diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    08-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloeiende pioenroos en poes





    Gezondheidsyoghurt

    Aan sommige soorten yoghurt wordt een 'gezondheidsbevorderende werking 'toegeschreven.
    Simpeler gezegd: wie deze yoghurt eet, zou gezonder worden.
    Volgens de fabrikanten van deze 'gezondheidsyoghurts' is dat mogelijk doordat hun produkten zogeheten probiotische bacteriën bevatten.
    Dit zijn melkzuurbacteriën, waaraan gezondmakende eigenschappen worden toegedicht.
    Zo zouden zij o.m. de weerstand verhogen tegen ziekmakende bacteriën en bijdragen tot een betere vertering van het voedsel.

    Uit onderzoek blijkt dat dergelijke yoghurtsoorten inderdaad vaak een speciale melkzuurbacterie bevatten.
    Meestal zijn zelfs zeer grote aantallen van een bepaald soort melkzuurbacterie in deze yoghurts verwerkt.
    Zo zijn Mona Fysiq en Actimel cholesterol control verrijkt met stammen (varianten) van de melkzuurbacterie Lactobacillus acidophilis,
    welke bacterie volgens de fabrikanten zou bijdragen tot een verantwoord cholesterolgehalte in het bloed.
    De zuivelprodukten Actimel, LC1, Vifit en Yakult zijn verrijkt met stammen van Lactobacilles casei.
    Deze bacterie zou vlgs onderzoekers vooral betrokken zijn bij de verkorting van de duur van diarree.
    Zowel diarree als gevolg van een infectie met een darmvirus, die vooral bij kinderen veel voorkomt, als na gebruik van antibiotica.
    Verschillende stammen van deze melkzuurbacterie komen van nature in de menselijke darm voor.

    Opmerking van onze Gezondheidstherapeut: gezien het feit dat de in het lichhaam identiek aanwezige inhoudstoffen door inname via de mond ook op andere plaatsen in het lichaam aktief kunnen zijn moeten deze voedingsmiddelen toch als medicijn beschouwd worden, ofwel als de zogeheten voedingssupplementen!


    08-01-2017, 16:15 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese rozen en witte tulp


    in onze tuin





    Mosselsaus met risotto

    200g gekookte mosselen, 4el olijfolie, 2 gesnipperde uien, 3 teentjes geperste knoflook,
    6 ansjovisfilets, 1 blik gepelde tomaatblokjes, 1/2 dl witte droge wijn,
    1/2 gesnipperde rode peper, 1/2 tl zout, 1/4 tl oregano, 1/4 tl suiker,
    250g rijst, 1 klein blikje doperwten, 3el gehakte peterselie, 1el boter.

    Fruit ui en knoflook in de olie, voeg ansjovis toe en haal ze al roerend los.
    Voeg tomaat, wijn, zout, suiker en oregano toe en laat de saus in een open pan 15 min. sudderen.
    Verwarm de mosselen in de saus, kook de rijst gaar, roer er 1el boter door en voeg de doperwten toe.
    Giet de saus over de rijst en strooi er de peterselie over.


    in de tuin van de buren






    Courgettesoep

    500g courgette, 25g margarine, 2el bloem, 1 liter kippenbouiilon, 2el gehakte dille,
    100g garnalen, 50g gerookte zalm, 1 bekertje crème fraîche, 1 el koffieroom.

    Courgette wassen en grof raspen, in een pan boter verhitten en bloem erdoor roeren.
    Al roerende scheutje voor scheutje bouillon toevoegen en blijven roeren totdat de soep lichtgebonden is.
    Courgetterasp erdoor roeren en met deksel 10 min. zachtjes koken.
    Toevoegen: dille en de helft van de crème fraîche. Blijven roeren tot de crème fraîche is opgelost.
    Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de restant van de crème fraîche los met koffieroom.
    Snij de zalm in dunne reepjes en verdeel met de garnalen over 4 verwarmde borden.
    Schep de soep in de borden en schep nog 1el losgeroerde crème fraîche op ieder bord.
    Garneer met een takje dille en dien direkt op. Heerlijk met verse briochebroodjes.



    op de Keukenhof 2009


    07-01-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hortensia's en Geitenbaard


    Te mooi om waar te zijn!






    Kalkoenfilet in kruidensaus

    600g kalkoenfilet, 3el olijfolie, 1 klein fijn gesnipperd uitje, 1 teentje knoflook,
    4el gemengde tuinkruiden, 1dl droge witte wijn, 1zakje witte saus, 1 eidooier, 4el boter.


    Fruit ui en knoflook in 2el boter. Wrijf het vlees in met zout en peper
    en verhit in de koekenpan 2el olie. Bak het vlees 5 min. aan.
    Maak in een steelpan witte saus met wijn en water volgens de gebruiksaanwijzing.
    Roer het kruidenmengsel samen met het gefruit uitje erdoor.
    Klop het eidooier met 1el koud water tot schuim en roer er 2el saus door.
    Al roerende dooiermengsel aan saus toevoegen en blijven roeren.
    Saus nog 2 min. verwarmen maar niet laten koken.
    Voeg 1el boter toe en klop erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
    Snij het vlees in plakjes en laat een paar minuten in de saus sudderen.
    Serveren met gebakken aardappel en gemengde sla.

    Succes en eetsmakelijk! 

    Deze Hortensia-soort kun je in het voorjaar gewoon kort snoeien en komt dan dezelfde zomer weer in volle bloei!







    Kalfsoesters met paprikasaus

    2 uien, 1 grote gele paprika, 8 kalfsoesters, 2el boter, 2tl paprikapoeder, 4el slagroom, 1el gehakte peterselie.

