diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    05-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mossel-Stillbay

    Fijne stille stranden!







     








    05-03-2017, 17:49 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde diashow Zuidafrika

    Werkelijk prachtige druipsteengrotten daar in de Kleine Karoo bij Oudtshoorn en aan het begin van de Swartsbergpas








     








    04-03-2017, 21:22 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witzandduin Westkaap






    Keukenweetjes van Willemijn

    Spoel uw puddingvorm uit met koud water alvorens u het warme puddingmengsel erin laat glijden!
    Laat het geheel tot kamertemp. afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast zodat de pudding kan opstijven.
    De pudding haalt u uit zijn vorm door voorzichtig langs de rand van de vorm op de pudding te drukken,
    zodat er tussen pudding en vorm wat lucht kan komen. Leg een plat bord op de vorm en schud voorzichtig!
    Draai het geheel om en laat de pudding zachtjes op het bord 'landen'. Til de vorm eraf. Het lukt echter niet altijd even goed!
    Dan kunt u het volgende proberen: een in heet water uitgewrongen theedoek om de vorm leggen of de vorm in heet water houden,
    zodat de buitenkant van de pudding door de warmte van de vorm opnieuw vloeibaar wordt.
    Verwarm de vorm echter niet te lang, want dan verliest de pudding zijn fraaie model en komt hij als kliederige, vormloze massa op het bord te liggen!



    03-03-2017, 09:34 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in memoriam de man Montignac


    Het enorme succes is hem waarschijnlijk te veel geweest!






    02-03-2017, 11:17 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montignac, de man die lijnen lekker maakte







    Zalmmoot met zuringpuree

    4 zalmmoten, 50g boter, 1 bosje zuring, 750g aardappelen, 1 fijngesnipperde ui, 1dl room, 50g boter.

    Kruid de zalmmoten met peper en zout. Kook de geschilde aardappelen gaar. Was de zuring en snipper deze fijn.
    Vermeng met de aardappelen, voeg ui toe en roer er de room door.
    Stamp tot een fijne massa, breng op smaak met peper en zout en klop er de boter door.
    Bak de zalmmoten gaar in de boter en serveer met puree.





    01-03-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.basis- en faseregels van De Methode







    Kalfslapjes met champignons

    Het gerecht van vandaag is een zondagsgerecht.
    Het komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wel uit het deel waar het Italiaans de voertaal is.
    In dat deel van Zwitserland treft u het gerecht ook op de kaarten van veel restaurants aan.

    Hoofdgerecht voor 4 personen:

    4 dunne kalfslapjes (schnitzels, elk ca. 100g), zout, witte peper uit de molen, 60g boter, 250g champignons (in dunne plakjes), 1 (gesnipperd) sjalotje of kleine ui, 1 teentje (ragfijn gehakte) knoflook, 3el kookroom, 2el (fijngehakte) peterselie, 1tl allesbinder, 4 plakken roomkaas.

    Maak het vlees droog met keukenpapier, wrijf het in met wat zout en peper.
    Wentel de lapjes door wat bloem en schud de overtollige bloem eraf.
    Verhit een koekenpan met wat van de boter tot het schuim begint weg te trekken.
    Bak hierin het vlees boven een niet al te hoge warmtebron in 10 min. aan weerszijden goudbruin en gaar.
    Neem het vlees uit de pan en voeg de rest van de boter toe.
    Laat hierin de champignons en de ui onder voortdurend omscheppen ged. ca. 5 min. bakken.
    Roer de knoflook erdoor en schep de gehele inhoud van de pan op een zeef.
    Laat alles uitlekken en hak hierna de champignons zo fijn mogelijk.
    Breng in een pannetje de room aan de kook en voeg de gehakte champignons en peterselie toe.
    Strooi allesbinder en wat peper en zout erover. Roer krachtig door.
    Leg de kalfslapjes op een met wat boter of olie bestreken ovenvaste schaal of grillplaat of -pan.
    Strijk over elk lapje een deel van het champignonmengsel en leg op elk bestreken lapje een plak roomkaas.
    Zodra de kaas gesmolten is en wat kleur begint te krijgen kunnen de gerechten worden opgediend.
    Geef er een salade van tomaten, bosuitjes en zwarte olijven bij.


    Smakelijke Zondag!



    28-02-2017, 10:52 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.typische voorbeelden Montignac







    Pizza met spinazie en mozzarella (lunchgerecht 4 personen)

    250g mozzarella, 300g spinazie (diepvries deelblokjes), 1 rode paprika, 25g boter, 2 eierdooiers (middelgroot), 1dl Room Culinair, nootmuskaat, versgemalen peper, 4 pizzabodems, 24 plakjes salami.

    Verwarm de oven voor tot 220 graden.
    Snijd de mozzarella in plakjes. Was en slinger de spinazie droog.
    Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes.
    Smelt de boter in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat hem al omscheppend slinken.
    Schep de losgeklopte eierdooiers, de Room Culinair en naar smaak nootmuskaat en peper erdoor.
    Schep de mozzarella erdoor en verdeel het spinazie-mengsel over de bodems.
    Leg er de salami en de paprika op en bak de pizza's in de voorverwarmde oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.

    Variatietip
    Vervang de spinazie door in ringen gesneden prei of fijngesneden andijvie. Succes!




    27-02-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!