diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    26-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tien meest gestelde vragen







    Appeltaart

    150g suiker, 4 eieren, 150g zelfrijzend bakmeel, 150g gesmolten boter,3 grote appels, 50g bruine suiker, 50g rozijnen, 1dl vanillevla en een ei.

    Schil de appels en snij deze in schijfjes. Klop 4 eieren en 150g suiker met een staafmixer los.
    Voeg de bloem toe en klop door tot een beslag. Voeg daarna de boter toe.
    Besmeer een smeervorm in met boter en giet het beslag in de vorm.
    Bestrooi met rozijnen, verdeel de appels over het beslag. Strooi de bruine suiker over de appels.
    Klop vanillevla los met het vijfde ei en giet dit over de taart. Bak gaar in een oven van 175 graden.


    Dit is geen recept om af te slanken!



    26-02-2017, 23:30 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montignac ook voor vrouwen en kinderen







    English roast lamb

    1 lamsbout, 2 uien grof gesneden, 1 winterwortel in plakjes gesneden, stelen bleekselderie grof gesneden, 6 jeneverbessen, 4dl bouillon, teentjes knoflook, 6el olijfolie, grove mosterd, 1/2 tl rozemarijn, 1/2tl tijm, 1el honing en 1dl room.

    Maak in de lamsbout kleine inkepingen en vul deze met de teentjes knoflook.
    Kruid de bout met peper en zout en bestrijk met mosterd.
    Braad de bout met de olie in een royale pan en voeg daarna alle ingrediënten (behalve de bouillon, tijm en honing) toe.
    Laat 5 min. sudderen en voeg dan de bouillon toe. Zet de pan in een oven van 175 graden en laat de bout in 50 min. rose worden.
    Giet de saus over in een andere pan, voeg 1el honing en 1/2el tijm toe en kook tot de helft in.
    Voeg room toe en maak de saus af met peper en zout. Snij de lamsbout in stukken en giet de honing-tijmsaus over het vlees.

    Eet smakelijk!





    25-02-2017, 11:51 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het Montignac-geheim voor 50 plus






    Kalkoencurry

    1 gesnipperde ui, 4 teentjes knoflook, broccoli, 2 appels, 400g kalkoenfilet, 25g geschaafde amandelen, 35g boter, 1el garam masalapasta, 1tl koenjit, 3el rozijnen, 1 blikje kokosmelk.

    Pers de knoflook en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de appels en snij deze in partjes.
    Snij de kalkoen in stukjes en hak de amandelen fijn.
    Verhit de boter met de garam masala en voeg ui, knoflook en koenjit toe.
    Fruit al omscheppend ged. 5 min. en voeg vlees toe. Bak nogmaals 5 min.
    Schep broccoli, appel en de rozijnen erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep de amandelen erdoor en stoof het gerecht in 5 min. beetgaar.
    Smakelijk!






    24-02-2017, 19:54 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tien beste Montignac-recepten


    Eetsmakelijk en slank af!












    23-02-2017, 11:18 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ervaringen dieet



     



    Kipfilet met hazelnoot

    20g ontvliesde hazelnoten, 50g boter, 1el gehakte koriander, 1tl gehakte peterselie, 1 gehakte sjalot, 1tl citroensap, 4 kipfilets, 5 schijfjes citroen.

    Gril de noten bruin, laat ze afkoelen en hak ze fijn.
    Meng boter met de noten, koriander, peterselie, citroensap en sjalot.
    Maak er een rolletje van en leg weg in de koelkast.
    Kruid de kipfilets met peper en zout, bestrijk ze met olie en bestrooi ze met bloem.
    Bak ze in boter goudbruin tot ze gaar zijn.
    Serveer ze met een plakje korianderboter en sprenkel er citroensap over.
    Eet er erwtjes bij. Smakelijk!




    22-02-2017, 11:44 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voedingsdeskundigen Montignac





     


    Macaroni

    200gr volkoren-macaroni, 1 gesnipperde ui, 200gr gemengde paddenstoelen, 4el olijfolie, 100gr gesneden prei, 50gr geraspte oude kaas, 2dl room, 1/2 tl gedroogde tijm.

    Snij de champions in plakjes, verhit 2el olie en bak hierin de ui, paddenstoelen en prei tot alle vocht verdampt is.
    Voeg tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
    Kook de macaroni gaar en laat uitlekken; roer er nog 2el olijfolie door.
    Roer de room door de paddenstoelen en laat de saus nog 5 min tegen de kook verwarmen.
    Meng de saus met de macaroni en geef er de kaas bij.


    Eet smakelijk!



    21-02-2017, 11:41 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    20-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de wereld van Montignac






    Romige tomatensoep

    1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflookpulp, 1 kilo verse vleestomaten, 1 komkommer, 1 rode en groene paprika, bouillon, volkoren-vermicelli, 1 dl room en 1 tl tabasco.

    Schil de komkommer, schraap de zaadjes er met een lepel uit, snij de helft in kleine blokjes en de rest in stukken.
    Snij de ontvelde vleestomaten in grove stukken en verwijder de ongewenste delen.
    Pureer de ui, knoflook, tomaat en de grove stukken van de paprika en de komkommer tot een egaal mengsel.
    Meng bouillon en vermicelli bij naar smaak, breng verder op smaak met tobasco, peper en zout en verwarm tot koken.
    Voeg de room toe en serveer de soep met de komkommer-/paprikablokjes en knoflook-volkorenbrood.

    Eet smakelijk!





    20-02-2017, 10:33 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!