    Bak de gesnipperde ui, de reepjes paprika in 1el boter.

    Voeg paprikapoeder toe en laat de groenten 5 min. sudderen.
    Verhit de boter in een pan en bak het vlees in 6 min. rosé.
    Halverwege het vlees keren, op een voorverwarmde schaal leggen en afdekken met folie.
    Voeg de room toe aan het paprika-uimengsel en voeg 1dl water toe.
    Laat de saus 4min. zachtjes pruttelen en pureer in de keukenmachine.
    Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met frites en een salade.

    Eetsmakelijk!



    De Geitenbaard is nogal een woekerstruik met wortelstokken, maar je hebt er ook veel plezier van!


    06-01-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loosdrechtse plas en de Vecht





    Melkzuurbacteriën

    Melkzuurbacteriën spelen in de darmflora een belangrijke rol bij de natuurlijke weerstand van het lichaam tegen vrijwel alle bekende ziekmakende micro-organismen (dus zowel bacteriën als virussen).

    Er zitten ook melkzuurbacteriën in gewone yoghurt, maar deze komen niet altijd in de darmen terecht.
    Zij zijn niet of nauwelijks in staat om de maag te passeren, omdat het maagzuur deze melkzuurbacteriën aantast.
    Ze zullen dan ook zelden ongeschonden de darmen bereiken.
    De melkzuurbacteriën in de speciale gezondheidsyoghurts blijken dit wél te kunnen.
    Zij zijn doorgaans goed bestand tegen zowel het sterke maagzuur als de in de dunne darm aanwezige galzuren.
    De melkzuurbacteriën in de yoghurt kunnen zich hierdoor bij de melkzuurbacteriën voegen die zich van nature in het achterste gedeelte van de dikke darm zitten, waardoor de werkzaamheid van de bacteriën beter zal zijn.




    05-01-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versleten Zandoogje en veel vlieguren


    Het oranje Zandoogje heeft tekenen van slijtage!




    Overzicht voorkomen van de flora


    Houtkanten: robertskruid, look zonder look, maagdenpalm, witte en paarse dovenetel, fluitenkruid, stinkende gouwe, bijvoet, engelwortel,
    heggendoornzaad, dolle kervel, hondspeterselie, gevlekte scheerling, kleefkruid, mierikswortel en bitterzoet.

    Akkeronkruiden (omgedraaide grond):
    kamille, herderstasje, vogelmuur, klein kruiskruid, nachtschade (zwarte),
    klaproos, korenbloem, akkerviooltje, duivenkervel, canadese fijnstraal, akkerdistel, kleine brandnetel, ereprijs, raket.


    Bosvegetatie:

    Klimplanten:
    klimop, hop, kamperfoelie, bosrank, beuk.
    Bomen       : berk, vliegden, wilg, populier, els, es (vocht), beuk en eik.
    Struiklaag   :
    hazelnoot, vogelkers en vuilboom (spork).
    Kruidlaag   :
    anemoon en speenkruid (bollen).
    Moslaag     : haarmos, sterrenmos, slaapmos en kussentjesmos.

    Half-parasieten: maretak en ratelaar.
    Parasieten       : schubwortel en bremraap.
    Saprofieten      : paddenstoelen (mycelium) --> ruimen op en vormen humus.
    Symbionten      : korstmossen --> leven 2 aan 2.


    Dit Zandoogje heeft zeker en vast óók veel vlieguren op zijn naam!

    04-01-2017, 12:30 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuin-sferen



    Dit is een bos-plant die nogal woekert. Hij lijkt op een helianthus, maar ook op Arnica.



    Middagsfeer



    Gepekelde en gemarineerde zalm

    350g zalmfilet, 14 jeneverbessen (gekneusd), 10 slagen zwarte peper, 4el zeezout, 3el suiker, 3 takjes dille,
    44 rode bietbolletjes van 8 mm doorsnee, 1/2 knoflookteentje (gehakt),4el olijfolie, 1el notenolie,
    1el ahornsiroop, 1tl witte wijnazijn, 4el witte wijn, salade van rode sla en frisée, peper en zout.

    Voorbereiding:
    -smeer de zalm in met de jeneverbessen, peper, zout en suiker
    -verpak dit strak in plastic folie en laat 24 uur in de koelkast marineren.

    Afwerking:
    -spoel de zalm schoon en snijd hem in dunne plakjes
    -breng de bietenbolletjes op smaak met knoflook, peper en zout en olijfolie
    -pluk de dille-takjes
    -maak een dressing van 3el olijfolie, notenolie, ahornsiroop, azijn en wijn en breng hiermee de sla op smaak
    -maak van de sla een bedje voor de zalm
    -strooi er de dille en de bietenbolletjes omheen en giet er wat dressing overheen



    Ochtendsfeer

    03-01-2017, 10:17 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    02-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bizonder mooie macro-bloemen



    Goudsbloem (Calendula)
    Van deze bloem wordt natuurlijke anti-biotische zalf gemaakt,
    bizonder geschikt voor ontstoken huid, doorlig-wonden en kloofjes.





    Kampersteur
    (voor de mannen!)


    8 hardgekookte eieren, 1el fijngeknipte peterselie, 50g boter,
    50g bloem, 1/2 liter (kruiden-)bouillon, 1 volle el grove mosterd.

    Boter smelten, bloem erdoor roeren en de bouillon voorzichtig toevoegen,
    zodat een mooi gebonden saus ontstaat. Daarna de mosterd erdoor roeren.
    De hardgekookte eieren halveren en op schaal leggen.
    De mosterdsaus erover gieten en bestrooien met de fijngehakte peterselie.

    Lekker bij boterhammen en bij aardappelpuree met gefruite uien.





    02-01-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!