diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    09-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweersluchten bij Kalahari-woestijn








    Keukenweetjes van Willemijn

    Plaats uw Diepvriezer in een koele, goed geventileerde ruimte, zodat de lucht ook langs de onderzijde kan circuleren!
    Rangschik de inhoud van de diepvriezer zo overzichtelijk mogelijk, soort bij soort, de oudste pakjes bovenin of vooraan.
    Er bestaan speciale geplastificeerde inzetmandjes, waarin de kleinere artikelen kunnen worden opgeslagen!
    Houd een z.g. diepvrieslogboek bij, waarin u precies noteert wat er zoal in de diepvriezer ligt en waar.
    Ook de bewaartijd kan hierin worden vermeld.

    Lees zorgvuldig de gebruiksaanwijzing die u bij aankoop van de diepvriezer ontving.
    Hierin staan zeer nuttige wenken, waardoor u meer plezier van het apparaat kunt hebben, bijv. hoeveel vers voedsel
    tegelijk kan worden ingevroren en wanneer hierbij de schakelaar op de invriesstand moet worden gezet!




    09-04-2017, 22:32 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ochtendsfeer Bloemhofmeer OV









    Keukenweetjes van Willemijn

    Geen chocolade in huis terwijl u juist chocoladesaus wilde maken?
    Kijk dan eens of u zich kunt behelpen met gesmolten cocosvet of boter, vermengd met suiker
    en cacao naar smaak en voeg voor melkchokolade een scheutje koffieroom toe!

    Geen tomatenpuree in huis?
    Maak dan de inhoud van een blik tomaten fijn in de electrische mengbeker en laat het gerecht wat u gaat bereiden wat langer pruttelen,
    zodat het teveel aan vocht kan verdampen. Corrigeer de smaak verder met extra kruiden en specerijen!

    Geen paneermeel in huis?
    Dan gauw een beschuit fijnknijpen of een paar boterhammetjes in de oven drogen en verkruimelen. Of cornflakes vergruizen (zie verder bij Schnitzel paneren!).





    08-04-2017, 08:12 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranjevrijstaat Bloemhofmeer








    Keukenweetjes van Willemijn

    Heeft u geen melk in huis, probeer het dan eens met een mengsel van gelijke delen
    gecondenseerde melk en water of maak gebruik van de poedermelk uit uw voorraadkast!
    Geen karnemelk in huis? Maak dan een mengsel van gewone melk en citroensap
    (1el sap per 2dl melk; goed roeren en 5 min. laten staan)!
    Zure room kan vervangen worden door een mengsel te maken van (2dl) kwark, (2el) melk
    en (2el) citroensap (mbv van een mengbeker)!
    Een kopje kristalsuiker tezamen met 1el maïzena in de elektrische mengbeker of koffiemolen fijngemaakt
    (niet langer dan 2 min. laten draaien anders wordt de suiker te heet en gaat plakken!)
    geeft een goede vervanger voor poedersuiker!

    Geen bakpoeder in huis?
    Bedenk dan dat een scheutje rum of cognac uitkomst kan brengen en
    dat 1 ei evenveel rijskracht bezit als als 1el rum of cognac...





    07-04-2017, 17:03 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemhofmeer Oranje Vrijstaat







    Keukenweetjes van Willemijn

    Wanneer honing of siroop zolang in een niet goed afgesloten pot heeft gestaan, dat hij hard is geworden, plaats deze dan eens in een bakje met warm water.
    Na enige tijd is de inhoud van de pot weer vloeibaar en bruikbaar. Dit geldt ook voor olie, die te koud heeft gestaan!

    Gesmolten chokolade
    blijft smeuïg wanneer u er een paar druppels plantaardige olie aan toevoegt!

    Geraffineerde rietsuiker is ruwe rietsuiker die maar éénmaal geraffineerd is en bevat daardoor nog een geringe hoeveelheid onzuiverheden,
    organische stoffen en kleurstof, waardoor deze suiker een lichte kleur heeft. Wordt hij echter nogeens geraffineerd, krijgt hij de bekende witte kleur!




    06-04-2017, 08:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaapstadview






    Keukenweetjes van Willemijn

    Voor het paneren van Schnitzels e.d. zijn Cornflakes ideaal! Rol ze fijn met een deegroller of stamp ze in een vijzel fijn tot gruis.
    Ook de vergruisde restanten onderin het cornflakespak zijn voor dit doel geschikt!

    Gekruide bloem, d.w.z een mengsel van bloem, peper, zout en andere kruiderij van uw keuze is ideaal voor het bestuiven van stukjes vlees, kippeboutjes etc.
    Deponeer de gekruide bloem tezamen met de stukjes vlees of kippeboutjes in een zak (van papier of plastic) en schud flink...

    Bruine suiker wordt niet hard wanneer u hem in een goedgesloten pot bewaart, met een appelschil erbij.
    Mocht de suiker reeds hard zijn, dan kunt u de harde klont het beste schaven op de rauwkostschaaf, of fijnmalen in de notenmolen!
    Basterdsuiker, in welke kleur dan ook, wordt niet hard, wanneer u hem in de diepvriezer bewaart!




    04-04-2017, 09:55 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falsebay en Boulder






    Keukenweetjes van Willemijn

    Op vla of dikke saus zal zich geen taai vel vormen wanneer er direkt na de bereiding een stuk aluminiumfolie bovenop gelegd wordt!
    De folie dient goed aangedrukt te worden, zodat er geen lucht bij kan komen! Kort voor het gebruik wordt de folie er dan afgetrokken.
    Er kan ook een scheutje room of een klontje boter of margarine op gesmolten worden. De room wordt later gewoon door de vla of saus geroerd.
    De boter of margarine stolt bij afkoeling en kan er gewoon vanaf worden gewipt!
    Nog een andere manier is om minder suiker te gebruiken dan in het recept vermeld staat en de resterende hoeveelheid over de warme vla te strooien. Na afkoeling wordt de suiker erdoor geklopt!



    03-04-2017, 08:40 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!