diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    08-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.insecten op plantenbladeren

    Vliegende insecten  Zeeuws-Vlaanderen



     

     

     

     


    08-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    07-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ribes Forsytia en Narcissen

    Nederland Zeeuws-Vlaanderen Koewacht

















    07-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    06-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skimmia en combinatie Hortensia-Geranium


    De Skimmia heeft een lekker regenbuitje gehad!





    vervolg 'missers in de voedingswetenschap'
    van onze Voedingstherapeute:

    Eieren zijn slecht voor je cholesterol

    Lange tijd leek de waarschuwing logisch: cholesterol is slecht voor hart en bloedvaten, eidooiers bevatten cholesterol, dus...
    Inmiddels is aangetoond dat cholesterol in voedingsmiddelen maar een zeer geringe stijging veroorzaakt voor het cholesterolgehalte van het bloed.
    Het blijken vooral de verzadigde vetzuren in het voedsel te zijn die de cholesterolspiegel verhogen.
    Al die cholesterolpaniek rond eieren is jarenlang onnodig geweest.
    Veel eieren eten is wel op een andere manier ongezond.
    Het is een geconcentreerd voedingsmiddel dat verzuring van de weefsels veroorzaakt, hetgeen weer degeneratieziekten kan veroorzaken zoals reuma en kanker.



    Een mooie combinatie van rode Geranium en crême-groen-witte Hortensia,
    gedecoreerd door boerenpruimen en dennenappels!


    06-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelderse roos (macro)


    De Gelderse roos is een prachtige struik met schermachtige roomwitte bloemen.






    Roken sloopt gebit!

    Roken kan ernstig tandbederf veroorzaken.
    Tabaksrook zorgt ervoor dat vullingen niet goed blijven zitten.
    Er is ook een sterk verband tussen tabak en mondziekten en -infekties.
    Dus, als je nog niet gestopt bent...

    Spinazie


    Daar spinazie vit.A, B1, B2, en C bevat, is hij zeer geschikt als babyvoeding.
    Door de aanwezigheid van sekretine, aktiveert hij de lever, darm en klieren.
    Vandaar zijn gunstige invloed bij verstopping, lever- en galkwalen(geelzucht).
    Spinazie bevat, evenals rabarber en zuring, oxaalzuur, welke het nadeel heeft een binding met kalk aan te gaan.
    De kalk kan hierdoor niet opgenomen worden, maar in zo'n rijk bladgewas, dat bovendien nog fosfor en zwavel bevat,
    kunnen we het calcium best missen. Men eet geen spinazie om de kalktoevoer te bevorderen!
    Het oxaalzuur bedraagt 6% en heeft hoogstwaarschijnlijk ook zijn gunstige invloed, hoewel deze niet gekend is.



    05-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    04-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen Elisabeth en muurbloempje


    Dit is mijn lievelingsroos. Vooral in combinatie met groen.







    vervolg 'missers in de voedingswetenschap'
    van onze Voedingstherapeute:


    Een beetje dik is gezonder

    Lange tijd is gedacht dat iemand die een beetje dik is, gezonder zou zijn.
    Hij of zij zou dan beter tegen een stootje kunnen.
    Uit recent bevolkingsonderzoek blijkt dat mensen,
    die wat dikker zijn sneller last hebben van een verhoogd cholesterolgehalte,
    een hoge bloeddruk en van gewrichtsklachten.
    Overgewicht, ook een klein beetje, brengt juist gezondheidsrisico
    met zich mee en geeft de mens geen betere gezondheid
    .
    Maar ondergewicht is natuurlijk ook niet goed!




    Dit is het bloempje van een bamboe-soort, waarvan ik de naam niet weet, dus noem ik haar muurbloempje.

    04-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    03-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenbaard (macro)


    Thaise kip-, Griekse lam- en Indonesische varkenssaté
    voor op de Barbecue, in de Grillpan of onder de Grill


    Hoofdgerecht voor 4-6 personen

    Voorbereidingstijd: ca.20 min.
    Marineren:                60 min.
    Grillen:                     3-5 min.


    Ingrediënten:
    2 dubbele kipfilets; 4el Thaise pestosaus; 4 lamshaasjes; 4el olijfolie; 2el Gyros-kruiden; 1 varkenshaasje; 6el ketjap manis; 2el sambal brandal; saté-stokjes.





    Bereidingswijze:
    Snijd de kipfilet, de lams- en varkenshaas in dikke lange repen van 3cm dik en 10cm lang.

    Rijg ze aan saté-stokjes, leg ze tussen twee laagjes plastic-folie en sla ze plat met een deegroller.
    Bestrijk de kipsaté met de Thaise pesto en laat ze een uurtje trekken.
    Men de Gyroskruiden met de olijfolie, bestrijk hiermee de lamshaassaté en laat ze een uurtje trekken.
    Meng de ketjap met de sambal, bestrijk hiermee de varkenshaassaté en laat ze een uurtje trekken.
    Rooster de saté op hete barbecue of grill in een paar minuten goudbruin en gaar.
    Geef bij de Griekse saté een kant en klaar knoflooksausje en bij de Taise en Indonesische saté een koud pindasausje van vers gemalen pinda's, op smaak gebracht met limoensap, ketjap manis en Thaïse pestosaus of sambal.

    Wanneer je niet zo van dat buitenlandse gedoe houdt kun je natuurlijk ook je eigen sauzen, marinades, kruiden  en specerijen kiezen.
    Succes en eetsmakelijk!




    03-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    02-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenbaard in knop en in bloei


    Aardbeientaart


    Bereidingstijd: ca. 25 min.
    Baktijd:          ca. 25 min.
    Versieren:       ca.
    15 min.

    Ingrediënten:
    Boter en bloem om in te vetten en te bestuiven; 6 eierdooiers en 3 eiwitten; 100g + 4el fijne tafelsuiker; 100g bloem; mespunt zout; 500g aardbeien; 1/2 L slagroom; 1 zakje slagroomversteviger; 1 kopje koude sterke (expresso)koffie; 100g mokkachocolade-hagelslag.







    Bereidingswijze:

    Vet een grote ronde taartvorm van 24 cm in met boter en bestuif hem met bloem.
    Klop de eierdooiers met 50g suiker tot het mengsel dik en romig is.
    Voeg 3el koud water toe.
    Sla de eiwitten stijf met 50g suiker en zeef de bloem,
    Spatel eerst het dooiermengsel, dan de gezeefde bloem en het zout door de eiwitten en meng alles luchtig met een spatel (hoe minder wordt geroerd hoe luchtiger de taart wordt!).
    Schep het beslag in de kom en bak de taart in een hete oven (175gr C) in ca. 25min. goudbruin en gaar.
    Keer de taart om op een rooster en laat haar afkoelen.
    Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
    Klop de slagroom met 4lepels suiker en versteviger stijf.
    Snijd de taart horizontaal doormidden en besprenkel de snijvlakken met de koffie.
    Bestrijk 1 plak met een dun laagje slagroom en verdeel 1/3 van de aardbeien erover. Breng daarop weer een laagje slagroom aan en leg de andere plak cake erop.
    Bestrijk de zijkant van de taart met slagroom.
    Strooi de hagelslag op een plat bord, neem de taart tussen 2 handen en rol hem snel door de hagelslag.
    Bestrijk de bovenkant van de taart met een laagje slagroom en leg de aardbeien erop.
    Spuit (met een spuitzak) slagroomtoeven langs de taartrand.

    Veel plezier!



    02-03-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!