![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/825320-7421d41814d64c0eca58310c87a7917a.jpg)
Lamsbout
1 lamsbout, 150g gember, 2 gesnipperde uien, 1tl sambal, 2el soyasaus, 2dl bouillon, 2 teentjes knoflook, 3el olijfolie, 2el grove mosterd, 4el room.
Maak in de lamsbout kleine inkepingen en vul deze met stukjes knoflook. Braad de bout aan met de olie in een royale pan en voeg daarna alle ingrediënten (behalve de bouillon) toe. Laat dit 5 minuten sudderen en voeg de bouillon toe. Zet de pan in een oven van 175 graden en laat de bout in 45 min. rose-gaar worden. Giet de saus over in een andere pan en kook deze tot de helft in. Maak de saus af met peper en zout en roer de room door de saus. Snij de lamsbout in plakjes en giet de saus over het vlees. Eet het lamsvlees met gestoofde lentegroenten en gebakken krielaardappeltjes.
Eet smakelijk!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/825320-80e1a4d5a62b4b4e7d5b004a577c873b.jpg)
|