diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    07-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Narborrough- en Sandringham-Parc







    Keukenweetjes van Willemijn

    Kiwi's of Chinese kruisbessen bevatten een stof  (eiwitafbrekend!) die in combinatie met zachtzure vruchten als appelen
    of tezamen met kwark, yoghurt en warme melk een gerecht een enigszins bittere smaak kunnen geven.
    In verband hiermee is het verstandig kiwi pas op het laatste moment toe te voegen. Dit geldt overigens ook voor verse ananas.
    Dit kan bij een verse fruitsalade belangrijk zijn!

    Kokosnoten
    - letterlijk ruwe bolster, blanke pit! Jonge kokosnoten bevatten veel kokosmelk, de oudere niet.
    Wanneer u eventjes schudt weet u of u met een jonge of een oude noot te maken heeft!
    Open de kokosnoot op de volgende wijze: boor in twee van de aanhechtingspunten een gaatje en laat de melk eruit lopen.
    Geef daarna met een hamer een flinke tik tussen beide gaatjes in zodat de noot opensplijt (of klem de noot in een bankschroef en zaag hem doormidden).
    Het vruchtvlees is lekker om op te knabbelen en kan bovendien op diverse manieren in allerlei gerechten worden verwerkt.
    De vogels in de tuin zijn er ook dol op...



    07-05-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Kings-Lynn Marham dorp







    Keukenweetjes van Willemijn

    Bij Grapefruit wordt de kwaliteit niet bepaald door de kleur van de schil, maar door de dikte hiervan.
    Een vrucht met dunne schil bevat doorgaans veel sap, terwijl bij de 'dikhuiden' het vruchtvlees wat steviger is.
    Ook aan het gewicht kunt u voelen of er veel sap inzit of niet!
    Het pellen van de vrucht gaat gemakkelijker wanneer je hem even in kokend water legt!

    Ook tamme kastanje pellen beter (na het eerst tweemaal kruiselings insnijden aan de onderzijde) na een kwartier koken in water.
    2 min. in warm (niet dampend-heet) frituurvet dompelen of 8 min. in een hete oven leggen kan ook!

    Er bestaan speciale apparaatjes waarmee u kersen (en olijven) gemakkelijk van hun pit kunt ontdoen!
    Zoete, enigszins flauwsmakende kersen worden een stuk lekkerder, wanneer u ze besprenkelt met een weinig kirsch, brandewijn of rum!



    06-05-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Flora en mooie tuinen

     



     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


    05-05-2017, 20:32 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Shouldham







    Keukenweetjes Willemijn

    Wanneer u een citroen tussen handpalm en werkblad heen en weer rolt, komt er beslist meer sap uit!
    Wanneer u slechts een paar druppeltjes citroensap nodig heeft prikt u met een vork in de vrucht en knijpt u er zachtjes in.
    Bewaar een aangesneden of ingeprikte citroen in plastic folie in de koelkast!

    Citroensap bevat in de meeste gevallen vliesjes en pitjes en dat kan wel eens lastig zijn.
    U kunt zuiver sap verkrijgen door de doormidden gesneden citroen af te dekken met kaasdoek en er vervolgens in te knijpen. Of door de citroen op de gebruikelijke manier te persen en het sap door een plastic zeefje te gieten.
    1 el gezeefd citroensap vermengd met 2,5 dl melk is een prima alternatief voor een beker vol karnemelk!

    Eigen citroenrasp maakt u als volgt: was een aantal citroenen. Rasp, schrap of schil met een scherp mesje het geelgekleurde deel van de schil eraf.
    Vermeng de geurige massa met suiker en bewaar het mengsel in een goed gesloten jampotje!



    04-05-2017, 22:12 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk the Broads







    Keukenweetjes van Willemijn

    De geraspte schil van een citroen maakt cakes en ander gebak extra lekker en het sap is voor vele doeleinden geschikt!
    Zoals voor citroenkwast en het oppeppen van dranken, sauzen, soepen enz; om het verkleuren van fruit tegen te gaan;
    om rijst mooi blank en bloemkool  wit te houden tijdens het koken; voor het marineren van vis en ander zeebanket;
    als alternatief voor azijn in menig slasausje enz.


    Citroenen met een bolrond model en een gladde schil zijn doorgaans sappig en geurig, want deze vruchten kregen de kans om volledig rijp te worden.
    Citroenen met een ruwe schil zijn weliswaar minder sappig maar de schil is geschikter om geraspt te worden!
    Citroenen leveren - evenals andere citrusvruchten - meer sap als ze warm zijn.
    Leg ze dus even op een zonnig plekje, in een warme oven of in warm water alvorens u ze perst!




    03-05-2017, 13:05 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Kings-Lynn en the Fens







    Keukenweetjes van Willemijn

    Ook onrijpe bananen kunt u snel aanrijpen door ze bij een paar rijpe appelen te leggen.
    De rijpe bananen blijven langer vers wanneer u ze (ongepeld) in een goed afgesloten doos rangschikt of in de groentela.
    De schil wordt weliswaar bruin, maar de vrucht zelf blijft in goede conditie!

    Groene bananen worden spoedig rijp naast overrijpe bananen of gewikkeld in een vochtige theedoek en  in een plastic zak op een zonnige plaats.

    Bessen ritst u het best met een vork!
    Cranberries worden niet langer gekookt dan strikt noodzakelijk, anders worden ze bitter!
    Af en toe goed roeren in de kokende massa tot alle bessen opengebarsten zijn, dan de pan van het vuur af.
    Tijdens het koken een klontje boter toevoegen, dan kookt de boel niet over!
    Een restant cranberry-compôte kan gebruikt worden door een portie appelpartjes, waarmee u bijv uw appeltaart vult.
    Voeg er desgewenst wat gehakte nootjes door!



    02-05-2017, 14:31 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Wash-baai







    Keukenweetjes van Willemijn

    Gepofte appelen, een warme tractatie voor de koude winteravonden kan men het beste bereiden
    door de schil 'langs de evenaar' in te snijden om het onwillige openscheuren te voorkomen!

    Om appelen een hele poos te bewaren laat u de appelen in de Supermarkt-verpakking (plastic zak met luchtgaatjes) zitten.
    Wilt u de appelen echter langere tijd bewaren, kunt u de appelen het beste uit de verpakking halen en op enige afstand van elkaar op krantenpapier leggen op een koele droge plaats, waar goed geventileerd kan worden.
    De appelen moeten om de 3 dagen gekeerd worden en de slechte er direkt uitgehaald!

    Val-appelen zijn ideaal voor de bereiding van appelmoes (diepvriesvoorraad) en/of chutney!




    01-05-2017, 21:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!