Te mooi om waar te zijn!
Kalkoenfilet in kruidensaus
600g kalkoenfilet, 3el olijfolie, 1 klein fijn gesnipperd uitje, 1 teentje knoflook, 4el gemengde tuinkruiden, 1dl droge witte wijn, 1zakje witte saus, 1 eidooier, 4el boter.
Fruit ui en knoflook in 2el boter. Wrijf het vlees in met zout en peper en verhit in de koekenpan 2el olie. Bak het vlees 5 min. aan. Maak in een steelpan witte saus met wijn en water volgens de gebruiksaanwijzing. Roer het kruidenmengsel samen met het gefruit uitje erdoor. Klop het eidooier met 1el koud water tot schuim en roer er 2el saus door. Al roerende dooiermengsel aan saus toevoegen en blijven roeren. Saus nog 2 min. verwarmen maar niet laten koken. Voeg 1el boter toe en klop erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Snij het vlees in plakjes en laat een paar minuten in de saus sudderen. Serveren met gebakken aardappel en gemengde sla.
Succes en eetsmakelijk!
Deze Hortensia-soort kun je in het voorjaar gewoon kort snoeien en komt dan dezelfde zomer weer in volle bloei!
Kalfsoesters met paprikasaus
2 uien, 1 grote gele paprika, 8 kalfsoesters, 2el boter, 2tl paprikapoeder, 4el slagroom, 1el gehakte peterselie.
Bak de gesnipperde ui, de reepjes paprika in 1el boter. Voeg paprikapoeder toe en laat de groenten 5 min. sudderen. Verhit de boter in een pan en bak het vlees in 6 min. rosé. Halverwege het vlees keren, op een voorverwarmde schaal leggen en afdekken met folie. Voeg de room toe aan het paprika-uimengsel en voeg 1dl water toe. Laat de saus 4min. zachtjes pruttelen en pureer in de keukenmachine. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met frites en een salade.
Eetsmakelijk!
De Geitenbaard is nogal een woekerstruik met wortelstokken, maar je hebt er ook veel plezier van!
|