. 5 min. Strooi er een beetje zout over en temper daarna de warmtebron.
    Voeg de rest van de boter toe, leg een deksel op de pan en laat de aardappelen zachtjes gaar worden.
    Schep of schud de aardappelen na 5 min. nog eenmaal om en klop intussen de eieren in een kom los.
    Voeg er kaas, ham melk, wat zout, peper en peterselie aan toe. Klop alles even flink op en wacht tot de aardappelen gaar zijn.
    Schenk het mengsel over de aardappelen en roer alles eenmaal door. Leg het deksel opnieuw op de pan en wacht tot de bovenzijde van de omelet is gestold.
    Leg een groot bord of platte schotel op de pan en keer alles in een snelle beweging om. Dien het gerecht onmiddelijk daarna op.

    Tip: geef er frisse gemengde (groene) sla bij.



    Een buffel?





    Forelfilet met gorgonzola

    2el boter, 4 forelfilets, 2 bosuitjes, 100g Gorgonzola, 2el witte wijn, 1el bieslook.

    Vet een ovenschaal in met boter en leg er de filets in. Snij de bosuitjes in ringen en vermeng deze met de gorgonzola.
    Schep de kaas over de vis en sprenkel er de wijn over.
    Maal er verse peper over en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden ged. 15 min. tot de vis gaar is.
    Serveer met een gekookte aardappel en een salade.



    Schattig gedaan toch?

    08-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!