Je maakt een foto van een treurig wintertuintje bij de geburen En bij nader inzien blijkt er dan een kindje naar buiten te gluren Dat gegeven maakt er een speciale dia van!
Witlofsalade met krokante walnoten
3el suiker, 1el water, 20 walnoten, 100g vers geschaafde oude kaas, 300g witlofblaadjes, 1/2 kropje rode sla, 1 bosje rucola, 2 á 3 el citroensap, 1el ahornsiroop, 3el olijfolie.
Smelt de suiker en blus het af met water. Voeg de walnoten toe en caramelliseer ze in 3 tot 5 min. goudbruin. Laat de noten afkoelen en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de witlofbladeren los en pluk de rode sla. Maak een dressing van de olijfolie, ahornsiroop en het citroensap. Snijd de witlofbladeren in repen, meng ze met de dressing en laat ze uitlekken. Meng de rucola en de rode sla met de rest van de dressing en verdeel het sla-mengsel over de borden. Maak een bolletjes-salade van de witlof en leg dit op het bedje van rucola en rode sla. Garneer met de walnoten en oude kaas.
Is het waar, ligt daar midden in het bos Een geest tussen de afgevallen bladeren? De blik van het wolfs-oog laat mij niet los De grote tanden , dát moet ik omkaderen!
|