diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    12-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cultuur - natuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat een schrille tegenstelling van cultuur en natuur!.
    Dat licht door die schijnhulst is wel prachtig!
    De spullen van de buren wat minder...

    Bijlagen:
    TUINIEREN de moestuin.doc (220.5 KB)   

    12-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paté met cranberrycompôte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paté met Cranberrycompôte

    4 plakjes paté van 75g, 150g gemengde salade, 1 zakje cranberry, 1 blikje ananas, 75g suiker.

    Bessen afspoelen, ananas uit laten lekken en in stukjes snijden.
    De bessen met 0,5dl ananassap en suiker in 10min. zachtjes gaar koken tot de bessen openbarsten.
    Laat afkoelen en meng de salade met een cider-dressing.
    Verdeel de sla over 4 bordjes en leg de plak paté op de salade.
    Serveer met de compôte. Lekker als voorafje!

    Bijlagen:
    POT en KUIP PLANTEN.doc (41.5 KB)   

    11-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    10-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiatori met tonijntapenade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radiatori Tonnati

    Dit frisse Italiaanse gerecht staat in een mum van tijd op tafel en smaakt overheerlijk.
    Een passende (Italiaanse) wijn completeert het geheel.

    450g radiatori, peper en zout.

    voor de tapenade:
    100g zwarte olijven, 1el kappertjes, 10 ansjovisfilets, 125g tonijnfilet (uit blik), 100ml olijfolie,
    4 gedroogde tomaatjes (geweekt), 2el basilicum (gehakt) en 1el citroensap.

    voorbereiding:
    Hak alle ingrediënten voor de tapenade fijn en meng ze door elkaar.
    Breng op smaak met peper en zout.

    afwerking:
    Kook de pasta al dente en meng er de tonijntapenade doorheen.
    Breng op smaak met peper en zout.

    Tip: ook lekker als vulling op een sandwich of stokbrood!

    Bijlagen:
    KAMERPLANTEN.doc (30 KB)   

    10-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haardhout met petunia en vogelplankje


    Buiten kun je niet veel doen met kwakkelweer, maar binnen kun je lekker de openhaard aanmaken (als je die hebt, natuurlijk)!
    Wij teren op de houtvoorraad van een omgelegde Berg-den
    alsook op zijn afgeworpen dennenappels als aanmaakhoutjes.
    Dat ruikt erg lekker! Het dennenhout brandt erg mooi,
    waarschijnlijk vanwege de grote hoeveelheid harsolie, die het bevat.








    IJsgebakjes

    Schep op 4 kant-en-klare gebaksbodems 2 bolletjes roomijs en één lepel vruchtencocktail (blik).
    Versier de ijsgebakjes met slagroom en garneersnoepjes.




    Dit plankje met zilveren vogeltjes is een erfstukje van mijn overleden ouders. Een stukje nostalgie dus. Het souvenier uit 'Het Zwarte Woud'en meegebracht door één van de kinders heeft jarenlang in hun interieur gepronkt. Het hangt nu in ons portiek.


    09-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    08-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landhuisje en Bosgeest

    Je maakt een foto van een treurig wintertuintje bij de geburen
    En bij nader inzien blijkt er dan
    een kindje naar buiten te gluren
    Dat gegeven maakt er een speciale dia van!




    Witlofsalade met krokante walnoten

    3el suiker, 1el water, 20 walnoten, 100g vers geschaafde oude kaas, 300g witlofblaadjes,
    1/2 kropje rode sla, 1 bosje rucola, 2 á 3 el citroensap, 1el ahornsiroop, 3el olijfolie.

    Smelt de suiker en blus het af met water.
    Voeg de walnoten toe en caramelliseer ze in 3 tot 5 min. goudbruin.
    Laat de noten afkoelen en snijd ze in fijne reepjes.
    Snijd de witlofbladeren los en pluk de rode sla.
    Maak een dressing van de olijfolie, ahornsiroop en het citroensap.
    Snijd de witlofbladeren in repen, meng ze met de dressing en laat ze uitlekken.
    Meng de rucola en de rode sla met de rest van de dressing en verdeel het sla-mengsel over de borden.
    Maak een bolletjes-salade van de witlof en leg dit op het bedje van rucola en rode sla.
    Garneer met de walnoten en oude kaas.



    Is het waar, ligt daar midden in het bos
    Een geest tussen de afgevallen bladeren?
    De blik van het wolfs-oog laat mij niet los
    De grote tanden , dát moet ik omkaderen!

    08-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    07-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie akker en berk

    De akker ligt er heel mooi bij
    alles netjes op een rij
    ook in het najaar heeft het graan
    een waardevol bestaan






    Gemarineerde forel met basilicumsaus

    4 forelfilets, 1el zeezout, 1tl suiker, versgemalen peper, 60g verse basilicum,
    4 teentjes knoflook, 30g pijnboompitten, 4 slagen versgemalen peper, 1dl olijfolie, 2el ciderazijn.

    Strooi zout, suiker en peper over de vis, verpak in aluminiumfolie en laat minstens 24 uur in de koelkast rusten.

    Meng basilicum, knoflook, pijnboompitten in een foodprocessor.
    Roer er de olijfolie door en breng de saus op smaak met azijn, peper en zout.
    Snijd de forelfilet in dunne plakjes en serveer met een salade, pestosaus en vers brood.




    De berk in al zijn pracht en praal
    Al glinsterend in de zon
    Het andere lijkt maar kaal
    Behalve het gazon



    07-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    06-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de akker en het schilderij


    Met dat laagje rijp erop ligt deze akker er bij als een schilderij!







    Paddenstoelen met knoflook

    2 bakjes grotchampignons, 1 gesnipperde kleine ui, 2 teentjes knoflook, 4el olijfolie, 2el grof gehakte kervel.

    Paddestoelen schoonmaken, steeltjes afbreken, onderste stukjes eraf snijden en steeltjes fijnsnipperen.
    Het uitje fruiten in 3el olie en de paddestoelhoedjes toevoegen.
    Bak ca. 5 min. onder voortdurend omscheppen met peper en zout.
    Verdeel over 4 voorverwarmde borden.
    Rest van de olie verhitten en de knoflook en de fijngehakte steeltjes op hoog vuur kort bakken.
    Mengsel over de hoedjes verdelen en bestrooien met verse kervel.
    Maal er wat verse zwarte peper over en serveer met stokbrood.



    Dit schilderij werd verkregen door bewerking met Photofiltre,

    gratis te downloaden van internet en
    is zeer gebruiksvriendelijk voor een beginner!


    06-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!