Dit is een bos-plant die nogal woekert. Hij lijkt op een helianthus, maar ook op Arnica.
Middagsfeer
Gepekelde en gemarineerde zalm
350g zalmfilet, 14 jeneverbessen (gekneusd), 10 slagen zwarte peper, 4el zeezout, 3el suiker, 3 takjes dille, 44 rode bietbolletjes van 8 mm doorsnee, 1/2 knoflookteentje (gehakt),4el olijfolie, 1el notenolie, 1el ahornsiroop, 1tl witte wijnazijn, 4el witte wijn, salade van rode sla en frisée, peper en zout.
Voorbereiding: -smeer de zalm in met de jeneverbessen, peper, zout en suiker -verpak dit strak in plastic folie en laat 24 uur in de koelkast marineren.
Afwerking: -spoel de zalm schoon en snijd hem in dunne plakjes -breng de bietenbolletjes op smaak met knoflook, peper en zout en olijfolie -pluk de dille-takjes -maak een dressing van 3el olijfolie, notenolie, ahornsiroop, azijn en wijn en breng hiermee de sla op smaak -maak van de sla een bedje voor de zalm -strooi er de dille en de bietenbolletjes omheen en giet er wat dressing overheen
Ochtendsfeer
|