diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    12-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Struisvogelfarm in Oudtshoorn







    Keukenweetjes van Willemijn

    Hoe de jaarlijkse rumpot te vullen? De beste tijd hiermee te beginnen is eind mei.
    Neem een ruim vat van aardewerk of donker gekleurd glas en giet hierin een flinke hoeveelheid rum.
    Achtereenvolgens komen er, naarmate het zomerseizoen vordert, aardbeien, bessen in diverse kleuren,
    kersen, bramen en pruimen in terecht, met telkens een flinke schep suiker.
    Zet het geheel op een koele donkere plaats, dus niet in de vensterbank in de volle zon.
    Roer af en toe goed en proef of de inhoud al op smaak is gekomen.
    De vruchten uit de rumpot of rumtopf smaken verrukkelijk, puur of bij div. nagerechten als ijs,
    flensjes en pudding, maar pas op voor de slanke lijn!.
    Het geurige vocht dat overblijft kan worden gebruikt voor
    warme dranken, punch etc., maar denk hiebij aan alkoholmisbruik!





    12-03-2017, 19:54 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knysna-lagune en -baai






    Keukenweetjes van Willemijn

    Geen ruimte genoeg in de koelkast voor de drankvoorraad, bijv bij het geven van een feestje?
    Vul dan de badkuip met ijsblokjes en leg de drankvoorraad ertussen, afgedekt met krantenpapier.

    De drankjes, die geserveerd worden krijgen een heel feestelijk aanzien met een suikerrandje aan het glas.
    Dit doet u door de rand van het glas vochtig te maken met losgeklopt eiwit
    en het glas vervolgens, ondersteboven in een laagjekristalsuiker te drukken.
    Voor een onvervalste Mexicaanse tequilla-coctail vervangt u de suiker door vergruisd zeezout.




    11-03-2017, 22:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knysna baai met schiereiland






    Keukenweetjes van Willemijn

    Oploskoffie kan ook gebruikt worden om bleke jus een fraaie kleur te laten krijgen. een schepje proef je niet.

    Wanneer u een pak koffie hebt gekocht, die voor u te bitter smaakt, probeer dan eens of een paar korrels zout verbetering brengen.

    Dat u dikker wordt van frisdrank dan van mineraalwater of thee behoeft geen verdere uitleg!

    Maak longdrinks extra feestelijk met een schijfje citroen of limoen of ijsblokjes erin.
    De ijsblokjes kunnen een rode bes, kers, olijf, zilveruitje, plukje kruizemunt of peterselie bevatten!




    10-03-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knysna zeekant






    Keukenweetjes van Willemijn

    Sinaasappelsap uit een pak maakt u lekkerder met een scheutje versgeperst citroensap!

    Maak geconcentreerd sap uit de diepvriezer snel drinkbaar door dit samen met een scheutje (mineraal)water 
    in de electrische mengbeker tot 'moes' te draaien. Meng de 'moes' dan met (mineraal)water tot de gewenste hoeveelheid!

    Bowl en vruchtensappen blijven lekker koel door er een dicht gesnoerd plastic zakje met ijsblokjes
    in te hangen of door er een hoog glas met gergruisd ijs midden in de Bowl te zetten!

    Voorkom, dat het schuim van koolzuurhoudende dranken niet boven de rand van het glas uitstijgt
    door eerst een paar ijsblokjes, afgespoeld met koud water in het glas te brengen!

    Kant en klare tomatensap smaakt nog lekkerder door er een bleekselderijstengel in te brengen!



    09-03-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knysna zee-uitmonding







    Keukenweetjes van Willemijn

    Extra sterke koffie, waaraan een scheut hete chocolademelk is toegevoegd is een smakelijk alternatief!
    Met een scheutje sinaasappel- of mokka-likeur en wat gehakte oranjesnippers, versierd met een toefje slagroom (vermengd met een schepje oploskoffie), bestrooid met chocoladekrullen of cacao, wordt het kopje koffie extra feestelijk!

    Indien gewenst kan gekochte gemalen koffie altijd nog wat fijner gemalen worden door bijv een klein Turks koffiemolentje voor het maken van Turkse koffie.
    Hoe fijner de koffie hoe langer de voorraad strekt!
    Zijn de filterzakjes op, maak dan een geïmproviseerd filterzakje van keukenpapier.





    08-03-2017, 11:08 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    07-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westkaap Mosselbay tuinroute

    Bougainville-struik





    Keukenweetjes van Willemijn

    Na verloop van tijd verliezen koffiebonen en vooral gemalen koffie hun aroma en is het verstandig om niet meer dan 2 maanden aan voorraad in huis te halen.
    Gemalen koffie in vaccuüm-verpakking blijft 6 maanden geurig, maar let op de datum! Na opening blijft ze echter slechts 3 weken geurig, mits hij in een goed gesloten bus of trommel wordt bewaard.
    In de diepvries bewaard blijft koffie in topconditie!

    De gezette koffie aan de slappe kant? Roer er dan gerust wat oploskoffie door!
    Oploskoffie is een typisch produkt van de twintigste eeuw. In de eerste jaren na de eeuwwisseling verschijnt de eerste oploskoffie aarzelend op de markt maar tijdens de Tweede Wereldoorlog is dit artikel algemeen ingeburgerd.

    De kwaliteit van de hedendaagse oploskoffie is uitstekend!

    Dessertkoffie wordt extra lekker met een brokje pure chocolade in het filter toegevoegd of er een schepje vanillesuiker er overheen strooit!



    07-03-2017, 09:28 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westkaap Mosselbay Walkerspoint

    Je voelt je daar heel alleen in de wijdste wereld!





    Keukenweetjes van Willemijn

    Thee kan zowel heet als koel geserveerd worden. Er zijn vele soorten thee-melanges verkrijgbaar.
    Thee wordt extra geurig met een stukje gedroogde sinaasappelschil of oranjebloesems.
    Thee wordt feestelijk wanneer je eerst een klontje suiker met rum, sinaasappel- of citroensap in de kopjes of glazen doet.
    Thee met een scheut rum en een schijf citroen of sinaasappel is hét middel tegen koude voeten.
    Thee met een zuurtje erin is speciaal voor kinderen.
    Na een gekruide maaltijd past kruizemuntthee.
    Warme chocolademelk wordt flink met een garde opgeklopt voordat de kopjes ermee gevuld worden ter voorkoming van een dik vel.



    06-03-2017, 08:49 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!